Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

onlardan bende de var çay tabağıyla takım rahmetli babannem almıştı
Kullan canım şık duruyolar.
Işıll ışıll

Son düzenleme:
onlardan bende de var çay tabağıyla takım rahmetli babannem almıştı
Kullan canım şık duruyolar.
Işıll ışıll

Evet cok ,sirinler:) halbuki suslu puslu seyleri severim:) kararsiz kaldim birden.neyseki yikayip yerlestirdim,bide 12 ki takim atmayada kiyamam,arada kendimizede cikarip kullanayim,benim sarayimin bi altin kaplama bardaklari eksikmis meger:)

zeytincim ortalık karışık bekle bence altın almak için ama paraya dokunma elleme cıss
cnm altın almaktan vazgeçtim parayı bankaya yatırcaz kısmetse eşim izin alıp vadeli hesap açtırcak

ahhh şu nefsimize hakim olabilsek
çevremde ki insanlardan uzaklaştım epeydir özellikle bu son 1 senede görüştüğüm insanları baya eledim belki bölede günaha girdim ama bari dedikodu gıybet yok ben çenemi tutsam konuşmasam onların konuştuklarını duyuyorum yinede rahatsz oluyorum

ben zamanında hep aldım bilezik şimdi hiç cesaret edemiyorum.
takmayı pek severim ama hiç yok

kızlar alınca gzel oluyorda altın da birkaç saat evde takıp hevesimi alıyorum sonra çıkarıyorum bir daha da takamıyorm
valla ben korkuyorum takmaya iyi göz var kötü göz var

bende işçiliği olmayan bileziklerden aldım cnm çok zarar etmeyim diye cumhuriyette iyi oluyor ama para olarak tutucaz bu sefer

Evet cok ,sirinler:) halbuki suslu puslu seyleri severim:) kararsiz kaldim birden.neyseki yikayip yerlestirdim,bide 12 ki takim atmayada kiyamam,arada kendimizede cikarip kullanayim,benim sarayimin bi altin kaplama bardaklari eksikmis meger:)

cnm kullan bardaklarını tabaklarını sonra ev doluyor bardak tabak onunda modası geçiyor
benimde su bardağına ihtiyacım var ama hala alamadım eşim söylenip duruyor

kızlarr biz dün baya para harcadık
eşim tutturdu kuş alıcam die ne zamandır söylüor
dedim çok öter uyutmaz evde hayvan kendi kendine kalcak bari işten çıkınca alalım
yok dedi ben istiyorum yani dhaa önce bakmıştım ben
çok pisletiyor etrafını sevmiyorm kırmakta istemedim neyse kuşlara bakarken vazgeçip akvaryum aldı ya
herşey içinde 100 tl bayıldık
5 balık aldık içinede bakalım daha gelmedi balıklar suyu dinlenicekmiş
ama hala kuş alıcam diyor ne diyim artık

bugün kuruyemişçiye gittik çekirdek fındık fln aldık haftalık 15 tl tuttu o da
pazara gitmicem dedim markete uğradık 1.5 kilo portakal 1 tl tuttu
mandalina zam şampiyonu 2 markete baktık geçen hafta 0.90 tl di bu hafta 3.5 tl olmuş almadık
dereotu 1 tl
kırmızı lahana 1 tl
komşu da ameliyat oldu yarın ziyarete gidicez onlara da portakal aldık o da 1.5 tl tuttu paraları savurduk geldik

Benimde aklıma şu altınvaraklar gelmişti
Royemcim yalında altın bardaklarınla mutmuslu çaylara artık.

Benimde aklıma şu altınvaraklar gelmişti
Royemcim yalında altın bardaklarınla mutmuslu çaylara artık.

