Biten Sevgiyi Nasıl Geri Alırız...

masal perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
405
4
Arkadaşımın açtığı başlık sevgi ve saygı bittiyse evlilik yürürmü? beni bu başlığı açmaya itti...

Zamanla sevgiler bitiyor özellikle erkeklerde...nasıl geri kazanabiliriz? hiç düşündünüzmü? ya da denediniz Mİ? Bitmek üzere olan bir evliliği kurtarmak için;eşinizin ilgi ve sevgisini geri almak için neler yaptınız yada yaparsınız?Bazı evliliklerde tek sorun eşinizin sizinle eskisi kadar ilgilenmemesidir...Bu da sizi çok üzer...Peki neler yaparsınız eski günlere dönmek için?:sm_confused:

en büyük gereklilik çiftlerin hayatlarındaki monotonluğu aşmak için sürekli birbirlerine ve müşterek hayata karşı yenilik arayış içinde olmalarıdır. Karşılıklı yapılacak ufak sürprizler, özellikle onure edici davranışlar tarafların birbirlerine olan bağlarını kuvvetlendirecektir.

Bir yazı okumuştum. "Partnerinizle aranızda öyle bir mesafe bırakın ki; tren geçecek kadar geniş olup da soğumayacak kadar dar, birbirinizi nefessiz bırakarak boğulmayacak kadar geniş." olsun....

canm tam olarak sorun nedır anlatırmısın eşinin ilgisiziliğimi
üzüntü her hastalığın basıdır allah sakınsın çaresizlik bir zaman sonra vücuda arıza verir
kendı haline bırakıp yasayamazssın senı ıyı anlıyorum söylesen tesiri yok sussan gönül razı değil gibi bir durum seninki ama zamanla olacağını varıyor hersey bıraz daha acarsan yasadıklarını yardımcı olabiliriz

ya offff biten bir şeyin geri alınabileceğini sanmıyorum ben
çünkü bitmiş bitmiştir kızlar
bunun başka çaresi yok
önemli olan elindekini sonuna kadar tüketmemektir
tüketmezsende aramazsın hep elinde olur

İlgisizliğin her zaman sevgisizlikten kaynaklanacağını düşünmüyorum ben.
Bazen kırgınlık, bazen kızgınlık bazen de alışkanlık olabilir nedeni...

Sevgisizlik değil belki heyecan eksikliği... Konuşmalısınız...
Yalnızlığınızı veya mutsuzluğunuzu bilmeli. Konuşamıyorsanız bir mektupla...
Ya da bir maille...

Eğer sevgisizlikse zaten geride durmalısınız artık. Ne yapacağınıza siz karar
verebilirsiniz bu konuda. Ama sevgi isteyince elde edebileceğimiz birşey değil.
Maalesef.... Umarım herşey düzelir.

Sevgilerimle...

Valla kizlar 2 sene once esimle cok sorunlar yasadik ne sevgi ne saygi kalmamisti aramizda evin icinde bir kursunumuz eksikti birbirimizi vurmak icin o derece yani , benim tek istedigim sey ondan bosanmakti sevgisini gostermedigi gibi saygisizca davranislari hakaret boyutuna gelince dayanamamistim artik...
Sonucta biz bosandik birde oglumuz var... biz yurt disinda yasiyoruz ben oglumu alip turkiyeye dondum ailemin yanina 1 sene kadar kaldim ailemle is buldum calistim felan 1 sene sonunda esim oglumu gormeye gelmisti , o kadar burnu surtulmuski benim adam gitmis yerine kuzu gibi ilk tanistigimiz zamanlardaki esim gelmis...
O gorusmemiz sonunda oglumuz icin barisma karari aldik, 1 sene oluyor tekrar evleneli ve cok mutluyuz daha yeni evli gibiyiz suan benim degerimi cok biliyo yeni bir bebis istiyoruz...
Biten birsey yeniden baslayabiliyormus biten bitmistir demeyin, insan kaybedince anlar bazi seylerin kiymetini ,kurumus bir dal yeni bir baharda tekrar nasil yeseriyorsa sevgide tekrar filizlenip neden yesermisin?

