Bişey söyleyin!

inşallah eşiniz bu huyundan vazgeçer. hiç parasız bırakılır mı insan. dünyanın her türlü hali var. eşim maaşını çeker bana verir.kartında elli lira gibi bi para bırakır acil durumlar için. ben de çalışıyorum. ödemeleri vs ben yaparım.kalan para kenarda durur. eşim on lira yirmi lira cebinde bittikçe alır.

bence eşiniz bunu yaparak egosunu tatmin etmeye çalışıyor. kartı verip sakın harcama ne demek. keşke geri vermeseymişsiniz

Bizde de evde para olmaz ama hiç de ihtiyacım olmaz çünkü alışverişi toplu yaparız, ekmeği eşim eve gelirken alır, ya da o işten dönünce beraber çocuğu da alıp hem hava alırız hem ihtiyacımız neyse alır döneriz. 2 senedir hiç eşim olmadan alışverişe çıkmış değilim. Hiç de lazım olmadı. Çok acil bişey olsa Allah korusun ben hastaneye felan gidecek olsam ben en yakın hastaneye gidene kadar eşim orada olur zaten. Bunun rahatlığı da var tabi biraz bende. Bu sayede hem gereksiz para harcamalarından kaçınıyoruz hem de daha kolay para biriktirebiliyoruz.

Ayrıca bir üye hakikaten çok saçma ve kırıcı bir mesaj atmış, kendisini ciddiye almamanızı boşuna sinirlerinizi oynatmamanızı tavsiye ederim. Bazı hemcinslerimiz hayatı sadece çalışmaktan ibaret görüyorlar ya buna çok sinirleniyorum. Efendim siz ne derseniz deyin ben hatun kişi olarak birinci vazifemin evladımı büyütmek, eşime ve evime bakmak olduğunu biliyorum ve böyle yapıyorum. Bundan da gocunmuyorum ve gurursuzluk olarak görmüyorum aksine bir kadını yücelten en büyük şeref annelik duygusu, ekonomik olarak evimin ihtiyacı yoksa da çalışmam arkadaş. Erkek evini geçindirmekle yükümlüdür. Eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür. Evi çekip çevirmek, çocukları büyütmek de kadının işidir, öyle de olmalıdır çünkü kadının doğasında bu vardır. Evin ihtiyacı olur borç olur ya da kira ödersiniz gelen para yetmez malum Türkiye şartlarında açlık sınırının bilmem kaç lira altında asgari ücret olduğunu varsayarsak; elbette mecbur çocuğu bırakıp çalışmak zorunda kalıyor kadınlar ama onun haricinde de sırf iş hayatı kariyer erkek eline bakmam deyip evinde çocuk büyüten kadınları aşağılayamazsınız, haddiniz değil!

Bütün msjlari okudum. Desteğinden dolayı savunan arkadaslara teşekkür ediyorum. Gelelim konuya; 2 yıllık evliyim inanın hep konuştum. Parasız olmaz ben alışık değilim. Acil bişey olur falan anlattım.1-2 gün 5 lira 10 lira bırakır sonra yine yok. 5lira 10 lira o da düşünün.Cocugu alıp parka götürüyorum tabi. Daha aklı bişey istemeye ermiyor ama erdiği zaman ne yapıcam? Çok moralimi bozuyor bu durum.Ailesinden öyle mi görmüş bilemem. Can sıkıcı bir durum. Bilmiyorum düzelir mi diye bekliyorum.

Bizde de evde para olmaz ama hiç de ihtiyacım olmaz çünkü alışverişi toplu yaparız, ekmeği eşim eve gelirken alır, ya da o işten dönünce beraber çocuğu da alıp hem hava alırız hem ihtiyacımız neyse alır döneriz. 2 senedir hiç eşim olmadan alışverişe çıkmış değilim. Hiç de lazım olmadı. Çok acil bişey olsa Allah korusun ben hastaneye felan gidecek olsam ben en yakın hastaneye gidene kadar eşim orada olur zaten. Bunun rahatlığı da var tabi biraz bende. Bu sayede hem gereksiz para harcamalarından kaçınıyoruz hem de daha kolay para biriktirebiliyoruz.

