Bişey söyleyin!

Benım eşimde bütün para bırakmaz. Ama cebındekı bozukları ya da 5 lıra falan varsa bana verır hepsını. Maksat cebınden cıksın ve bırıkım olsun dıye. Şu an 30 lıra var mesela :) Şahsen çok dert ettiğim konu değil. Evde iki kişiyiz. Aylık alışverısımızı yaparız. A'dan Z'ye. Benı tek basıma bakkala markete yollamamak ıcın . Zaten ekmek almata bıle gıtmem. Gerekırse o işten erkençıkar alır gelır. O yüzden pek takmıyorum. Ama çocuk oldu mu dedınızde haklısınız. Gerek olabılır kesınlıkle...

Market alışverişinde yada aldığı sebzeleri meyveleri beğenmezlik yapıp artık alışveriş islerini ben yapayım bari hem sıkılıyorum evde hava almış olurum deyin.harcamalari da biraz fazla gösterip kenara para atabilirsiniz belki

Sizinde calisan kadinlara calisiyor diye bu sekilde konusmaniz haddiniz degil..ben henuz atanmaya calisan bir ogretmenim..
Cocuguma daha iyi bir gelecek sunmak icin daha donanimli olmak icin anneligimide yaparim meslegimide.erkek evini gecindirmekle yukumlu evet.ama bunu koz olarak kullanip yapamadiginiz olamadiginiz bir meslegi bu sekilde savunamazssiniz.
Siz basaramamis olabilirsiniz ama calisan kadinlar hem annelik yapiyor hem evi gecindriyor hem esle esin sulalesine yetisiyor
Bu yuzden bastacidir calisan kadin.ayiptir yahu...yakdir etmesini ogrenin once.
Peygamber efendimizin esi bile calisan bayanmis.
Siz nasil algilamak istiyorsaniz algilayin.
Calismayan kadina saygim var ama calismayip birde calisan kadina ahkam kesen kadinlara fitil oluyorum
Olamadiginiz yapamadığınız meslek cümlenizi anlamadım. Arkadaş gayet doğru yazmış. Hem meslegimizin olmadığını nerden biliyorsunuz? Üniversite okumadigımizi nerden biliyorsunuz? Lütfen siz ahkam kesmeyin .Çocuğuma daha donanımlı gelecek hazirliycam diye onun geleceğini daha çok mahvedemem.Bakiciymis kresmis ben de kariyer yapicakmisim. Önce çocuğum! Yavrum anne sevgisiyle büyümeli ,bakıcınin keyfi gelince ilgilenecegi şekilde değil. Evet belki çalışmıyoruz. Çocuklarımız için evdeyiz .En azından özgüveni gelişmiş. Her anını annesiyle geçiren. Saat başı kendisine farklı aktivitelerle yaklaşan bir anneleri var.Saniyorlar ki ev hanımları çocuklarıyla ilgilenmiyor. Sabah bırakıp akşam gelen çocuğunu saatli görenler ilgileniyor bir tek. Yok canım öyle değil işte. Bir arkadas yazmış su almıyor musun eve cafeye gitmiyor musun diye.Cevap vereyim ; suları herseyi hazır alıyoruz eve. Bazı arkadaşlar da evde kupkuru oturuyorum sandı galiba ona açıklık getireyim. Arkadaşlar eve herseyi alıyor eşim toptan. Zaten markete falan hep birlikte gideriz. Yani a dan Z ye doldururuz.Dondurmasindan pastasindan tatlisindan ağrı kesicisine kadar. Ama sadece giderken para bırakmaz. Sorun bu.Cocuklar için de her zaman bir dolabim doludur.Ama işte tüm konuşmama rağmen bırakmaz. Sorun orda ya.

Geçen akşam kızlarımla markete gidecektik, bakıcı abla da bizimle beraber çıktı. Kapıyı kilitleyecektim, anahtarı soktum girmiyor. Meğer bakıcı abla kendi anahtarını içerde kapının üzerinde bırakmış.
Mecburen çilingir çağırdık, 30 TL masraf çıktı.

