Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

C Calcifer aloe vera'nın düzelmesine sevindim.
Bu arada size doğal böcek ilacı tarif edeyim, kayınpederim yetiştirdiği sebze meyveler dahil hiçbir bitkiye kimyasal ilaç kullanmaz ve böceklenen tüm bitkilerini doğal yolla kurtarır, kendisini de sevgiyle anmış olayım😊
1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre ılık suda eritin ve bu karışımı böceklenmiş bitkilerinize dikkatlice sürün.
Orkide'ye de bu karışımı kullanabilirsiniz, orkide için başka bir ilaç da 1 çay bardağı suya 3-4 dal tütün koyup demledikten sonra arap sabunuyla yapılan karışımın içine karıştırıyorsunuz, karışımı 3-4 saat bekletip bitkiye sürüyorsunuz ama yaprak tütün bulmak mümkün değil sanırım, sigara içindeki tütün işe yarar mı bilmiyorum🙄
Evde arap sabunu var :KK9::KK9::KK9:hemen hazırlayayım. Orkidelerimde böcek yok diğerlerinde var. Tütünsüz iş görür sanırım.
Munecim çok teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun kayınpederinizin. :dua:

Sirkenin yaktigini bilmiyordum bir arkadaş söylemişti. Çiçeklerde bir problem yok, eşim taktı bu aralar çiçeklerime sıkıntım daha çok bu yönde...:KK14:sinek de sinek...
Böcek ilacını çicekçiden mi almalıyım ? Marketlerde bulabilir miyim?
Cicekcilerde var mi bilmiyorum sorarsın. Marketlerde satılan sinek ilacı olmaz zarar verir. Ben inst. Uzerinden alışveriş yaptığım kişiden aliyorum urunlerimi cok memnunum

Orkidecim çicekçiden aldığım toprakta minik minik sinekler oluştu ...sirke döktüm yine kurtulamadim...napmami önerirsin?
arap sabununu suya karistirip fisfis yapilabilir

Cicekcilerde var mi bilmiyorum sorarsın. Marketlerde satılan sinek ilacı olmaz zarar verir. Ben inst. Uzerinden alışveriş yaptığım kişiden aliyorum urunlerimi cok memnunum
Arap sabunu sonuç alamazsam bitki ilacı en son da toprak değişimi...yol haritam bu olacak. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. :KK68: Çiçek gibi bir gün gecirmeni dilerim her daim taze , renkli ve bol güzel kokulu🌼🌹🌼🌹🌼🌹🌼🌹🌼

20210321_223642.jpg

Yeni bebeklerim. Arkadaki şebboy muhteşem kokuyor. Keşke daha önce tanışsaymışız. Kokusu odaya ilk girişte bile hafiften farkediliyor.

arkadaslar

ılk defa saksıda domates ve bıber yetıstırıyorum da cok heyecanlıyım hahha

ozel bır sıvı karısım falan alayım mı

of nolur solmasınlar kurumasınlar ölmesinler

arkadaslar

ılk defa saksıda domates ve bıber yetıstırıyorum da cok heyecanlıyım hahha

ozel bır sıvı karısım falan alayım mı

of nolur solmasınlar kurumasınlar ölmesinler
ustunde boceklenme gorurseniz arap sabunu ve suyu karistirip fisfis yapabilirsiniz onun disinda sivi solucan gubresi verebilirsiniz biraz

Sıvı solucan gübresi satin al desem cıkar heralde demi ya her yerde
bide bitki buyudukce alt yapraklari yaslaniyor ya onlari budayabilirsiniz. Googleda domates koltuk alma diye aratirsaniz budamasini gorebilirsiniz daha verimli olmasi icin

bide bitki buyudukce alt yapraklari yaslaniyor ya onlari budayabilirsiniz. Googleda domates koltuk alma diye aratirsaniz budamasini gorebilirsiniz daha verimli olmasi icin

Trendtoldan 1 litre sıvı solucan gübresi buldum

1litré iyi mi

Iki küçük saksı biri domates biri biber

Trendtoldan 1 litre sıvı solucan gübresi buldum

1litré iyi mi

Iki küçük saksı biri domates biri biber
ben sivisini hic kullanmadim ama az bisey kullaniyorsun zaten cok bile

Back