- 8 Kasım 2014
- 4.856
- 10.535
- 408
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
Yani dini inancı yok. Hiçbişeye inanmıyo. Baya konuştk din konusunda, ilginç düşünceleri var Ciddi bi ilişki istiyo hatta baya istediğini anlattı hoşlandıgını söyledi. Ve bende ciddi olmasını istiyorum. Ama biz sadece güzel zaman geçiririz ileriye gitmez yani. Hem aileme hem bana göre farklı düşüncelerde
Bence bu bi engel değil. Herkesin inanci kendini bağlar. Eger seni degistirmeye çalışmıyorsa, "hayır sen de benim gibi düşüneceksin" demiyorsa gayette mutlu bi evlilik sürdürülebilir. Ayrica ailenin bunu bilmesine gerek bile yok. Ben olsam bu kadar hoşlandığım huyu suyu iyi olan kibar bi adamdan sirf bu küçük sebepten vazgecmezdim.
Ilk eşin müslümandı değil mi? Ne hayrını gördün peki? Müslüman bi kocayla nasil mutlu olamayabiliyorsan, dinsiz bi kocayla da gayet mutlu olabilirsin, önemli olan şu: sen ona bu konularda saygi duyacaksin, o da sana saygi duyacak.
Bence boyle bi sebepten vazgecmek cok sacma olur.
Şu forumda herkes kocasindan dert yakınıyor, çoğu da müslüman bu adamların. Ne faydalarini görüyoruz hani?
Bi film izlemistim, cok basit ama cook anlamli bi repligi vardi:
"Dünyada 2 cesit insan vardir. Iyi insanlar, kötü insanlar. Baska fark yok!"
Sirf dini inanci yok diye belki de cok iyi bi kocayı elinden kaciracaksin, yanlis düşünüyorsun. Dini, dili, ırkı, inanci, inançsızlığı bunlarin hiçbiri önemli degil.
Sana karşı nasil, iyi bi insan mi, kibar mi, düşünceli mi sen bunlara bak.