Benzer birşey başınıza gelse, çocuklar banyo kapısını kilitlese, içeride kalsa, tesadüf eşinize ulaşamasanız, çilingir çağırmak zorunda kalsanız komşudan mı isteyeceksiniz para?

Eşinize bence bu örnekleri verip sakince anlatın derdinizi.

Hala da bırakmazsa artık diyecek şeyim yok, size saygı duymadığını, sizi bir birey olarak görmediğini düşüneceğim.

İsteyen istediği kadar kızabilir ben calisan calismayan ayrimi yapmiyorum bende hala calismiyorum ama esim 5-10lira para koysun diye harclik beklemiyorum

Paran bittimi diye bile sormadan o paralar ordadir ki evin hesabinida ben yönetirim
Evde 2 kurus paraya muhtac olup boyle rezillik yaşasam 1 dakika durmam evde ne iş bulsam yapardım ..

Beni bu sekilde zor durumda birakacak adama cocukta yapmazdim
Cocugunu "ona buna bakmasi icin atamam" diye dusunen kadin isin bu yaninida dusunurdu pekala

Calisan bir ton kadin var bebegi olup atla deve degil

Isteyen yapar
Isine gelmeyen BAHANE YAPAR
Size kolay gelsin
Konuyu niye çalışan calismayana getirdiniz onu anlamadım. Evet çocuğumu birakmiyorum. Kendim bakıyorum neyi göz önünde bulunduracaktim pardon? Çocuk mu yazmasaydin iyi işte siz yapmazsiniz. Calisirsiniz.

Olamadiginiz yapamadığınız meslek cümlenizi anlamadım. Arkadaş gayet doğru yazmış. Hem meslegimizin olmadığını nerden biliyorsunuz? Üniversite okumadigımizi nerden biliyorsunuz? Lütfen siz ahkam kesmeyin .Çocuğuma daha donanımlı gelecek hazirliycam diye onun geleceğini daha çok mahvedemem.Bakiciymis kresmis ben de kariyer yapicakmisim. Önce çocuğum! Yavrum anne sevgisiyle büyümeli ,bakıcınin keyfi gelince ilgilenecegi şekilde değil. Evet belki çalışmıyoruz. Çocuklarımız için evdeyiz .En azından özgüveni gelişmiş. Her anını annesiyle geçiren. Saat başı kendisine farklı aktivitelerle yaklaşan bir anneleri var.Saniyorlar ki ev hanımları çocuklarıyla ilgilenmiyor. Sabah bırakıp akşam gelen çocuğunu saatli görenler ilgileniyor bir tek. Yok canım öyle değil işte. Bir arkadas yazmış su almıyor musun eve cafeye gitmiyor musun diye.Cevap vereyim ; suları herseyi hazır alıyoruz eve. Bazı arkadaşlar da evde kupkuru oturuyorum sandı galiba ona açıklık getireyim. Arkadaşlar eve herseyi alıyor eşim toptan. Zaten markete falan hep birlikte gideriz. Yani a dan Z ye doldururuz.Dondurmasindan pastasindan tatlisindan ağrı kesicisine kadar. Ama sadece giderken para bırakmaz. Sorun bu.Cocuklar için de her zaman bir dolabim doludur.Ama işte tüm konuşmama rağmen bırakmaz. Sorun orda ya.
eşin ne yaparsa boyun eğeceksin madem senin görevin çocuğa annelik ve kocaya eşlikten ibaret. bırakmıyorsa zorla maaşını elinden çekiştirecek halin yok ya. Kaderine razı geleceksin..

Hepiniz çok haklısınız. Inanin bu konuda çok dertliyim. Çok konuştum adam anlamıyor .Bu evde çocuk var para olmalı mantığı yok. Çocuk olmasa bile ya birakilmaz mi? Ne yapacağımı şaşırdım.Aylik alır evin ihtiyacını giderir borçları öder. Gerisini cüzdaninda taşır. Getirir götürür kendiyle. Ailem sağolsun gizli gizli hep verir. Ama nereye kadar.Hamileyken bile bırakmazdı. Üstelik burda ne ailem ne akrabam kimsem yok. Ailem uzakta ara ara gelirler.
ah canım ya ne zor bir durumdur Allah kimseye vermesin düşüncesiz erkek umarım düzelir :KK43:

Böyle saçma şeyde duymadım.
Canınız çikolata çekti markete çıkıp alamaz mısınız?
Eşim hep bırakırdı. Sonradan benim talebim üzerine kira faturalar için bir miktar bankada bırakıyoruz. Gerisini çekip eve getirir bana verir. Saklarım. Kendine bir miktar alır. Birde yanına kredi kartı alır. Bittikçe yine alır. Ben zaten istediğimde alırım ordan. Ama kim ne kadar almış söyleriz birbiriixe hesabımızı bilelim diye.

