Selam Kızlar. Bu hafta birinci oldum. Şu ana kadar uyguladığım bütün diyetlerde hadise eninde sonunda kalori hesabına geliyodu. Ne olursa olsun günlük kalori düşük olsun.... Aslında bütün diyetlerin mantığı bi yerden sonra bu oluyo. Kimi düşük glisemik indeks, kimi düşük kalori diyo. Ben her ikisinide uygulayanlardanım. Üstüne üslük bi de sakat belle spor yapmaya çalışıyodum. Kısa bi süre kilo verdiğimde direnç başlıyodu. Yani bi takılıyodu kilom, olduğu yere demir atıyodu resmen. Tabi bu diyetle ilgili direncimi kırıp kaçamak yapmama neden oluyodu. Verdiğimden kısa sürede kilolar geri geliyodu. Resmen kısır döngü yaşıyodum.
Geçen hafta kaçamaklarım çok küçük olsa bile, ki günlük aldığım kalori 1000 in üstüne geçmiyodu, kilo bildirimi yaptıktan sonra iki gün içinde 2.5 kilo aldım. Nasıl oldu hiç bilmiyorum. Bağırsak tembelliğim var. Onun da çok etkisi var bu durumda. Kusura bakmayın detaylı açıklıyorum, çünkü son 6 gündür kendimde enteresan gelişmeler görüyorum, 6 gündür ne yaptığımı anlatmadan önce neler yaşıyodum bunu paylaşmamın daha doğru olucağını düşünüyorum. Bağırsak tembelliğim için denemediğim hiç birşey kalmadı. Düşünün günde 3 sefer sinameki çayı-ki 2 yemek kaşığı sinamekiyle hazırlıyodum. Gece yatmadan önce zeytinyağı içiyodum -1 çay bardağı- her öğünümde keten tohumu yiyodum... hatta öööyyyyykkkk magnezyum sülfat yani ingiliz tuzu (karbonatı değil) içiyodum. ve bunlara rağmen haftada iki kere bağırsaklarımı boşaltabilsem mutlu oluyodum. yani bu açıdan durumum içler acısıydı.
Peki son 6 gündür ne yaptım. Bi kere yaklaşık 7 gündür regl dönemimdeyim. Bu dönemde hep vücudum ödem yaptığından 2 kilo fazlam olur. Geçen hafta alkali diyeti denen kitabı aldım. Biraz okuduktan sonra kilo vermek bi yana sağlıklı yaşayıp yaşlanmak için bile bu beslenme şeklinin uygulanması gerektiğine inandım. 6 gün önce de alkali beslenmeye başladım.
- Her sabah aç karna sirkeli su ile güne başladım. Son 3 gündür de limon sarmısak mucizesi bölümünde anlatılan kürü içiyorum.
-Kahvaltı hazırlarken bi yandan yine sirkeli ya da limon suyu damlatılmış su içmeye devam ettim. Su içme işini kahvaltıdan 20 dk önce bıraktım
-Kahvaltıda beyaz ekmek hariç diğerlerinin alkali olmasına dikkat ettim. Mesela 5 gün boyunca tahin pekmez yedim (çok sevdiğim için, yani aslında böyle bi şart yok), keçi peyniri, siyah zeytin... Arada da haşlanmış yumurta beyazı.Kahvaltıda bunları yedim. İçtiğim çaya alkali damlası damlattım. Çünkü siyah çaydan vazgeçemiyorum.
-Kahvaltıdan 2 saat sonra su içmeye başladım. Öğle yemeğini öyle saat 12 de yemedim. Ya denk gelmedi, ya acıkmadım. Genelde saat 2-3 gibi yoğurtlu kereviz salatası yedim. Bol yoğurt içine, kaya tuzu, sarmısak, zeytinyağı (marketten alınan yağları kullanmıyorum, soğuk sıkma) pul biber, zerdeçal koyarak yaptım kereviz salatasını. Hatta bi gün yumurta akı kırıp ekledim. Mayonezdeki gibi yumuşak tatta olması için. Hem lezzetli oldu hem de tok tuttu.
-Akşam yemeğini bir gün hariç hiç 7 den sonraya bırakmadım. Gerçi akşamları doyana kadar ne bulduysam koyduğum yeşil salata yedim. salataya yine zeytin yağı koydum. bol limonlu ve üstüne zerdeçal serptim.
-Her öğün öncesi 1 tatlı kaşığı ruşeyn (buğday özü) yiyip üstüne 1 bardak su içtim.
-Yemeklerden 20 dakka önce su içmeyi kestim, 2 saat sonraya kadar da su içmedim. Sonrasında tüm gün boyunca farkına varmadan 4 litre civarı su içmeye başlamıştım. Suyu her zaman alkali içtim.
-Gece en son içtiğim su mutlaka elma sirkeliydi. Sirkemi kendim yaptım. Tamamen doğal.
-Omega 3 açısından zengin olduğu için keten tohumu tüketmeye devam ettim.
-Sabah kahvaltıdan sonra 1 magnezyum sandoz, 2 omega 3 tablet içtim.
-bi kerede D vitamini ampul kırıp içtim. Bunu haftada bir yapıcam.
-Spor hiç yapmadım desem yeridir. Gün içinde bazı işler için koşturduğum günler hariç, günlük işlerimle uğraştım.
-Diyet boyunca da spor yapmayı düşünmüyorum. Diyet sonrasında hafif tempo spora başlamayı düşünüyorum. Diyetin mantığıda böyle. Zaten böyle beslenince sarkma olması mümkün değil gibi. Bu gün kızım kollarıma tutup " anne kollarına ne yaptın, sıkılaşmış" dedi şaşkınlık içinde. Ki benim normalde de etim yumuşaktır. O söyleyince farkettim, gerçekten kollarımda sıkılaşma var.
-Bu arada ben 5 günde aslında 5 kilo verdim. Her gün 1 kilo gitti benden. Böyle bi şey olabileceğini hiç düşünmezdim, belki de inanmazdım. ama gerçekten de her sabah tartıda 1 kilomun daha gittiğini gördüm. Hiç halsizlik yaşamadım. Hiç kötü hissettiğim olmadı. Sadece bi baş ağrısı oldu bende, o da her regl dönemimde yaşadığım bi sorundur. Geçen hafta kilo bildiriminden sonraki iki gün içinde 2.5 kilo alınca bi anda 65.50 den 68.00 e çıkmış oldum. Diyete cumartesi günü 68 kiloyla başladım. bu gün 62.800 ü gördüm.
-Bu arada direk belden ve kalçadan inceldim. belimdeki fark farkedilmeyecek gibi değil.
-Her gün düzenli tuvalete çıkabiliyorum, hatta bazı günler 2 defa
-Acıkmıyorum-ki ben feci iştahlıyım-
Benim hikayem bu. Bu günü kendime kaçamak günü ilan ettim. Yarın aynı tempo yine devam....