:)) cok sagol tatlim,buyrun senide beklerim :) karsilikli sefa yapariz fenami,soyle denize nazir bir yalim olsun cok isterim vallahi :)) bellimi olur :))

zeytin,benim esimde illahi alalim diyor.ama kus ile ugrasamam ben,irde diger turlu kedi kopek evde beslemekte istemem.En temizi akvaryum bence.Bizde gecen gun yapi marketin akvaryum boumunu gezdik hepsi cok sirinlerdi :))soyle sasali buyuk boy olanlari var,orta boy 40-50 euruluk olanlari vardi,birde ustune dekoru susu busu gelince gene 100 cikiyor.almadik simdilik,baktik sadece :)Birde soyle bir durum var,evde hayvan beslemekte sorun,dusunsene 1-2 haftaligina bir yere tatil yapmak icin gitsen ,ya birilerine emanet edicen,bakan olursa tabi,yada evinin anahtarini vericen,ki en sevmedigim seydir evimin anahtarini birisine vermek.alrabamda olsa sevmiyorum,nedendir bilmem.Birde akvaryumlar cok elektirik harciyor diye biliyorum,sudaki oksijen tukenmesin diye surekli calisir halde olmasi lazim yanlis bilmiyorsam,oda beni dusunduruyor.simdilik almama karari aldik,ilerde cocuk buyuyunce,illaki arkadaslarinda gorup birseler isteyecek, o zaman almaya karar verdik.temiz sorunsuz,sessiz olacagi icin sorun olmaz.bakalim o gunler gelsinde bi allahin izniyle :)

kizlar su altin takip takmama meselesindede,ben cok kaba seyleri sevmiyorum,hani su zatif ,ince kolyeler,bileklikler varya oyle seyleri seviyorum,birde beyaz altina bayiliyorum,cok guzeller :)hemde modern duruyor.gecen esim bana hediye almis.Hani su altin gibi gorunen ,aslinda altin olmayan bir bileklik almis ,tasli masli :),disardan bakilinca,gercek gibi gorunuyor,ama degil,gecen sene bana bi yuzuk almisti ilk defa,pahali olmayan ama gercek :)bir yuzuk,onun taslariyla bayagi uyumlu olmus,sanki takim gibi,farkinda olmadan almis yani :).kizdim aslinda neden aldin diye,cok pahali birsey degil dedibir gun gerceginide isterim dedim bende.
mesela,gecen gun,kuyumcunun enceresinde 120 euroya altin renkli bileklik gormustum,soyle yaprak desenli falan,tabi gercek degiller,gerceklerini asla alamazsin o fiyata ama iste pahali seylere param yetmez,hemde takmak istemem diyenler icin ideal bence :)

kizlar ,bu aralar,gelinligimi satmayi dusunuyorum,aslinda bir kac defa denemistim,ciddiyetsiz insanlarla karsilastim hep,satamadim o yuzden,sonra esim,sakla dedi,cocuklarimiza hatira olur dedi.Bilmiyorum ki,oyle bir zamandayizki,insanlar eskiye,hatirasi olan seylere pek onem vermiyor,benim cocuklarimin zamanina kadar daha neler degisir neler.aslinda pek manevi bir bagim yok,alel acele alinmis,heyecansiz,hayalsiz alinmis bir gelinlikti.iki parcali oldugu icin,eger icine sigabilirsem,ust kismini kombinleyebilirim aslinda ama kararsisizim iste.siz bu konuda neler dusunuyorsunuz.

Bizim bu ay cok masrafli,odenmesi gereken butun faturaralar bu aya denk geldi,ve ben doguma gidicem allahin izniyle,ne olur olmaz elimde para olsun derken,ha bire biryerlere odeme yapiyoruz

Birde ustune dugun cikti,bu halde gidemem,ama takisinida gondermek lazim,ayyy zok zor bir ay olacak bu ay bizim icin.

cnm elektrik konusunu bende hep düşünüordum
akvaryumu olanlar çok fazla birşey değil ayda 5 tl daha fazla gelir dedi
eşimde hobimiz hiçbir etkinliğimiz yok bari ayda 5 tl nin lafını yapma diyince birşey diyemedim
bir yere gitmediğimiz içinde sorun olmaz diye düşünüyrm gidersek de çaresine bakarız artık
ben kedi ve özellikle köpekleri çok seviyorum ama evde bakılmaz
illa tüyü olur evde köpek bakanlar bana kızarlar belki ama ne kadar itina edilirse edilsin illa tüyü fln olur
böyle hayvalar için büyük bahçeli bir evin olması lazım hayvana da yazık sonra

gelinlik konusuna gelince ben eskilere çok önem veririm herşeyi saklarım tutarım
gelinliğimi bile hala çıkartır bakarım kıyamam herhalde
bazen düşünüyrm satsam mı diye sonra vazgeçiyorum