Sizinde calisan kadinlara calisiyor diye bu sekilde konusmaniz haddiniz degil..ben henuz atanmaya calisan bir ogretmenim..
Cocuguma daha iyi bir gelecek sunmak icin daha donanimli olmak icin anneligimide yaparim meslegimide.erkek evini gecindirmekle yukumlu evet.ama bunu koz olarak kullanip yapamadiginiz olamadiginiz bir meslegi bu sekilde savunamazssiniz.
Siz basaramamis olabilirsiniz ama calisan kadinlar hem annelik yapiyor hem evi gecindriyor hem esle esin sulalesine yetisiyor
Bu yuzden bastacidir calisan kadin.ayiptir yahu...yakdir etmesini ogrenin once.
Peygamber efendimizin esi bile calisan bayanmis.
Siz nasil algilamak istiyorsaniz algilayin.
Calismayan kadina saygim var ama calismayip birde calisan kadina ahkam kesen kadinlara fitil oluyorum
Aynen katılıyorum kaldı kı çalışan kadınlar, evde oturan kadınlara gore daha cok fedakarlık yapan daha becerıklı kadınlardır, siz evde yemek yapıp tw ızlerken kocam getırsın ben yıyeyım dusuncesıyle devam edersenız daha çok koca elıne bakarsınız lütfen bundan da gocunmayın.

Konuyu niye çalışan calismayana getirdiniz onu anlamadım. Evet çocuğumu birakmiyorum. Kendim bakıyorum neyi göz önünde bulunduracaktim pardon? Çocuk mu yazmasaydin iyi işte siz yapmazsiniz. Calisirsiniz.

Daha okuduğunu anlayamıyorsun :)) bence sen ulvi,kutsal bebik bakma görevine usuldan geri dön :KK70: şayet fazlası beyinine zarar, yakacak belli..

Ayrıca çalışan kadınlarda annelık görevını en guzel şekılde yerıne getırıyorlar sız merak etmeyın, Sizin yaptıgınız sadece evı toplamak yemek yapmak cocuga bakmak bunu çalışan her kadın yapıyor,birde uzerıne gidiyor çalışıyor o sebeple esınızın durumu ıstedıgıkadar ıyı olsun demekkı zıhnıyetı 0 kuusra bakmayın

Bizde de evde para olmaz ama hiç de ihtiyacım olmaz çünkü alışverişi toplu yaparız, ekmeği eşim eve gelirken alır, ya da o işten dönünce beraber çocuğu da alıp hem hava alırız hem ihtiyacımız neyse alır döneriz. 2 senedir hiç eşim olmadan alışverişe çıkmış değilim. Hiç de lazım olmadı. Çok acil bişey olsa Allah korusun ben hastaneye felan gidecek olsam ben en yakın hastaneye gidene kadar eşim orada olur zaten. Bunun rahatlığı da var tabi biraz bende. Bu sayede hem gereksiz para harcamalarından kaçınıyoruz hem de daha kolay para biriktirebiliyoruz.

