Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Gunaydin canlar,geztapo,hayirli olsun ,aldiklarini güle güle giyin.Ihtiyacin varmiski almissin,keyfini cikar canim.
Karanfilce ,bende de bi aralar yorgunluk hat safhada.cok depresif ve mutsuz hissediyorum kendimi.ustune surekli yorgun olmak,islerimin yetismenesi,toplamaYa calisiyorum kendimi bakalim.
Kayacan,aldiklarin temel gidalarsa hem misafir agirlarsin hem de artar bile.

Kizim hasta uc gundur Ne dun öglen uykusu uyudu ne de gece uyudu.sabaha kadar kivrandi durdu yavrum.

Iki gunde 100euro harcamisim.Onceki gun Pizza yapayim dedim malzemem eksikti,onlari almak icin ciktim,kizima da meyve alip geldim.20 Euro kalmisti.onu da esim kendine kontor cocugada bez alip gelmis.Dün ,ezcaneye ugradim, 20 eczaneye verdim.20 markete gittim süt almak icin,sonra kizima kislik birsey gördum indirime girmisti. Cok dusundum alsammi almasammi diye, sonunda aldim ama büyuk beden aldim ki Seneye kista girebilsin icine.
6euro civarida rossmana verdim ,karbonat,pecete falan aldim.cebimde bozukluklar ve 50 eurom var.
Bugün evde ne var ne yok yazayim. Ona göre yarin gidip eksikleri alayim.Hersey pahali ama en lazim olani alip yettirmem lazim.Bu ay eksiye düsmeden ay sonu gelsin insallah .

Hoşbuldum :)

Bizim pazarda bu hafta karnabahar tane 2.5 TL, brokoli 3 TL idi. Lahana ve pazı da vardı bol bol.

Hoşgeldiniz..
Maşallah çok azimli gördüm sizi yeni evli birine göre..
Ev ekonomisi adına yaptıkarınız çok başarılı.

Evlenmeden önce tek yaşıyordum, mecburen idareyi tasarrufu öğrendim. Şimdi iki kişi yaşayınca ve borçlar olunca daha dikkatli olmak gerekiyorBir de annemden geçmiş sanırım bana, o da çok tasarrufludur hiçbirşey ziyan etmez. Dışarda yemek yeneceği zaman "AAA o paraya kocaman tavuk alır evde pişiririm" diyenlerden :)) Evi kurarken de herşeyin ekonomik ama zevkli olanlarını seçtik, kendi yağımızda kavruluyoruz.

Merhaba kızlar
Bugün de boş günüm
Iyi ki ders saatim azaldı
Haftada üç gün dersim var
Yoksa bu halimle çooook zorlanırdim
Belki de çalışamayip izne ayrılırdim
Dün üst mutfak dolaplarinin içini temizledim
Yıkanması gerekenleri makineye koydum
Iclerini silip yerleştirdim bi daha
Bi buçuk saatimi falan aldı
Sonra tuhafiye ve pazara da gidince yoruldum
Hava da o kadar soğuk ki
Tam kış
Biraz hasta gibiyim
Sabahtan beri meyve yiyorum
Az önce kahvaltı yaptım
Öğleden sonra bi arkadasa davetliyiz
Evi yakın
Bi yandan da sınav okuyorum
E okul işlerimi de halletmem lazım
Malum, haftaya son haftam
İnşallah erken dogurmam da izne ayrılınca biraz dinlenebilirim
Oğlanın kreşe gitmesi benim için çok iyi oldu
Tabi aylık 500 oraya ödüyoruz
Ama olsun, bu rahatlığı nerden bulcaktim
Dün akşam çarşıya da çıktık
Çamaşır alışverişimi de tamamladım
Bebek çantası da aldım
Tam istediğim gibi
Hem de 20 liraya
Cok mutlu oldum
Eksikler tamamlandı gibi

