- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.411
- 698
İlk haline bak şimdiki haline baksanaPff hep de yavrulu![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlk haline bak şimdiki haline baksanaPff hep de yavrulu![]()
İlk halleri nerde?İlk haline bak şimdiki haline baksana
Bak benimki minnacıktı. 2 yılda bu hale geldi
Eki Görüntüle 2686236
Bu sukulenti de çok seviyorum.
Eki Görüntüle 2686855
Ay çok güzeller yayla havası ama içerde olur ancak seninkiler artık.Soğuktan etkilenen çiçeklerim .. daha kar kapıya gelmedi inşallah bahara sağ çıkarlar... korona nedeniyle merkezde değil köyde yaşıyorum..
ne kadar güzel olmuşlar ya yavruları da var
Evet yerini sevdilerne kadar güzel olmuşlar ya yavruları da var![]()
çok suyu var gibi. Toprağını o kadar nemli bırakma
Şimdi su verdim.çok suyu var gibi. Toprağını o kadar nemli bırakma
gün içinde güneş almasını sağlayın. ve gübresi çok önemli. ayrıca yaşadığınız şehir ile de alakalı olabilir.Ben bu aloe verayi yasatamadimtekrar almak istiyorum ama 2 denemem de basarisiz oldu diye korkuyorum
![]()
gün içinde güneş almasını sağlayın. ve gübresi çok önemli. ayrıca yaşadığınız şehir ile de alakalı olabilir.
ya üzüldüm. Gerçekten.Öncelikle cevabınız Içın çok teşekkür ederim. Yazdiklarinizin hepsini denedim, az su verdim, çok şu verdim ama malesef başarılı olamadım
Gübre demissiniz işte onu yapmadım. Hazır bitki topraklarından kullandım. 2.denememde kaktüs toprağı denedim sonuç öldüler![]()
gunces aloe vera çok narin bakılması gereken bir bitki değil kaktüs gibi düşünün, biraz kendi haline bırakmanız gereken türden.Öncelikle cevabınız Içın çok teşekkür ederim. Yazdiklarinizin hepsini denedim, az su verdim, çok şu verdim ama malesef başarılı olamadım
Gübre demissiniz işte onu yapmadım. Hazır bitki topraklarından kullandım. 2.denememde kaktüs toprağı denedim sonuç öldüler![]()
gunces aloe vera çok narin bakılması gereken bir bitki değil kaktüs gibi düşünün, biraz kendi haline bırakmanız gereken türden.
Asla çok su vermeyin, fazla su hem çürütüyor hem de yaprakları yumuşama yapıyor, su vermeniz gereken zamanı toprağına bakarak anlayabilirsiniz, toprağı ellediğinizde kuruysa sulayın, nemliyse sulamayın ve su verirken çok abartılı su vermeyin yani toprak çamurlaşmasın ıslansın kafi.
Aydınlık bir yerde tutun ve ilk etapta büyük saksı kullanmayın, çok uzun ve derin kökleri olmadığından büyük saksı ve fazla toprağı sevmiyor ilk etapta, küçük az topraklı saksı yeterli geliyor.
Ben hiç gübre kullanmadığım halde, duvara asılan üçgen orta boy bir saksıda tek bir kökten 25-30 kök aloe vera elde ettim ki hiç hassas bakmadım, sulama işlemini toprak kurudukça yaptım, bitki 2. yılından itibaren yılda en az 1 defa çiçek vermeye başladı, ilk diktiğimi o saksıdan hiç çıkarmadım, yavrularını ayırıp başka saksıya diktim, o yavrularda bir sürü oldu ve şu an en olgunlaşmış olanı çiçek açmak üzere, fotoğrafını atarım size.
Eki Görüntüle 2755192
Eki Görüntüle 2755193
Bu saksıda nereden baksanız 10-15 kök aloe vera var. 2. Fotoğrafta gördüğünüz ortadan çıkan uzun sap çiçek, tomurcuklanmış yakın zamanda açacak.
Ben ki özen isteyen hassas bitkilere asla bakamam, aloe vera tam benlik bir bitki olduğunu kanıtladı
Sıradan bir toprakla sıfır gübreyle, toprak kurudukça suladığım bitki saksılar dolusu yeni aloe veralar verdi, fotoğrafta gördüğünüz aradan çıkmış sivri yapraklarda palmiye hurması fidesi, Ramazan'da marketten aldığım hurmaların çekirdeklerini saplamıştım, kendi kendilerine filizlenip fide haline geldiler![]()