Biten Sevgiyi Nasıl Geri Alırız...

benim annem babam da ayrı..çok küçük yaşlarda ayrılmışlar ben 9 yaşındayken...ben onun için çoçuk yapmaktan korkuyorum...eşim istiyor çoçuk..ama erkek için ne ki çoçuk...onlar bizim gibi uzun planlar ve gelecek düşünceleri yok...benim şu anda çoçuk yapacak halim yokki..eşimle sorunlarım var......korkuyorum..yarın boşanırsam yada beni aldatırsa ne yapıcam çoçukla ortada kalırım diye takıntılarım var....biliyorum böyle düşünmem yanlış...ama iyi giden bir evliliğim olsa böyle düşünmezdim heralde....

ben seni anlıyorum...eşinden bir öpücük bir sevgi kelimesi duysan dünyalar senin olur daha sıkı sarılırsın evliliğe...tıpki ben gibi...ama ne oluyor anlamıyorum..evlendikten sonra biz daha çok bağlanırken( ki ben nişanlıyken yada flört ederken bu kadar düşünmezdim sevmezdim ) onlar tam tersi oluyor uzaklaşıyor...sen birşeyler yapmaya çalışıyorsun o burnunun dikine giderken....evliliğini düzeltmek adına..onun umrunda değil....sonra insanın gücüne gidiyor..ama ne hali varsa görsün ilgilenmicem diyorsun...bakıyorsun onun yine umrunda değil...benim yaşadıklarım böyle...aslında danışman fikri fena değil......ona birşeyler anlatmalı arkadaş gibi konuşmalı evliliğin ne olduğunu anlatmalı belki kendine çeki düzen verir.....

ama sen her yolu denediğine inanıyormusun ki..yazdıklarında o görünüyor....bazen ilgilenmemek önemsememek yani öyle görünmek iyi gelebiliyor.........ben eşime soğuk duruyorumyaklaşmıyorum o da hiç yaklaşmıyor...yani çok abuk bir durum..ya

bu arada 3 yıllık evliyim ya sen?

Son düzenleme:
ne kadr çok uğraşmışsınız, haklı olarak tabi ki.. ne ayrılmak istemesi ne de evliliiiinizi güzelleştirmek için bişi yapmaması çok ilginç.. belki başkası olabilir hayatında dediiniz gbi.. depresyona girmiş olabilir mi peki? veya sizin bilmediiniz büyük bi derdi filan? eğer bunların hiçbiri diilse sebep, başkası bile yoksa hayatında, o zaman siz yapıcanızı yapmışsınız demektir..

muhakkak ki çok zordur o kadar zaman harika bi flört dönemi geçirdikten sonra böle bi evlilie devam etmek.. kader işte ne diim.. ne yazık ki herşey bizim kontrolümüzde olamıyo..

Bitmek üzere ise ve ben bitmesini istemiyorsam bunu eşime ifade ederim, ilişkimizi tekerar gözden geçirelim, gerekirse yardım alalım bir şans daha verelim bize derim kısa ve öz..
Ama her şeye rağman eşim istemiyorsa o zaman yapabileceğim bişey yok, hatalarımı gözden geçiririm, neden bu hale geldiğimizi düşünürüm eğer sorun sadece geçimsizlikse başka bir şey yoksa şayet benimde hatalarım olmuştur kendime batırırım iğneyi hiç onu da suçlamam teşekkür ederim herşey için sen sağ ben selamet yoluma bakarım, hayat ondan ibaret değil sonuçta..
Bir insan diğerini istemiyorsa istemiyordur, bitmişse bitmiştir, tek kişi asla düzeltemez bu durumu, ilişki de iki kişinin emeği, sevgisi, saygısı olmalıdır bence, istediğim kadar istenmeliyim ötesi yok.
Beni istemeyen bir adam için de yormam kendimi kimse kusura bakmasın.

