Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Ay maşallah Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. misal ben hayatta menekşe bakamam, bana benim gibi hoyrat bitkiler dayanabiliyor ancak 🤣🤣
Çok sulama istemeyecek, çiçek açsın diye gözünün içine bakılmayacak, toprağı şöyle olsun, suyu sabahtan sabaha olsun, gübrelensin, toprağı havalandırılsın dediniz mi o bitki bende 3 gün sağ kalmaz:))
Dayanıklı olacak, bol bol yaprak verecek, aklıma geldikçe suladığımda az geldi kuruyorum demeyecek:))
O yüzden süper kaktüs, kauçuk, aloe vera bakarım, he bir de kılıç🤣

Mune çok soru sordum ama kauçuk bu yaz aldım. Aklıma geldikçe su verdim çünkü ben de sizin gibiyim:) alttan 2-3 yaprak sararıp düştü. Çok mu suladım az mı neden olmuş olabilir? üstten 3-5 yaprak çıkardı sanırım gelişiminde bir sorun yok gibi geldi bana ama bilemedim.

Benim bunlar düzelmiyor.Pek ilgilenmiyorum galiba😄
IMG20210106144556.jpg
IMG20210106144515.jpg

Maşallah ne güzel açmış. Benim mum çiçeğim açmadı hala. Sürgün verdi alta yakın yerden ordan da uzayıp büyücek galiba.
ben çok seviyorum. Annemden zorla bir parça aldım :KK70: Bir de kokusu var ki muhteşem
WhatsApp Image 2021-01-06 at 14.49.22.jpeg
WhatsApp Image 2021-01-06 at 14.49.23.jpeg
WhatsApp Image 2021-01-06 at 14.49.51.jpeg

Son düzenleme:
Mune çok soru sordum ama kauçuk bu yaz aldım. Aklıma geldikçe su verdim çünkü ben de sizin gibiyim:) alttan 2-3 yaprak sararıp düştü. Çok mu suladım az mı neden olmuş olabilir? üstten 3-5 yaprak çıkardı sanırım gelişiminde bir sorun yok gibi geldi bana ama bilemedim.
Su verdiğinizde toprak çok mu kuruydu? Kauçuk yaz mevsimi haftada 1 sulansa yeterli, kış mevsiminde 10 günde bir sulanabilir.
Yaprağın sararması bulunduğu yerle alakalı da olabilir, kauçuk karanlık loş yerler sevmiyor ama direkt güneş ışığını da sevmiyor, oldukça aydınlık ne aşırı sıcak ne aşırı soğuk olmayacak bir yerde olmalı, kauçuk büyük saksı sever çünkü kökleri uzun, büyük ve tüm toprağı saran türdendir.

Sağlıklı bir kauçuk olup olmadığını yaprak büyüklüğünden, yemyeşil yapraklar oluşundan anlayabilirsiniz.
Büyüyüp serpildikçe elinizin neredeyse 2 katı ve koyu yeşil yaprakları olması lazım.

Bitkiler bizim gibi galiba, fazla ilgi bunaltıyor, az ilgi küstürüyor, seveceksin ama boğmayacaksın, özgür bırakacaksın, bak o zaman nasıl coşuyorlar🤣🤣🤣🤣
Şimdi biri çıkar da kadın kadındır çiçek senin babandır derse, yazarken tırsıyorum valla 🤣🤣🤣
o sukulentin son hali bu
IMG_20201121_103101.jpg

Su verdiğinizde toprak çok mu kuruydu? Kauçuk yaz mevsimi haftada 1 sulansa yeterli, kış mevsiminde 10 günde bir sulanabilir.
Yaprağın sararması bulunduğu yerle alakalı da olabilir, kauçuk karanlık loş yerler sevmiyor ama direkt güneş ışığını da sevmiyor, oldukça aydınlık ne aşırı sıcak ne aşırı soğuk olmayacak bir yerde olmalı, kauçuk büyük saksı sever çünkü kökleri uzun, büyük ve tüm toprağı saran türdendir.

Sağlıklı bir kauçuk olup olmadığını yaprak büyüklüğünden, yemyeşil yapraklar oluşundan anlayabilirsiniz.
Büyüyüp serpildikçe elinizin neredeyse 2 katı ve koyu yeşil yaprakları olması lazım.