Ayrıca bir üye hakikaten çok saçma ve kırıcı bir mesaj atmış, kendisini ciddiye almamanızı boşuna sinirlerinizi oynatmamanızı tavsiye ederim. Bazı hemcinslerimiz hayatı sadece çalışmaktan ibaret görüyorlar ya buna çok sinirleniyorum. Efendim siz ne derseniz deyin ben hatun kişi olarak birinci vazifemin evladımı büyütmek, eşime ve evime bakmak olduğunu biliyorum ve böyle yapıyorum. Bundan da gocunmuyorum ve gurursuzluk olarak görmüyorum aksine bir kadını yücelten en büyük şeref annelik duygusu, ekonomik olarak evimin ihtiyacı yoksa da çalışmam arkadaş. Erkek evini geçindirmekle yükümlüdür. Eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür. Evi çekip çevirmek, çocukları büyütmek de kadının işidir, öyle de olmalıdır çünkü kadının doğasında bu vardır. Evin ihtiyacı olur borç olur ya da kira ödersiniz gelen para yetmez malum Türkiye şartlarında açlık sınırının bilmem kaç lira altında asgari ücret olduğunu varsayarsak; elbette mecbur çocuğu bırakıp çalışmak zorunda kalıyor kadınlar ama onun haricinde de sırf iş hayatı kariyer erkek eline bakmam deyip evinde çocuk büyüten kadınları aşağılayamazsınız, haddiniz değil!
Ayakta alkışlıyorum sizi. Düşüncelerimiz aynı.

bugün öğrenci olup fakirliğin en uç noktasında yaşayan adamın bile cebinde bir tost parası, çay parası, ne bileyim 5 lirası vardır yahu. insaf. size mümkün olan en yakın zamanda geçiminize katkı sağlayacak aktivitelerde bulunmanızı öneririm. en basitinden sağlık durumu var, ateş çıksa aspirini var, ağrı kesicisi var. sizde duracak 50 lirayla ne yapacağınızı düşünüyor ki eşiniz ben anlamadım.

Ben açıkçası paraya gün içinde nasıl hiç ihtiyacınız olmuyor onu anlayamadım. Arkadaşlarınızla bir cafeye gitmiyor musunuz veya çocukla parka, en basidinden evde su bitse ne yapıyorsunuz?

Ben sizin yerinizde olsam bir gün ihtiyacım olduğunda durumu çok abartıp eşimin işten para bırakmaya gelmesini sağlardım. Belki aklı başına gelir.

Sizinde calisan kadinlara calisiyor diye bu sekilde konusmaniz haddiniz degil..ben henuz atanmaya calisan bir ogretmenim..
Cocuguma daha iyi bir gelecek sunmak icin daha donanimli olmak icin anneligimide yaparim meslegimide.erkek evini gecindirmekle yukumlu evet.ama bunu koz olarak kullanip yapamadiginiz olamadiginiz bir meslegi bu sekilde savunamazssiniz.
Siz basaramamis olabilirsiniz ama calisan kadinlar hem annelik yapiyor hem evi gecindriyor hem esle esin sulalesine yetisiyor
Bu yuzden bastacidir calisan kadin.ayiptir yahu...yakdir etmesini ogrenin once.
Peygamber efendimizin esi bile calisan bayanmis.
Siz nasil algilamak istiyorsaniz algilayin.
Calismayan kadina saygim var ama calismayip birde calisan kadina ahkam kesen kadinlara fitil oluyorum