Ayrıca bir üye hakikaten çok saçma ve kırıcı bir mesaj atmış, kendisini ciddiye almamanızı boşuna sinirlerinizi oynatmamanızı tavsiye ederim. Bazı hemcinslerimiz hayatı sadece çalışmaktan ibaret görüyorlar ya buna çok sinirleniyorum. Efendim siz ne derseniz deyin ben hatun kişi olarak birinci vazifemin evladımı büyütmek, eşime ve evime bakmak olduğunu biliyorum ve böyle yapıyorum. Bundan da gocunmuyorum ve gurursuzluk olarak görmüyorum aksine bir kadını yücelten en büyük şeref annelik duygusu, ekonomik olarak evimin ihtiyacı yoksa da çalışmam arkadaş. Erkek evini geçindirmekle yükümlüdür. Eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür. Evi çekip çevirmek, çocukları büyütmek de kadının işidir, öyle de olmalıdır çünkü kadının doğasında bu vardır. Evin ihtiyacı olur borç olur ya da kira ödersiniz gelen para yetmez malum Türkiye şartlarında açlık sınırının bilmem kaç lira altında asgari ücret olduğunu varsayarsak; elbette mecbur çocuğu bırakıp çalışmak zorunda kalıyor kadınlar ama onun haricinde de sırf iş hayatı kariyer erkek eline bakmam deyip evinde çocuk büyüten kadınları aşağılayamazsınız, haddiniz değil!
bahsettiğiniz üyenin de sizin de mesajınız aynı oranda kırıcı, o çalışmayan bayanları siz çalışan bayanları baya yerin dibine sokmuşsunuz
ben çalışan bir anneyim, kızımın geleceği için bütün didinmem, gerekirse bu amaç uğruna kariyer de yaparım ki keşke yapabilsem
ama ne evimi ne eşimi ne çocuğumu ne akrabalarımızı ihmal ederim
elimden gelenin en iyisini yaparım
erkek evi geçindirir evet ama kızıma iki kişi çalışarak daha güzel bir hayat sunmak varken neden eksik bırakayım
neden bütün yükü eşimin omzuna atayım
ama sizin aksinize ben çalışıyorum diye çalışmayan bayanları ezmem ezemem şu mübarek günlerde günaha girerim çünkü onların da yaptığı başlı başına bir iş çünkü.

Sankı dunyaya sadece çocuk bakmaya, evde koca elıne bakmaya geldık hay Allahım ya !! Bıraz çalışan hemcınslerınızı anlamaya calısın yermek yerıne

Aranızda eşi eve para bırakmadan giden var mı? Ev hanımıyım dolayısı ile eşimin eline bakıyorum. Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmedim. Millete bırakmaktansa kendim bakmayı tercih ettim. Esim hiçbir zaman eve para bırakmaz. Evin bütün ihtiyaçlarını alır ama. Şunu getir derim getirir. Ama çocuk var ani bir para lazım olur düşüncesi yok adamda. Çok söyledim ama anlamadı. Evde neye lazım olucakmis para.Sizlerde durum nasıl var mı böyle durumlar. Harcliksiz mı olursunuz hep?
Acil durum olmasa da sizin kendinize bir şey almaya, bir dışarı çıkıp hesap ödemeye, evinize küçük bir eşya koymaya ya da misafirliğe giderken tatlı almaya ihtiyacınız yok mu? En kötü kuaföre gidersiniz vs. Ped alırsınız, kıyafet alırsınız, makyaj malzemesi alırsınız. Sizin kocanız ben çalışacağım o evde oturacak olayını çok yanlış anlamış. Ben dışarıda çalışıp para kazanacağım, eşim evde çalışacak parayı da ihtiyaçlar ve zevklerimiz, birikimimiz için ortak kullanacağız demeli. Çoğu erkek de çalışsın çalışmasın karısına getiriyor parayı harçlık alıyor içinden.
Budur yani kocanızın maaşından ihtiyaçlar gideriliz, ödenir. İkiniz de lazım olduğu kadar harçlık alırsınız kalanı biriktirilir kalıyorsa.
Size bakıyormuş zihniyetinde olmamalı. Bence mümkünse iş hayatına dönün. Maaşın %80'ini kreşe, bakıcıya verseniz de dönün.

