Kekler - Pastalar Bisküvili Oreolu Browni Kek- Ülker Çikolata Sponsorluğunda

Kelebek2356

Nam-ı diğer Tuzsuz_ruh 🙃🙃🙃🙃
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
25.788
73.559
34
Herkese merhaba
Bollll tarifli bir yarışma olacağından şüphem Yok ki kek sevmeyen yoktur. Bende düşündüm ve değişik bir tat yapmaya karar verdim.

Ve bu muhteşem birşey mutlaka bir kere olsun denemeniz lazım ki müptelası olacaksınız. Bir kere bütün herşey el değmeden çırpılarak yapılıyor bisküvi kısmı dahil bunu da itiraf edeyim ben dayanamayıp ılıkken yedim:) Ve hepinize başarılar dilerim direk tarifime geçiyorum.

Bisküvili oreolu browni kek için malzemeler

Öncelikle bisküvisi için
•bir yumurta
•125 gram tereyağı
•1 su bardağından bir parmak eksik şeker
•2 -2.5 su bardağı un
•1 su bardağı damla çikolata
•vanilya
•bir çay kaşığı karbonat
•bir çimdik tuz

Browni kısmı için malzemeler
•3 yumurta
•75 gram tereyağı
•yarım bardak şeker
•yarım bardak un
•bir yemek kaşığı kakao
•vanilya
•bir çimdik tuz
•2 paket bitter çikolata

Arasına 27 adet oreo

Şimdi yapılışa geçelim bisküvili kısım için tereyağı ve şeker çırpılır yumurta eklenir çırpmaya devam edilir ve toz malzemeler eklenir ele yapışmayacak ama çok katı olmayan bir hamur elde edilir toparlanması yeterlidir
Bitter damla çikolata ilave edilip spatula ile karıştırıp buzdolabına kaldırılır
Browni kısmı için tereyağı ocakta eritilir ve içine iki paket bitter ilave edilip eritilir ve ılımaya bırakılır
Bir kabın içinde şeker ve yumurta güzelce çırpılır
İçine erimiş çikolata ilave edilir karıştırmaya devam edilir ve un vanilya kakao tuz ilave edilip browni de hazır edilir

Kelepçeli kalıbımıza dolapta bekletilen bisküvi tabanımız güzelce yayılır eşit olmasına özen gösterilir
Oreolar dizilir ve kek karışımı en üste dökülür

180 derecede yaklaşık 30 - 40 dakika arasında pişti benim kekim ve sunummmmm

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım muhteşem olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…