Ben kaktüs, Suculent ve kılıç bakıyorum. Onlara az su veriyorum yazın da 2 haftada bir falan bitki besini. Kauçuk deneyimim yoktu ben gelip geçtikçe ona sardım, su verdim çünkü çok güneş alıyordu. Topragina hic bakmadim hep suladım nasilsa yaz ve güneş vardı ya :) yapraklar sararıp düşünce suyunu azalttım. Aynen büyük saksıda. çok güzel bilgiler aldık bu gün sizden çok teşekkür ederim 💗

IMG_0767.JPG

G gunces benim kraliçem bu kauçuk, bana geldiğinde üstünde 3 tane küçük yaprak vardı, çok cılız ve kötü durumdaydı, geldiğinde evin en aydınlık köşesine koydum, 8 yıldır da bu evimizde kmlerce yol geldi yine de dayandı, dallarından başka kauçuklarda yaptım kendime, boncuklu kraliçemi sever konuşurum, sık sık sulamıyorum, toprak kurudukça su veriliyor ama yapraklarını hava alsınlar diye 10 günde bir falan nemli bezle silerim, konuşurum hiç üzmedi şimdiye kadar.
Ayrıca çok olgunlaşmış yaprakları arada dökülür, olgun yaprak sararıp dökülürse endişe etmeyin.

aynen tam balkonluk. Benim de balkonum var oraya koydum bakalım :)
Ahh ahh kiracı olmasam neler neler alacam evi donaticam da tasiniyoken cok sıkıntı oluyor cicekler. Orkide alıyorum ama sebze kasasına koyup tasicam artık gittiğimiz yeri severlerse şansıma

Eki Görüntüle 2755288

G gunces benim kraliçem bu kauçuk, bana geldiğinde üstünde 3 tane küçük yaprak vardı, çok cılız ve kötü durumdaydı, geldiğinde evin en aydınlık köşesine koydum, 8 yıldır da bu evimizde kmlerce yol geldi yine de dayandı, dallarından başka kauçuklarda yaptım kendime, boncuklu kraliçemi sever konuşurum, sık sık sulamıyorum, toprak kurudukça su veriliyor ama yapraklarını hava alsınlar diye 10 günde bir falan nemli bezle silerim, konuşurum hiç üzmedi şimdiye kadar.
Ayrıca çok olgunlaşmış yaprakları arada dökülür, olgun yaprak sararıp dökülürse endişe etmeyin.

Aloe vera ve kaucukta aynen dediklerinizi uygulayacağım. Tekrardan çok teşekkür ederim. Benim kaucuk bunun çeyreği kadar :)

Aloe vera ve kaucukta aynen dediklerinizi uygulayacağım. Tekrardan çok teşekkür ederim. Benim kaucuk bunun çeyreği kadar :)
Rica ederim, henüz genç bir kauçuk sizinki, benim kraliçe 10 yıldır bizde, sizin kauçuk da en fazla bir sene sonra epey fark edecektir, bendekinin ilk halini çekmemiştim, çekseydim aradaki farkı daha net anlardınız.

Hepinize bitkilerinizle huzurlu sağlıklı günler dilerim, güzel bir sohbet oldu😘

ben çok seviyorum. Annemden zorla bir parça aldım :KK70: Bir de kokusu var ki muhteşem
Eki Görüntüle 2755280 Eki Görüntüle 2755281 Eki Görüntüle 2755282
Harika olmuşlar annedeki de ne kadar devasaysa sendeki de baya olmuş bir parça değil:))
Evet ya kokusunu biliyorum da alamadık daha işte. Sürgüne çalıştı zaar. Bırak kızım çiçek aç diyorum dinlicek elbet sözümü🥰
Bende bide melisa var o nefis kokuyor onu da begonvil ile birlikte muğladan getirdik. Komşular hep sordu o neymiş diye. Şimdi içerde o dediğim serada bize kokuyor😍

20210106_162953.jpg 20210106_163049.jpg
Bu da benim ektigim yilbasi kaktusu.
Bu tomurcuklu olani minik tomurcugu oldugunu gormeden koparmisim. Simdi acmaya calisio bu tuttu demek oluyor dimi😇
Digeri tutmamis belli 😩

Harika olmuşlar annedeki de ne kadar devasaysa sendeki de baya olmuş bir parça değil:))
Evet ya kokusunu biliyorum da alamadık daha işte. Sürgüne çalıştı zaar. Bırak kızım çiçek aç diyorum dinlicek elbet sözümü🥰
Bende bide melisa var o nefis kokuyor onu da begonvil ile birlikte muğladan getirdik. Komşular hep sordu o neymiş diye. Şimdi içerde o dediğim serada bize kokuyor😍
Begonvil en sevdiğim çiçekler arasında. Keşke bahçem olsa da eksem ❤️

Back