Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

oooo sakın saksı değiştirmeyin, aldığınız saksıda kalsın, saksısız alıyorsanız orta boy bir saksıya dikin bırakın, ne zaman ki yavrular ve o yavrular artık saksıya sığmaz hale gelir o zaman yalnızca yavruları ayırın.
Dediğim gibi Aloe Vera öyle upuzun tüm saksıyı saran köklere sahip bir bitki değil, hassas bir bitki değildir ama çok kurcalanmaya da gelmez, toprağıyla oynanmasından, sık sık sulanmaktan hoşlanmaz.
Aydınlık bir yere koyacaksınız kendi haline bırakacaksınız, toprak kurudu mu o zaman sulayın, kaktüse ne yapıyorsanız onu yapacaksınız, aloe vera kurak topraklarda yalnızca ilkbahar ve sonbaharda yağan yağmurlarla bile yetinmeyi bilen bir bitki.
Ege'de en devasa aloe veralar, ki bildiğiniz boyum kadar yaprakları olan ağaç olmuş bitkilerdir, hiç sulanmamış yalnızca doğanın verdiği kadar suyla yetinmiş olanlardır.
Yaprakları güçlendikçe çevrelerini dikenimsi koruyucu kaplar, o yüzden diyorum kaktüs gibi düşünün diye.

Kıskançlığımdan çatladım. Eki Görüntüle 2755205
Dünyanın en saçma aloe verasını yetiştiriyorum. yükseliyor ama yavrulamıyor.
Bu henüz genç bir aloe vera, ne kadardır sizde Merve?
En az 2 yıl bitkiden fazla verim beklemeyin, önce kendi güçlenecek sonra yavruları olacak, bu saksıdan başka yer almayın sakın, o saksıda en az 10 yavru olana kadar da dokunmayın.
Ana kök bunda kalsın, ayıracağınızda sadece yavruları ayırın.
Şu an toprak ıslak sanırım, kuruyana kadar sulamayın, hele şimdi kış, 10 günde bir kere sulamak yeter.

Ben yaz mevsiminde haftada 1 çünkü burası 40 derece:) ve bitki terasta ve güneş altında, kış mevsimi 10-15 günde bir suluyorum.

Yazın balkona çıkarayım mı aloverayı

O kadar çok saksı değiştirdim ki iyi diyorum tamamen çürümedi. 1 yılı nisanda dolacak sanırım. Ben çiçek bakım işinde de çok yeniyim. Vazgeçip kendi haline bıraktığımda bu büyüme oldu gerçekten. Şimdi çok çok kurumadan sulamıyorum artık.

Merve yavrulamışlar ya. Çok su istemiyorlar.
Benimkileri de annem geldiğinde ayırdı sağolsun. Coşmuşlar yine.
Ama çiçek açanını ilk defa gördüm.
MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Bu yavrular vardı bunda zaten. Ben acemilikle saksı değiştirirken ayrıldılar ben de çok ayırmadım kenarlarına diktim. Kenardaki yavrular da en dıştakiler çürüyo ortadan yeni geliyo öyle bi döngüleri oldu kendi içlerinde

Ay maşallah NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. misal ben hayatta menekşe bakamam, bana benim gibi hoyrat bitkiler dayanabiliyor ancak
Çok sulama istemeyecek, çiçek açsın diye gözünün içine bakılmayacak, toprağı şöyle olsun, suyu sabahtan sabaha olsun, gübrelensin, toprağı havalandırılsın dediniz mi o bitki bende 3 gün sağ kalmaz:))
Dayanıklı olacak, bol bol yaprak verecek, aklıma geldikçe suladığımda az geldi kuruyorum demeyecek:))
O yüzden süper kaktüs, kauçuk, aloe vera bakarım, he bir de kılıç

Merve yavrulamışlar ya. Çok su istemiyorlar.
Benimkileri de annem geldiğinde ayırdı sağolsun. Coşmuşlar yine.
Ama çiçek açanını ilk defa gördüm.
MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Gerçekten mi? Aloe vera çiçek açar, 2 renk açan türü var, biri sarı çiçek açar, diğer türü turuncu, bendeki turuncu çiçek açanlardan, açınca çekerim fotosunu
Yazın balkona çıkarayım mı aloverayı
Evde aydınlık bir yerdeyse, yerini de sevdiyse dokunma ablacım.

Bu da benim yerine bayılan çiçeğim. Annem verdiğinde yarısı kadardı. Şimdi baharda saksı değişimi yaparken nasıl bir şey seçsem diye düşünüyorum.

Ablam biliyorsun yıllardır dışardaydım.Çiçek büyütmek içimde kalmıştı
Bu tarz çiçekler tatile gidince ortada kalıyor.
Şimdi yerli olunca bakmak hoş geliyor.
Menekşem aslında yıllar önce minik bir saksıda geldi .Eşimin arkadaşı bakamamış.
Bende canlandı ama çok verimli değildi.Bu evi sevdi.Mutfak tezgah üstünde cam önüne diziyorum.Çiçek bir yılda 6 saksı olduYazın tekrar taşınınca biraz bozuldular yeni yeni canlandılar.
Aslında birde beyaz,mor menekşem vardı eşimin gazabına uğradıŞimdi elleme diyorum

Valla ilk gördüm. :) Tamam bekliyorum çiçeğini. Belki biz Ankaradayız ya ondan mı çiçek açmıyor acaba?

Ben Yalova'da yaşıyorum. Benimki güneş görmese da balkonda yazın sarardı. Ölesi geldi diye içeri almıştım.
Ben aslında şuan durduğu yere yeni aldım.Bayağı büyüdü.Yazın daha çok güneş alıyor orası,eğer sorun olmazsa karışmayayım o zaman

Ayyy inşaallah bizimkilerde çiçek açar
Aydınlık ablacım.Tamam o zaman dokunmayayım kalsın

Ben aslında şuan durduğu yere yeni aldım.Bayağı büyüdü.Yazın daha çok güneş alıyor orası,eğer sorun olmazsa karışmayayım o zaman
Ben çok debelendim aloe veramın ilk zamanları bi an çok kötüleşti. Burda her kafadan da bir fikir çıktı açıkcası. Direkt güneşte bırakan da var. Koridorda ayakkabılık üstünde bakan da var. Yeri ne olursa olsun kendi sevmesiyle alakalı bence. Memnunsa halinden ellemezsin abla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…