Birlikte Birikim Yapalım Mı?

eski maas aldıgım bankada 150 liram var bende sizler gibi altın yada dolarmı yapsamki bilemedim:110:napim

Yaaa kızlar nasıl aktif yapılır ki:/ birikimler aylık oluyor. Ne yapsak ta hareket katsak hakkaten
evet nasıl daha aktif olunabilir. mesela bir yerdeki indirimlerden bahsedilebilir. yine aylık faaliyet raporu gibi toplu birikim günü listeye eklenir. bunun yanı sıra haftalık bazda sadece harcamalar dile getirilip harcamaların gider listesi yazılır. en azından harcamalar ufak ufak geliyor bir bakıyorsun hop sıfırdasın. gecen bir market alışverişi derken 255 tl gitti ve tabi benden gitti :KK66: o koymuş olmalı ki yazıyorum

ay yukarıda atıp tuttum ama dayanamayıp aldım o botu :skandal:
hayırlı olsun bacım :KK66:

Keşke biraz daha bekleseydin..çok bişey bildiğimden değil ama belirsizlik amerikan seçimleri falan derken çıkışı sürer deniliyor doların
kasım sonunda dolar bencede secimlerin belirginleşmesi ile inişe gececek. var olanalr 20sinden bozdursa iyi mi olur ne bilemedim. bende pek işlemez altın artarken satarım pahalıyken alırım :KK66:
bu arada 34beden 34beden sağlıcakla kucağına al yavrunu evet bence türkiyeden alabilirsin arabistanda cidden pahalı ve çogu da ya türkiye yada cin malı malum. burda bir akraban varsa aldırt tabi ilk cocuksa illaki insanda bir heves oluyor en aza indirgeyerek alabilirsin bacım. 2 yaşında olucak bir oğlum var bende bir çıkışta 2000 tl 1000 tl harcamadan gelmezdim eve ki internet alışverişlerimde cabası o yüzden şimdi hevesinide kırmayayım ama coğu çok gerekszmiş be bacım. çocuğa en iyi birikim çocuk için sıcak para sonra onu vakti gelince eğitimine harcasan daha karlı olursun :KK66: nacizane fikrim. ve yanıldığım kendi tecrübelerimden cıkarımlarım

Bundan sonra birikim yapmaya basliyorum inşallah. Benimle birlikte yapmak isteyenler varsa beklerim. Hoppa
Tasarruf yapmam kendime çeki düzen vermem gerekiyor. :-)
Yarın bankaya bu ayki kazancimizdan bir miktar yatirmayi dusumuyorum. Bankada hesap actim vadesiz hesap artan ne varsa yatiracagim. Evde durunca harcanıyo :stop:

7AjmbW.png
canımsın eklediğin için ayrıca minnettarım.... eline emeğine sağlık bacım

Ben dün cok gereksiz yere 80 tl harcadim süs eşyasi falan aldim ya bazen cok para harcamak geliyo icimden deli gibi ve kendimi yine de dizginledim az harcadim.
Onu birikim yapsam daha iyiydi.
Birde her hafta pazara cikiyorum bazen aldiklarim çürüyo 1 kilo yetecekken 2 aliyorum kendimi duzeltmem gereken cok konu var.

@pisagokce çok teşekkür ederim:KK37:
Burda çok kaliteli,güzel ürünler de var ama tr dekinin 2-3 katı. Annem gelecek inşallah,zaten onlar daha hakim konuya. O yüzden onlara bırakıcam galiba. Heves ediyorum evet ama henüz bi parça bişey alamadım.
Dolar uzun vadede de mantıklı gibi. Benim maaşım dolar endeksli olduğu için birikim öyle oluyor ama olmasa da dolar yapardım.
Bu arada ben harcamalarımı pocketexpense adında nir uygulamaya kaydediyorum. Geçen yıl eşimin müsrifliğini önlemede bayağı etkili olmuştu. Öneririm:KK66:

Ben dün cok gereksiz yere 80 tl harcadim süs eşyasi falan aldim ya bazen cok para harcamak geliyo icimden deli gibi ve kendimi yine de dizginledim az harcadim.
Onu birikim yapsam daha iyiydi.
Birde her hafta pazara cikiyorum bazen aldiklarim çürüyo 1 kilo yetecekken 2 aliyorum kendimi duzeltmem gereken cok konu var.
ALdıklarını güle güle kullan. ama o pazar olayı bende de var .cidden çalışınca hem evde bulunsun hemde yaparım yenir diyor insan. neyseki derin dondurucu aldımda onada kısmen çözüm buldum. hem yazdan koyyorsun hemde var olan fazlaları atabiliyorsun :KK66:
Estagrufullah ne demek canim tekrardan hoşgeldin. :KK60:
tekrar hoşbuldum bacım :KK66:

