Öyle yapayım canım sağolBen çok debelendim aloe veramın ilk zamanları bi an çok kötüleşti. Burda her kafadan da bir fikir çıktı açıkcası. Direkt güneşte bırakan da var. Koridorda ayakkabılık üstünde bakan da var. Yeri ne olursa olsun kendi sevmesiyle alakalı bence. Memnunsa halinden ellemezsin abla.
Şehirin önemi var mı bilmiyorum, ne desem yalan olur ama dayanıklı bir bitki, misal Ankara'da belki bir begonvil bakılamaz, sıcak iklim arayan bir bitki ama aloe vera söylediğim koşullarda bakılırsa en azından yaz mevsiminde çiçek açar diye düşünüyorum, benim bitki 2 yıl sonunda açtıysa belki sizinki 3-4 yıl sonra açar, aradaki fark bu olur gibi geliyor.Valla ilk gördüm. :) Tamam bekliyorum çiçeğini. Belki biz Ankaradayız ya ondan mı çiçek açmıyor acaba?
Evet sevmiyor suyu ilgiyi. Ben kıyıp da kıramıyorum da dalını:))Şehirin önemi var mı bilmiyorum, ne desem yalan olur ama dayanıklı bir bitki, misal Ankara'da belki bir begonvil bakılamaz, sıcak iklim arayan bir bitki ama aloe vera söylediğim koşullarda bakılırsa en azından yaz mevsiminde çiçek açar diye düşünüyorum, benim bitki 2 yıl sonunda açtıysa belki sizinki 3-4 yıl sonra açar, aradaki fark bu olur gibi geliyor.
Bitki uzmanı değilim ama aloe verayı iyi tanıdım, baştan ben de çok mu sulasam saksı mı değiştirsem ne yapsam diye bocaladım ama bir dönem unuttum kendi halinde kaldı, bir baktım bitki kendi kendine büyüyor yavruluyor, o zaman dedim ki mune bu uğraşılmayı sevmiyor, deneme yanılmayla kendi kendini öğretti bücür, seviyorum da bu halini:)
Arada da nasipleniyorum, kırıyorum bir dalını cilt bakımı yapıyorum, gerçi bu yüze ne sürsen olmaz ama olsun bir umut işte hahahahahaha
Benim annemde öyleannemin çiçeklerine benzettim bi odasini bahçeye çevirdi
bide görümcemin..
çiçekleri çok severim ben çalıştığım için çiçege bakamiyorum nedense.
Ben de hiç sevmem. Bir ara evde sukulent vardi bakamadım balkonua Kumkuatın altına ektim ölürse ölsün diye. O sukulet bir büyüdü kökler verdi şaşırdımBen ki özen isteyen hassas bitkilere asla bakamam, aloe vera tam benlik bir bitki olduğunu kanıtladı
Sıradan bir toprakla sıfır gübreyle, toprak kurudukça suladığım bitki saksılar dolusu yeni aloe veralar verdi, fotoğrafta gördüğünüz aradan çıkmış sivri yapraklarda palmiye hurması fidesi, Ramazan'da marketten aldığım hurmaların çekirdeklerini saplamıştım, kendi kendilerine filizlenip fide haline geldiler
Coşturunuz efenim çiçeklerinizleeIhtiyacim olan bir sayfa
Hemen daliyorummmmm
Benim bir zamanlar başkasından aldığım muhabbet kuşu misali. Konusmuyo bu geri vericem dedim kuş konuşmaya baslamistiBen de hiç sevmem. Bir ara evde sukulent vardi bakamadım balkonua Kumkuatın altına ektim ölürse ölsün diye. O sukulet bir büyüdü kökler verdi şaşırdımölüm korkusundan canlandı çiçek. Evdeki çiçeklere diyorum "bakın azıcık solmuş göreyim sizi hemen çöpe atarım" o zaman bir yaşama isteği geliyor bunlara
Begonvil ayazı hiç sevmiyor kökleri donuyor, bir de güneş ısısının yerden yansıdığı yerleri, mesela saksıdaysa ve saksı direkt taş zemin üzerindeyse, güneş ışıkları yerden yansıyıp saksıya vuruyorsa kuruyor.Evet sevmiyor suyu ilgiyi. Ben kıyıp da kıramıyorum da dalını:))
A begonvil de atmıştım buraya çiçekli halini çiçeğini de burda açtı valla. Sonra hava soğuyunca döktü yapraklarına kadar. İçeri aldım benim sera gibi kilerim var oraya koyduk. Yine yapraklandı bakalım çiçek açacak mı
maşaallahBenim annemde öyleYazın balkon komple dolu:)
Kışın güllerinin resmini çekip çekip yolluyorEki Görüntüle 2755238 Eki Görüntüle 2755240
Bitkiler bizim gibi galiba, fazla ilgi bunaltıyor, az ilgi küstürüyor, seveceksin ama boğmayacaksın, özgür bırakacaksın, bak o zaman nasıl coşuyorlarBen de hiç sevmem. Bir ara evde sukulent vardi bakamadım balkonua Kumkuatın altına ektim ölürse ölsün diye. O sukulet bir büyüdü kökler verdi şaşırdımölüm korkusundan canlandı çiçek. Evdeki çiçeklere diyorum "bakın azıcık solmuş göreyim sizi hemen çöpe atarım" o zaman bir yaşama isteği geliyor bunlara
Aynen canım annemde öylemaşaallahben anneme giderken fotosunu çekip atarım
iki odada her yer çiçek..
komşulardan birisi almak isterse yapragini verir :) saksini da verir fazlasi varsa. eli açikti annemin
görümcemin de var
2 yıl önce limon çekirdegini ekti şimdi maşallah büyüdüler:)
limon açmasi için 7 yıl sürüyormuş. evlenirken götürecegim diyor :)
bende çiçek seviyorum çiçekli evin hali bi başka oluyor.
Aydınlık güneş içinde valla yer olsa ben de orada yatıcamBegonvil ayazı hiç sevmiyor kökleri donuyor, bir de güneş ısısının yerden yansıdığı yerleri, mesela saksıdaysa ve saksı direkt taş zemin üzerindeyse, güneş ışıkları yerden yansıyıp saksıya vuruyorsa kuruyor.
Kiler aydınlıksa ve sıcaklığı sabitse açar gibi bence.
oooo süper orada ben bile çiçek açarım desenizeAydınlık güneş içinde valla yer olsa ben de orada yatıcam
İnşallah açar sever de orayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?