Ay maşallahNevreste misal ben hayatta menekşe bakamam, bana benim gibi hoyrat bitkiler dayanabiliyor ancak
Çok sulama istemeyecek, çiçek açsın diye gözünün içine bakılmayacak, toprağı şöyle olsun, suyu sabahtan sabaha olsun, gübrelensin, toprağı havalandırılsın dediniz mi o bitki bende 3 gün sağ kalmaz:))
Dayanıklı olacak, bol bol yaprak verecek, aklıma geldikçe suladığımda az geldi kuruyorum demeyecek:))
O yüzden süper kaktüs, kauçuk, aloe vera bakarım, he bir de kılıç
Maşallah ne güzel açmış. Benim mum çiçeğim açmadı hala. Sürgün verdi alta yakın yerden ordan da uzayıp büyücek galiba.
ben çok seviyorum. Annemden zorla bir parça aldımMaşallah ne güzel açmış. Benim mum çiçeğim açmadı hala. Sürgün verdi alta yakın yerden ordan da uzayıp büyücek galiba.
Su verdiğinizde toprak çok mu kuruydu? Kauçuk yaz mevsimi haftada 1 sulansa yeterli, kış mevsiminde 10 günde bir sulanabilir.Mune çok soru sordum ama kauçuk bu yaz aldım. Aklıma geldikçe su verdim çünkü ben de sizin gibiyim:) alttan 2-3 yaprak sararıp düştü. Çok mu suladım az mı neden olmuş olabilir? üstten 3-5 yaprak çıkardı sanırım gelişiminde bir sorun yok gibi geldi bana ama bilemedim.
Bunu bende çok seviyorum ama agac gibi yaa balkon veya bahçeye daha uygun sanki. salonda tutamam diye hiç almadım. Bebekler yapraklarini tek tek yer bununben çok seviyorum. Annemi bu zorla bir parça aldımBir de kokusu var ki muhteşem
Eki Görüntüle 2755280 Eki Görüntüle 2755281 Eki Görüntüle 2755282
aynen tam balkonluk. Benim de balkonum var oraya koydum bakalım :)Bunu bende çok seviyorum ama agac gibi yaa balkon veya bahçeye daha uygun sanki. salonda tutamam diye hiç almadım. Bebekler yapraklarini tek tek yer bunun
Su verdiğinizde toprak çok mu kuruydu? Kauçuk yaz mevsimi haftada 1 sulansa yeterli, kış mevsiminde 10 günde bir sulanabilir.
Yaprağın sararması bulunduğu yerle alakalı da olabilir, kauçuk karanlık loş yerler sevmiyor ama direkt güneş ışığını da sevmiyor, oldukça aydınlık ne aşırı sıcak ne aşırı soğuk olmayacak bir yerde olmalı, kauçuk büyük saksı sever çünkü kökleri uzun, büyük ve tüm toprağı saran türdendir.
Sağlıklı bir kauçuk olup olmadığını yaprak büyüklüğünden, yemyeşil yapraklar oluşundan anlayabilirsiniz.
Büyüyüp serpildikçe elinizin neredeyse 2 katı ve koyu yeşil yaprakları olması lazım.
Ahh ahh kiracı olmasam neler neler alacam evi donaticam da tasiniyoken cok sıkıntı oluyor cicekler. Orkide alıyorum ama sebze kasasına koyup tasicam artık gittiğimiz yeri severlerse şansımaaynen tam balkonluk. Benim de balkonum var oraya koydum bakalım :)
Eki Görüntüle 2755288
G gunces benim kraliçem bu kauçuk, bana geldiğinde üstünde 3 tane küçük yaprak vardı, çok cılız ve kötü durumdaydı, geldiğinde evin en aydınlık köşesine koydum, 8 yıldır da bu evimizde kmlerce yol geldi yine de dayandı, dallarından başka kauçuklarda yaptım kendime, boncuklu kraliçemi sever konuşurum, sık sık sulamıyorum, toprak kurudukça su veriliyor ama yapraklarını hava alsınlar diye 10 günde bir falan nemli bezle silerim, konuşurum hiç üzmedi şimdiye kadar.
Ayrıca çok olgunlaşmış yaprakları arada dökülür, olgun yaprak sararıp dökülürse endişe etmeyin.
Rica ederim, henüz genç bir kauçuk sizinki, benim kraliçe 10 yıldır bizde, sizin kauçuk da en fazla bir sene sonra epey fark edecektir, bendekinin ilk halini çekmemiştim, çekseydim aradaki farkı daha net anlardınız.Aloe vera ve kaucukta aynen dediklerinizi uygulayacağım. Tekrardan çok teşekkür ederim. Benim kaucuk bunun çeyreği kadar :)
Harika olmuşlar annedeki de ne kadar devasaysa sendeki de baya olmuş bir parça değil:))ben çok seviyorum. Annemden zorla bir parça aldımBir de kokusu var ki muhteşem
Allah neler yaratiyor masallahben çok seviyorum. Annemden zorla bir parça aldımBir de kokusu var ki muhteşem
Begonvil en sevdiğim çiçekler arasında. Keşke bahçem olsa da eksemHarika olmuşlar annedeki de ne kadar devasaysa sendeki de baya olmuş bir parça değil:))
Evet ya kokusunu biliyorum da alamadık daha işte. Sürgüne çalıştı zaar. Bırak kızım çiçek aç diyorum dinlicek elbet sözümü
Bende bide melisa var o nefis kokuyor onu da begonvil ile birlikte muğladan getirdik. Komşular hep sordu o neymiş diye. Şimdi içerde o dediğim serada bize kokuyor
Şehrin müsaitse içerde saksıda da oluyor yazın dışardaydı. Şimdi içeri aldım.Begonvil en sevdiğim çiçekler arasında. Keşke bahçem olsa da eksem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?