Birlikte Birikim Yapalım Mı?

açılmayan kapalı kumbaradan almıştık buyuk boy ve içine hep 1 tl atıyoduk ağzına kadar dolmus nerdeyse.. bikaç aydır basladıkkk.. açınca bakalım ne kadar çıkacak sabırla bekliyorum :confused::KK9::rolleyes:
aaa süper. böyle bir şeyi arkadaşımda yapar ve her yıl yıl başında açardı. minimum 365 tl çıkar diyordu hergüne nasıl atılıyorsa 1 tl . bazı günler 3 4 bile diyordu çocuğu koca oğlan oldu hala uyuyor buna. ben ise üstten atıp altan çıkaranlardanım kumbaranın :KK66:. banada şifreli açılamayan korumalı bir kumbara gerek. ama batıyor bana onun içinde para olacak ve ben unutmayacam nerdeeee

sayın grup yönetimiz bakın 1 fikir daha oluştu. bizlerde 1 aralıktan mı başlatsak yoksa yeni yılda mı başlasak açılamayan ucuz kumbara alalım ve 1 yıl atalım sabırla:KK66: seneye 2018 e açarız ölmezde sağ kalırsak :KK66: .... tabi sizler evet derseniz ben ancak riayet edebilirim yoksa yok ben ve kumbara olayı işlemiyor :KK66:

aaa süper. böyle bir şeyi arkadaşımda yapar ve her yıl yıl başında açardı. minimum 365 tl çıkar diyordu hergüne nasıl atılıyorsa 1 tl . bazı günler 3 4 bile diyordu çocuğu koca oğlan oldu hala uyuyor buna. ben ise üstten atıp altan çıkaranlardanım kumbaranın :KK66:. banada şifreli açılamayan korumalı bir kumbara gerek. ama batıyor bana onun içinde para olacak ve ben unutmayacam nerdeeee
:)))))))))))) Allahta seni güldürsün canmm :)))) valla bazen bozuk 20 10 tl bile attığımız olduu.. bizde yeni yılda açalım diyoduk ama sonradan eşimin doğum gününde açmaya karar verdik. bugünde doğum günü :))) daha açmadık bakalm eve gidnce açacak mıyızzz :)) bizde biriksin diyip açmaya kıyamıyoruz :KK70:

:)))))))))))) Allahta seni güldürsün canmm :)))) valla bazen bozuk 20 10 tl bile attığımız olduu.. bizde yeni yılda açalım diyoduk ama sonradan eşimin doğum gününde açmaya karar verdik. bugünde doğum günü :))) daha açmadık bakalm eve gidnce açacak mıyızzz :)) bizde biriksin diyip açmaya kıyamıyoruz :KK70:
haydi mutlu yaşlanın bacım :KK66: birikimin azı çoğu olmaz iydir iyi...

sayın grup yönetimiz bakın 1 fikir daha oluştu. bizlerde 1 aralıktan mı başlatsak yoksa yeni yılda mı başlasak açılamayan ucuz kumbara alalım ve 1 yıl atalım sabırla:KK66: seneye 2018 e açarız ölmezde sağ kalırsak :KK66: .... tabi sizler evet derseniz ben ancak riayet edebilirim yoksa yok ben ve kumbara olayı işlemiyor :KK66:
tavsiyee ediyorummmm :)) acık kısmı olmadığı için mecbur kesmek gerekiyor onlada kim uğraşcak birikip dursun işte :))9

sene 2008 di galiba gün arkadaşalrım vardı bekardık ve iyi para kazanıyorduk en önemlisi o zaman çeyrek 66 tl gibi bir rakamdı . bugün para bile atılması zorlanılan o kumbaraya (yine ben değil ama ) arkadaşlarımdan birisi çeyrek atardı. kadının her yıl 5 yerde 5 farklı günü olurdu. yani nerden nereye diyom kendime... :KK66:) nedense onları hatırladım. zenginin malı züğürdün çenesini yorar vari oldu kusuruma bakmayın :KK66::KK28::KK5:

sene 2008 di galiba gün arkadaşalrım vardı bekardık ve iyi para kazanıyorduk en önemlisi o zaman çeyrek 66 tl gibi bir rakamdı . bugün para bile atılması zorlanılan o kumbaraya (yine ben değil ama ) arkadaşlarımdan birisi çeyrek atardı. kadının her yıl 5 yerde 5 farklı günü olurdu. yani nerden nereye diyom kendime... :KK66:) nedense onları hatırladım. zenginin malı züğürdün çenesini yorar vari oldu kusuruma bakmayın :KK66::KK28::KK5:

o çeyrek atan arkadaşınızın maddi olarak durumu şuan nasıl , merak ettim

İsteyen yapabilir aslinda ucuzlukcuda vardi by kumbaradan 3.5 tl idi kumbaraya da para mi vercem diye almamistim :KK53: oysa en gerekli seyler den biri :KK15:

bende geldim kizlar...
birikime basladim gecen ay..
ama devamini getirmeme sikintim var benim..
disari ciktigimda en az 100 tl harciyorum..
mesela 2 gun once pentiden 5 tane coraba 45 tl verdim..
sonra uzuldum baya..
nasil tutumlu olunur banada ogretin..