Burda çok kaliteli,güzel ürünler de var ama tr dekinin 2-3 katı. Annem gelecek inşallah,zaten onlar daha hakim konuya. O yüzden onlara bırakıcam galiba. Heves ediyorum evet ama henüz bi parça bişey alamadım.
Dolar uzun vadede de mantıklı gibi. Benim maaşım dolar endeksli olduğu için birikim öyle oluyor ama olmasa da dolar yapardım.
Bu arada ben harcamalarımı pocketexpense adında nir uygulamaya kaydediyorum. Geçen yıl eşimin müsrifliğini önlemede bayağı etkili olmuştu. Öneririm:KK66:
sağlıcakla kucağına alman ümidiyle. süper duygular ve emin ol cocuk için harcanan daha bir başka onun için varsa al :KK66: allah sağlık versin ....
pocketexpense yi bilmiyordum iyi oldu tlfna google tablolar indirmiştim bir ara excel vari ama hem biriktirmeyince hemde yer kaplayınca "çocuk fotosu cok olunca bende":KK66: sildim ama tekrar dikkate alacağım

Dogumu nerde yapacaksin?
Turkiyeden alma imkanin varsa e bebek kaliteli ve uygun.
Ayrica lcw de iyi bazi urunleri.
Benimde ikinci hamilelik senin ilk miydi ?

ALdıklarını güle güle kullan. ama o pazar olayı bende de var .cidden çalışınca hem evde bulunsun hemde yaparım yenir diyor insan. neyseki derin dondurucu aldımda onada kısmen çözüm buldum. hem yazdan koyyorsun hemde var olan fazlaları atabiliyorsun :KK66:
tekrar hoşbuldum bacım :KK66:

sağlıcakla kucağına alman ümidiyle. süper duygular ve emin ol cocuk için harcanan daha bir başka onun için varsa al :KK66: allah sağlık versin ....
pocketexpense yi bilmiyordum iyi oldu tlfna google tablolar indirmiştim bir ara excel vari ama hem biriktirmeyince hemde yer kaplayınca "çocuk fotosu cok olunca bende":KK66: sildim ama tekrar dikkate alacağım
Derin dondurucu sagolsun onun sayesinde tasarruf da yapiyoruz yine de cok sukur :)
Evde elma dolu sirke yapcam insallah becerebilirsem :)
Nar var cok fazla onu da nar ekşisi mi yapsam dicem ama hic evde yapan görmedimmm :))

Altın ve döviz ibreyi yukarı doğru çevirdi... Bankada hesabı olanlar, hesapta önceden altın Euro dolar alımı yapanlar takipte kalsın... Ekonomistler eğer dolar 3.16 seviyelerinde kalmaya devam ederse eğer 3.20 kere kadar çıkabileceğini söylüyor.

Dogumu nerde yapacaksin?
Turkiyeden alma imkanin varsa e bebek kaliteli ve uygun.
Ayrica lcw de iyi bazi urunleri.
Benimde ikinci hamilelik senin ilk miydi ?
Evet,ilk bebeğim olacak inşallah. Doğumu burda yapacağım ama annem gelecek,ona aldırmayı düşünüyorum bazı şeyleri

Altın ve döviz ibreyi yukarı doğru çevirdi... Bankada hesabı olanlar, hesapta önceden altın Euro dolar alımı yapanlar takipte kalsın... Ekonomistler eğer dolar 3.16 seviyelerinde kalmaya devam ederse eğer 3.20 kere kadar çıkabileceğini söylüyor.
Benimde tl hesabim var dolara çevirsem mi acaba bunun icin dolar euro falan düşmesini mi beklemeliyim?
Evet,ilk bebeğim olacak inşallah. Doğumu burda yapacağım ama annem gelecek,ona aldırmayı düşünüyorum bazı şeyleri
Hayirli olsun insallah saglikla kucagina alirsin canim.
Olabilir aslinda orada cok pahaliysa annen alir getirir.

Benimde tl hesabim var dolara çevirsem mi acaba bunun icin dolar euro falan düşmesini mi beklemeliyim?

Hayirli olsun insallah saglikla kucagina alirsin canim.
Olabilir aslinda orada cok pahaliysa annen alir getirir.
teşekkür ederim S SheZofren ..amin inşallah
dolar ı uzun vadeli düşünüyorsan bence de mantıklı, kısa vadede 3.20 üzerini görecek muhtemelen ama 3,16 şimdi zaten

bu programı ben de indiriyorum şimdi, çok dikkatimi çekti
daha bir kontrollü olurum böylece

bu aralar hastanedir, tahlildir çok harcandı
dün de 2500 tl lik bir borca girdim halam için,7 taksit
ödeyeceğim ben sana diyor ama almak içimden gelmiyo bakalım
ayın 15ine 1 hafta var ama hesabımda param çok azaldı, bakalım kenara atabilecek miyim hiç :skandal:

bu aralar hastanedir, tahlildir çok harcandı
dün de 2500 tl lik bir borca girdim halam için,7 taksit
ödeyeceğim ben sana diyor ama almak içimden gelmiyo bakalım
ayın 15ine 1 hafta var ama hesabımda param çok azaldı, bakalım kenara atabilecek miyim hiç :skandal:
ah benim öyle halam olsa, canım feda:) haftaya yazarsın artık tekrar:KK66:

Uzun vadeli yatirim icin dusunuyorum bakalim eşimle de bi konusayim altin da yukseldi altina çevirsem bilemedim
tek bildiğim uzun vadede tl de tutmak mantıklı değil..kısa vadede de öyle aslında bi şekilde para var diye daha kolay el atılıyor, döviz ya da altın olunca bozdurmaya da kıyamaz insan kolay kolay

X