Bence atlet alip getirse,yada uclu ikili corap,bu kezde getire getire atlet kilot getirmis diye dusunurdunuz bence...
Bu sizin naylon elbise,ya da cerez tabagi,yahut borcam getiriyor doye sikayetlendiginiz kisiler,eminim fazla yakinliginizin bulunmadigi,ama ev gorme,bebek gorme,en onemlisi eli bos gitmeme nezaketini dusunebilen,gosterebilen insanlar...ha hayir cok cok yakinlarin bunu yapiyorsa,halasi,teyzesi,kaynanan,dayilar, yengeler gercekten bu konuda sikayetlenmekte haklisin derim..nihayetinde bunlar yakin kisiler,evn icin yahut bebegin icin,yahutta kendin icin ihtiyaclarini az cok bilmesi gereken insanlar..bnun disinda kalan yilda dort bes kez gorustugun insanlarinda senin ihtiyaclarini bilmesi zor ki diyorum ya zaten atlet corap alsa bile bu kez de baska sey bulamamis gibi bir dusunceye kapilabilirsin...
Herkesin hediye kriteri,anlayisi farkli iste..yapacak birsey yok...en azindan bos gelmek istememis nezakette bulunmus diye dusunebilirsin..
Bana soracak olursan senin de bazi dusuncelerine katilmakla beraber,hediye alacagim kisinin yakinligina gore hediye seciminde bulunurum daha cok..ikidir ayni ornegi vermisin ya,bebege naylon elbise diye...benimde elbise aldigim cocuk cok olmustur,yanina,ikili uclu atlet,corap koydugumda olmustur...olur ya begenmezler degisim fisini de koymayi ihmal etmem..artik gerisini bilemiyorum,aldiklarimi giydirir mi,baska birine hediye mi goturur,yoksa naylon,penye diye kucumseyip bir kenara mi atar..kendi bilecegi is...nihayetinde karsimdakine deger verip kucukte olsa,tebessum ettirebilecek bir hediye alabilmisimdir kendimce..
sevgili Sardunya,
aslında yatmıştım ama telefondan cevabnı okudum, telefondan yazamadığım için kalkıp bilgisayarı açtım.
öncelikle şunu söyleyeyim, çok şükür çalışıyorum, kimseye muhtaç değilim.
o hediyeleri bana hiç getirmeseler de olur, ama adet ya, getiriliyor işte.
benim derdim sadece kullanılabilme ihtimali olan şeylerin alınması, yoksa herkes benim ihtiyacımı nerden bilsin.
şimdi şöyle, ben bu şehirde evlendiğimden beri yaşıyorum, tek bir akrabam bile yok.
eşimin memleketi.
ben eşimin amcası gelecek diye beş çeşit ikramlık hazırlıyorum, o saatte ne yenir ne yenmez hesap ediyorum.
ama o bana senin de vurguladığın gibi ' naylon' elbise getiriyor.
sana yemin ederim yer bezi yapmazsın, gerçekten iki atletten daha ucuzdur.
çirkin demiyorum, kullanışsız. keşke kayınvalideme vermemiş olsaydım da fotoğrafını koysaydım buraya.
atlet olsa giydirirdim, ama onu asla giydiremem, sağlıksız.
benim pek bir çevrem yok, daha doğrusu yeni yeni oluşuyor.
öğretmenim, biriyle samimi oluyorum, tayini çıkıyor gidiyor.
öyle yerleşik bir arkadaş çevrem yok yani, gelenler eşimin akrabaları ve yeni yeni oluşan tanıdıklarımız, iş arkadaşlarımız.
sen söyleyince düşündüm, eşimin halası geldi mesela bebek görmeye, ki maddi durumları çok kötüydü o dönem.
kızım bir şey alamadım ,başka zamana inşallah dedi. tavukları varmış, yumurta getirmiş, bir de evlerinde bulunan muhtemelen bir başkasının getirdiği bir tencere.
öpüp başıma koydum, doğal yumurta, afiyetle yedik, tenceresini de kullandım.
ama ' başka türlü olsa yine beğenmezdin ' yorumunu okuyana kadar bu olayı unuttuğumu fark ettim.
gerçekten işin parasal değerinde değilim.
şu an bana ev görmeye gelenler hep amcalar, halalarteyzeler , kuzenler vs vs
bir Allahın kulu bir şeye ihtiyacın var mı diye sormadı, sorsalar da söyleyemezdim zaten.
ama insan biraz olsun düşünülmek istiyor gerçekten.
keşke evim koli koli çay bardağıyla dolsa, kaç para ki, en kralı 10 liradır muhtemelen.
ama makine çiziyor işte sürekli ihtiyaç var.
ama 50 yaşındaki kocaman amca eşi bana muhtemelen kendi çeyizinden kalma kaseyi getirdiğinde de bozuluyorum artık.