2008de Haziran'da mezun oldum Eylül'de düğün oldu. Okutmayan bı aile, destek yok. Tek şansım bana burs verenlerin desteğiyle başımı açmam gerekiyordu. Sayısal bolumdeydim üni sınava girmeye gittim iki kadın polis beni kolumdan sürükleyip attı. Nasıl okuyacaktim? İstesem sadece evi terkedip başımı acmamla okuyabilirdim. Başı kapali ilk defa izin verildigi yıl benim kucağımda ikinci çocuk vardı. Kendi bildiğiniz gördüğünüz dışında da hayatlar var.
Ve ben şuan bana dayatilanin dışına çıkmaya çalışıyorum. Kendime bı gelecek kurmaya çalışiyorum. Herkesin bana yapamazsın edemezsin demesine karşı yapmaya çalışıyorum üstelik.
ben sülalemde başı kapalı OLMAYAN ilk kadınım ve yüzlerce kuzenim/kapalı çevrem var
herkes ya açtı okudu
ya da yasak bitmişti de okudu
benim zamanımda çoğu da perukla filan okudu benim giriş zamanım 2001, o zaman perukla okunuyordu. kimliklerde açık fotograf istendiği için de biz fotografçıya rica ediyorduk (kendimiz çekmek için, erkek görevlinin dışarı çıkması için).ya da kadın fotografçı olan yerlerde gidiyorduk kapalı arkadaşlar için.
yani Allah aşkına bu ülkede tek kapalı sizmişsiniz gibi davranmayın. 2008de kapalı kızların rahat rahat okuduğu bir dünya üniversite vardı.
ki sizin okuyacağınız ilahiyat idiye zaten ona kimse karışmıyordu.
ha problemli yerler vardı (mesela AÜ mühendisliğin belli bölümleri gibi, üniversiteyi Ankarada okuduğum için bu bölümleri bilirim) ama genel olarak sorun 2008den itibaren aşamalı çözüldü.
o yüzden önce durumu düzgün tespit ederek başlarsak iyi olur.
bana da "burs bulup okumazsan 15 yaşında ilk gelene veririm" denmişti....
kısacası yapamazdınız diye bir şey yok. kulp bulmayı bırakın.
ha hala yapabilirsiniz tabi. 30 çok küçük bir yaş. en 30umdan beri 2 defa sektör değiştirdim. şimdiki nesil zaten 26-27 yaşında daha çalışmaya anca başlıyor hatta belki 30'da yeni başlıyor. benim de erken evlenip çocuk yapıp biraz büyütüp sonra üniversite okuyup atanıp şu an memur olmuş tanıdıklarım da var.
mesela biri AÖF okul öncesi okudu. 2. çocuğu 5 yaşındayken atandı.