Yani bizim durumumuz şu. Eşimin kendi işletmesi var yazlık bölgedeyiz yazın işleri çok iyi oluyor kışında düşüyor. O dönem kışında nispeten iyi geçerken yok Jbl üst model hoparlör yok üst segment telefon falan gibi bazı fuzuli harcamaları oldu. Alırken yaparken uyardım bak borca giriyoruz altından kalkamayız. 3 ayda bir ödediğimiz 18 bin küsürlük bi kredi var. Bakınca cüzi görünse de değişik bi durum yani eşim planlamayı düzgün yapamadı bence o yüzden kolay olmadı. O krediyle denk geldiği ay biz bocaladık. Öbür aylar önceki ayın sarsıntısını yaşadık ve bütün kış boyunca maddi sıkıntı çektik. Bir de yıl dönerken zam geldi. Gelen zamlarla müşterilerinin yarısını kaybetti. Atıyorum günlük 1000 lira kazanıyordu ya 2000 lira kazanıcaktı aynı müşteriyle ama yarısı gidince kazancı değişmedi. O sırada mama kullanan, ek gıdaya geçiş yapan, bez malumunuz zaten yeni yaşına girmiş bi bebek vardı. Bu süreç bizim cinsel ilişkimizi de bozdu, iletişimimizi de bozdu, hatta çalışanı olmadığından bütün gün işte olması yüzünden evde çocuğuyla geçirdiği vakti bile olmadı. Daha önce hiç yaşamadığı bu batış fena hırpaladı onu ama öğrenmesi gerekiyodu. Babası bi dükkan açmış üstüne vergi ödemeyi öğretmemiş. Başka hiçbir resmi işi öğretmemiş aslında. Bomboş beyaz sayfası doldurdum desem yeri. Her resmi işini hallettim yeri geldi beraber öğrendik yeri geldi ben öğrettim. Allah'tan babam bana eşimin babasının yaptığı gibi yapmamış. Kötü kısmı da tanıştığımız da babası 6 ay önce vefat etmişti. Bocalayacağı, yalnız kalıp sıkıntı çekeceği o Dönemleri birlikte atlattık. Evliliğimizin ilk senesinde 2021de babasının 2015-2016 yılından (2018de vafat etmiş) geçici süre başka vergi dairesi bakarkenki borçları ödemediğini gece 11 buçukta kvyi hastaneye götürürken çevirmede öğrendik. Arabayı çekerlerken. Ablası da yalnız bıraktığı için tek dayanağı benim. Bu iletişimsizlik bu yüzden çok sürmedi. Maddi olarak ne zaman biraz rahatlasa ilk fırsatta birlikte vakit geçirdik. Yalnız o dönemde kemeri fena sıkmıştı ihriyaca bile ık mık ediyodu benim sabrım baktı tükeniyor fazla ileri gittiğini anladı daha açık iletişim kurup ne düşündüğünü konuşmaya başladı. Biraz olsun yazın işler açılınca daha da rahatladık. Bu kış rahatız derken hamile kaldığımı öğrendik. Şimdi en azından ben kara kara nasıl altından kalkarız diye düşünüyorum. Allah büyük, hala arada kabullenmeye zorlandığımı hissediyorum ama başa gelen çekilir diye bi laf var. Dünyaya gelecekse en iyisini sunmakla yükümlüyüz. Elimizden geleni yaparız yine inşallah. Aslında nakit parası yok ama yerler ev dükkan falan var, satmaya kalksa bu sıkıntıları hiç yaşamazdık ama böylesi öğrenmesi için çok daha iyi oldu.Öncelikle hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim
Gayet özetleyici bir yorum oldu benim için yazınız.Peki özel değilse ve sizi üzmeyeceksem nasıl çözüldü, çözüldü mü?
Çok uzun oldu galiba kusura bakmayın pek anlatmam kimseye normalde ne anlatacağımı bilemedim