Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ben de balkonumda yetiştirmek istiyrm.
Yapanlar varsa detaylı anlatır mısınız? Hangi mevsimde nasıl saksı nasıl toprak ne sıklıkta sulamalı vb.

Çikolata güzel olduysa tarifi paylaşır mısınız?

Sevimsiz islerinde kolayliklar dilerim cnm
Dogumdan haberdar et bizi mutlaka

Haber veririm inşallah
Diğerinde de sancılarım başladığında ilk buralarda paylaştim
Kirli çıkılar topigindeydik o zaman

İki gündür eşimle temizlik yapıyoruz
O duvar siliyor, geriye kalanları ben yapıyorum
Çok yoruldum
Kolum ağrıyor
Kadın da gelebilirse yarım günlük işi var inşallah
Salı günü dr randevum var
İçimde bi his var
Sanki salı günü yatışımı yapcak da bütün aklımdaki işler kalcak gibi
Aslında bi bakıma iyi olur
Çünkü dünya işi bitmiyor ne de olsa
Dün yemeği hazır aldık
Bu tutumluluk değil evet
Ama yemek yapmaya zaten halim olmuyor
Hem de lahmacunu oğlum da dahil hepimiz seviyoruz
Lahmacunun yanında salata olarak yeşillik, irice dilimlenmiş limon ve ceri domates geldi
Domatesleri yedik
Kalan maydanozlara kiyamadim
Bi tabağa koyup strecledim
Bugün kahvaltıda peynirin yanında yedim
Limonlari da yikayip süzdürüp kuruladim
Onları da dilimleyip tabağa koyup strecledim
Cayimizin içine atıyoruz eşimle
Bunlar da israftan kaçınmak için yaptıklarım oldu yani
Bugün de annem çağırdı yemeğe

Hosgeldin deyip hemen konuya gireyim
Elmalari rendeleyip buzluga atabilirsin
Elmali tart yada kurabiye yaparken kullanmak icin
Az seker tarcin varsa findik ceviz ekleyip ocakta pisirip sogudugunda buZluga koyabilirsin

Bunu yapacam çok mantıklıymış. Teşekkürler fikir için :)
Bugün yaptığım tek şey 2 metrekarelik bahçemizdeki son yeşil domatesleri topladım, domates turşusu yapacam birazdan. Bir kavanoz turşu çıkar.

Bir de burdaki önerileri dinleyip yemek listesi yaptım dün. Pazar'dan Cuma'ya kadar :)
Bu hafta ne pişirsem derdim de kalmadı :)))

en büyük israf zaman israfıdır. yemek pişirmek ve bulaşık yıkamak zaman kaybı olduğuna göre en büyük israf yemek pişirmek ve bulaşık yıkamaktır.
konserve ve hazır yemekler için bim e teşekkürler...

günaydın kızlaaar...

hayırlı işler hayırlı haftalar ...

perşembe gününden beri çok yoğunum (k.validemler geldi yatılı)
sürekli temizlik yemek çay pasta börek meyve servisindeyim ardından bulaşık...
ama onlara hizmet etmek beni üzmüyor ..bilakis mutlu oluyorum...

para harcama olaylarına gelecek olursam; dün buraya özgü yemeğe götürdük ailemizi
170 tl felan tuttu...

buarada buzluğa attığım börekler o kadar işe yaradı ki..
ani başka misafirler geldi hemen onlara çıkarttım ısıtıım bi de yanına kakolu top yaptım ve çerez koydum bayıldılaaar...

Hayırlı sabahlar kızlar.Topik sahibi huuu nirdesiiinn ???Royem çiçekli kayacans sevimli sarıpisi nasılsınız?Sevimli kuzu az günün kaldı gecede yatamıyosundur sen şimdi .Bu günler zor Allah yardımcın olsun .kayacans yatılı misafir olunca insan oturamıyor hakkaten olsun gelir giderler.sevabıda senin olur.Papatya uğramıyomusun buralara cicim?

