Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

sıkıştırcam tenhada adam toplucam olmadı döveriz

Son düzenleme:
merhaba kızlar nasılsınız???
ben uçuyorum anca ara ara okumaya fırsat buldum yazdıklarınızı.
nappınız bakim.
beni sormayın dün bi etek aldım ki hem hiç alım hedefimde yoktu hem de çok pahalı 85 tl inşallah bol bol giyineceğim bi etek olur da üzülmem sonrasında.
eşime de kaban aldık bak o hem çok güzel hem de uygun fiyata denk geldi 130 tl ye. hatemoğlu, süvari filan hiç güzel bi tipi yok kıyafetlerin resmen kayıyordu giydikleri.
bu sonbahar-kış sadece eşime ve bana; bir pantolon, bir etek, birer bluz, toplam 3 pijama, eşime kaban ve bana da etek almış olduk.6-7 atlet, 5-6 da çorap almışımdır. ayakkabı çanta filan hiççç almadım. sadece etek fazla oldu işte

Son düzenleme:
NEYSE PİŞMAN OLMA CANIM ÇALIŞAN KADINSIN GİYERSİN İŞE GİDERKEN olsun o kadar hakkın yokmu hem kaliteli bişidir o bikaç yıl giyersin tolore eder parasını.takılma ...

NEYSE PİŞMAN OLMA CANIM ÇALIŞAN KADINSIN GİYERSİN İŞE GİDERKEN olsun o kadar hakkın yokmu hem kaliteli bişidir o bikaç yıl giyersin tolore eder parasını.takılma ...

sağol canım doğru diyorsun.
ama işte kıyafet aşkı sonu olmayan bi derya düşmek de istemiyorum ayarı kaçırrmaktan korkuyorum

eteğin %50 indirime girmiş hali bu bi kere de bu markada etek konusunda kötü deneyimim oldu sanırım tereddütlerim de birazcık ondan oldu.

neyse hayırlı olur inşallah.
bu aralar çok yoğunum özledim sizi varya
uzun zamandır hedefimde vardı tecvid kursuna başladım inşallah muvaffak olurum
okulda başladı. ders programım hiç değişmemiş. inşallah daha az yorulurum bu dönem.

yaa ne güzel tecvide bende gitmek istiyorum hersene yazılcam diyorum bişi çıkıyor Allah ilmini artırsın. eteğin markası ney merak ettim karanfilim

güle güle giyinin canım aldıklarınızı
boşver kaç yıl giyersin zaten

günaydın kızlar

küçük bi tabakta tatlı kaşığıyla yumurta çırpar gibi çırptık
mikserle daha kolay olur sanırım, ben deniyeyim bi dahaki sefere
çırptıkça biraz katılaştı ve suyu çıkmaya başladı
böyle pütür pütür,parça parça bişey oldu
annem onu suyun altına tutarak topak yapmaya çalıştı, hepsi bu kadar yani

yoğurt mayalamayı da ben internetten öğrendim
parmağımı süte batırdığımda 7ye kadar sayıyorum, elim yanmayacak kadar sıcaksa mayalayıp üstünü sarıyorum

ama karanfilcenin güzel bi yöntemi vardı sanırım, fırını biraz ısıtıp orda mayalıyor galiba
gelince öğretsin bize, kaç zamandır sorcam, aklımda yani

sağol cnm denicem bende
yoğurt tarifini de karanfilden alırız o zaman
ne kadar süte ne kadar yoğurt fln ben yapıyordum bir kere tutmadı soğudum bir daha yapmadım
aslında devamlı yapmak lazım marketten alınanlar yoğurtların içinde ne kadar süt var acaba muamma

Kizlar bu ay gun bende olcak
tuzlulari az cok düsündüm de...
Tatlilara tam olarak karar veremedim
Kek yapmayi planliyorum
Bi de sütlü tatlı olsa iyi olur
var mi güzel bi tarifiniz

Sizede bir bakimde öyle çıkim bari siteden
Burda konu konu laf yetiştirince kendimi ev ev gezen gezenti komşular gibi hissediyorum

Mutfak temizlemece var şuan evde
Kulağımdaki melodi MFÖ-YALNIZLIK ÖMÜR BOYU
Toplanacak, yerleştirilecek,silinecek 596238663 tane zımbırtı var
Ellerimdeki çamaşır suyu kokusuyla kendimi külkedisi gibi hissediyorum şuan..

Atın beni denizlere...

dip not: Şimdi yalımın balkonundan ortaköyü izlemek vardıı ahh üüülleeennn aahhh
yörüü tr_lelli zeliha teyzenin balkonunu izlersin sen anca.

