Birilerine hediye alırken kriterleriniz nelerdir??

ben genelde onun zevkine göre değilde kendi zevkime göre alıyorum. sonuçta benim aldığım bi hediye ise beni anımsatmalı. mesela geçenlerde hamile bi arkadaşıma hamile tişörtü aldım. arkadaşımı onun içinde görmek istediğim için süslü bişeyler aldım kendiside olabildiğince sadece birisidir. benim beğenipte giymeyeceeğim bi şeyi karşımdakine almam. alamam

Haklisin kesinlikle…ama herkes bilmem ne zamandan indirimden alip sakladigi seyleri getiriyor..ha ise yarasa neysede…birde senin goturdugun hediyeyi getirenler var…herneyse..benim yaptigim birsey var…ev gormeye ya da bebegi olanada genelde zarfla para veririm…oh mis gibi ne alacagini kendi dusunsun..ister bebegine kullansin ister baska birseye…ev hediyesi dediginiz gibi herkes zaten aliyor evini dizmeden…dekor amacli birsey olsa evine uymayabilir, begenmeyebilir vs vs…en temizi para :-)

Buarada ben azicikta olsa bana kim ne getiriyor onada bakarim…yani bana ozen gosteriliyorsa ozen gosteririm..mesela ziyarete giderken pasta alirim ya da yaparim…bi pakette cikolata koyarim yanina…ama cok bastan savmaysa gene para veririm o kadar…bilmem ne zamanindan kalma esyam yok maalesef :-)

hahaha iyi olurdu dimi, o misafiri bende agirlamak isterim :))

benim babam o konuda cok basit, nereye bisey götürecek olsak genelde para verelim der :KK70:
ev hediyesi oluncada cicek alalim icine para koyalim der hahaha ay yazarken bile gülüyorum
bebek görmeye felan öyle yapiyoruzda, bizim millet o inceligi herzaman anlamiyor malesef

babamin en güzel fikirlerinden biri, ramazanda iftara davetliydik kardesimin müstakbel kayinvalidesine
ne götürelim muhabbeti dönüyordu evin icinde, bi yere bagis yapalim kadinin adina, üstüne ismini yazdirip sertifikasini götürelim hem sevap olur demisti
hahaha zorla sevap isletecek kadina yani :-)

Hakikaten banada ilk evlendigimde hep borcam ve kahve fincani seti geldi. artik 6/7 tane kahve fincani setim olmustu. bazilari gercekten okadar guzeldiki, yahu dedim kendi kendime, ben ceyiz dizmisim gonlumce herseyi almisim, hicmi akil edemiyosunuz bunu. Neyseki sadece ev gormeye gelindiginde boyle luzumsuz hediyeler alinir haha..ev gormede bir defa olur.

Yakin bir arkadasima ev gormeye gidiyorsam eger ya ona ihtiyacin olan ne var diye sorar ona gore hediye alirim. israrla soylemezsede guzel bir kartin icerisine para koyar, bir buket cicekle giderim evine.
Genel olarak dogrusunu soyleyeyim; arkadaslarimin ve ailemin dogumgunlerinde vs lerde para hediye etmeyi tercih ederim. Cunku benimde en sevdigim hediye kendi secebildigim hediyedir haha..

evlendiğimde bana gelen hediyeler:

halamın 30 sene kendi evinde kullanıp paketleyip getirdiği bir kristal vazo
kuzenimin 20 tl ye falan almış olduğu çarşafının kenarında dikiş bile olmayan bir nevresim takımı
teyzemin birbirine ait bile olmayan 3 adet bıçak ve bıçakların takılacağı bir adet tahta (takım değiller)
dayımların ... ımmm onlar bişey hediye etmedi.

ben halama teyzeme dayıma türkiyenin diğer ucundan yöresel el emeği hatıralık eşyalar taşıdım.
kuzenimin yeni evine şık bir duvar saati aldım hala da asılıdır.
insanlar bana neden bu kadar acayip şeyler getirdi anlamış değilim.
onun yerine bi buket çiçek yarım kilo tatlı alsalar hakikaten daha iyiydi.

İhtiyacı düşünürüm genelde. Nevresim takımı ya da yorgan almışımlığım bile var yani hediye olarak, :21: Kullanmaya kıyamayıp kızının çeyizine saklayanlar da oldu. Çok mutlu olmuştum ya bunu duyunca :KK45:

O günün şartlarında gücüm neye yetiyorsa karşı tarafında işine yarayabilecek bir şey almaya çalışırım. Hepiniz borcamdan dert yanmışsınız ama bizim evde hiç borcam yoktu yahu birkaç yıl öncesine kadar.

O markette ürünle beraber verilen borcamları seviyorum ben açıkçası :KK48: Fırında şunu pişiririm vs deyip sevinerek alıyorum , tamam vurmayın yahu :KK70::KK70::KK70:

En son gelen ev hediyesini söylüyorum
poşette sarılı olmak üzere
ayağıma 5 numara küçük bi yün patik

Sıfır kol,en az 2 beden büyük bi fanila

6 adet kahve fincanı alt tabağı :KK70:

Bunlari getiren eşimin halasi, yani şimdi onun kızı doğum yapıcak ne goturucem bilemiyorum ama feci gıcık oldum poşeti açarken...yüzümü bozmamak için yüz kaslarım gerildi resmen :KK43:

Senin kızın çuval elbiselerinden yollasna bana hayrina :KK70:

En son gelen ev hediyesini söylüyorum
poşette sarılı olmak üzere
ayağıma 5 numara küçük bi yün patik

Sıfır kol,en az 2 beden büyük bi fanila

6 adet kahve fincanı alt tabağı :KK70:

Bunlari getiren eşimin halasi, yani şimdi onun kızı doğum yapıcak ne goturucem bilemiyorum ama feci gıcık oldum poşeti açarken...yüzümü bozmamak için yüz kaslarım gerildi resmen :KK43:

Senin kızın çuval elbiselerinden yollasna bana hayrina :KK70:
anasinin getirdigi posetin icine hayrina 6 tane fincan koy tabaklariyla gotur :KK45:

hem alakayi cozmek icin biraz beyin jimnastigi yapmis olurlar..

anasinin getirdigi posetin icine hayrina 6 tane fincan koy tabaklariyla gotur :KK45:

hem alakayi cozmek icin biraz beyin jimnastigi yapmis olurlar..
Valla o kadar sinir oldum ki...hiçbir şey getirmeseydi daha iyiydi..
Sanirim gazeteye sarip Tuvalet terligi alıp goturucem ben de :KK53:

Valla o kadar sinir oldum ki...hiçbir şey getirmeseydi daha iyiydi..
sanırım tuvalet terligi alıp goturucem ben de :KK53:
hahaha hakkin var oyle yapsanda...boyle insanlara gelde icinden gelerek birsey yap...gozunde degerin yokki..insan onu yegenine getirmeye utanir, da utanmayada yüz lazim tabii..böyle insanlardada ne arasin...

Ev aldigimiz vakit gelen hediyeleri gormeniz lazimdi insan biraz cekinir onlari getirmeye, gelenlerin durumu olmasa anliycam hepsi trilyonluk evlerde oturan insanlar ve bunlar en yakinimiz yani. Bir tanesi tekli gece lambasi almisti, sanki yatak odasinda tek komodin var hayatimda boyle bir lamba daha gormedim. Digeri 3 lu biblo almis pazarda heryerde satilan simli olanlar varya onlardan digerlerini saymakla bitmez. Bende hediye alirken titizlenir dikkat ederim. Ama benden sonra bu iki hediyeyi saydigim insanlar evlerini degistirdiler biri 2 trilyona biri 700 milyara daire aldi. Ne aldilarsa aynilarinin benzerini goturdum suratlarindaki hosnutsuzlugu gormeniz lazimdi ohh cokta sevindim. İyi gunlerde kullansinlar:))

Ev aldigimiz vakit gelen hediyeleri gormeniz lazimdi insan biraz cekinir onlari getirmeye, gelenlerin durumu olmasa anliycam hepsi trilyonluk evlerde oturan insanlar ve bunlar en yakinimiz yani. Bir tanesi tekli gece lambasi almisti, sanki yatak odasinda tek komodin var hayatimda boyle bir lamba daha gormedim. Digeri 3 lu biblo almis pazarda heryerde satilan simli olanlar varya onlardan digerlerini saymakla bitmez. Bende hediye alirken titizlenir dikkat ederim. Ama benden sonra bu iki hediyeyi saydigim insanlar evlerini degistirdiler biri 2 trilyona biri 700 milyara daire aldi. Ne aldilarsa aynilarinin benzerini goturdum suratlarindaki hosnutsuzlugu gormeniz lazimdi ohh cokta sevindim. İyi gunlerde kullansinlar:))
hahaha hak etmisler...koysunlar trilyonluk evlerinin en güzel kösesine :-)

Ya bide bunların uyduruk hediye alıp sıra kendine gelince pahalı hediye isteyenleri var :)

Ben kesinlikle kullanılacak bişey alırım. Kullanmazsa üzülürüm zaten. Bende de çok var abuk sabuk hediyeler, hatta en son kaynanam öyle bi elbise almış ki 25 yaşındaki kızım düşün, kıyafet beni 60 yaptı :KK53: Giymedim valla. Napim.

Birbirindrn guzel yorumlar yapilmis :) yalniz degilmisim gercektn onu anladim.
Telefonumda sorun var arkadaslar, tek tek cevap yazamiyorum su an.
Umarim bi crvabi gonderebilirim zira hemen kilitlebiyor.

O günün şartlarında gücüm neye yetiyorsa karşı tarafında işine yarayabilecek bir şey almaya çalışırım. Hepiniz borcamdan dert yanmışsınız ama bizim evde hiç borcam yoktu yahu birkaç yıl öncesine kadar.

O markette ürünle beraber verilen borcamları seviyorum ben açıkçası :KK48: Fırında şunu pişiririm vs deyip sevinerek alıyorum , tamam vurmayın yahu :KK70::KK70::KK70:

Bende çok severim. 3 tane borcamım var öyle :KK48:

Benim evlenirken hiç borcamım olmadı. Annem gerek yok şimdi herkes eline bir borcam takar gelir sonra da verecek yer ararsın diye aldırmadı ve ne oldu 7 yıl borcamım olmadı :))
7 Yıl sonra yeni evimde alt komşum hayırlı olsuna gelirken eline 3 borcam almış gelmiş nasıl makbule geçti. O gün bugündür severek kullanıyorum :KK45:

Ben hediye götüreceğim zaman krize giriyorum. Çünkü biblo gibi süs eşyalarını sevmiyorum kullanmıyorum. Ayrıca çok sadeyimdir. Gösterişli şeylerden hoşlanmam. Etrafımdaki insanlarda çok zıt.
Ev hediyesi tencere tava takımı, nevresim takımı, battaniye tarzı şeylerdir. Bebek nevresimi bebek battaniyesi de olabiliyor bebekli eve gidiyorsam.

Birde tarzını zevkini bilmeden duvar saati veya tablo getirip her geldiğinde onu evde görmek isteyen yakınlar oluyor o da çıkmaza sokan bir olay. Ne ben götüreyim ne bana getirsinler.

X