Acil durum olmasa da sizin kendinize bir şey almaya, bir dışarı çıkıp hesap ödemeye, evinize küçük bir eşya koymaya ya da misafirliğe giderken tatlı almaya ihtiyacınız yok mu? En kötü kuaföre gidersiniz vs. Ped alırsınız, kıyafet alırsınız, makyaj malzemesi alırsınız. Sizin kocanız ben çalışacağım o evde oturacak olayını çok yanlış anlamış. Ben dışarıda çalışıp para kazanacağım, eşim evde çalışacak parayı da ihtiyaçlar ve zevklerimiz, birikimimiz için ortak kullanacağız demeli. Çoğu erkek de çalışsın çalışmasın karısına getiriyor parayı harçlık alıyor içinden.
Budur yani kocanızın maaşından ihtiyaçlar gideriliz, ödenir. İkiniz de lazım olduğu kadar harçlık alırsınız kalanı biriktirilir kalıyorsa.
Size bakıyormuş zihniyetinde olmamalı. Bence mümkünse iş hayatına dönün. Maaşın %80'ini kreşe, bakıcıya verseniz de dönün.
Aynen o zihniyette olur çünkü konu sahibi kadının görevinin çocuk bakmak, kocaya eşlik yapmak olduğunu düşünüyor. Eşi neden ona bakıyorum diye düşünmesin ki? Böyle algı yaratırsan böyle 2 lira istesen bile alamazsın.

Burada başkaca çalışmayan üyeler var eşleri böyle değil. Yani her çalışmayan kadın konu sahibi durumunda değil. Ancak bu durumda olup hala kadının görevi evin içindedir diye düşünmekte garip geldi bana. Bu resmen zorla para almak, hatta istesen bile alamamak. Eşinden yeterli desteği göremiyorsan ya ayaklarının üzerinde durursun ya da susar oturursun.

Bence üyenim yazdığını çok yanlış anlamışsınız. Bende şuan çalışmıyorum kızımı kendim büyütmek istediğim için. İçim başkasına bırakmaya kesinlikle el vermeyecek çünkü. Benim gibi de bakamayacaklarını düşündüğüm için tercihim bu.
Ama eğer bu durumdayken eşim eve ben istediğim halde para bırakmıyo olsaydı, Ya gider çalışırdım. Ya da evde para kazanmanın yplunu arardım.
Az çok tanımıştır insan eşini bunu yapacağını kestirmişsemde muhtemelen çocuğu yapmazdım.

Paraya hiç ihtiyacınız olmuyo olabilir. Ama burda önemli olan siz istediğiniz halde bırakmaması. Sizi yönetmeye çalışması.

benim babamda öyle.. ne gerek var? ne yapacaksın? neyse ki biz büyüdükte anneme destek olmaya başladık..
hatta evde bir beyaz eşya bozulursa ve annem babama söylese, babam " bana neden söylüyorsun" diyor. kime söylemesi gerekiyor acaba hala çözemedik:KK14:

bahsettiğiniz üyenin de sizin de mesajınız aynı oranda kırıcı, o çalışmayan bayanları siz çalışan bayanları baya yerin dibine sokmuşsunuz
ben çalışan bir anneyim, kızımın geleceği için bütün didinmem gerekirse bu amaç uğruna kariyer de yaparım ki keşke yapabilsem
ama ne evimi ne eşimi ne çocuğumu ne akrabalarımızı ihmal ederim
elimden gelenin en iyisini yaparım
erkek evi geçindirir evet ama kızıma iki kişi çalışarak daha güzel bir hayat sunmak varken neden eksik bırakayım
neden bütün yükü eşimin omzuna atayım
ama sizin aksinize ben çalışıyorum diye çalışmayan bayanları ezmem ezemem şu mübarek günlerde günaha girerim çünkü onların da yaptığı başlı başına bir iş çünkü.
Benim mesajım çalışmayan bayanları aşağılayan bayanlar içindi. Ne yazıkki hala anlamak istemeyenler var. Olsun. Benim durumumdakiler beni anladı o yeterlidir benim için. Hakaret düzeyinde aşağılayıcı mesajlara karşı elbette hakkımı savunacağım. Ne kadar çok seviliyor etiket yapıştırmak insanlara, doğum iznine çıkan ya da çalışmayı düşünmeyen bayan koca eline bakan ezik oluyor, erken evlenen cahil oluyor vs. Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil ama farklı düşünenleri aşağılamak da kimsenin hakkı değil. Ben kimseyi aşağılamadım, yaşam tarzımı savundum ve bunun gurursuzluk olmadığını savundum, lafım bunu gurursuzluk addedenlereydi.

X