kesinlikle bana da hep öyle denkgelir canım sıkkınsa sohbette mutlaka ilişkili bir konu açılır ve ben ferahlamış dönerim eve..İyiki müslüman doğmuş çok şükür.Amma dünya çok oyalayıcı yaa..ben şimdi görümcemin kızından aile gününden geldim kendisi daha yeni evli maaşallah çok güzel evi eşyaları harika .insanın ihtişamına kapılmaması zor .evede geliyosun borç gırtlakta bir yandan sağlık elden gitmiş bi yandan offf
hamdolsun rabbim beterinden korusun ...birikim topiği oldu bir derdim var topiği
çok doğru söylüyorsun canım ne diyim ki..
dünkü konumuzda müslüman için "mal" ve "zanginlik" ti. sohbeti dinlerken bol bol terakki etme vaktim oldu.
gerçekten malı olup da sevgisini kalbe koyamamak.. İnşallah bize de nasip olur.
alimlerin o kadar farklı görüşleri olmuş ki bu konuda..
kimisi fakirlik evladır kimisi zenginlik demiş..
tam metni bulamadım bulduğumda ekleyeyim inşallah ama
konu şuydu:
"Ali Sözerin kaleme aldığı ayın konusunda zühd, fakr, kanaat, kefâf, gına gibi kavramlar Allah Rasulü s.a.v.in hadis-i şerifleri aktarılarak açıklanıyor. Konuyla ilgili tasavvuf ehlinin görüşlerine yer verilen ayın konusunda şöyle deniyor:
Zühd, İslâmın övdüğü güzel ahlâklardan biridir. Ancak bunun Kuran ve Sünnete uygun olması gerekir. Bunun ilk şartı da Allah rızası için olmasıdır.
Zahid kimselerin hiç çalışıp çabalamayan, insanlara el açan kimselermiş gibi düşünülmesi büyük bir yanlıştır. Onların zühdü dünyayı ellerinden değil, kalplerinden çıkarmış olmasıdır. Yoksa Sahabe ve Tabiîn efendilerimizin hiçbirinden, kendilerini kaderin açacağı bir geçim kapısını beklemeye terk ederek rızık kazanma gayretini bıraktıklarına dair bir rivayet gelmemiştir.
Zühd kitapları ne anlatır, Dünya kıymetsiz derken, Zühd ahlâkının hakikati, Mülk, fakir, zengin, Zenginlik mi, fakirlik mi?, Sabırlı fakir, cömert zengin, Ne kadar dünya malı?, Alan el, veren el, Çok kazanmak yanlış mı?, Yeryüzüne dağılın da Allahın fazlından rızık arayın, Zenginlik ve fakirlik imtihanı, Nasıl bir zengin, Salih insan, hayırlı mal başlıkları altında incelenen ayın konusu okurlarını bekliyor.
Müslümanın Zenginliği konusu ile ilgili, Leyla Semizin kaleme aldığı Hesabını Bize mi Verecek? başlıklı düşünce yazısı zihinlerde yeni bir fikir penceresi açıyor.
Dosdoğru Yol başlıklı başyazıda ise başyazar Mübarek Erol, kulun dünya yolculuğuna ve bu yolculukta edinmesi gereken istikamete şöyle dikkat çekiyor: Dünya yolculuğunda kısa vadeli hesaplar yapanlar hep kaybetmişlerdir. Çünkü yol kısadır ve sonu Allah Tealâya varacaktır, dönüşümüz ancak Onadır. Fahr-i Kainat Efendimiz s.a.v. şöyle buyuruyor; Akıllı kişi nefsini hesaba çeken ve ölümünden sonrası için amel işleyendir. Aciz insan da nefsini kendi hevasına tabi kılan, sonra da Allahtan kurtuluş bekleyendir.
Dergide ayrıca Ahmet Nafiz Yaşarın Üstün Olan Kim?, M. Fatih Çakırın Efendimiz s.a.v.in Hayatında Sıla-i Rahim, Mümin Munisin Bir Fethin Anahtarı Ebul-Hasan Harakanî k.s., Taha Yıldızın İhlas-Riyâ İkilemi, Meltem Altuntaşın Haber Ne Kadar Haber? ve T. Ziya Ergunelin Tevazuyla Yücelmek başlıklı yazıları yer alıyor.
Hayatımız Sünnet, Hal Dili, Derviş Bohçası, Tasavvuf Klasikleri, Tavan Arası, Dün Bugün Yarın, Dünya Hali ve Tencere köşeleri dikkat çeken konularıyla okurlarını bekliyor.
Her ay olduğu gibi özenle hazırlanan Semerkand Çocuk eki de dergiyle birlikte hediye ediliyor."