Merhaba kızlar
Uzun zamandır okulda huzurum yerindeydi müdürle uzun zamandır karşılaşmıyordum.
Gıcık R nin yüzünden bütün zümreyi çağırdı. Müdüre bi laf göndermiş öğrenciyle, öğrenci de b.öğretmenleri dedi demiş bana bulaştı ucu. Çocuğu buldum yüzleştirdim R yi gösterdi.
Ben bıktım bu adamdan.
Müdür desen kıvırtma ustası.
Aman bana uzak olsun müdürün de zümremin de huyunu hiç sevmiyorum

QUOTE="karanfilce, post: 43638480, member: 285400"]Merhaba kızlar
Uzun zamandır okulda huzurum yerindeydi müdürle uzun zamandır karşılaşmıyordum.
Gıcık R nin yüzünden bütün zümreyi çağırdı. Müdüre bi laf göndermiş öğrenciyle, öğrenci de b.öğretmenleri dedi demiş bana bulaştı ucu. Çocuğu buldum yüzleştirdim R yi gösterdi.
Ben bıktım bu adamdan.
Müdür desen kıvırtma ustası.
Aman bana uzak olsun müdürün de zümremin de huyunu hiç sevmiyorum[/QUOTE]

Karanfilce ,Allah sabir Versin canim.ne bicim bir insan o oyle.Mudur sorunu. Cozmuyorsa,bi ust kurum varsa oraya sikayet et canim.Bu boyle nereye kadar gider. Ki

kızlar artık kesin karar verdim eve haftalık yarım gün temizlik için bayan çağıracağım :)
sanırım 50-tl imiş..aylık 3-4 kere gelse 150-200tl arası...
en azından kendime eşime vakit ayırırım...

maaşlı çalışıyoruz yoruluyoruz bir de ev il euğraşiıp iki 3 kat çabalıoyoruz..

yıllar geçip gidiyor..

dün mezun oldm gibi bugun bakıyorum 3,5 senedir çalıışıyorum...

birikime bakıorum hiç yok...

kazanım maddi manevi çok ..

hayat standardı artıyor insanın ...ama dinen manen ailen zaman ayırmak istiyorum inanın

Royemim sağol canım. Müdür de gıcık iki yüzlü, Allaha havale ediyorum hepsini. Bu yıl takmıycam en azından takmamaya çalışcam. Başarabilirim inşallah.

Kayacan kesinlikle katılıyorum. Ömür geçipp gidiyor.
Ben 1-2 ay civarında almaya başladım bu yıl. Eskiden senede iki kere alırdım.
Kadından memnunum elhamdülillah, ihtiyacı da var. Ayda bir hem ben mutlu oluyorum hem o.
Bugün çağırdım temizledi gitti sağolsun.
Ben de yarım gün alıyorum 50 TL ye.
Her gelişinde bi odayı bıraktırıp diğerlerini yüzden temizletiyorum.
Dolap işlerini de 4-5 ayda bi temizleteyim diyorum.

yavrum iş yerinde sana kolaylık diliyorum
müdür kaypak olursa yönetici kaypak olursa maalesef sıkınıtlar sürer..
sen işini sağlama al ezdirme kendini kendinden emin ol tamamdr : ben de iş yerinde sorunlar yaşadım.şimdi herkese kendi gibi davranıyorum ve mutluyum....

ciddi anlamda şunu farkettim ; ben yetemiyorum hiç bişeye yetemiyorum...
mesela akşam kitap okumaya vaktim yok
doyasıya sohbetlere katılmaya; arkadaşlarımla buluşmaya; kendim kendimi dinlemeye vakit yok...
ee parada birikmiyor..200 tl yi veririim hiç değilse hafta sonu bana kalır..

Ben de senede iki defa anca alıyorum kadın
Bundan sonra aslında programım hep böyle olsa süper
Az yorulurum
Şu halimle genelde haftaiçi yaptım temizligimi hep
Hem oğlum yokken rahatça yaptım
Hem de haftasonu bize kalıyor
Dogum yapmadan alabilseydim bi
Benim boş günlerim kadına uymadi
Daha doğrusu oğlu hasta oldu
Sanırım izne ayrıldığım p.tesi alcam
Rabbim fırsat verir inşallah
Bu haftasonu eşime de iş yaptircam biraz inşallah
Eger istediğim gibi olursa, kadına da yarım günlük iş kalır
Hem para az vermiş oluruz
Hem de ben gün boyu kadının peşinde yorulmamis olurum
Halim yok artık
Oğlum pasta istiyordu kac gündür
Bugün bi fırsat, kek yaptım
Akşama da arkadaşım gelcek
Ona da ikram ederim