Son düzenleme:
Canım insan özünde iyiyse iyidir.Adam etmişse hayat onu adamdır.Herzaman söyediğim cümleye bende çoğu defa gelirim.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.İnan bana çok şeyde yapsa kadın,karşı taraf birşey yapmaya meğilli değilse yada kadın çok çok iyi niyetlide olsa,karşı taraf bunu göremiyorsa,bişey yapmaya gerek yok..Daha doğrusu yapılacak bişey kalmamıştır.Çünkü hiçbirşey tek taraflı olmuyor...

ben çoçuk yapmak çok istiyorum aslında..:icecream:..eskiden böyle değildim şimdi çok istiyorum..ama korkuyorum...hamile kalınca eşimle kavga etsek hemen pişman olurum neden çoçuk yaptım diye....çünkü benim kafamın bir tarafında hep boşanmak var...hep bunu düşünüyorum...boşanıp hayata yeniden başlamak ...sonra eşimin biraz iyi bir hareketini görsem vazgeçiyorum bu işten...sanırım bu adam beni paronoya etti.laelaelaelaelae

Son düzenleme:

birtanem çok derinden üzüldüm.Kusaak hale geldim çünkü artık,kadınların üzülmesine dayanamıyorum ben.Ama hep üzülen ,incilen biz oluyoruz.Nemi yapacaksın,bende yakın bir zamana kadar büyük olay yaşadım.SEN ŞIMARIKLIK YAPTIKCA KENDİNİ BİR HALT SANIYOR...GAYET MESAFELİ OLACAKSIN,BİR ŞEY SORDUĞUNDA CEVABINI VERİRKEN YÜZÜNE DEĞİL BAŞKA YERE BAKACAKSIN VEDE CEVAP UMRUMDA DEĞİL AMA VEREYİM BARİ HAVALARINDA OLACAKSIN.BİTİRMEYİ GÖZE ALDIYSAN BIRAK O DÜŞÜNSÜN.İNAN BANA HER NANEYİ YİYORLAR ,BİZDEN TEKME YEDİKLERİNDE EVDEN GİDEMİYORLAR.KENDİNDE ÇOK FAZLA KUSUR ARAMA BİTANEM EMİNİM GÜZELSİNDİR.HER KADIN GÜZELDİR ÇÜNKÜ AMMAAAAA KİLO!!!!ALDIYSAN DERHAL REJİME BAŞLAMALISIN DESEM BANA KIZMA OLURMU.ŞÖYLEEEEEE BİR FİLİNTA GİBİ OL BAKALIM,KENDİNE BİRAZ DEKOLTE ŞEYLER AL.AMA HİÇBİRŞEKİLDE İLGİLENME.DÖN ARKANI YAT.O SANA KUR YAPMAYA MEĞİLLENECEK.YÜZ VERME.BUNLARA YÜZ VERE VERE TEPEMİZE ÇIKARTIYORUZ.SAKIN OLA YÜZ VERME..SEVGİNİ BİR KENARA KOY..KOYMALISIN.a.s.

istemiyorsa bence başka kadın vardı yoktu bunları da düşünüp mutsuz olmayın derim,

piyano şöyle yazmışsın;

BİR ŞEY SORDUĞUNDA CEVABINI VERİRKEN YÜZÜNE DEĞİL BAŞKA YERE BAKACAKSIN ...eşim aynen bana bu şekilde cevap verir.

:1ninca::1ninca::1ninca:ilgi ilgi herkesin beklediği bu..kelin ilacı olsa başına sürerdi misali....
canım sana ilgi göstermesini istiyorsan eşine küçük oyunlar oynamalısın...hoş ben yapamıyorum ama yazmaya gelince güzel yazıyorum...:sm_cool:

gün içinde tlf kapalı tut merak etsin...
hep seni düşünmesini sağla mesela...bunu nasıl başarıyorsunuz? başaran varsa biri anlatabilirmi?:1shok::1shok::1shok:
bunun gibi şeyler.....örnekleri çoğaltırsanız sevinirim.....

masal perisi,

yazdıklarınızı okudum. kadınların biyolojik saati çaldığında bu istek çok artıyor. ama emin olduğum birşey var.taşları yerine oturmamış bir evlilikte, henüz suların durulmadığı bir yerde çocuğu düşünmemelisiniz. çünkü çocuk olduktan sonra kesinlikle çok daha zor olur hareket etmeniz. sizden haddim olmayarak ricam, lütfen koşullarınız uygun değilken, henüz sağlıklı bir ilişki üretememişken, çocuk yapmayı düşünmeyin... dediğiniz gibi çok büyük bir pişmanlık ve sıkıntı yaşarsınız. insanlar hata yapabilir: evlenebilir, yürümez, boşanabilir. ama sorunları devam ederken çocuk yapmak sizi çok daha derinden yaralayacktır

Not: bunu şahsınıza değil, genel olarak bu tatsızlığı yaşıyan herkese yazıyorum aslında.

