Birlikte yapılan planı başkasıyla gerçekleştiren arkadaş

Bu sekilde arkadaslik surdurebiliyor musunuz? Ya da herhangi bir iliski?
Kız arkadaşlarımla güzel arkadaşlıklarım var. Aşırı bağlanan birisi değilim. Ama sevgili olduğum zaman erkek çok ilgi gösterirse, çok merak edip sorular sorarsa sürekli seni düşünüyorum seni özledim vb şeyler derse beni darliyormuş gibi hissediyorum. Beni gerçekten sevdiğine inanasim gelmiyor. Heleki yeni tanıştığım erkek ilk haftadan ilk aydan övgü sözcükleri kullanırsa altında bir bit yeniği çıkacak gibi hissediyorum. Erkeklere kolay güvenemiyorum. Kızlarla daha rahat iletişim kurarım

Birbirinize sır anlatmıyorsanız iyi gün dostusunuz diye düşünüyorum. Sizden değil, ondan dolayı böyle olmuş. Ben de yerinizde olsam üzülürdüm. Arkadaşıma olan ilgimi biraz söndürürdüm. Annenizle evine gidebilirsiniz, bunda bir sıkıntı yok ama ben onun benimle görüşmek istemesini beklerdim daha fazla diye düşünüyorum.

Yalnız ilişkilerle ilgili sıkıntısı olan arkadaşınız değil ki, sizsiniz bu konuda. Ha belki onun da vardır problemi o yazarsa onunkini de anlarız ama burda sorunlu bağlanan siz gibi görünüyorsunuz. Arkadaşınızla sevgili/eş ilişkisi kurmaya çalışıyorsunuz.

Testin linkini atsana

Rotayi yeniden olusturmam lazim

Ben zaten terapi aliyorum, ama terapistim de bir iliski icin iki tarafin da cabalamasi gerektigini anlatiyor ve sir paylasmanin, acilari paylasmanin aradaki baglari guclendirdigini. Konuda her seyi anlatamasam da aramizda daha degisik bir tuahflik mevcut.

Bende de kacingan kaygili baglanma varmis anladigim kadariyla

Bu testi nerden yaptınız? Ben de yapmak istiyorum.

Yengec sen cok sosyla birisin, belki arkadasliklarinin bazisi daha yuzeysel ama derin olani da vardir?? En onemlisi de romantik iliski kurabiliyorsun.

Benim arkadasimin hic iliskisi olmadi ki? Sana anlatmamistir demeyin olsa hemen evlilige dokecek zaten annesi de sikayetci. Arti cevresindeki diger insanlara da benim gibi mesafeli davraniyor.

Bir de maalesef tam kacingan biriyle bir flortum oldu. Patern cok benzer, sir paylasmama, mesafeli olma, mesajlara aramalara gunler sonra donme. Ikisinde de var olan seyler yani

Ama anlattığınız konunun sır ya da acı paylaşmakla alakası yok. Tabi ki iyi kötü paylaştığımız şeyler bizi birbirimize yakınlaştırır. Bunu terapist değil 5 yaşındaki çocuk da söyler size. Ancak benimle gitmedi başkasıyla gitti mevzusu çok ciddi sorunlu insan bayrağı bence. Böyle düşündüğünü bildiğim bir insanla ben arkadaş olmam mesela. Beklentilerini karşılayamam çünkü.

Sizin beklentilerinizi ne kadar karşılıyorsa okadar karşılayın. Ne kadar ilgileniyorsa okadar ilgilenin, fazlasını vererek bana da ver diyemezsin ki. Ortada kırılacak meselede görmedim aniden plana uymuştur.

