- 11 Aralık 2018
- 40.447
- 251.275
- 598
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Iste kendim karar veremedigimden buraya boyle bir konu actim ve yeniden degerlendiriyorum. Belki biriken seyler olmasa bu konu da benim icin onemsiz olurdu. Biraz mesafe ikimize de iyi gelir diye dusunuyorum
Cok ciddi degersiz hissettim kendimi size anlatamam. Hani ufak bir olay olur da insan bir anda anlamsizca patlar ya onun gibi.
Yalnizim, bir kardesim olsa farkli olurdu, diger arkadaslarim vs vs bir suru olay gecti kafamdan. Ani bir tepki vermeden sorayim dedim.
Konu sahibi bence hassas düşünüyorsunuz. İyi günde kötü günde gelen destek olan ama sır vermeyen biri kötü bir arkadaş değildir. Kendinden bahsetmeyi sevmeyebilir. Hassas bakarak 20 senelik arkadaşlığınızı bitirmeyin.
Hayat uzun bir yol, arkadaşlıklar kıymetli. Mükemmel kimse de yok. Herkesin bazen karşı tarafa sinir olduğu idare ettiği zamanlar olur. Sizin de mutlaka karşı tarafa sinir bozucu gelen yanınız vardır.
İnsanları tolere etmezsek, olduğu haliyle kabul etmezsek yalnız kalırız.
Benim pek çok arkadaşım var. 30
Senelik arkadaşım da var. Sorsan o bana kızdı ben ona kızdım, mesafe koyduk tekrar samimi olduk. Bir döngü halinde devam etti. Çünkü insanız, farklıyız. Olduğumuz haliyle kabul edip ona göre arkadaşlığa devam edebilmek lazım.
Kardeşiyle neden kıyasa giriyorsunuz?Tabii ki her insan, hepimiz farkli farkliyiz.
Ama olay su ; sen simdi kardesin ve esiyle mutluysan, ozaman baska bir zamanda onlarin plani sana uymadiginda da bana gelme. Benim olayim bu. Yoksa diger arkadasimla plan yaptik ama vize alamadi, iptal ettik. Sonra baska bir zamanda bana uymayinca farkli bir yere gitti. Ama onun olayinda kendimi kullanilmis hissetmedim bununki gibi
Niye gelmesin? O zaman herkesin sadece tek insanla görüşmesi gerekirdi. İnsanlar farklı farklı insanlarla plan yapabilirler. Birileriyle plan yaparsın bozulursa başka birini dahil edersin, uygunsa dahil olur. Ya da sen sonradan dahil edilirsin falan. Bunda kızacak, küsecek bir şey yok ki. Her zaman herkes için ilk tercih olmayı bekleyemezsiniz. Ki kendinizi kıyasladığınız kişi kardeş, aile bireyi. Tabi ki size göre önceliği vardır.Tabii ki her insan, hepimiz farkli farkliyiz.
Ama olay su ; sen simdi kardesin ve esiyle mutluysan, ozaman baska bir zamanda onlarin plani sana uymadiginda da bana gelme. Benim olayim bu. Yoksa diger arkadasimla plan yaptik ama vize alamadi, iptal ettik. Sonra baska bir zamanda bana uymayinca farkli bir yere gitti. Ama onun olayinda kendimi kullanilmis hissetmedim bununki gibi
Yani ysptıgı şey ıyı bısey deıl ama böyle denk gelmıstir.Merhaba hanımlar,
Benim neredeyse 20 yıllık bir arkadaşım var. Birbirimizi bilerek ve isteyerek kirip incitmedik. Onceleri ben her ozel gunumde onu ozellikle davet ederdim, o ise beni pek davet etmezdi. Mesela ben mezuniyetime ozellike onu cagirirken, o yengesini davet etmeyi uygun gormus. Bunun gibi daha bir cok olay. Ben eskiden olan bitenimi anlatirdim, ama o saklardi ben baskalarindan duyardim, haliyle su an ben de anlatmiyorum.
En son birlikte bir yere gitmek istedik. Ama bir turlu planlayamadik. Simdi oraya kardesi ve kardesinin esiyle gittigini gordum, instagrama story koymus. Bu beni cok uzdu. Cunku ben plan ona uymadiginda onu beklerken, o bana sormadan baskalariyla gitmis. Yilbasinda kardesi nisanlisiyla cikinca benimle plan yapabiliyordu gayet. Cok zoruma gitti. Kendimi salak gibi hissediyorum ve mesafe koymayi dusunuyorum. Bu aksam annemle onlara gidecektik iptal ettim.
Su an ofkeyle mi hareket ediyorum yoksa hakli miyim? Bir sey soyleyin
Yuz yuze gelince soyleyeyim mi kirildigi mi?
Tabii ki oyle bir sey yok.Kardeşiyle neden kıyasa giriyorsunuz?
Kardeşini çok sevebilir onla gidebilir. Sonra sizinle de gidebilir.
Gittiği yerde gitme sayısı mı var? Sadece bir kere mi giriş izni veriliyor. Bir daha gider sizle gider.