Ahh canım inşallah en güzelleri senin olsun
bizde sana çaya geliriz bütün kızlar toplandık toplandık senin yalının avlusundan martılara simit neyim atarız. Olsa öyle bi deniz kenarında evim evden çıkmam deniz en sevdiğim..
Benimdetek hayalim bir yazlık alabilirmiyiz bilmiyorum olursada nezaman olur mechul..
2+1 ben 1+1' e de razıyım deniz görsün yeter.
Şu 5 ay bnm içinde sıkıntılı sonrası kocaman bir çağlık atıcammm borcumuzun büyük olan kısmı bitiyo çünki
yaz gelsin artık

royem ben fikrimi söylim gelinliğin hakkında
ben nedense bu tarz şeylere pek de önem vermem
düğünümde birinden ödünç aldığım gelinliği giymiştim, sonradan geri verdim mesela
gelinlik almış olsam sanırım satardım, evde kalabalık görmek istemem (bu gelinliğim bile olsa)
belki çok odun gibi görünüyor olabilirim ordan

canlarım merhablar ben geldim.marketten geliyorum buzdolabı içine serilen dantel gibi zımbırtılar varya ondan aldım bibuçuk metre biküçük paket sosis yarım kg.beyaz peynir 250 gr zeytin(hoşuma gitmedi ama hiç yok diye azcık aldım)bir paket bulgur bir paket makarna 4 tane kalem pil bingo sıvı bulaşık deterjanı bu kadar haa bide eşimin doğumgünü ufak bir pasta aldım.80 lira tuttu.daha çok eksik var maaşı bekliyorum.böyle tek tek yazdım bisürü şey almadım ama yine dünya para tuttu.salona iki tane çerçeve almak istiyorum yaklaşık iki yıldır tutuyorum kendimi...dekorasyonla ilgilenmeyi seviyorum .evimi süslemek istiyorum ama herşeyin ucu paraya dokunuyo.ucuz şeylerle mutlu oluyorum ama şu ara ona bile fırsat yok.ne çok şikayet ettim di mi ...altından bahsetmişsiniz bende severim .beyaz altını takmasını severim takı olarakda en çok bileklik ve yüzük severim.düğündeki takılarımın hepsini ve altınları ve paraları kayınpader almıştı borçlarımız var diye hatırladıkça çok üzülüyorum ama yıllar geçti üstünden zamanında eşim hiç ses etmedi keza bende öyle .öylesine cahil ve sessizdimki .neyse yaa derin konular...tırnağın varsa başını kaşı demişler.
KARANFİLCE komşumun semerkand üyeliği var zaman zaman bakıyorum bende çok değerli yazılar var.tasavvuf engin bir deniz ...Hakkıyla ibadet edebilen ve peygamber ahlakıyla ahlaklananlardan eylesin rabbim bizi...
ROYEM canım bebiş kısmetiyle gelir inşallah rahatlarsınız rabbim onun hürmetine bir sebep yaratır.ödemeler düzenli bir gelir olduktan sonra bazen zorda olsa yapılır inşallah.canım gelinliğinin resmini çekip bit pazarı topiğine koysan belki ilgilenen çıkar.Amma yurtdışından kargo zor olabilirmi acaba .
TRLELLİ oğluşun yabancı bir dile heves etmesi güzel ama hiç görmediği bir dersi ilk olarak okulda görmesi daha iyi olur zannımca ..Zaten seneye görecekler o zaman kursada giderse destek olur iyi olur.Allah zihin açıklığı versin söz dinleyen mülayim evlat eylesin.

