Kizlar gunaydin,topikcenek dokturmussunuz,tr-lelli tariflerin cok guzel,Not alayimda en kisa zamanda deneyeyim:).
Yogurt hakkinda konusulmus,bende yogurdumu kendim mayalarim,burdaki yogurtlar,kati kivamli degil,bide her seferinde yogurt qlmaktan biktim.evde yaptigimdan beri,market yogurdu tuketemiyorum,ev yapimi olanin tadi her zaman daha.iyi.ben gunluk taze Sutten yapuyorum,ama ilk bir kac sene tutturamadim hic,halbuki turkiyede acik sut alirdik ve her mayalayisimdada cok guzel tutardi.bu hazir sutlerle yapinca,Gene ayni islemleri yapmana ragmen turmuyordu,boyle sivi,kremamsi birsey tioluyordu.simdi cok sukur tutturuyorum,gene turkiyedeki ,yogurtlar gibi kati kivamli.olmuyor,orta kivamli bir yogurt oluyor,ama oluyor sonucta.:) bu son haftalarda hazir urunlere cok dadandim,kendime gelmem lazim,gecen nette bir yazi okudum,el emegi,ve el yapiminin uzerine.eskiden buyuklerimiz ne zahmetlerle yapip edip ,yedirirlermis,yeni nesilde aman ne ugrasacam haziri var deyip paketli hormonlu,dayatilani tuketmeye yoneliyor.ben kucukken annem zirka,ekmek,yaptirirdi bana,borek actirirdi,bende aman ben ugrasmam hazir alrim derdim:) oda bil ama yapma derdi,simdi oruyorumki,bilen icin,el acmasi bir boregi yapmak cokta zor degil,icinde ne var biluyorsun en azindan.o yuzden bizde cocuklarimiza ogretmeliyizki,dahada paketli,hormonlu,gidalara saldirip durnasinlar,Boyle boyle,ele gecirmeye,toplumu kendilerine bagimli hale getirmeye calisiyorlar.bide esimden biluyorum,hep hazir urunlerle buyudugu icin,ilk zamanlar benim yaptigim hic bir seyi begenmezdi,cunku damak alismis bir kere aromali yiyeceklere,ev yapiminda o aroma olmadigi icinde begenilmiyor,bunu cocuklar uzerinde denemisler,onlarda hep aromasi buram buram kokani secmisler,ne kadar aci degilmi? ben galiba cok sert bir Anne olucam,esimin ve kendiimin hayatindan cogu seyi cikardim,cocugumunda mumkun oldugunca boyle buyumesini istiyorum.bakalim basarili olabilecekmiyim.
Haa bu arada,adimiz beceremezsiniz,edemezsinize cikmis:) dun esimin amcasi kendiside daha 5 senelik bir baba,siz bilmezsiniz simdi haber verin demis:) yardima geliriz:) bende dedim ki acaba kendileti cok mu uzmanmis cocuklari dogdugunda ,bide karisi alman,onlar hic karistirmazlar kimseyi islerine.aylardir rahatsizim,ne arayip sorarlar,ne oldun mu kalsin mi derler,bu haldeyken,ne kendimi ne esimi kimseye muhtac etmedim.cocuk doguncami muhtac olucam size?? Sakin olmaya calisiyorum ama aslinda cok sinirliyim,annelik psikolojisi bu olsa gerek,biri birsey derde cok Pis tepki verebilirim gibime geliyor.sanki cocugumu elimden alicaklarmis gibi bir ruh hali icindeyim,ha agladim.ha aglayacam.normalmidir yoksa ben mi abartiyorum hic bilmiyorum.neyse konudan konuya atladim bole kusura bakmayin...