Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Öyle yapayım canım sağol

Valla ilk gördüm. :) Tamam bekliyorum çiçeğini. Belki biz Ankaradayız ya ondan mı çiçek açmıyor acaba?
Şehirin önemi var mı bilmiyorum, ne desem yalan olur ama dayanıklı bir bitki, misal Ankara'da belki bir begonvil bakılamaz, sıcak iklim arayan bir bitki ama aloe vera söylediğim koşullarda bakılırsa en azından yaz mevsiminde çiçek açar diye düşünüyorum, benim bitki 2 yıl sonunda açtıysa belki sizinki 3-4 yıl sonra açar, aradaki fark bu olur gibi geliyor.
Bitki uzmanı değilim ama aloe verayı iyi tanıdım, baştan ben de çok mu sulasam saksı mı değiştirsem ne yapsam diye bocaladım ama bir dönem unuttum kendi halinde kaldı, bir baktım bitki kendi kendine büyüyor yavruluyor, o zaman dedim ki mune bu uğraşılmayı sevmiyor, deneme yanılmayla kendi kendini öğretti bücür, seviyorum da bu halini:)
Arada da nasipleniyorum, kırıyorum bir dalını cilt bakımı yapıyorum, gerçi bu yüze ne sürsen olmaz ama olsun bir umut işte hahahahahaha

annemin çiçeklerine benzettim bi odasini bahçeye çevirdi
bide görümcemin..
çiçekleri çok severim ben çalıştığım için çiçege bakamiyorum nedense.

Evet sevmiyor suyu ilgiyi. Ben kıyıp da kıramıyorum da dalını:))
A begonvil de atmıştım buraya çiçekli halini çiçeğini de burda açtı valla. Sonra hava soğuyunca döktü yapraklarına kadar. İçeri aldım benim sera gibi kilerim var oraya koyduk. Yine yapraklandı bakalım çiçek açacak mı

annemin çiçeklerine benzettim bi odasini bahçeye çevirdi
bide görümcemin..
çiçekleri çok severim ben çalıştığım için çiçege bakamiyorum nedense.
Benim annemde öyleYazın balkon komple dolu:)
Kışın güllerinin resmini çekip çekip yolluyor

Ben de hiç sevmem. Bir ara evde sukulent vardi bakamadım balkonua Kumkuatın altına ektim ölürse ölsün diye. O sukulet bir büyüdü kökler verdi şaşırdım ölüm korkusundan canlandı çiçek. Evdeki çiçeklere diyorum "bakın azıcık solmuş göreyim sizi hemen çöpe atarım" o zaman bir yaşama isteği geliyor bunlara

Telgraf çiçeğinin mor yapraklı olanından kayseri de kuaforumden serce parmagim kadarken aldim. Nerdeyse 50 cm oldu bol bol yavru verdi. ablam istedi dayanıklı fazla suya ihtiyaç yok falan diye verdim bakabilir sandım. Onu bile öldürdü en son gittiğimde kurumuş kemik kesilmiş çiçek tutsan eljni keser o derece salonda nasil başardı şaşkınım. Bi bakabildigi kaktüs onlarda balkonda yağmurla falan besleniyo galiba

Benim bir zamanlar başkasından aldığım muhabbet kuşu misali. Konusmuyo bu geri vericem dedim kuş konuşmaya baslamisti

Begonvil ayazı hiç sevmiyor kökleri donuyor, bir de güneş ısısının yerden yansıdığı yerleri, mesela saksıdaysa ve saksı direkt taş zemin üzerindeyse, güneş ışıkları yerden yansıyıp saksıya vuruyorsa kuruyor.
Kiler aydınlıksa ve sıcaklığı sabitse açar gibi bence.

Bu esimin hediyeso kalonşo(adini yanlis yazmissam affola)
Bu ilk alinan hali, simdi buyudu ama cicek acmiyor bekliyorum... yapraklarinda da gri gumusi cizgiler olustu sebebini bilen varsa cevaplayabilirse cok sevinirim.

Bu da esimin hediyesiydi.
Icinden 1 tanesi yasadi digerleri yumusayip öldü o yasayani da yan komsu caldi maalesef kapi onunde diye
Bu guzel kurdele cicegim ve actigi cicekler... 1 ya da 2 gun cicekli kalip soluyor. Actikca ben de resmini vekip olumsuzlestiriyorum. Bir suru yavru verdi ektim hep dagittim melegim benim

Bu kizimjn bahcede tohumlarini toplayip saksiya ekerek buyuttugu aksamsefasi. Masallah boyum kadar oldu super cicekleri var ve tohum veriyor ben de toplayip sakliyorum

Bu da ayni aksamsefasinin muthis acan bir cicegi

Sardunyalatim vazcilmezlerim

Bu da biberim arkadaslar masallah suan bile üstü dolu usendim yeni foto cekmeye bu eski foto

Eklentiler

• Fotor_160697793786767.jpg
    119,5 KB · Görüntüleme: 35
  • 20201118_140824.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 43
Benim annemde öyleYazın balkon komple dolu:)
Kışın güllerinin resmini çekip çekip yolluyorEki Görüntüle 2755238 Eki Görüntüle 2755240
maşaallah ben anneme giderken fotosunu çekip atarım
iki odada her yer çiçek..

komşulardan birisi almak isterse yapragini verir :) saksini da verir fazlasi varsa. eli açikti annemin
görümcemin de var
2 yıl önce limon çekirdegini ekti şimdi maşallah büyüdüler:)
limon açmasi için 7 yıl sürüyormuş. evlenirken götürecegim diyor :)
bende çiçek seviyorum çiçekli evin hali bi başka oluyor.

Bitkiler bizim gibi galiba, fazla ilgi bunaltıyor, az ilgi küstürüyor, seveceksin ama boğmayacaksın, özgür bırakacaksın, bak o zaman nasıl coşuyorlar
Şimdi biri çıkar da kadın kadındır çiçek senin babandır derse, yazarken tırsıyorum valla

Aynen canım annemde öyleBir tek alovera ve menekşeyi tuttaramadı.Başka ne ekse tutuyor.Yazın nane,biber,soğan,sarımsak,çiçekler iki balkon dolu.Dediğin gibi kim istese veriyor
Sevmekte önemli

Aydınlık güneş içinde valla yer olsa ben de orada yatıcam
İnşallah açar sever de orayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…