Cidden bunda değer vermekle alakayı kuramıyorum
Geçen ay şehirdışından kuzenim geldi mesela, ani geldi bende kaldı. Yakın bir arkadaşıma sözüm vardı ama iptal etmek zorunda kaldım. Kuzenimi de seviyorum arkadaşımı da. Bu yaptığım daha az tercih ettiğim anlamına gelmez ki?
Çok alıngan davranıyorsunuz bence
Arkadaşınızın bazı kararları çok sağlıkli geldi bana,bugün ki aklım olsa bende hiç kimseyle hic bir şeyimi paylaşmazdım (çok özellerimi).Derdimi anlatirsam dinler, olum hastalik gibi olaylarda gelir. Ama kendisi bir sirrini paylasmaz, ben tesadufen baskalarindan duyarim bazi seyleri. Zaten ben de yillardir ona bir sirrimi anlatmam.
Kalbimi kirdigini hic hatirlamam, 20 yildir hic bir dogumgunumu es gecmemistir ben de onunkini. Garip bir iliskimiz var hem guvenilir hem yuzeysel
Yani dedigim gibi bu bana ozel bir plan degil de bos zamanim seninle degerlensin bari der gibi geliyor. O yuzden degersiz hissediyorum. Yoksa tabii ki kardesiyle de cikar, bundan daha dogal ne var?Niye gelmesin? O zaman herkesin sadece tek insanla görüşmesi gerekirdi. İnsanlar farklı farklı insanlarla plan yapabilirler. Birileriyle plan yaparsın bozulursa başka birini dahil edersin, uygunsa dahil olur. Ya da sen sonradan dahil edilirsin falan. Bunda kızacak, küsecek bir şey yok ki. Her zaman herkes için ilk tercih olmayı bekleyemezsiniz. Ki kendinizi kıyasladığınız kişi kardeş, aile bireyi. Tabi ki size göre önceliği vardır.
Ama bu da çok normal. Bazı insanlar bazı diğer insanlar için ikinci tercihtir. Herkes için ilk tercih olamayız. Biz de birilerini atıyoruz ikinci tercihe, birileri de bizi atıyor. Bunu kabullenmekle başlamalısınız bence. Benim var mesela yapacak bişey bulamayınca aradığım insanlar. Beni de aynı şekilde arayanlar var. Ben de müsaitsem plan yapıyoruz. Değilsem planlarımı değiştirmiyorum. Planlarımı aile üyelerim hariç kimse için değiştirmiyorum aslında. Onlar için bile değişebilecek planları değiştiriyorum. Ablam başka şehirde yaşıyor. Buraya geldiğinde arkadaşlarımla yaptığım planları iptal ederim. Ama bir tatil planım varsa iptal etmem mesela. Ya da bir oyuna, konsere biletim varsa dahil edebiliyorsam ederim edemiyorsam giderim.Tabii ki oyle bir sey yok.
Anlatmak istedigim su, ben soyle hissediyorum: kardesimin plani bana ne zaman musait olmazsa, onlar ne zaman basbasa kalmak isterlerse o zaman seninle olurum. Bu maalesef boyle. O yuzden hayatimdan cikmqsa da artik ben onun ikinci tercihi olmak istemiyorum.
Tamam işte sizinki de boş zaman arkadaşlığı demek ki. Onun boş zamanında sizin de boş zamanınız varsa plan yaparsınız yoksa yapmazsınız.Yani dedigim gibi bu bana ozel bir plan degil de bos zamanim seninle degerlensin bari der gibi geliyor. O yuzden degersiz hissediyorum. Yoksa tabii ki kardesiyle de cikar, bundan daha dogal ne var?
Bunu yazarken farkettim :) birbirimizle bos vakitlerimizde bulusuyoruz elbette ama icimdeki kullanilmislik hissini asamiyorum burada ve o yuzden artik eskisi gibi olmak istemiyorum onunla. Hayatimda kalir ama simdiye dek oldugu gibi degil.Tamam işte sizinki de boş zaman arkadaşlığı demek ki. Onun boş zamanında sizin de boş zamanınız varsa plan yaparsınız yoksa yapmazsınız.
Arkadaşlığınızın içeriği sizin tercihiniz tabi ki, nasıl tercih ediyorsanız öyle ilişki kurabilirsiniz insanlarla. Yapmamanız gereken tek şey karşınızdaki insanı sizin benimsediğiniz ilişki biçimine göre değerlendirmek bence. Onlar da kendi tercihlerine göre sizinle ilişki kuruyorlar çünkü.Bunu yazarken farkettim :) birbirimizle bos vakitlerimizde bulusuyoruz elbette ama icimdeki kullanilmislik hissini asamiyorum burada ve o yuzden artik eskisi gibi olmak istemiyorum onunla. Hayatimda kalir ama simdiye dek oldugu gibi degil.
Böyle bir arkadaşı kaybetmek istemezdim. Kendisi ketum biri demek ki,her şeyini dışa vura bilen biri değilDerdimi anlatirsam dinler, olum hastalik gibi olaylarda gelir. Ama kendisi bir sirrini paylasmaz, ben tesadufen baskalarindan duyarim bazi seyleri. Zaten ben de yillardir ona bir sirrimi anlatmam.
