Biten bir evlilik... Dua edin:(

10 aydır evli olunca niye ev görmesi olmuyor onu anlamadım herkesin meşaketleri var ancak fırsat bulmuşlardır.. bide yeni evli birine hemen gitmeyi belki doğru bulmamışlardır.
Çok doğru söylüyorsunuz istedikleri zaman gelme hakkı var herkesin ama erken Doğum riskim varken doktor sakın ayağa kalkma demişken bunu bile bile ikram temizlik vs yapamayacağımı gelmek istemeleri anormal değil mi? Bence geçmiş olsuna gelmek daha mantıklı ama

Kafamda bitmiyor işte. Bu gün bile o kadar özlediğimi düşündüm ki. Bebeğimin kıyafetlerini ütüledim yerleştirdim hep omunla yapmayı hayal ettiğimiz şeyleri tek başıma yaptım şok zoruma gitti. Birde biz eltimle konuşmuyorduk bana kötü davrandı bir kaç laf söyledi diye bu gün gördüm inst eklemişler birbirini ben ortadan kalkınca sorunda ortadan kalkmış bilmiyorum içim ezildi sanki
Oluru hiç yok mu peki ?

Oluru hiç yok mu peki ?
Malesef yok ne arıyor ne soruyor. İnan’ın düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyorum ben umrunda değilim tamam ama ya bir insan çocuğunu da merak etmez mi Doğuma az kaldı ben bir sürü şey alıyorum yapıyorum ne soruyor ne yardım ediyor çocuğunu bile merak etmiyor. Nasıl bu kadar vicdansız merhametsiz oldu hiç anlamıyorum hiç

Malesef yok ne arıyor ne soruyor. İnan’ın düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyorum ben umrunda değilim tamam ama ya bir insan çocuğunu da merak etmez mi Doğuma az kaldı ben bir sürü şey alıyorum yapıyorum ne soruyor ne yardım ediyor çocuğunu bile merak etmiyor. Nasıl bu kadar vicdansız merhametsiz oldu hiç anlamıyorum hiç
Evlenmeden önce nasıldı ?
Gerçi artık pek Önemi yok ama yapman gereken bir an evvel Kızın için kendini toplaman.

Evlenmeden önce nasıldı ?
Gerçi artık pek Önemi yok ama yapman gereken bir an evvel Kızın için kendini toplaman.
Evlenmeden önce aşırı ilgiliydi. Evlendik ilgisi azaldı ama gene de bu kadar merhametsiz vurdumduymaz bir adam değildi. Bir Anda bu hale geldi. Anlayamıyorum

Burada yeniyim ve bu tarz konulara cok uzuluyorum.Insanlari anlamiyorum o kadar kotu seyler duyunca ya hayatima cok sukur ettim.Nasil insanlar var su dunyada.Bir kadinin bir kadina yaptigi zulum gibisi yok.Once kadinlar hem cinslerini bir sevebilsin ki erkek saygi duysun .Allah yardimciniz olsun biraz uzak durup kafanizi dinleyun esiniz de keza insallah anlar yanlisi.

Burada yeniyim ve bu tarz konulara cok uzuluyorum.Insanlari anlamiyorum o kadar kotu seyler duyunca ya hayatima cok sukur ettim.Nasil insanlar var su dunyada.Bir kadinin bir kadina yaptigi zulum gibisi yok.Once kadinlar hem cinslerini bir sevebilsin ki erkek saygi duysun .Allah yardimciniz olsun biraz uzak durup kafanizi dinleyun esiniz de keza insallah anlar yanlisi.
Hiç anlayacak gibi değil biliyormusunuz. Ben ne yaptım demiyor hiç ona göre o ve ailesi mükemmel insanlar sıfır hata dünyanın en iyi bulunmaz insanları ben ve ailem de nankör ve aşağılık insanlarmışz

Evet annesi çok müdahale etti en son hast odasında kavga çıkardı. Eşim aklınca annesi ve benim aramda tercih yapmak zorunda hissetti kendini ve bebeği beni bırakıp annesini tercih etti.
Erkekler böyledir.
Boşanma aşamasında hepsi pisliğe dönüşür.

