hayır efendim madem birşeyi savunuyorsun önce kendi hayatına bakıcaksın yok öle yağma .siz konu sahibinin yaşadığı yeri hayatını nerden biliyorsunuz ki bu kadar rahat yorumlar yapıyorsunuz .şimdi diyeceksiniz biz git yap demedik git yap demediniz ama alttan alttan o mesajı veriyorsunuz .konuyu kadın-erkek eşitsizliğine getiriyorsunuz habire .bizde farkındayız böyle lduğunu ama burdan iki lafla düzeltilcek şeyler değil bunlar ayrıca bizim aile yapımız türk toplumu olarak bütün dünyaya örnek olucak şekildedir .avrupadan amerikadan sosyologlar gelip araştırma yapıyor burda siz bunu sağlıyorsunuz diye şaşırıp kalıyolar .demek ki bazı şeyler çokda yanlış gitmiyor bu ülkede .
:)
Ben istediğim gibi gezerim tozarım, karşımdaki insanın çevresi baskıcıdır, babası otoriterdir vs vs...
Şimdi ona babana karşı çık, sen gençsin, vur kapıyı git arkadaşım mı diyeceğim?
Ne saçma bir cümle olmuş o kendi hayatına bakacaksın lafı?
Herkesin gördüğü örf adet, değer yargıları, yetiştirilme şekli bambaşkadır.
Ben kendime göre göre fikirler beyan etsem kan çıkar, bir çok genç kızın sebebi olurum inanın:)
Ayrıca tek bir doğruda ilerlemiyoruz, benim hayatımda yaptığım bir şey çok doğru iken, sizin hayatınızda uygulandığında sonuçları bambaşkadır.
Öyle olmasa yasalarla nasıl, nerede, kimle, ne zaman ne gibi şeyler yaşayacağımız belirtilir değil mi:)
Çünkü herkesin hayatı bir değil, her zaman her olgu da doğru değildir, bilmem anlatabildim mi?
Diğer meseleye gelince, biz neyimizle dünyaya örneğiz o kısmı hiç anlamlandıramadım...
12, 13 yaşındaki kızları 70 yaşındaki dedelerle evlendirmek le mi, yoksa ilkokul çağındaki kız çocuğuna akrabaları tarafından tecavüz edilip sonra da namus meselesi adı altında gizli kapaklı öldürmekle mi, yaşadığı baskı yüzünden çareyi ipe sapa gelemz adamlarla kaçıp, seks işçisi haline getirilen genç kızlarımızla mı, yoksa hala kendi öz evladını başlık parası adı altında satan ailelerle mi?
Ben bunların hiçbirine vakıf değilim, gözümle görmedim kabul ama görmediğim bir şeyin yaşanmıyor olduğunu iddia edecek kadar cahil olamam kusura bakmayın.
Kendi çevremden örneklerle kimseye de yardımcı olamam, ancak onlar o çevrenin mensubu olana kadar...