Kalbimi kirdigini hic hatirlamam, 20 yildir hic bir dogumgunumu es gecmemistir ben de onunkini. Garip bir iliskimiz var hem guvenilir hem yuzeysel
Bu musaitlik degil de daha cok umursamamazlik. Onunla gitmek istedigimiz bir ulkeye ben bir baskasiyla gidebilecekken dusundum o gorurse arkadasligimiz zarar gorur mu incinir mi diye ve yapmadim. O ise umursamadan yapiyor ve gosteriyor aramizdaki fark bu galiba
Derdimi anlatirsam dinler, olum hastalik gibi olaylarda gelir. Ama kendisi bir sirrini paylasmaz, ben tesadufen baskalarindan duyarim bazi seyleri. Zaten ben de yillardir ona bir sirrimi anlatmam.
Ben zaten terapi aliyorum, ama terapistim de bir iliski icin iki tarafin da cabalamasi gerektigini anlatiyor ve sir paylasmanin, acilari paylasmanin aradaki baglari guclendirdigini. Konuda her seyi anlatamasam da aramizda daha degisik bir tuahflik mevcut.
Bende de kacingan kaygili baglanma varmis anladigim kadariyla
Bunu yazarken farkettim :) birbirimizle bos vakitlerimizde bulusuyoruz elbette ama icimdeki kullanilmislik hissini asamiyorum burada ve o yuzden artik eskisi gibi olmak istemiyorum onunla. Hayatimda kalir ama simdiye dek oldugu gibi degil.
DeğilBenim kardesim yok ve haliyle arkadaslarimda o yakin iliskiyi ariyorum sanirim ve bana gore arkadaslik da kardeslik gibi kutsal.
Bence yeterli yaDerdimi anlatirsam dinler, olum hastalik gibi olaylarda gelir. Ama kendisi bir sirrini paylasmaz, ben tesadufen baskalarindan duyarim bazi seyleri. Zaten ben de yillardir ona bir sirrimi anlatmam.
Yani onlarla gitti diye sizle de gidemez mi? Biraz fazla bağımlı bir ilişki yapısı kurmuşsunuz. Gerek var mu sevgili gibi sürekli takibe. Hayat bu kardeşi teklif etmiştir müsaittir tamam demiştir ne var bunda? Biraz yorucu bir insansınız gibi geldi. Beni böyle darlayan bu konuda tavır yapan bir arkadaşım olsaydı sizden önce ben ilişkiyi keserdimMerhaba hanımlar,
Benim neredeyse 20 yıllık bir arkadaşım var. Birbirimizi bilerek ve isteyerek kirip incitmedik. Onceleri ben her ozel gunumde onu ozellikle davet ederdim, o ise beni pek davet etmezdi. Mesela ben mezuniyetime ozellike onu cagirirken, o yengesini davet etmeyi uygun gormus. Bunun gibi daha bir cok olay. Ben eskiden olan bitenimi anlatirdim, ama o saklardi ben baskalarindan duyardim, haliyle su an ben de anlatmiyorum.
En son birlikte bir yere gitmek istedik. Ama bir turlu planlayamadik. Simdi oraya kardesi ve kardesinin esiyle gittigini gordum, instagrama story koymus. Bu beni cok uzdu. Cunku ben plan ona uymadiginda onu beklerken, o bana sormadan baskalariyla gitmis. Yilbasinda kardesi nisanlisiyla cikinca benimle plan yapabiliyordu gayet. Cok zoruma gitti. Kendimi salak gibi hissediyorum ve mesafe koymayi dusunuyorum. Bu aksam annemle onlara gidecektik iptal ettim.
Su an ofkeyle mi hareket ediyorum yoksa hakli miyim? Bir sey soyleyin
Yuz yuze gelince soyleyeyim mi kirildigi mi?
Ama darlamıyor ki kızıYani onlarla gitti diye sizle de gidemez mi? Biraz fazla bağımlı bir ilişki yapısı kurmuşsunuz. Gerek var mu sevgili gibi sürekli takibe. Hayat bu kardeşi teklif etmiştir müsaittir tamam demiştir ne var bunda? Biraz yorucu bir insansınız gibi geldi. Beni böyle darlayan bu konuda tavır yapan bir arkadaşım olsaydı sizden önce ben ilişkiyi keserdim
Mesela akşama planı varmış iptal etmiş. Onları plan yaptığı yerde gördü diye. Pasif agresif bir davranış. Bence çok yorucuAma darlamıyor ki kızı
Herseyı ıcınde yaşıyor konu sahibi.
Nereden cıkardınız darlıyor tavır yapıyor dıye.
Konuyu arkadasına yansıtabılse zehrini akıtabılse buraya gelıp rahatlama dertleşme ihtiyacı duymazdı zaten
Ama darlamıyor ki kızı
Herseyı ıcınde yaşıyor konu sahibi.
Nereden cıkardınız darlıyor tavır yapıyor dıye.
Konuyu arkadasına yansıtabılse zehrini akıtabılse buraya gelıp rahatlama dertleşme ihtiyacı duymazdı zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?