Zeytin canım birikiminizi şun an için para olarak tutmak daha mantıklı canım eşin iyi düşünmüş.seçim falan bir olsun ondan sonra bilezik falan yaparsın belki hayırlısı...

bu arada SEVİMLİ kardeş o odunlardan biride benim sanırsam heh he gerçekten dolaplarda sağda solda uzun zaman kullanılmayan bişi varsa asla tutmam evde kalabalık yapacak bir kibrit çöpüne bile tahammülüm yok.Ayrıca insanların hayır sadaka diye verdikleri paçavraları görünce öyle üzülüyorumki hatta çok kızıyorum bişeyi kullanıyolar yıllarca artık o kadar eskiyorki sonra onu tutup ihtiyaç sahibine veriyolar nerde kaldı bunun sevabı ...Bizim eskimizin başkasının yenisi olabilmesi için vereceğimiz şey kullanılabilir olmalı diye düşünüyorum ben.Biz gelinliğimi almıştık ben kuru temizlemeye verdim sonrada eşimin damatlığıyla birlikte bir derne
ğe bağışlamıştım.
sevimli canım allahaşkına şu nickini bi değiştir sevimsiz ne yaa valla dilim varmıyor benim

Kizlar cok tatlisiniz:) .sevimli,ben yurtdisana geldigim icin,satin almak zorunda kaldim maalesef,yoksa bende kiralardim.kizkardesim evlenecek kismetse,para verme,ust kismini degistirip giy dedim,oda biraz iri bana gore,sigmam diyor icine.uysaydi iyi olurdu,bi masraf eksik olurdu,bir kerelik giyilen birsey sonucta.
Geztapo,baharda geldi ya,insan evini ,kendini yenilemeye cok ihtiyac duyuyor:) ben cogu zaman esyalarin yerlerini degistiriyorum,renkli ortulet seriyorum.bu ara cikardim dantellerimi kullaniyorum mesela,hepsini degil tabi,ortamin ruhu degisiyor bi an.

Amin cnm iyi dileklerin için tüm evlatlarımızı hayırlı evlat eylesin Rabbim.
Bende acele etmemeye karar verdim hırslı benim kuzu başarır seneye artık.

Ben bugün bayat ekmeklerim birikmişti onları yumurtalı kızarttım.
1kg ıspanak çok geldi yarısını buzluğa koydum.
maydanozlarımıda yıkayıp buzluğa attım.
Domatesler nekadar kötü ya almıyim diyorum alıyorum.
minnak olanları hadi kahvaltıda yiyoruz fena değiller ama normal domatesler nasıl kum gibi nasıl su gibi öyle..
Azıcık kıymalı menemen yapim bari onlarla dedim ziyan olmasınlar.

Son düzenleme:

Ben bu sene,eskisi gibi domates almadim.yazdan menemen konservesi yapmistim,Ohh miss gibi,tadi lezzeti bayagi yerinde.bu sene daha fazla yapicam insallah.onun haricinde esimin israriyla,kahvaltiya Mimik domates aliyoruz,hormonlu oldugu,mevsimi olmadigi o kadar belliki,tadi lezzeti yok.ilk defa gecen sene salataligida cacik icin dograyip attim buzluga.deneme amacli,bugun cikarinca ,nasil mis gibi koktu oyle,cal az cikarip,gerisini koydum gene,cozulunce yogurdunu ekleyip cacik yaptim.boyle boyle,hazir hormonlu seyleri ata indirmeye calisiyorum oldugu kadar

bu nicki kızgın bi anımda bi yerde üyelik yaparken aldım
o an esti işte
sonradan bi yerlere üye olurken bu nicki kullandım genellikle
bana çok sevimli geliyor halbuki
hep değişeyim diyorum da
eğer uğraşmam gereken bi iş ise hiç vaktim yok
eğer basit bi yolu varsa bana öğretin

kızlar ben çocuk için yoğurdu kendim mayalıyorum
onun sayesinde biz de ev yoğurdu yiyoruz
mayalarken bazen elime ayağıma dolaşıyor bizim oğlan
o an olması gereken sıcaklık ayarını tutturamıyorum
yani soğumuş oluyor arada
böylece iki kere yoğurdum tutmadı, su gibi oldu
ben de döktüm gitti
geçen gün yine aynısı oldu, iki kavanoz
annem dedi ki sakın dökme
genişçe bi mutfak leğenim var, ona sıcak su doldurdum
kavanozları da içine koydum, bi saat bekledi
sonra dolaba koydum bunları, ertesi gün baktım, tutmuş
hem de hazır yoğurt gibi, taş gibi olmuş yani, tadı da süper
valla süper yöntemmiş, belki bilen vardır