çok değişik bır hıkayen var canım gercekten böle sıkıntısı olan ınsanlara umut olsun yazdıkların demekkı aranızda gercek sewgı varmıs tekrar ewlenebılıcek kadar allah mutluğunuzu bozmasın elindeyken kımse kıymetını bılmez bu cok doğru

lütfen bu kadar karamsar olma...hayatta hiçbirşey için üzülmeye değmez......herşey insanlar için....senin evliliğinde çok yeni daha...ama bazı şeylere çözüm yoksa daha fazla üzülmeden ayrılmak diye düşünüyorum...hem kimsenin evliliği çok iyi gitmiyor ki....ama giden de var tabii..a.s.

peki yerleri değiştirelim. empati yapalım yani. bir ilişkiniz var. ve bu ilişkide bir noktaya geliyorsunuz ki. sizde hiç bir şey kalmamış. sevgi saygı güven adına hiç bir şey. değil dost kalabilmek artık yüzünü görmeye bile tahammülünüz kalmamış ilişkiniz olduğu kişiye karşı. söyleyin bana şimdi? sizi tekrar kazanabilmesi mümkün mü? yaptıklarının telafisi olabileceğini, yine eski sevginizin olabileceğini tasavvur edebiliyor musunuz? tamam içinde bir zerre sevgi kırıntısı olduğuna inanıyorsanız mücadele edin. ama yok kalmamışsa hiç boşuna uğraşmaya gerek yok bence.

arkasim bence hic bir icin insan hayatindan vazgecmez önce bunu diyeyeim.otur konus sorun ne ise baktinnki olmuyor bitirirsin saglik herseyden önemli üzülme bitmisse bitmistir ine en iyisini sen bilirsin

canım biten bitmiştir dememin sebebi o an senin için de herşey bitmiş ki
boşanmak istemişsiniz ve boşanmışsınız geçen 1 sene ne yapabildiniz
eşin tekrar gelmeseydi belki hala o anları hatırlayıp mutsuz olacaktın
biten şey farklı sonradan tekrar alevlenmesi ayrı
sönmüş bir ateşi kibritten başka birşey yakmaz
eşinde kibrit olmuş sana ömür boyu mutluluklar dilerimyerimseniben
gönül ister ki kimse bu tür şeyler yaşamasın

Son düzenleme:

bence sadece erkekler olarak ele almamamız lazım..sevgisi biten bayanlarda çoğunlukta..o zaman genelleme yapmadan yorumumu yapayım...
eğer evlilik bitme noktasına gelmişse,eşler arasında sevgi kalmamışsa o evliliği kurtarmak için kılımı bile kıpırdatmazdım...onun için harcanan zamana yazık ama dediğim gibi herşey bitmişse bu böyle bende...
ilgisizlik çoğu zaman sevgisizlikten değilde alışkanlıkların insanı sıkmasıylada olabiliyor diyebilirim..başka taraftan bakarsak da belki işyerindeki problemler,belki maddi problemler,belki ailevi problemler belkide kendi psikolojisinin bozulmasıyla bu ilgi azalabilir...
sonuç olarak ailem için herşeyi yaparım,savaşırım,korurum...
ama herşey bitmişse de bundan sonraki kendi hayatıma bakarım...

sevgiler................

bende aynı dertten muzdaribim palyaco arkadaşım .eşimi çok sevdim evlendik çıkarken gözyaşlarıma dayanayan adam beni en ufak şeylerde dövmeye başladı .çok dayak yedim ve ben normalde çok duygusalım dayak yediğimde allahım neden diye sordum kendime gururum çok kırıldı çok ağladım.aileme bile anlatmadım üzülürler diye.ama artık dayanamıyorum beni kırmasına küfür etmesine hep cahilliğine saydım belki düzelir diye.eşim benden 4 yaş küçük ama dövülecek itilip kalkılacak değilim.ne yapacam bilmiyorum.şimdi yine bir haftadır konuşmuyorum küstüm.

bana göre erkeğin sevgisi bitmişse geri gelmiyor...
ister istemez erkek başkalarında sevgiyi aramaya başlıyor.
ha bu arada şunu da söylüyeyim bana göre kadınlar sevginin devam etmesi içinde hiçbirşey yapamıyor... kadın ne sevginin başlamasında nede devam etmesinde nede bitince geri gelmesinde pek etkili değil.

canım orada da yazdım.sevginin bitmesi imkansız gibi geliyo bana.ben eğer eşimi sevdiysem deliler gibi ve hala seviyosam,benden beklentilerini sorarım.tabii ki çıktığımızdaki gibi,günde milyonlarca mesaj,ya da arama beklentim olamaz.bana da saçma geliyo çünki.sadece değer görmek isterim değer verdiğim insandan.onu kaybetmemek için elimden gelen tüm çabayı harcarım.ve inanıyorum ki onu yeniden kazanırım

Aşk biter, yerini sevgi alır.
Sevgi biter, yaşadığın aşk ve sevginin hatırına ''saygı'' devreye girer.
Karşılıklı saygıyla uzun yıllar evlilikler sürer.
Asıl tehlike saygının bitmesidir.
Çünki saygı biterse evlilikte biter.
Saygıyı elden bırakmayalım yeter..

