- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tek bildiğim uzun vadede tl de tutmak mantıklı değil..kısa vadede de öyle aslında bi şekilde para var diye daha kolay el atılıyor, döviz ya da altın olunca bozdurmaya da kıyamaz insan kolay kolay
Kizlar o zaman ben iki hafta daha bekleyip duruma gore bakayim en iyisi acele etmek de istemiyorum.
Tesekkurler arkadaslar
1 TL bile olsa birikim her zaman birikimdir.
Ben dün bankaya 1600 TL yatırdim. Toplamda 9.950 TL oldu. Allah bereket versin.
Kış dönemi geliyor artık yatıracağım miktar cok az olabilir ama elime n geçerse yatırcam inşallah.
merhaba bende birikim yapmak isteyenlerdenim bir türlü ıkı yakam bir araya gelmez çok gereksiz market harcamaları yapıyorum sıgara içiyorum sizleri tesadüfen okuyunca 2 3 gundur merak saldım tasarrufa bakalım becerebilecekmiyim evde kumabaraya ıkı gundur para ne elime geçerse atıyorum sizce başka neler yapılmalı çevreme çok hediye almayı seviyorum buna dur demeliyim biliyorum eli bos hiç kimseye gidemem sanki milyarderler gibi davranıyorum ay sonunu getiremiyorum sonra naapcam ben
Vadesiz yatiriyorumVadeli mi vadesiz mi yatırdınız
Vadesiz yatiriyorum
Evet faiz istemedigim icin vadesiz yatiriyorum. Ama altin hesabim var ayrica başka yöntemlerle biriktirmeye calisiyorum.Faize duyarlı mısınız? Faizli biraz daha kazanabilirsiniz
merhaba bende birikim yapmak isteyenlerdenim bir türlü ıkı yakam bir araya gelmez çok gereksiz market harcamaları yapıyorum sıgara içiyorum sizleri tesadüfen okuyunca 2 3 gundur merak saldım tasarrufa bakalım becerebilecekmiyim evde kumabaraya ıkı gundur para ne elime geçerse atıyorum sizce başka neler yapılmalı çevreme çok hediye almayı seviyorum buna dur demeliyim biliyorum eli bos hiç kimseye gidemem sanki milyarderler gibi davranıyorum ay sonunu getiremiyorum sonra naapcam ben
Öyle demeyin bence :) hangi bölüm okunursa okunsun eğer bir öğrenci başka bir şehirde yaşıyorsa ev giderlerini geçtim bazen okulda oyle bir ödev veriyolar ki para harcaman gerekiyor. Kitapların yanında fotokopiler bol bol veriliyor. Kızlar neyse az çok parasını idare etmesini biliyor ama erkekler o kadar şanslı değil. :) evde kalıyor olsun yada yurtta kalıyor olsun farketmiyor. Yurtlarda da normal eve çıkan öğrenci gibi para hsrcanıyor. En düşük bir yurdu bulsanız bile sabah kahvaltısndan başka yemek vermezler ve o kahvaltıyı da fişli veren yurtlar var.birikim bana göre deil bunu anladım 500 tl vardı bide 175 varmıs eski bankamda,oğlum bu yıl universiteyi kazandı kendi oturdugumuz ilde onun deyimiyle liseye gider gibi gidip geliyor,pazartsi aksamı gece konustuk biraz 3 yakın arkadas edindi her aksam anlatıyodu zaten biliyorum isimlerinide çocukların parası bitmiş ben pztsi 60 verdm yarına paran varmı dedim yok anne anca geçindik dedi 4 gundur oğlumla beraber erkek çocugunada bakıyorum vizeler bitince cogu gitcekmiş bunlar gitmıycez demişler ailerinin ynına 300 verdim bugun biletleri al yolla diye bide kız var kızın da salı 40 lirası varmıs onuda otobus biletine ayırmıs onada ver dedim kaç liram kaldı bilmiyorum çantayı düzenleyince anlarım ama içmde bi mutluluk var allah kimseyi çaresiz bırakmasın bunlar çocuklarmıza ders aslında işin komik yani çocuklar ve oğlum ekonomi okuyor
Aynen. İşte imkanlarda el vermeyince hepsine ulaşamıyoruz malesefkeşke çook param olsa hepsine baksam ama oğlum akıllı çocuk onların birşeyini eksik etmiyor eşimde bende sürekli yardımcı ol diyoruz zaten, bi tanesi annesiyle küsmüş ona üzüldüm ne çok deişik hikaye var insan ömründe
O çocukların üniversite anılarında çok özel bir yeriniz var artıkkeşke çook param olsa hepsine baksam ama oğlum akıllı çocuk onların birşeyini eksik etmiyor eşimde bende sürekli yardımcı ol diyoruz zaten, bi tanesi annesiyle küsmüş ona üzüldüm ne çok deişik hikaye var insan ömründe
Merhaba Bensendetutuklukaldim ,Aynen. İşte imkanlarda el vermeyince hepsine ulaşamıyoruz malesef
Evet dediğiniz gibi biraz da nasip meselesi. Birde imkan meselesi. Aslında anlattığınız gibi kişiler birbirini tanımayacsk. Zaten yapılan iyiliklerinde amacı bu değil mi? :)Merhaba Bensendetutuklukaldim ,
Burada bence biraz nasip meselesi devreye giriyor. Ben de bir üniversite öğrencisine aylık 250 TL gönderiyorum. Bir gazete ilanı aracılığıyla haberim oldu. Beni tanımıyor ben de onu tanımıyorum.Tanışmayı da düşünmüyorum, çünkü minnet duygusu ağırdır. Kanlı canlı birine minnet duysun istemem.
Aynı şekilde 2 tane de ilkolkul öğrencisine 150 'şer lira gönderiyorum. Onların da öğretmeni ile tanışıyoruz. Öğretmen her ay başı annelerine ulaştırıyor. Onlar da adımı sanımı bilmiyorlar.
Keşke daha fazlasını yapabilsem... Ama şimdilik mevcut bütçe durumumla elimden bu kadarı geliyor.