Bişey söyleyin!

Kart verdi önceden ve ne dedi biliyor musunuz sakın kullanma. Çantada dursun. Kullanmiycaksam niye dursun verdim geri. Limitide ne kadar biliyor musunuz 200 lira!

Haklısınız. Birkaç kez baktım para saklamis montunun gereksiz ceplerine. Gördüm çok sinirlendim. Bana yok diyor bazen. Var mı yok mu diye baktım.

Benimde babam boyledir sinir herif... biz calismaya baslayinca anneme biz vermeye basladik ondan gizli. Oncesinde çocukken dedigin gibi acil birsey olunca falan az cekmedik.. nefret edilesi bir tavır kesinlikle. Simdi ben calisiyorum, hatta esimden cok kazanıyorum ama allah razi olsun hergun bana para birakir bankamatige gidemezsem nakit bulunsun diye. Kocamda oyle olsa yeminlen bosardim cunku çocukluğumda çok cektim.

Ceplerinden para almam ama kontrol ederim var mı yok mu diye. Bir keresinde yok demişti baktım alakasız bir cebe saklamis. Hani yoktu gördüm dedim. Suçlu ben oldum Ailemden öyle mi görmüşüm cep mi karistirilirmis.

Bende ev hanimiyim esim aylik asgari ucret kadar bana verir yetmezse kartida bendedir hatta dalgasina ohh sunuda almissin der tabiki alicam kendi param diyede sahiplenirim esinize olmadik yerde telefon acin para lazim bez bitti acil yada baska bisey icin birkac defa yapin bakalim zor durumda mi gormek istiyor anlamadim ki :KK43: belki siz aradikca sıkılır bu durumdan

Hepiniz çok haklısınız. Inanin bu konuda çok dertliyim. Çok konuştum adam anlamıyor .Bu evde çocuk var para olmalı mantığı yok. Çocuk olmasa bile ya birakilmaz mi? Ne yapacağımı şaşırdım.Aylik alır evin ihtiyacını giderir borçları öder. Gerisini cüzdaninda taşır. Getirir götürür kendiyle. Ailem sağolsun gizli gizli hep verir. Ama nereye kadar.Hamileyken bile bırakmazdı. Üstelik burda ne ailem ne akrabam kimsem yok. Ailem uzakta ara ara gelirler.
Olay cikar arkadasim. Restini cek, biktim senden dilenci gibi defalarca istemekten de. Ailem bile farkinda hep onlar harclik veriyor bana, ruhun duymuyor de. Tez zamanda cocuga bakici bul, calisacagim ben artik diye sesini duyur.

Eşiniz ekonomik şiddet uyguluyor. Bir şekilde ona muhtaç olduğunuzu hissetme ve hissettirmek istiyor. Yaptığı çok çirkin gerçekten.

Benim bir tanıdığımın da eşi aynen böyleydi. Kadın aslında dişli bir kadın ama adam bırakmayınca bir şey yapamıyor. O da gidip eşinin abilerinden istedi kaç defa, acil doktora gitmesi gerektiğinde ya da market alışverişinde.eşi önce kızdı sen beni neden rezil ediyorsun diye ama ders oldu, eşine para bırakmaya başladı sonrasında. Yine gelip tüm maaşını saymasa da eline, en azından bu da bir gelişme

bir çok kadının "kirli çıkı" olmasının sebebi düşüncesiz kocaları. az az verdiklerinden çok çok kenara atacaksın. nasıl yapılıyorsa artık o_O

acil durumu geçtim insan parasi cebindeyken kendini guvende hissediyor o sana nasıl manevi şiddet uyguluyorsa sende ona uygula restini çek sana bakmak rahat ettirmek görevi milyarlar birak demiyorum de kendini rahat hissetmedigini iyice ifade et

Markete parka vs gidince çocuğum şunu istedi, bu acil lazım oldu ama alamadım, millet acıyarak baktı, kocam evi geçindiremiyor gibi düşündüler vb şeyler anlat. Kocana evin reisi imajını zedeleme korkusu yaşat. hep acil ihtiyaçlar için ara belki bıkar harçlık bırakır. Ek kartı da al ve harca. Süs değil ya harcanacak elbette.

Sizin adınıza çok üzüldüm , bir çok kadın hala bunu yaşıyor ne yazık ki...Sizin ona sürekli muhtaç olmanızı istiyor sanıyorum. Mutlaka profesyonel yardım alın, bunun için de eşinizi ikna etmeye çalışın bence. Ekonomik şiddettin altında bir çok neden barınabilir. Tabiki en büyük sorun içi boş erkeklik egoları. Dedem de babaanneme bu şekilde davranırdı veya çok az para verirdi (örn:ekmek alacak kadar para verirdi günlük). Babaannem vefat etmeden bir yıl evvel dedemden kestane istemişti, hiç unutmam "ne yapacaksın kestaneyi" dedi ve Ertesi yıl babaannem vefat etti. Kendisine hala çok kızgınım ve hep soğuk davranırım bundan dolayı.Mesela dedem şimdi de evine kimse gelsin yesin,içsin istemez, kendine bile olabildiğince tasarruflu davranır. Bizde gidip gelmiyoruz bu sebeplerden . En kısa sürede sorununuzun çözülmesini diliyorum.

şu an ücretsiz izindeyim para istemeye alışık değilim o yüzden eşim cüzdanıma kendi koyar kredi kartı numarasını falan ezbere bildiğim için kişisel harcamalarımı netten yapıyorum zaten her aksam arar evde eksik bişey var mı diye, çoğu zamanda biten şeyleri telefonuna not alır

hiç para bırakmadıgı gün 10 tl vardır masada en azından... onun dışında harçlıgım hergün vardır. acil bişey olabilir

maaştan elimize pek nakit kaldığı söylenemez ama kalanı evde bırakır kendi 5 parasız gidip gelir :KK53: ikimizin de kredi kartları var zaten, taksilerde bile kullanılıyor artık.

ev hanımıyım ayrıca kendi gelirimde var calışıyorum ama eve para bırakmayı unuttuğu gün internetten havale yapar.. aklı gidiyor lazım olurda parasız kalırsın diye.. bunu sizi üzmek için söylemiyorum yanlış anlamayın sizin eşinizde tuhaflık var.. normal olan bırakması tabii ki.. bence evden bişeyler yapıp kendi harçlığınızı çıkarın.. çok bencil bi adam gerçekten yada çok cimri..

X