Aranızda eşi eve para bırakmadann var mı? Ev hanımıyım dolayısı ile eşimin eline bakıyorum. Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmedim. Millete bırakmaktansa kendim bakmayı tercih ettim. Esim hiçbir zaman eve para bırakmaz. Evin bütün ihtiyaçlarını alır ama. Şunu getir derim getirir. Ama çocuk var ani bir para lazım olur düşüncesi yok adamda. Çok söyledim ama anlamadı. Evde neye lazım olucakmis para.Sizlerde durum nasıl var mı böyle durumlar. Harcliksiz mı olursunuz hep?
benim babamda eşiniz gibi ama şükür eşim kazandıgı parayı elime sayar yani evde birikir ama izinsiz paradan almam alırsamda aldım diye söylerim oda ufak tefek şeyler için

Çalışabilecek durumdaysanız çalışın isterseniz. Laftan anlamıyorsa ne yapılabilir bilmiyorum. Çalışıp sizde aynısını yapın vermeyin paranızı.

Pes
Evde bakıcıya bile bırakıyorum çekmeceye 100 TL, acil bir şey olur, taksiye binmek gerekir vs diye.
Bazen markete gidip meyve alın diyorum, eksildiği kadar tamamlıyorum hemen

O 100 TL evde bulunacak bana göre. Benim de cüzdanımda mutlaka bir 100 TL olmalı. Kredi kartı geçmeyen yerler olur, acil bir durum olur. Ne zararı var ki tedbirli ve temkinli olmanın?

Guzellikle ikna olmazsa cebinden 5 10 alin atin kenara neticede evinizin rizki o parada sizin de hakkiniz var.Kocamin eline bakiyorum demeyin sakin elbette size ve cocugunuza bakmakla yukumlu ihtiyaclar sadece market pazar olmaz ki belki caniniz bir yiyecek istedi belki acil bir durum oldu ev hanimi da olsak cuzdanimizda az da olsa bir miktar para hep olmali ne o oyle cocuga harclik gibi ayip yani kocaman kadinsiniz neticede.
bence bu yazdıınız doğru değil,konuşşarak ikna etsin

Çalışmayı tercih etmeyen kadınlara saygı duyuyorum. Maddi durumu gerektirmeyen kadınlar çalışmayı tercih etmemekte tamamen serbest olmalılar ve eşleri veya toplum bu konuda bir baskıda bulunmamalı.

Fakat, siz neden çalışan, kendine bir kariyer hedefi koyan kadınlara bu şekilde yaklaşıyorsunuz? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı?

Ben sizin çalışmamanıza saygı duyuyorum ama siz neden hem evine, hem çocuğuna bakıp hem de kendine bir kariyer hedefi koyan kadınları dışlar biçimde konuşuyorsunuz?

Öyleyse hiç kadın devlet insanı, bilim insanı, profesör, pilot, öğretmen, doktor vs. çıkmasın?

Hiç de kolay olmayan bir fakültenin son demlerini yaşıyorum. Buraya gelene kadar ne emekler verdim, bir bilseniz. Gerçek anlamda dirsek çürüttüm. Ailem de benimle birlikte emek verdi, dirsek çürüttü. Bir erkek çocuğa ne emek verilecekse hepsini verdiler sağ olsunlar.

Beni hayal ettikleri yerde görmek onların hakkı değil mi? Onların verdikleri emeklere karşılık olarak bir hediye vermek istemem çok mu anormal? Kendime yaşamda bir kariyer hedefi koymam çok mu abes bir şey? Bu ileride beni çocuğuna daha az emek veren anne konumuna mı koyacak?

Siz evlisiniz, görünen o ki yaşım itibariyle yaşam tecrübem sizden bir hayli az. Ama yine de bu fakülteye ne emekler verdiğimi, ailemin bana ne özverilerde bulunduğunu ben biliyorum. İyi ki bana yaşamda kendime, sadece kendime yönelik hedefler de koyabilme güdüsünü aşıladılar.