Kizlar bu ay gun bende olcak
tuzlulari az cok düsündüm de...
Tatlilara tam olarak karar veremedim
Kek yapmayi planliyorum
Bi de sütlü tatlı olsa iyi olur
var mi güzel bi tarifiniz

kadayıflı yada incirli muhallebiyi şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıca 2 renkli kurabiye görsel şölen yaratıyo
sebzeli börek en beğenilenler listemde.
Islak kekde olabilir güzel bir süslemeyle..

isminle müsemma olmuşsun bu akşam
affına sığınıyorum tabi bunu yazarken
kadayıflı yada incirli muhallebiyi şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıca 2 renkli kurabiye görsel şölen yaratıyo
sebzeli börek en beğenilenler listemde.
Islak kekde olabilir güzel bir süslemeyle..
o zaman şu muhallebilerin tarifini alalım senden

kızlar yoğurdu çalmadan önce fırını az bişeycik ısıtın. sonra kapatın.
süt ne sıcak ne soğuk olcak sevimlinin de tarif ettiği gibi.
ben 3 litre süte ortalama 3 yemek kaşığı kadar yoğurt yaparım.(yoğurdu süte eklemeden önce iyice çırpın)
süt çok sıcak olursa suya çok çıkar soğuk olursa da tutmaz.
hani annelerimiz yoğurdu sıkı sıkıya kapatır ya fırın hava almadığından bu işlemi kolay yapıyor.
gece 12 de koydunuz misal sabah 6 da alın yoğurdu buzdolabına kaldırın.
ama 2-3 gün buzdolabında açmazsanız daha da güzel tutar.

ben de çok güzel yapamıyorum anneme göre. o çok güzel yapıyor bu biraz el alışkanlığı herhalde.
ben en son hazır yoğurdu yazın almıştım o da ev tipi olanlardan. yazın hep bi yerlere gidince kendim yapamadım.

bu arada size iyi bi haber. erkek kardeşim de yoğurdu tutturamamış dökmüşler.
annem niye döktün dedi onun içine az bi tuz atıp kaynatsan o çökelek olurdu dedi. bilginiz olsun.

(anam bi yazıyı yazamadım başımın etini yedi ev ahali..)

Canım yoğurdu nasıl bir kapta mayalıyorsun?

Bir de fırının şöyle 50 de falan ısıtılmış, ılık hali mi olması gerekiyor?
Ben de öğrenmek istiyorum şu yoğurt işini. Kayınvalidem mükemmel yoğurt yapıyor. Sadece sırrı sütünün iyi olması diyor ama ben mayalamanın da çok etkili olduğunu düşünüyorum.

isminle müsemma olmuşsun bu akşam
affına sığınıyorum tabi bunu yazarken

o zaman şu muhallebilerin tarifini alalım senden

Estağfurullah nickimin hakkını vermeye çalışıyorum..

İNCİRLİ MUHALLEBİ

KEKİ İÇİN:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
6 tane kuru incir
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat

KEKİ ISLATMAK İÇİN:
1su bardağı su(sıcağa yakın)
1yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı nescafe

MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket kremşanti

Keki için hamuru karıştırıp borcama döküp pişiriyoruz. kek ılıyınca yukarıdaki karışımla ıslatıyoruz çekiyo iyice
Sonrasında muhallebiyi (kremşanti hariç) tencereye koyup koyulaşıncaya ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz(10 dk yeterli)
daha sonra o muhalebi ılımaya başlayınca 1 paket toz kremşantiyi içine koyup mikserler 5-7 dk kadar çırpıp ıslattığımız kekin üzerine döküp üzerini bol hindistan ceviziyle süsülüyoruz.

Afiyet olsun

ben hep tencerede mayalarım canım.
sanırım 2 lt lik bi tencere.

evet canım 50 derecede bi 10 dk filan ısıt,sonra kapat tencereyi içine koyup, bi 4-6 saat kadar içinde bekletiyorsun.
fırın içinde sallanmasın yoğurt. aslında ben üstünü battaniyeyle de kapatıp yapıyordum ama sakar kocam dedektör gibi gidip tencereyi bulup ya çarpıyor ya da kaloriferin altına filan koymuşsam ayağını çarpıyor.
bazı şeyler denenerek öğreniliyor mesela ben sütün biraz soğuk olduğunu düşünüyorsam fırını biraz daha fazla ısıtıyorum. sıcak olduğunu düşünüyorsam hiç ısıtmıyorum sadece içine koyuyorum.

sen kayınvaliden yaparken izlesen ve ona göre yapsan çok daha başarılı bi yoğurt olur :)

sevimli canım sütlü tatlı diyince aklıma sadece etimek tatlısı ve arası muzlu irmik tatlısı geldi ikisi de çok basit olduğundundan söyleyemedim

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Yaş kadayıfı ince ince kıyıyoruz. Pembeleşinceye kadar yanmaz yapışmaz bir tavada kavuruyoruz.
Altını kapatmaya yakın ceviz parçaları ve toz şeker ekliyoruz
(3 avuç kadar kadayıfa 2 yemek kaşğı şeker yeterli)

İNCİR TATLISINDAKİ muhallebinin aynısını yapıyoruz.

Borcamın altına incecik olacak şekilde kavurduğumuz kıtır kadayıfları serpiyoruz(her yer kapansın ama)
sonra ılıttığımız muhallebiyi döküyoruz sonra tekrar kadayıf döküp dolapda 2 saat soğutuyoruz

Afiyet olsun.

Son düzenleme:

vaooww canım ne cevherler varmış sende
ben daha evlendim evleneli içinde kadayıf içeren bi tatlı yapmadım.
bi geçen yıl revani yaptım onu da pişman oldum.
varsa yoksa sütlü basit tatlılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…