yoğurtla ilgili başka bi sorunum da şuydu
bizde yoğurt kaymaklı yenmiyor
ben de sütü kaynatıp soğumaya bırakıyorum, yüzü kaymak bağlıyor, onu çöpe atıyordum
annem atma dedi yine, geçen gün 6 kilo sütün biriken kaymağını çırptık, bi kivi büyüklüğünde tereyağı elde ettik
ben haftada yaklaşık 4 kilo süt alıyorum
yağın oluştuğunu görünce çok mutlu oldum
artık atmıyorum o kaymakları
attıklarıma da yanıyorum

cnm eşimin sözünü dinlicem bu sefer
elde para oldumu ucun ucun gidiyor ama bankaya yatırırsak sorun olmaz
biraz beklemek en iyisi
zaten geçen baktım çok artmış şimdi alsam zarar da edebilirim

cnm nasıl yapıyorsunuz o kaymaklardan yağı
mikserle mi çırmıyrsunuz başka bir işlemi yokmu
süper o zaman bende süt almaya korkuyorum 5 kilodan aşağı satmıyorlarmış
kilosu 2 tl ama bizde o kadar süt içilmez yoğurt yapsam bir kere tutmamıştı o günden beri elim değmiyor açıkcası

kızlar günaydın balıklarım gldi akşam 17 tane falan oldular ay çok güzel izlemek sakinleştim valla
apartmandan komşumuz hastaydı ona gittik akşam
ahh Allahım sağlık versin gerisi yalan valla

a-101 e bu hafta çiçekler geliyor geçen 5 tl saksı almıştım 3 adet
evde yenilikler yapmak istiyorum biraz saksıların içine almak istiyorum tabi iş çıkışı bulabilirsem kalmışsa
2.75 tl gibi birşey di fiyatı

bingonun sıvı deterjanını almıştım mavili olandan çok güzel kokuyor daha önce başka kullanıyordum bingo daha güzel geldi

ZEYTİN günaydın canım balıkların haayırlı uzun ömürlü olur inşallah.evde çiçek çok hoş duruyor ama bakımı çok önemli ben hiç beceremedim bugüne kadar eşim yeni evliyken canlı saksı çiçeği getirdi bikaç kez hep öldüler bakamadım o yüzden artık yapma çiçeğe yöneldim. insan evde bir koltuğun yerini bile dğiştirse ferahlıyor seviyorum bende değişikliği...artık pc başından kalkıp işe güce bakıcam akşama görüşürüz inşallah

Canlı çiçek besleyemiyorum

Bendemi bir anormallik var çiçeklerdemi bilemedim.

Yılbaşı çiçeğimle imtihanım..

bi yılbaşı çiçeğim var teyzemle almıştık onun ki her yılbaşı çiçek vermiş benimkinde tık yok 2 yılbaşı devirdi 2 yaşına bastı pasta yapıp doğum gününü yapıcam artık seneye ayran içtikde ayrımı düştük çözemedim
Dallandı budaklandı büyüdüü büyüdüü anne oldu hatta dibinde 3 tane daha fidanı var suluyorum , güneşe çıkarıyorum,seviyorum,konuşuyorum,müzik dinliyoruz mutfakda beraber, oğluşum bile seviyo onu sevgi pıtırcığımız oldu, evlat olsa bukadar sevilir ne soluyo ne kuruyo ne istiyo anlamadım kii? ama bana çiçek vermiyo küscem ona hıh!

çekcem kenara akıllı ol bak yılbaşı çiçeği seni kökünden sökerim adamı hasta etme diyip atarlancam bakim korkcak mı?

Son düzenleme:
sağol cnm
valla benim salonda bir çiçeğim var yüzüne bakmıyorum maşallah diyeyim hiç sorun yaşamadım
bir çiçeğim vardı babam verdi açmıyor etmiyor al istersen dedi aldım nasıl güzel açtı pembe pembe pıtırcıklar var üstünde taşınırken dalı kırılmış küstü sonra açmadı ama epey dal verdi ayırdım hepsini başka saksılara ektim
yazın balkona aldığım çiçekleride genelde kargalar tırtıklıyor ama evde bakmak çok güzel ya nasılsa artık evde olucam bol vaktim olucak ilgilenecek şeyler arıyorum

canım remen tehdit ediceksin yani çiçeği :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…