Çalışmayan insanların tercihlerine saygılıyım. Ama siz de lütfen maddi ihtiyaç içinde olmayıp yine de çalışan tüm kadınlar büyük bir saçmalık içinde yaşıyormuş gibi konuşmayın.

İsteyen istediği kadar kızabilir ben calisan calismayan ayrimi yapmiyorum bende hala calismiyorum ama esim 5-10lira para koysun diye harclik beklemiyorum

Paran bittimi diye bile sormadan o paralar ordadir ki evin hesabinida ben yönetirim
Evde 2 kurus paraya muhtac olup boyle rezillik yaşasam 1 dakika durmam evde ne iş bulsam yapardım ..

Beni bu sekilde zor durumda birakacak adama cocukta yapmazdim
Cocugunu "ona buna bakmasi icin atamam" diye dusunen kadin isin bu yaninida dusunurdu pekala

Calisan bir ton kadin var bebegi olup atla deve degil

Isteyen yapar
Isine gelmeyen BAHANE YAPAR
Size kolay gelsin

Biz de yine para birakmamisin derim güleriz. Pek paraya ihtiyacim olmuyor diye önemsemem o da farkina varmaz. Ama bir kere lazim olmustu onun ihmalkarligi yüzünden carladim direk cüzdani evde birakmaya basladi icinden 5 euro alip. Yani bizde özellikle para vermeme durumu yok. Olsa idi ben bu evden cikar giderdim herhalde. Ya da cocuga al sen bak ben ise gidiyorum derdim. Düsününce bile ürperdim o sekilde bir iliskimiz yok cok sükür.
Esiniz fazla kaba düsünceli. Onu yola getirmelisiniz. Cimri olabilir belki ama evde para bulunsuz. Sizden parayi özellikle kaciriyorsa o sorundur benim icin. Umarim esiniz bu konuda hatasinin farkina varir.

Sizi sadece doyurmak için eş olarak aldığını sanıyor galiba?
Ne insanlar var. Bence konuşun ilk firsatta. Aylığını aldığı zaman belli bir miktar size fe versin. Birikim yaparsiniz aileniz icin

Siz hiç bir yerlere gitmiyor musunuz? Dışarı, alışverişe falan hep evde misiniz? İnsanın illa yanında bir miktar olması lazım bence. Biraz cimri falan mı yoksa gerçekten düşüncesiz mi?

Sadece gerek olmadığını mı düşünüyor? Bunun için bir bahanesi mi var? Daha önce karısına güvenmediği için tüm ihtiyaçları karşılayan ama 5 kuruş para bırakmayan kocalar duymuştum. Böyleyse haklıdır demiyorum tabii. ikisi de büyük saçmalık! Güvenmiyorsan o evliliği sürdürmenin ne anlamı var?
Bence ciddi ciddi konuşmalısınız eşinizle. Hadi hiç dışarı çıkmıyorsunuz, buna gerek de duymuyorsunuz diyelim ama acil durum için evde mutlaka para olmalı. Çocuğunuz da varmış. Bunun hastalığı var kazası var. Kazalarda saniyelerin bile önemi var. Böyle bir durumda oturup bir de eşinizin gelmesini mi bekleyecekmişsiniz? bunları düşünemiyor mu?

Sizinde calisan kadinlara calisiyor diye bu sekilde konusmaniz haddiniz degil..ben henuz atanmaya calisan bir ogretmenim..
Cocuguma daha iyi bir gelecek sunmak icin daha donanimli olmak icin anneligimide yaparim meslegimide.erkek evini gecindirmekle yukumlu evet.ama bunu koz olarak kullanip yapamadiginiz olamadiginiz bir meslegi bu sekilde savunamazssiniz.
Siz basaramamis olabilirsiniz ama calisan kadinlar hem annelik yapiyor hem evi gecindriyor hem esle esin sulalesine yetisiyor
Bu yuzden bastacidir calisan kadin.ayiptir yahu...yakdir etmesini ogrenin once.
Peygamber efendimizin esi bile calisan bayanmis.
Siz nasil algilamak istiyorsaniz algilayin.
Calismayan kadina saygim var ama calismayip birde calisan kadina ahkam kesen kadinlara fitil oluyorum

Çalışmayı tercih etmeyen kadınlara saygı duyuyorum. Maddi durumu gerektirmeyen kadınlar çalışmayı tercih etmemekte tamamen serbest olmalılar ve eşleri veya toplum bu konuda bir baskıda bulunmamalı.