Kızlar ben yoğunluktan bakamamıştım hiç buraya:KK43: güncelleme yapıldı mı acaba?
Benim bu ay günüm vardı. Yaklaşık bin dolar ordan geldi ama önümüzdeki aylarda tekrar çıkacak o da :KK45: günün en güzel getirisini geçen yıl yaşadık. Araba alacak paramız yoktu,günden gelen parayla araba+biçok ihtiyacımızı görmüştük geçen yıl. 12 iş arkadaşıyla 600 dolardan bir yıllığına,çok iyi gelmişti hakkaten. Faizsiz banka kredisi gibi. Keşke heryerde yapılabilse. Burda görünce bu olayı çok hoşuma gitmişti:KK68: neyseee:)
Ben şu an için 3 bin dolar biriktirdim amaaaa daha bebek için bir zıbın bile almadım. Üstelik yılbaşı tatilinde eşim yanıma gelince bi hayli alışveriş yapıcam. İnşallah bu paraya dokunmadan ektsralarla işin içinden çıkarım. Üstelik hesapta olmayan harcamalarım gündemde. Bi de doğum izninde maaşım kesilecek:KK61: sağlık olsun artık:KK28: amacım haziran a kadar sıfır bir araba parası biriktirmek ama. İnşallah dahası olur, amin:dua:
Gereksiz harcama yapan arkadaşlar vicdanınızı dinleyin, götürün geri iade edin aldıklarınızı. Ben de bazen dayanamayıp hiç alışveriş yapmıyorum diye öylesine alıyorum ama ertesi gün iade ediyorum. Bir de burda mağazalarda kabin yok,aldığını deneyemiyorsun,o da insanı alışverişten soğutuyor:63: iyi de oluyoraslında :KK50:
Hepimizin kesesi bereketlenerek kabarsın inşallah

Bişey alırken 30 kere düşüneceksin :confused:

dusunuyorum aslinda.. mesela deri ceket begendim 3 keredir magazaya gidip bakip almiyorum. pahali geliyor.. vazgecip almiyorum..

ama yine para biriktiremiyorum...
aslinda kiyafet konusunda cok harcamiyorum.. biz esimle cok fazla disaridan yiyoruz.. haftada bir kac kere disaridayiz..
butun paramiz yemege gidiyor..
bilemedim valla ne yapilir :)

dusunuyorum aslinda.. mesela deri ceket begendim 3 keredir magazaya gidip bakip almiyorum. pahali geliyor.. vazgecip almiyorum..

ama yine para biriktiremiyorum...
aslinda kiyafet konusunda cok harcamiyorum.. biz esimle cok fazla disaridan yiyoruz.. haftada bir kac kere disaridayiz..
butun paramiz yemege gidiyor..
bilemedim valla ne yapilir :)
İşten değil dişten artar diye bi atasözümüz var. Tam sana göre o zaman. Ha ben de daha geçen yıl başladım bu birikim işine. Ancak dank etti 30 dan sonra herhalde ama öncesinde maddi olarak çok zorluk çekmiştim,çocukken, gençken o yüzden de içimde kalmasın diye,yedim,içtim,gezdim,saçımı boyattım...:KK54: ama doydum artık diye birikime başlayabildim. İçinde ukte kalmış bişey varsa eyvallah harca ona ama harici sırf dışarda yemek yeme olayı da yazık bence. Ona harcayacağına haftasonu güzel bi gezinti yap orda harca bari

34beden 34beden çok Haklısın canım
Aynen katılıyorum almayalım canım almayalım
Almanın bir sonu yok ki..bi de çocuk gelecek diye daha bi gelecek kaygısına düştüm ben herhalde. Hoş normalde de tutumlu bi insandım ama eşime uyup,gezip duruyordum. Eşimin müsrifliğinden de çok çektim. İnşallah toparlarız bundan sonra

Almanın bir sonu yok ki..bi de çocuk gelecek diye daha bi gelecek kaygısına düştüm ben herhalde. Hoş normalde de tutumlu bi insandım ama eşime uyup,gezip duruyordum. Eşimin müsrifliğinden de çok çektim. İnşallah toparlarız bundan sonra

Benim birikim olayını henüz yeni öğrendim az az başladım bir miktar birikmişim oldu bile çok şükür.
30uma gelince dank etti dediğin gibi bende doydum artık herhalde harcamaya .
Ben hiç tutumlu değildim
Çok üzülüyorum o kadar zaman harcadıklarıma

X