Unutup yolunuza bakın.

Eşimle severek evlendik evliliğimizin ilk zamanları gayet güzeldi ama sonra ailesi baskı kurmaya başladı sen artık o evden çıktın bizimsin biz ne dersek o bizim kurallarımız var bizim adetlerimiz var eşimle evimiz için o ev bizim evimiz biz düzdük tarzında konuşmaya başladılar ki evi beraber düzdük eşit şekilde bu sebeplerden ben eşimin ailesinden soğudum kendi aileme daha çok ihtiyaç duymaya başladım eşimle sorunlarımız başladı benim ailem de aşırı ilgili akşamları sohbet edilen sıcak bir yuva vardı eşim öyle bir ortamda büyümemiş ben o sıcaklığı aradım o veremedi en sonunda ailesi yüzünden tartıştık ailesinin faturalarını ödüyormuş bana ödemiyorum diye yalan söyledi tartışma sonucu babamı aradı bak kızının halini gör diye ben babamla gittim 15 gün ayrı kaldık bu sürede baya tartıştık karşılıklı ağır şeyler söylendi bir kaç gün önce ikna etti eve geri geldim ama sanki bambaşka bir ev bambaşka bir eş kendimi kesinlikle buraya ait hissetmiyorum ailemi kardeşimi özlüyorum sürekli onlarla olmak istiyorum:KK43: sürekli ağlıyorum nefes alamıyorum bu evin içinde:KK43: uzun oldu kusura bakmayın ama içimi dökmek istedim sadece:KK43:

Benimle kurduğu iletişim şu şekilde “herşey senin şeytan ailenin suçu köpek onlar iğrenç pislik yaratıklar hepsi şeytan onları asla benim çocupuma yakıştırma uzak tut nefret ediyorum onlardan” kurduğu cümleler bunlar. Ona sorarsanız ben saygısız hadsiz bir insanım ailesine saygısızlık yaptım ki onca olaydan sonda bile ağzımı açıp bu kadar ileri gitmedim. Bana anenn evime geldi çay içti Kardeşin bizde kaldı ona yemek aldın zıkkım yesin o diyen insan. Bu durumda da bekle bekle insan daha çok yıpranıyor gerçekten. Eşimi asla tanıyamıyorum Benimle konuşan o lafları sayan adam bambaşka biri sanki. Boşanırkenn tanırsın demişlerdi ama bu kadarını beklemiyordum
Eşiniz başından beri odunmuş.
Neden çocuk için bu kadar acele ettiniz?

Neyse. Bebeğinizle mutlu olmaya bakın.

Hiç anlayacak gibi değil biliyormusunuz. Ben ne yaptım demiyor hiç ona göre o ve ailesi mükemmel insanlar sıfır hata dünyanın en iyi bulunmaz insanları ben ve ailem de nankör ve aşağılık insanlarmışz
Anladim .Ne diyeyim ki son durum ne yani

Cok cok uzuldum ya.Ya bu erkek degil ya adami gectim.Bildigin cirkef kadin agzi bu ya.Sevgisiz cocuk buyutmeyin ya anneye kadina saygisi olmayan cocuk buyutmeyin arkadas yaaaa! .Once kadinlara su lafim boyle erkek cocuk yetistirilmezzzzz.!!! Ana diye suratlarina tukuresim var bir gram sevgi ya sevgi kadinliginizdan utanin.! Birakin gitsin dank eder insallah bin pisman olur.Siz de ailenizle mutlu.mesut yasayin.!

Evet annesi çok müdahale etti en son hast odasında kavga çıkardı. Eşim aklınca annesi ve benim aramda tercih yapmak zorunda hissetti kendini ve bebeği beni bırakıp annesini tercih etti.
Çok iyi adammış !

