Hanımlar polemiğe girmeyin lütfen.
İnsanların paniklemesini de hoş karşılamak gerekiyor zira biz herhangi bir tıp bilgisi olmayan sıradan insanlarız, bu yüzden gözümüz kulağımız uzmanlarda, onlar ne derse onu doğru bilip kabul ediyoruz.
Korona salgını henüz Türkiye'ye gelmemişken bizim genetik yapımıza göre bir virüs değil, bize bulaşmaz, ağzımızı burnumuzu sirkeli suyla temizlersek bize bir şey olmayacak diyen uzman da oldu, sonuç pandemi ülkeye geldi, hasta olduk, kimimiz vefat etti.
Bir solunum yolu enfeksiyonu dendi kabul, kişisel hijyene dikkat edin, maske takın, mesafeyi koruyun, kapalı alanlarda toplu halde bulunmayın dendi bu da kabul lakin duydunuz mu bilmem? Birkaç gün önce Çin'de panik yaşandı, sebebi başka bir ülkeden getirttikleri dondurulmuş tavuklarda covid-19 virüsüne rastlanmış olması.
Bu haberi bizde de değerlendirdiler, bir halk sağlığı uzmanına ki ismini unuttum ama pandemi dönemi sıkça tvde gördüğümüz uzmanlardan biri dondurulmuş tavukta bu virüs var, yerken içerken dikkat etmemiz gerekiyor minvalinde açıklamalar yaptı, hatta dinlerken eyvah dedim, bu haber insanları paniğe sevk edebilir.
Velhasıl biz uzman açıklamaları dinliyoruz, biri bize bir şey olmaz derken biri elinizi yüzünüzü yıkayın maske takın sıkıntı yok diyor, diğeri donmuş tavukta bile korona var aman dikkat diyor.
Bana kalırsa da yediğimiz içtiğimizden korona olmayız zira çiğ tüketmek zorunda kaldığımız bir sürü sebze var, domates, salatalık, yeşillik vb gibi.
Normalde de alınan sebze meyveler üzerlerinde zirai ilaç olduğundan çok iyi yıkanmalı ama sabunla deterjanla değil tabii, çok çok sirkeli suda bekletirsiniz, zirai ilaçları temizleyen sebze meyve hijyeni için kullanılan çözeltiler kullanırsınız olur biter, pişirilerek yenenlerde de virüs kalmaz ama burada sorun A uzmanın dediğini B uzmanın söylediğiyle çürütmesi.