gayet normal bi sey. bazen bir arkadas bir sey onerir planlar yaparsin ama gitmezsin. sonra sevgilin / ya da bir baska arkadasla plan yapacakken orasi aklina gelir gidersin.
ha siz plan yaptiysaniz 23 aralikta bulusur gideriz dediyseniz o 7 aralikta baskasiyla gittiyse ve 23 araliktakine "aaa ben gittim oraya gelmeyecegim" derse evet saygisizlik. ama bu haliyle bir sey yok.
misal benim kuzenim instadan bir link gonderdi sadece 30 kasima kadar acik tarihi bir mekan. aa gidelim, cok hos gidelim dedik kaldi öyle. ne ben sordum ne o yazdi. sadece bir ara "ay son gunu de gelmek uzere" diye oyle bir konustuk. sonuc olarak sevgilimle gittim:)
ayni kuzenim baska bir kisa sureli etkinligi bana yazmisti gelir misin diye, evet gelirim hangi gün uygunsan onceden haber ver dedim. sonuc olarak bir gün bulustugu arkadasiyla gittigi yer kapaliymis buraya gitmeye karar vermisler. storilerinde gordum mekani da cok begendim kapanmadan sevgilimi götürdüm.
yani hayatin dogal akisinda normal seyler bunlar bence
Bu musaitlik degil de daha cok umursamamazlik. Onunla gitmek istedigimiz bir ulkeye ben bir baskasiyla gidebilecekken dusundum o gorurse arkadasligimiz zarar gorur mu incinir mi diye ve yapmadim. O ise umursamadan yapiyor ve gosteriyor aramizdaki fark bu galiba
bu da gereksiz bir fedakarlik. Firsatin çıktıysa git tabii ki tatile. gitmezsen aha böyle "ne fedakarliklar yaptim o yapmadi" diye birbasina kalirsin.
arkadaslikta (da hayatin geri kalaninda da) alma verme dengesini bozmamak lazim. benim cok genis bir sosyal cevrem var. ilkokuldaki iki arkadaşımla bile hala bulusurum, her is yerimden iki uc çok sık görüştüğüm, sevdigim arkadasim olur. izmire gittiysem ayseyi diyarbakira gittiysem veliyi unutmam, mutlaka onlarla plan yaparım, istanbuldan samsuna gidecekken ankarada mola verip en yakin arkadasimla yarim gün geçirir oyle giderim:) cidden arkadasliga cok onem veririm. ama ennnn krali gelse kimse icin tatil planimi bozamam
herkese cok deger veririm ama kimse benden daha degerli degil. o yuzden en cok degeri kendime veririm ve eger kendim istiyorsam o seyi yaparim.
bence sen de yapmalisin.
ne oldj fedakarlik yaptin da? gitti guzelim firsatin. duyan herkes de (eminim arkadasin da boyle der) "e gitseydin" diyoruz.
oncelik siralamani degistir, birinciligi kendije ver ve almadan da verme insanlara. dengeyi bozunca hepten bozulur hersey