Vicdanı da rahattır umarım vicdansız

Acımasızca, anlayışsızca bir yorum yapıyor gibi görünmemek için dikkatli olmaya çalışacağım, özellikle de hamileliliğiniz nedeniyle.
Ancak bu tip süreçlerde ne olursa olsun hatayı tek tarafta aramak doğru gelmiyor bana.
1. si (Önceki yorumları da okudum birisi daha takılmış benzer bir konuya) 10 aydır neredeydiniz demişsiniz ya gelmek istediklerinde, sonra da onu hasta olduğum için dedim ikram temizlik yapamazdım demişsiniz. Mesele zaten olayın sebebi sonucu değil mesele üslup. Siz kayınvalidenize bu talebine karşın 10 aydır ne bekliyordunuz, ya da on aydır neredeydiniz ? şeklinde konuşmamalısınız. Bence bu çok çirkin bir üslup. 2. si hastaneye sizi ziyarete gelmişler ve yaşlı insanlar yine onları yalnız kalmak istiyorum diyerek püskürtmüşsünüz. Bu daha tatlı bir ifadeyle söylenebilirdi. Anlatımlarınızdan yakaladığım bir iki şey sadece, ve biz olayı tek taraflı dinliyoruz.
Asla karşı taraf haklı demiyorum, olgun davranmalılardı, hem sizin aileniz hem de onların ki. Daha en başında sizi doğru yönlendirmeleri gerekirdi evliliğin ilk aylarında 15 gün ailenize dönmenize iki taraf da müsade etmemeliydi, bir kaç gün düşünüp rahatlatıp yönlendirmeliydiler. Bir sürü hata söz konusu, ama mühim olan dönüp herkesin kendine de bakıp objektif değerlendirebilmesi, ben nerede yanlış yaptım sorusu o kadar çok şeyi düzeltip onarabilir ki.
Dilerim bu olgunluğu her iki taraf da gösterir ve her şey düzene girer.
Sevgiler.

ailenden destek alırsan, arkadaşlarından güç alırsan bunu kolay atlatacağını düşünüyorum,sevgiler.

Kızlar önceki açtığım konulardan biliyorsunuz dur eşim annesi için beni hast odasında bırakıp gitmişti. Yarın vekalet çıkarıp boşanma dilekçemi yazdırıcam. Bu gün ona son kez bana söylemek istediğin birşey varmı diye sordum sadece bir adım bekledim ufacık bir adım birşeylerden pişman olduğuna değişiceğine beni inandırsın istedim kızım da sıcacık bir yuvada büyüsün istedim ama aldığım cevap “ne duymak istediğini bilmiyorum ama beni rahat bırak artık oldu” başka biri mi var dedim cevap vermedi. Karşıdan be kadar kolay görünürmüş boşanmak etmek insan 50 kere düşünüyor vazgeçiyor tekrar karar veriyor bide sevince daha zor galiba bilmiyorum. Yada hamilelik Hormonlar alt üst etti beni bilmiyorum. Dua edin ne olur.;(
Canim Allah yardimcin olsun. Allahim kimseyi bu sekilde sinamasin bende ayni durumdayim ama hamile degilim. Hamile olunca avukat hemen bosanma davasini acmiyor. Dualarim seninle bende cok zor durumdayim 2 aydir kayinvalidem yuzunden ayryiz. Dua oku bol bol. Allahim yardimcin olsun. Kocani yola getirsin

Evlenmeden önce aşırı ilgiliydi. Evlendik ilgisi azaldı ama gene de bu kadar merhametsiz vurdumduymaz bir adam değildi. Bir Anda bu hale geldi. Anlayamıyorum

Benim eşimle mi evlisin acaba diye düşündüm!!! Anlattıkların benim evliliğime çok benziyor ben de şuan eşimle ayrıyım, ne arıyor ne soruyor. Ancak yazdıklarının satır aralarından çıkardığım mesajlara göre sen de benim yaptığım hatalara düşmüşsün gibi geldi bana. Sana tavsiyem, kendin ve karnındaki bebeğin için bir gece yalnız başına Allah'a çokça tövbe edip, Allah'ım kalp gözümü aç, ne hatam varsa bana göster diye dua et. Çünkü bazen kendimizi sonuna kadar haklı gördüğümüz konularda bilmeden çok hata yapıyoruz. Erkekler olayları bizden çok farklı yorumluyorlar. Benim de kendi evliliğim için haklı olduğum şeyler çoğunlukta ama ben onun hatalarını bir süre bir kenara bırakıp kendi hatalarıma kafa yordum. Böyle yapınca hem sakinleştim, hem de Allah'a ona da hatalarını göster diye dua ettim. Onun da sakinleştiğini hissediyorum. Sonu neye varır bilmem ama bitse bile bundan sonraki hayatım için bu aydınlanmanın bana çok şey katacağını düşünüyorum