palyaço,

eşinle tartıştığınız o gece eşinin boşanmak kolay olanı seçmek olur dediğini yazmışsın. belki iyimser bir yorum olacak ama, erkekler hani nasıl dyim; bir kadın ben mutsuzum seninle olmaktan, boşanmayı bile düşünüyorum dediğinde, kafaları başka türlü çalışır.

asla ama asla ben seni seviyorum, boşanmak istemiyorum demezler. deyip diyecekleri bu olur!!! boşanmak kolaya kaçmak olur. tam erkekçe bir laf işte..

sen nasıl başarısız hissediyorsan, o da öyle hissediyor.

yada o sabah havamda değilim lafı? o an sen birşekilde gayet iyi niyetle yaklaşsan bile, hani bunu bir iyilik adımı, bir jest gibi algılasan bile? onların kafası bizim gibi çalışmaz!!!!!!!!!!!!!!1

mantık şudur: iki gün önce bana benden boşanmak istiyorum diyordu? şimdi bana yakınlık gösterdi? bunu anlamazlar!!!! hem de asla anlamazlar!!! genelde de napcaklarını bilmezler, erkekliğe de şey sürmemek için havamda değilim deyiverirler!!!

aslında siz inatlaşmışsınız. sen ondan sevgi sözcükleri duymak istemişsin. ona bunu hissettirmişsin. o da bunu sırf sen istiyosun diye yapan erkek konumuna düşmemek için söylememiş....

dikkat ettiysen, sürekli senin tirip attığını, onu sevmediğini düşünüyr.

ağlaman seni ezik bir kadın yapmaz. kimseyi yapmaz... ama bence biraz sakin ol. ikinizde biraz sakin olun!

en ağırı reddedildiğini düşünmek olsa gerek! ki sen buna çok öfkelenmişsin, incinmişsin haklı olarak. ama aslında yüzüğü masaya koyacağını söylerek çok daha sert bir reddediliş de o yaşamış. lütfen biraz empati yap.

kadınca oyunlar, seksüler şeyler, yada ilgisini çekmek gibi şeylerden bahsetmiyorum. anlamaya çalış ve kendini anlatmaya çalış.

uzun yazdım kusura bakma, ama nedense konunun bu yönünü unutuyoruz çoğu kez.umarım haddimi aşmamışımdır. ve herşey yoluna girer yeniden!!!!

sevgilerimle

herkesin düşüncelerinden yazılarından birşeyler öğrenmek güzel...zamansızın dediği gibi bir yeri unutuyoruz....erkek sadece karım istiyor diye birşey yapmıyorlar nedense...çok saçma ama...şu prizi değiştir bozuk desem..tamam der değiştirmez aradan 2 gün geçer...e prizi değiştirecektin hadisene desem...sen istiyorsun diye hemen yapmam mı lazım...der....ne kadar aptalca da görünse...zamansızın dediği gibi karşı taraf için birşey yapmak zor geliyor sanırım erkeklere...
gerçekten çok zor insanlar ve bizim gibi düşünmüyorlar....bu arada palyaço gelişmeleri yazarsan sevinirim?

zamansız yazdıkların çok mantıklı..evlilik oturmadan çoçuk yapılmaz bende senin gibi düşünüyorum ama 3 sene oldu..biz bir barış bir küs geçirmişiz bu seneleri...şu durumda çoçuk yapmayım ilerde sanki değişecekmi bazı şeyler...yine bir küs bir barışık geçer zaman gibi geliyor....çünkü benim eşim yeterince olgun görünmüyor...hep ben onu yönlendirmek zorunda kalıyorum...anlatabildimmi acaba ne demek istediğimi?..durum böyle olunca bazı şeylerin düzelmesi zor gibi geliyor...

seni çok iyi anlıyorum... çocuk yapmak istemen o kadar doğal ki. bu süreçteki bir küs bir barışık hallerinizin sizi nereye taşıdığını cidden düşünmeniz gerekir. tıpkı priz örneğinde olduğu gibi, bize aptalca geliyor ama öyleler çoğunlukla. dertleri priz değil! ama diğerini söylemek konuşmak zor geliyor çoğuna. yetiştiriliş tarzları vs.

birşey daha. eşinin yeterince olgun olmadığı konusunda; o da bunun farkında olabilir! ve bazen bundan dolayı sıkıntı yaratabilir. bir ihtimal. egolarımız-kadın ve erkekte- bizi farklı davranışlarda bulunmaya itiyor sanki. biz kırgınlıklarımızda başka tepkiler veriyoruz, onlar bambaşka. paylaşamıyorlarda...