Palyoco arkadaşım;
mesajlarınızı hüzünle okudum inanın..
Elinizden geleni yapmışsınız bu evlilik adına. Maalesef pek bir gelişme olmamış,ama artık kendinizi toplamalısınız,bundan sonra ne yapacağınıza karar vermek zorundasınız..

Canım benim gerçekten içim acıyarak okudum yazdıklarını ya günün birinde bizde böyle olursak diye korktum acıdı yüreğim...Öyle zor bir durum ki yaşadığın sevilirken sevilmemek,istenirken istenmemek en kötüsü soğuk tavırla karşı karşıya kalmak en kötüsü olsa gerek.Sana diyebileceğim tek şey lütfen üzme tatlı canını ve unutma herşeyin ilacı zamandır.Eminim şuan ayrılırsan asla birini sevemeyeceğini,onsuz ölebileceğini düşünüyorsun ve tüm zayıflıklarını kendine karşı kullanıyorsun,iki keskin bıçak misali birbirinizi kesmektense sen kendini kesiyorsun hemde haketmeyen biri için.Kusura bakmayan haketmeyen demek durumunda kaldım çünkü hiçbir eş gerçekten seviyorsa karısını böylesi soğuk,böylesi aşağılayıcı davranmaz,davranamaz...
Geç aynanın karşısına ve Allah'ın sana bahşettiği tüm güzellikler için şükret.Sağlıklısın,iyi bir işin var,modern ve çağdaş bir bayansın v.s v.s.
Haketmeyen insanlar için kendini böylesine hırpalarsan kendine en büyük haksızlığı etmiş olursun.
Bu yüzden bırak gitsin nereye gidiyorsa...Kendini sık ve gururunu düşün hiçbir şekilde ilgilenme onunla.Onun sana yaptıklarını aynen sende ona yap ki anlasın nekadar incindiğini!!!
Baktın ki olmuyor lütfen uzatma hayatı zehir etme kendine...Senden daha değerli birşey yok bu dünyada...ve sakın kendini salma gayet bakımlı,güzel ve dimdik dur ki anlasın onu umursamadığını.Anlattığın kadarıyla bu evlilik zaten bitmiş.Sadece biraz daha zaman tanıyın birbirinize kafa dinleyin.Ama dediğin gibi dimdik dur ki ayakta onsuzda yaşayabileceğini görüp kendini çok önemli hissetmesin...
İnş biran önce eski mutluluğuna kavuşursun...Unutma ki hayat güzelliklerle dolu her bitiş yeni bir başlangıcın habercisidir...

palyaço hikayelerimiz benziyor birbirine...sen ona aynen benim gibi hakettiğinden fazla değer ve sevgi verince adam ne oldum delisi olmuş....aynen benim durum.....bende senin gibi oturup konuştum güzel yapalım bu işi..böyle amaçsız yaşanmaz dedim...aynı senin gibi bak......adam benim umrumda değil ben bıktım artık uğraşmaktan falan dedi...halbuki uğraştığı bişey yok...evliliği güzel yapmak gibi bir derdi yok.....ama şimdi çekip gitsek gitme derler...ama yaşarkende birşeyleri düzeltmek istemezler....bence kafa yok erkeklerde...akılları çalışmıyor..amaçsız yaşıyor bunlar....mutlu yuva evlilik çoçuk gibi akıllı işlerle ilgisi yok....

dün dedimki eski günlere dönelim bak eskiden böyle yapardın sen ben bunu istiyorum dedim...adam bana ne dese beğenirsin........mümkün değil üstünden çok sular geçti çok klapler kırıldı...:a015:
ya kalp kırıldıysa bizimkide kalp değilmi? bizim kalbimiz kırılmadımı sanki.....:tomato:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…