Gelelim bize.Biz bu ara teogla yatıp teogla kalkıyoruz .Çarşamba ve Perşembe oğlumun sınavı var.Ben rahatım önemli olan çalışıp emek vermesiydi bundan sonrası Allaha kalmış artık.Rabbim emeklerinin karşılığını versin inşallah.Tasarruf olarakda evde hapisiz o yüzden pek ekstra harcamıyoruz Ama yarın oğlana moral olsun diye gezicez biraz gidecek .Bâzen ruh sağlığı için gerekli evde otur otur depresyon yapıyor.Dün elmalar vardı daolapta fi tarihinden kalan 5 tane filan.Hemen onlarla bir elmalı kurabiye yaptım.Ama yumusak oldu ağızda dağılan bir kurabiye olmadı niye ki ? Kuru ekmekleri de çektim robottan galeta unu yaptım.Kurabiye için pudra şekeri yaptım birazda rondodan toz sekeri çekmek suretiyle.işte böyle bugün bir pazara gitcem bakalım fiyatlar nasıl epeydir gitmedim.

Tasarruf ettiğin zamanı ne ile değerlendirdiğin de önemli.

EVET MİSAFİLRLER yorucu oluyor ama özleşmişiz baya..

sorunsuz olsun da her şey önemli olan bu :)

sevapları toplayalım :)

size de başarılar teog cidden stres sebebi ..
karşı komşumun kızı da gircek..stres çalışma yoğunluk..kızcagızı göremez olduk

Selam canlar,
Geztapom ,Ben iyim sagolasin sen de iyisindir insallah.oglusunun Allah yardimcisi olsun,insallah emeklerinin karsiligini alir.Bizde hep evdeyiz,genellikle yuruyuse felan cikiyoruz,kizimi oyun grubuna goturuyom iyi oluyor.
Bu ay arabam arizalandi,onu mecbur karttan odedik eksiye dustuk.Bugun kahvaltilik ve bir kac eksik aldim.toplamda 200 acigimiz var.Bu ayi eksiye dusmeden gecirme niyetim vardi ama beklenmedik masraflar cikti maalesef.saglik olsun .
Kayacans ,masallah canim,ne guzel ailenizi agirlamissin.Karsilikli niyetler iyi olunca,hersey ,sevgi ve ozenle yapiliyor.
Sevimsiz,cok yoruyorsun kendini,bebegini ,sagligini dusun.Temizlik yapilir,zaten ev isleri nankör yap yap bitmiyor.
Saglikli al bebegini kucagina.Hayirli Dogumlar.

Merhaba arkadaşlar
Gece oğlum pek yatmadi
Sabah okulda perişandim
Ama şu an iyiyim
Şunu anladım ki dinlenerek geçirsem hep, iyi olurum
_sekerpare_ öyle uykusuz oluyorum ki, geceleri oğlum kalkmadikca güzelce uyuyorum :)))
Hele oğlumun hamileliginde son güne kadar deliksiz uyudum
Bunda bazen yorgunluktan falan uyuyamadigim oluyor

calculator şaka gibisin :)))

En iyi tasarruf dışarı çıkmamakmış. Bittim ben maddi olarak. Markete gittim. Adem Güneş'in kitaplarından ve O Tabak Bitecek kitabını almak için. Ama hiç birini bulamadım. Ben de memleketteki komşumuza ev hediyesi olarak 59 tl'ye battaniye hediye aldım. Bi de taksiyle döndüm. 13 tl daha gitti
Ama tasarruf da yaptım. Marketten başka hiç bir şey almadım. Hatta roll on alacaktım. Onu bile unutmuşum. :)

birşeyler almak için dışarı çıkıp amaçlanan şeyi elde etmeden ekstra masrafla geri dönmek teknik anlamda zarar etmek demektir.
evet maddi anlamda kayıplarınız olmuş ama burda asıl kazanç alışveriş sırasındaki farkındalığınızdır. bunun bedeli ise hiçbirşeyle kıyaslanamaz. tebrik ediyorum.

_sekerpare_ geçen gün yazmayı unutmuşum
Elmalı kurabiyenin hamuruna yogurt kattın mı
Yoğurt katilinca gevrek olmuyor pek
Bir de hamurun içine elmayi koyunca da yumuşuyor
Benim elmalı kurabiyelerim de öyle oluyor
Hatta biz bu sekilde daha cok seviyoruz
Hani biskremin de incirli ve elmalı bisküvileri vardı
Kıtır kıtır degil, yumuşacıktı

Izne ayrıldıktan sonra fırsat bulursam bu kurabiyeden epeyce yapıp buzluga atcam inşallah
Buzluktan çıkınca da çok güzel oluyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…