Birlikte yapılan planı başkasıyla gerçekleştiren arkadaş

O hiçbir sırrını paylaşmaz demişsin. Bu arkadaşlık , dostluk sandığın gibi karşılıklı değil. Sana güvenmiyor belki de. Ya da herkese karşı böyle ketum biridir bilemedim. Bazı insanlar geleceğine ve kendi hayatına dair hiçbir şey paylaşmayı sevmez.

Konuda cok derine dalmak istemedim ama hic bir kisiyle oyle cok yakin bagi yok. Kuzenleriyle, diger arkadaslariyla benimle hatta annesi bile bazi sikintilarini uzerinden yillar gectikten sonra ogrendigini soyluyor. Arkadasim kacingan baglaniyor kanimca

Muhtemelen onun ailesi de benim gibi toksiktir. Olabilir , ben de özel ilişkilerimde kaçıngan bağlanıyorum istemsizce

her dostluk ilişkisi aynı değildir
Benim her gün konuştuğum arkadaşım da var
Nadiren konuştuğumuz arkadaşım da var
Araya uzun zaman girip aylar sonra konuştuğumuz arkadaşım da var.
Hepsinden aynı özveriyi aynı muhabbeti bekleyemem.
Arkadaşlığınızın seyri nasılsa ona göre devam edin siz de kafaya takılacak bir konu değil bu

Ben 32, o 33 cok bir sey degisecekse:)
Yani 10 yaşından beri arkadaşsınız. İnsan kendini 30dan sonra buluyor. Ben hayatımdaki çoğu arkadaşı 30dan sonra çıkardım. Bana bir kötülükleri yoktu belki ama enerjimizin aslında uyuşmadığını anladım. Benim için de öyle düşünen arkadaşlarım olmuştur.
O yüzden ite kaka sürdürmek yerine yeni arkadaşlar daha iyi gelecektir diye düşünüyorum

gayet normal bi sey. bazen bir arkadas bir sey onerir planlar yaparsin ama gitmezsin. sonra sevgilin / ya da bir baska arkadasla plan yapacakken orasi aklina gelir gidersin.
ha siz plan yaptiysaniz 23 aralikta bulusur gideriz dediyseniz o 7 aralikta baskasiyla gittiyse ve 23 araliktakine "aaa ben gittim oraya gelmeyecegim" derse evet saygisizlik. ama bu haliyle bir sey yok.
misal benim kuzenim instadan bir link gonderdi sadece 30 kasima kadar acik tarihi bir mekan. aa gidelim, cok hos gidelim dedik kaldi öyle. ne ben sordum ne o yazdi. sadece bir ara "ay son gunu de gelmek uzere" diye oyle bir konustuk. sonuc olarak sevgilimle gittim:)
ayni kuzenim baska bir kisa sureli etkinligi bana yazmisti gelir misin diye, evet gelirim hangi gün uygunsan onceden haber ver dedim. sonuc olarak bir gün bulustugu arkadasiyla gittigi yer kapaliymis buraya gitmeye karar vermisler. storilerinde gordum mekani da cok begendim kapanmadan sevgilimi götürdüm.
yani hayatin dogal akisinda normal seyler bunlar bence
bu da gereksiz bir fedakarlik. Firsatin çıktıysa git tabii ki tatile. gitmezsen aha böyle "ne fedakarliklar yaptim o yapmadi" diye birbasina kalirsin.
arkadaslikta (da hayatin geri kalaninda da) alma verme dengesini bozmamak lazim. benim cok genis bir sosyal cevrem var. ilkokuldaki iki arkadaşımla bile hala bulusurum, her is yerimden iki uc çok sık görüştüğüm, sevdigim arkadasim olur. izmire gittiysem ayseyi diyarbakira gittiysem veliyi unutmam, mutlaka onlarla plan yaparım, istanbuldan samsuna gidecekken ankarada mola verip en yakin arkadasimla yarim gün geçirir oyle giderim:) cidden arkadasliga cok onem veririm. ama ennnn krali gelse kimse icin tatil planimi bozamam herkese cok deger veririm ama kimse benden daha degerli degil. o yuzden en cok degeri kendime veririm ve eger kendim istiyorsam o seyi yaparim.
bence sen de yapmalisin.
ne oldj fedakarlik yaptin da? gitti guzelim firsatin. duyan herkes de (eminim arkadasin da boyle der) "e gitseydin" diyoruz.
oncelik siralamani degistir, birinciligi kendije ver ve almadan da verme insanlara. dengeyi bozunca hepten bozulur hersey

Bazi iliskiler biz istemesek de miadini dolduruyor. Bu da onlardan biri olsa gerek.

Zaten kursa fln gidiyorum, yeni kisilerle de tanisiyorum ama bu iliskinin bitmesi gerektigini pek dusunmuyordum sanirim.

Ben sizin gibiydim…
Arkadaşlarım için, sevdiklerim için o kadar elimden geleni yapar, gider gelir, gezer, özel günlerine katılır, o kadar neşeli bir insandım ki ortamın havasını değiştirirdim….
Ve ne zaman bana birşey gerekse kimse olmazdı.
Hatta bir arkadaşım vardı ve hiç unutmam yıllar sonra… Sahile yürüyüşe çıkmıştım, biri geldi. Bi baktım x diye bağırdı geldi yanıma şaşırdım ve öfkelendim. Benim sizlerle işim yok dedim. Hala bana kendi sorununu anlatıyordu. Düşünebiliyorsunuz hala kendi ön planda… biliyormusun başına neler geldi şunlar şunlar diye başlayacak.
Benim en zor günlerimde yanımda yoktunuz. Aramadınız sormadınız. Sakın bana derdini anlatma. Çok iyi olmuş dedim yoluma devam ettim.

Bakın bu bi enerjimi, sınav mı ,tecrübe mi vs vs nedir bilmiyorum ama ben bu tarz insanlardan uzaklaşarak kendime çıkar yol buldum.

Zaten bir insan size değer veriyor ise baştan veriyor. Aynı evlilik gibi psikiyatri doktorları der ya evliliğin nasıl gideceği ilk haftasından bellidir o hesap.

Sende kendini onun gibi geri çek, canın isterse yap istemezse yap, planlarından bahsetme, ama akıllı davran sen kendini geri çekmiş gibi de durma. Benim eşim yönetici bana baya şeyler öğretti.
Konuşurken aynı sakinlik ve durgunlukta konuş hislerini karşı tarafa belli etmeyecek şekilde konuş.
Bu akşam ki planı iptal etmekte haklısın.
Salak yerine koydurmamakta lazım.

Salak yerine koyan bir insana mesafe bal gibi koyulur.

hic de kacingan baglanma degil en iyisini yapiyor:)
ben eskiden boyle degildim ama simdi kimseye kolay kolay biseyimi anlatmam. hayatimdaki köklü degisiklikleri bile duyulacak noktaya gelmeden paylasmam. aylar oldu isten ayrilali, bundan bile cogu konustugum buluştuğum arkadasimin haberi yok
hic de kacingan baglanan biri degilim, hatta
kacinganin tam tersi çıktı.
bence kadinin kendi tercihi, halinden de memnun

Sizi cok iyi anliyorum maalesef. Peki simdi bu kisilerden kendinizi kurtarip daha derin baglar kurabildiniz mi? Iki tarafin da emek verdigi?

Su an romantik anlamda da aci cekiyorum ve onun yoklugu da var tabii. Hayatimdq biri olsa boyle hissetmezdim belki diye dusunuyorum istemsizce? Ama diger taraftan da arkadasin yeri ayri, esin yeri ayri, herkesin yeri ayri:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…