Birilerine Anlatmazsam Çatlayıp Öleceğim Artık Lütfen Akıl Verebilir Misiniz?

Kaç senelik saçmalığı sen değiştiremezsin, engelleyemezsiniz.
Gemiyi kurtaran kaptan, maskeyi önce kendine takan ebeveyn hesabı sen bi kurtul da gerisini sonra düşünürsün ya da düşünmezsin. Sitelerden full iş başvurusu yap, küçük şehirlere yönlen istersen. Olursa KPSS olmazsa bu iş seni kurtarır.

Karar alma yetisi kalmamış, anneligi zaten çoktan unutmuş. En buyuk kardes sen misin? En azindan su avukat işini ayarlasan görüyorum senin de takatin kalmamis yilmissin ama annenin yapacagi yok sanki.
Lanet olsun ki evet ilk beni doğurmuş. Bahsettiğim gibi ben Kpss çalıştığım için işe girmemiştim dolayısıyla benim de maddi gücüm yok. Olsa da hem çekişmeli boşanma hem de mal paylaşımı için kim bilir tutar ne olur. Eşek gibi nöbet tutup şak diye parayı sayamazdım herhalde. Buradan bir avukat hanım sadece vekalet ücreti ödeyip adli yardım talep etmekten bahsetmişti. Bu şekilde ne kadar tutabilir bir araştırmam lazım.

Kardeşim boşandı bundan 7 yıl kadar önce. O zaman bı dilekçe ile adlî yardım talebinde bulundu.

Avukat kesinlikle hiçbir ücret talep etmeden. İstediğimiz herşeyi karşı tarafa kabul ettirdi.

Ama ne hikmetse buna hala akıl erdiremedim, 3.5 aylık evlilik tazminat çok istemeniz hakkaniyetli olmaz ama siz bilirsiniz demişti . Anlayan beri gelsin

Adliyeye gidip talepte bulununca barodan tamamen ücretsiz bir avukat veriliyormuş. Ama devlet o avukata çok çok az bir para verdiğinden dolayı çok ilgilenmez denildi bize. Bir başka yol da özel avukat tutup vekalet ücretini sadece ödeyip geri kalan para için de adli yardıma baş vurmakmış.

İstediniz mi tazminat?

Su laftan sonra gerisini okuyamadim
Kusura bakmayin tansiyonum yukseliyo
Turkiyede kanunlari uygulamayan memurlar oldukca hep bi geriden gelicez
Hele yoresinde 2 es olmasi normal gibi bi yorum yapan polis.... Allah yardımcınız olsun kardesim
Ya hiç sormayın. Polisi geçtim gencecik bir çocuktu kalkmış böyle konuşuyor. Atatürk 'ün "Bütün ümidim gençliktedir." sözü geldi aklıma. Gençlik çağ öncesi uygulamaları savunuyor.

Kızım kaç kurtar kendini , annende yanında adam gibi duracaksa gelsin seninle, bambaşka bir şehirde yeni bir hayat kur , kaç..

Asgari avukatlik ücretini alirim demistir. Asliyede 5bin tl bu sene. Legal olmamakla birlikte bazi avukatlar bu meblağı kendisi yatirip kazaninca karşı taraftan aldigindan dusebiliyor. Ben parayı sen ver diye dememiştim sana bi de o ihale kalmasin. Bir diger ihtimal annen yoksulluk belgesi cikartsin sonra barodan adli yardim talebinde bulunsun ucretsiz avukat atarlar o zaman.

Şöyle ki hem nafaka koparmak hem de evin tamamı olamasa bile büyük bir kısmını almak için devletin ücretsiz atayacağı avukatın çok yetersiz kalacağı söylendi bize. Çünkü devlet o avukatlara çok çok az bir para verdiği için kendi davaları gibi sahiplenemiyorlarmış. Sizin bahsettiğiniz yol nasıl bir yol ben tam anlayamadım da?

Asgari vekalet ücretini almış gibi yapacak. Babandan evi arabayi parayi koparinca ordan geri alacak. Böyle çalışan avukatlar var. Karsi taraftan alacagina inaniyorsa yapar.

Valla hakli bile olsan tarzın öyle değişik ki açıkçası kime uzulecegimi şaşırdım.Tamam baban p.zevenk annen lanet kadın ama kardeşlerinin suçu ne?İnsan kardeşi hakkında konuşur ve düşünürken böyle olmaz.Bence annen evine dönsün bu zamana kadar çekmiş madem devam..Hayati boyunca çalışmamış kadından bir şey bekleyemezsin.Kardeslerinde annenle dönerler sen de çık git o evden zaten faydan da dokunmayacak gibi bari kendini kurtar

Asgari vekalet ücretini almış gibi yapacak. Babandan evi arabayi parayi koparinca ordan geri alacak. Böyle çalışan avukatlar var. Karsi taraftan alacagina inaniyorsa yapar.
Hımm, anladım. Çok teşekkür ediyorum.

Kardeşlerimi çok sevdiğimi söyleyemem. Özellikle büyük kardeşim babamı çok anımsatıyor. Kaldı ki insanlar kendi doğurduklarından dahi nankörlük görebiliyorlar. Başkalarının çocukları için fedakarlık yapmak istemiyorum.

Kardeşlerim için de canım ciğerim diyemiyorum ben.

İnsanların kötü yorunlarına aldırma güzel arkadaşım. Hayat zor zaten senin hayatın daha da zor. Sadece atanmaya odaklan. Dünya da yıkılsa çalış sınava. Yaşadıkların çok agır çok zor seni çok iyi anlıyorum. Ama bu sınav da çok önemli. Belki sana onlarca güzel kapı açacak. Bugünler de geçecek inşallah. Bazı insanların hayatta hata yapma şansı dahi olmuyor çevresinde yeterince hata yapan insanlar olduğu için.. ve umut etmek tek kurtuluşu…

Önceki konularıma bakabilirsin benim de yaşadıgım onca zorluk oldu. Şu an çok değişti her şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…