Merhaba ben yeni üyeyim. Bu konuyu en başından okumaya başladım 2 ay önce. Henüz 188. sayfadayım ama azimliyim hepsini okuyacağım :)

5 aylık bir bebegim var ve ben ücretsiz izindeyim. Haliyle tek maaşa düştük. Hatta 0 maaşa. Çünkü o tek maaş da ev kredisine gidiyor. Biz de elimizdeki parayla 8 ay geçinmeye calisacagiz.

İşte bu yüzden benim derdim birikim yapmaktan ziyade parayi yetirmek.

Herhangi bişeyi israf etmekten nefret ederim. En çok da yemek atmayi sevmem.

Cok uzun yazdım. Buraya günlük olarak israf olmaktan kurtardiklarimi yazmayi ve sizlerden israf etmeme fikirleri almayi düşünüyorum.

Bugün dolapta ne zamandir duran 7-8 köy biberini doğrayıp buzluğa attım. 6 tane buruşmaya yakın patlıcanı da fırında közledim. Doğrayıp 2 poşet halinde buzluğa attım.
Hoşgeldin :)
Biz de yazın 20 kg a yakın patates almıştık. Pratikte patates soğan gibi şeylerin toplu alınmasına karşıyım. Hele ki biz gibi küçük ailelerde. Ama afyondan geçerken aldığımız o patatesler çok lezzetli oluyor.
Burda öyle lezzetlisi olmuyor.
Geçen bodruma indim baya sıcak geldi bana. Hemen eşime patates çuvalını getirttim. İçinde 5-6 tanesi bozulmuş geri kalanını temizleyip buzdolabının altlara doldurdum. Biraz daha erken davransaymışım onları da kurtaracakmışım.
Bugün tost yaptım kendime çöpe atmaktan kurtardığım dere oylarını da içine koydum.
KV ve gelinimiz yemeğe cağ8rdı üst üste uzun zamandan 7-8 tane hamsi kalmıştı 2-3 kaşık da pilav. Bi poşete koydum. Mahallemizin kedisi var hatta bizim balkonuna altında yaşıyo sanırım. Bugün çıkarken ona vercem.

Karanfilce alıntı yapmaya çalıştım ama yapamadım, öğrenecem inşallah. Bende de yarım çuval patates var balkonda duruyor. Bizim balkon soğuk baya dayanır o yüzden.
Bugün çürümekten kurtardıklarıma gelirsek, 6 tane portakal vardı 3 haftalık filandı. Birini eşim yedi, bir tane daha yiyecekmiş :) Kalan 4 tanesini de sıktım 2 bardak çıktı. İçtik onu da :):)
Evde 2 kilo filanda elma var. Eşim hergün bir tane işe götürüyor ama bitmiyor çürüyecekler 2 tanesiyle kek yaptım bugün.
Gerisini ne yapsam ki??

Hosgeldin deyip hemen konuya gireyim
Elmalari rendeleyip buzluga atabilirsin
Elmali tart yada kurabiye yaparken kullanmak icin
Az seker tarcin varsa findik ceviz ekleyip ocakta pisirip sogudugunda buZluga koyabilirsin

Sevimsiz islerinde kolayliklar dilerim cnm
Dogumdan haberdar et bizi mutlaka

Doğru bi karar vermissin
Hayirli olsun
Bir kadin hem ev hem is birarada cok cok zor yuruturki zaten
Yipranmanin bi anlami yok
Gucun yetmedigi yerde destek istemek gerek

O R nasi R arkadas bi rahat durmadi ya
Allah kurtarsin sizi karanfilce

Kursun hayirli olsun cnm
Oglunada basarilar dilerim.Allah utandirmasin
Teog bizde tatil demek simdilik
2 gun izni var kizimin anneanneye kacicaz biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…