Fakat, siz neden çalışan, kendine bir kariyer hedefi koyan kadınlara bu şekilde yaklaşıyorsunuz? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı?

Ben sizin çalışmamanıza saygı duyuyorum ama siz neden hem evine, hem çocuğuna bakıp hem de kendine bir kariyer hedefi koyan kadınları dışlar biçimde konuşuyorsunuz?

Öyleyse hiç kadın devlet insanı, bilim insanı, profesör, pilot, öğretmen, doktor vs. çıkmasın?

Hiç de kolay olmayan bir fakültenin son demlerini yaşıyorum. Buraya gelene kadar ne emekler verdim, bir bilseniz. Gerçek anlamda dirsek çürüttüm. Ailem de benimle birlikte emek verdi, dirsek çürüttü. Bir erkek çocuğa ne emek verilecekse hepsini verdiler sağ olsunlar.

Beni hayal ettikleri yerde görmek onların hakkı değil mi? Onların verdikleri emeklere karşılık olarak bir hediye vermek istemem çok mu anormal? Kendime yaşamda bir kariyer hedefi koymam çok mu abes bir şey? Bu ileride beni çocuğuna daha az emek veren anne konumuna mı koyacak?

Siz evlisiniz, görünen o ki yaşım itibariyle yaşam tecrübem sizden bir hayli az. Ama yine de bu fakülteye ne emekler verdiğimi, ailemin bana ne özverilerde bulunduğunu ben biliyorum. İyi ki bana yaşamda kendime, sadece kendime yönelik hedefler de koyabilme güdüsünü aşıladılar.

Çalışmayan insanların tercihlerine saygılıyım. Ama siz de lütfen maddi ihtiyaç içinde olmayıp yine de çalışan tüm kadınlar büyük bir saçmalık içinde yaşıyormuş gibi konuşmayın.

Lütfen önce o mesajımı bir kez daha okuyun ve neye hitaben yazdığımı görün. Ben çalışan bayanlar hakkında değil, çalışmamayı tercih etmiş bayanların "don parasını kocalarından bekleme" şeklindeki düşünce tarzına yazdım ve mesajımda da bunu açıkça belirttim. Kariyer yapan kadın evine bakmıyordur çocuğuna bakmıyordur gibi bir mesaj değil o dikkatinizi çekerim. Kaldı ki "yapamamış başaramamış" şeklindeki cümlelerinizi de o mesajla aynı kefeye koyuyorum, yapamadığımı bildiğinize göre beni tanıyor olmalısınız ama o kişi ben değilim. Güzel bir üniversitenin istediğim bölümünden mezun oldum hamile kalana kadar da çalıştım bunun bilgisini vereyim. Daha o zamanlar doğmamış çocuklarım için çalıştım. Yani sandığınızın aksine bayanlar çalışmasın evde otursun iş hayatına atılmasın demedim asla. Tekrar ediyorum o mesajı neye hitaben yazdığımı görün, bakış açınızı savunma mekanizmanızı devreye sokmadan değiştirip bir daha okuyun ve tanımadığım insanlar hakkında değil, beni ve benim gibileri çalışmadığım için aşağılayan insanlar hakkında yazdığımı görün.
Konu dışına çıktığı için konu sahibesinden özür diliyorum ve kendi adıma bu tartışmayı noktalıyorum.

X