Benim eşimle mi evlisin acaba diye düşündüm!!! Anlattıkların benim evliliğime çok benziyor ben de şuan eşimle ayrıyım, ne arıyor ne soruyor. Ancak yazdıklarının satır aralarından çıkardığım mesajlara göre sen de benim yaptığım hatalara düşmüşsün gibi geldi bana. Sana tavsiyem, kendin ve karnındaki bebeğin için bir gece yalnız başına Allah'a çokça tövbe edip, Allah'ım kalp gözümü aç, ne hatam varsa bana göster diye dua et. Çünkü bazen kendimizi sonuna kadar haklı gördüğümüz konularda bilmeden çok hata yapıyoruz. Erkekler olayları bizden çok farklı yorumluyorlar. Benim de kendi evliliğim için haklı olduğum şeyler çoğunlukta ama ben onun hatalarını bir süre bir kenara bırakıp kendi hatalarıma kafa yordum. Böyle yapınca hem sakinleştim, hem de Allah'a ona da hatalarını göster diye dua ettim. Onun da sakinleştiğini hissediyorum. Sonu neye varır bilmem ama bitse bile bundan sonraki hayatım için bu aydınlanmanın bana çok şey katacağını düşünüyorum
Nasıl karar verdiniz sıkıntılarınız neydi be kendinizi Nasıl rahatlatıyorsunuzzz

Nasıl karar verdiniz sıkıntılarınız neydi be kendinizi Nasıl rahatlatıyorsunuzzz

Sıkıntımız kısaca aramızdaki kültür farkı. Benim eğitim ve gelirim ondan yüksek, ailem maddi ve kültürel yönden daha ilerde. O klasik Türk erkeği, ben modern görüşlü vs vs.

Nasıl baş ettiğime gelince henüz tamamen rahatladım diyemem, bir gün iyi bir gün kötü olduğum da oluyor ama ilk zamanlara göre daha iyiyim diyebilirim. Öncelikle psikiyatra gittim ilaç ve vitamin kullanıyorum. Bunun dışında inancımı güçlendirdim, namaz kılıp dua ediyorum. Önceki mesajımda yazdığım gibi hıçkıra hıçkıra ağlayarak çok tövbe ettiğim olmuştur. Modern büyüdüm ya önceleri buna inanmazdım ama tövbe etmek insanın vicdanını çok rahatlatıyor. O zaman Allah'ın yanında olacağına daha çok güveniyorsun. Umutsuzluğa düştüğümde Allah'ım sen nasip etmeyeceğin şeye heveslendirme içimden bu isteği al, nasibimse benim duamda kararlı olmamı sağla diye dua ediyorum. Dua ederken söylediğim şeylerden biri de şudur,

Allah'ım beni ve eşimi nefsimizin ve şeytanın şerrinden uzak tut, Rauf adınla eşimin kalbini yumuşat, öfkesini dindir, bizi anlaşmazlığa düşürme, Halim adınla ikimizin de kötü huylarını törpüle ve evliliğimizin devamı için hayırlı eyle, Cami adınla birleşmemizi mümkün ve hayırlı kıl, Mukaddim adınla dileğimi çabuklaştır, beklemekle terbiye etme diyorum. Yatağa girdiğimde uyuyuncaya kadar

Ya Vedud Ya Cami, veya

Hasbinallah ve nimel vekil veya

Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm okuyorum. Bunlar beni epey rahatlattı.

Dua ederken Allahım sen onun aklını başına getir pişman olup dönsün demiyorum, çünkü hiçbir şey tek taraflı olamaz, benim de yanlışlarım olmuştur, Allah'a beni de düzeltmesi için yalvarıyorum. İnşallah kabul olduğunu görmek de nasip olur.

X