özellikle çocuk konusunda iyi olduğunuz günlerde, eğitimi, geleceği vs. konularında muhakkak küçük paylaşımlarda bulunun. hayaller kurun. umudu büyütün. kırgınlıkların altını değil üstünü çizin. biz kadınların belki de çoğu kez daha sakin kalması gerekiyor. tek istediğimiz gerçekten ilgili sevgi ve saygısını belli eden bir erkek... eminim eşinizde öyle olmak istiyordur. sabırla emekle düzeleceğine inanıyorum...

teşekkür ederim...ne demek istediğini anlıyorum....çok ufak detaylar var....aslında onları yönlendirmek istediğini yaptırmak çok kolay...ama doğru yolu bulmak lazım......sanırım doğru anladım.
aslında çok doğru söylüyorsun.....kendi hallerine bırakınca onlardan bişey bekleyince olmuyor bu iş..kırgınlık tatsızlık uzayıp gidiyor.......ben eşime iyi davransam akşam erken geliyor...biraz tartışma olsa geç geliyor.......eskiden bana bunu demişti itiraf etmişti....eskiden eve gelmek istemezdim diye...(.biz çok kavga ettiğimiz sonra düzeldiği bir dönem.)

:uhm:

aynen öyle masal perisi, onlar mutsuzum demiyor eve geç geliyor işte!!!

ama mutsuz olduklarını bilmiyor değilller.. kadınlarının ne istediğini anlıyorlar da, yaparken kırk takla atıyorlar...

palyaço,

bu tür dönemlerimiz olabilir doğaldır, belki bir kaç gün gene soğuk davranacak sana. kendince durumu idare etmeye çalışcak belki. ne biliyim zayıf görünmek istemicek... sen kendi içinde ogünkü düşüncelerinden arınabilmişsin. buna çok sevindim. ama dediğim gibi bizler duygularımızı iyi analiz ediyoruz, onlar illa ki test! ediyorlar!!!! yani durumun normalleştiğini görmesi vakit alabilir! ama eğer sen eminsen gönül rahatı ile bekle.

bu ne alttan almak, ne de ezilmek...

bir de hepimiz insanız. en yakınlarımızla annemizle, kardeşimizle bile berbat günlerimiz oluyor. çok kızıyoruz, vs. sonra bir şekilde sakinleşiyoruz.

sevdiğini söylememesine çok takılma. çünkü bazen biz de sevdiğimiz insanlara bunu söyleyemediğimiz dönemler yaşıyoruz.. eğer daha önce söylüyor şimdi söylemiyorsa, kendi içinden söylediğine emin olabilirsin... geçecektir.

umut daima vardır arkadaşım!!!!

süpper bir çözümleme olmuş erkek psikolojisi üzerine ve ben bunun doğru olduğunu gönül rahatlığıyla kendi eşimle konuşmalarımdan yaptığım çıkarımlarla teyit edebilirim a.s

teşekkür ederim!!!! bunlar dediğim gibi hepimizin bildiği ama bazen göz ardı ettiğimiz şeyler. eh! o kadar da olur!

canım bence önce sen psikoloğa görün onu kafaya takmamaya çalış.senin moralin önce yerine gelsin.sonra gidişata bak derim.bende eşimin ilgisizliğinden çok yakınıyorum ama biliyorumki özünde beni seviyor ama bunu hareketleriyle ve sözleriyle dile getirmiyor bu durum beni rahatsız ediyor ama erkekler sevgiliyken bunu çok güzel yapıyorlar ama evlenince herşey bitiyor sanki üzülme canım hep kendimize zarar veriyoruz böyle.arkadaşımın eşi internette kızlarla hatta kadınlarla konuşurken yakalamıştı boşanacağım ben bunu haketmedim diyordu ama psikoloğa gitti depresan ilaçlar kullanıyor biraz düzeldi ama noldu olan ona oldu ilaç kullanmak zorunda kaldı boşanmadıda.herşeyin hayırlısı canım inşallah geçer.

su yaziyi kopyalayip saklayacagim...
ilerde evlenirsem aklimda mutlaka bulunmali bunlar...
gercekten o kadar dogru seyler ki...
erkekler biz gibi dusunmuyorlar, bunu anlayabilmek cok onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…