Bu sır paylaşma konusunda da beklentisi çok bence.
Benim en samimi arkadaşlarımdan biri mesela kendiyle ilgili bir şeyleri çok anlatmaz. Ablasına bile mesafelidir. Üniversite yıllarından beri beraber olduğu tanıdığımız arkadaş olduğumuz kocasından boşandı. Sadece boşandık dedi geçti. Ben de huyunu bildiğimden sormadım neden diye. Şimdi tekrar evlendi hiç o konuları konuşmadık ki neredeyse her haftasonu beraberiz. Sanki hiç yaşamamış gibi davranıyoruz. Tercihi bu neden illa bana samimiyiz diye anlatmak zorunda olsun ki. O da böyle bir insan.
Başka bir arkadaşım mesela sabah saat kaçta kalkar tuvalete girer ne yer ne içer her şeyini anlatır. Görmediğim iş arkadaşlarını bile iyi tanırım o kadar anlatır.
Yani ben aynı benim. Ama iki farklı tipte arkadaşım var: ikisi de çok yakın arkadaşımd
Yapıları farklı. Olduğu gibi
Kabul edip ona göre şekillenen bir arkadaşlık kuruyoruz.
Benim de mutlaka vardır arkadaşlıklarımda tuhaf gelen, kabul ettikleri yanlarım.
Herkesin huyu suyu farklı. İki farklı insanın talebine göre bir arkadaşlık kurmak da normal esasında

Bana abartıyor gibi geldiniz.
Tekrar gidilir kardeşiyle denk gelmiştir bir daha gidersiniz.
böyle ufak şeylere alınan insanların arkadaşlıkları zor oluyor bence.

Olabilir tabii. Bu ara zaten cok doluyum, bu da ustune gelince boyle hissettim belki de.

Tabii bu 20 yilda biriken bazi seyler de var ve haliyle genel olarak iliskimizi gozden geciriyorum.

konu sahibi karşısındaki insanın kendisi gibi bir ilişki anlayışı benimsemesini bekliyor. Onun kendinden farklı bir insan, farklı bir kişilik olduğunu kabullenmiyor. Asıl sıkıntı burda bence. Bazen eşlerimiz bile bizimle aynı çizgide olmayabiliyor ilişki konusunda. Bu beklenti çok fazla geldi bana.

Iste kendim karar veremedigimden buraya boyle bir konu actim ve yeniden degerlendiriyorum. Belki biriken seyler olmasa bu konu da benim icin onemsiz olurdu. Biraz mesafe ikimize de iyi gelir diye dusunuyorum

Cok ciddi degersiz hissettim kendimi size anlatamam. Hani ufak bir olay olur da insan bir anda anlamsizca patlar ya onun gibi.

Yalnizim, bir kardesim olsa farkli olurdu, diger arkadaslarim vs vs bir suru olay gecti kafamdan. Ani bir tepki vermeden sorayim dedim.

Iste kendim karar veremedigimden buraya boyle bir konu actim ve yeniden degerlendiriyorum. Belki biriken seyler olmasa bu konu da benim icin onemsiz olurdu. Biraz mesafe ikimize de iyi gelir diye dusunuyorum
Konu sahibi bence hassas düşünüyorsunuz. İyi günde kötü günde gelen destek olan ama sır vermeyen biri kötü bir arkadaş değildir. Kendinden bahsetmeyi sevmeyebilir. Hassas bakarak 20 senelik arkadaşlığınızı bitirmeyin.
Hayat uzun bir yol, arkadaşlıklar kıymetli. Mükemmel kimse de yok. Herkesin bazen karşı tarafa sinir olduğu idare ettiği zamanlar olur. Sizin de mutlaka karşı tarafa sinir bozucu gelen yanınız vardır.
İnsanları tolere etmezsek, olduğu haliyle kabul etmezsek yalnız kalırız.
Benim pek çok arkadaşım var. 30
Senelik arkadaşım da var. Sorsan o bana kızdı ben ona kızdım, mesafe koyduk tekrar samimi olduk. Bir döngü halinde devam etti. Çünkü insanız, farklıyız. Olduğumuz haliyle kabul edip ona göre arkadaşlığa devam edebilmek lazım.

Tabii ki her insan, hepimiz farkli farkliyiz.

Ama olay su ; sen simdi kardesin ve esiyle mutluysan, ozaman baska bir zamanda onlarin plani sana uymadiginda da bana gelme. Benim olayim bu. Yoksa diger arkadasimla plan yaptik ama vize alamadi, iptal ettik. Sonra baska bir zamanda bana uymayinca farkli bir yere gitti. Ama onun olayinda kendimi kullanilmis hissetmedim bununki gibi

Elbette oyle. Yeni ortamlara da girdim, yeni insanlar da tanidim ama herkes ve herkesin yeri farkli. Zaten bitirmek gibi bir niyetim yok ama daha uzak olabiliriz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…