Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

trlelli tarifler için teşekkür ederim.
incirli olan biraz zahmetli gibi görünse de harika bişeye benziyo :KK56:
kadayıflıyı da görümcemde yemiştim, o da çok güzel

karanfilce sen o basit tariflerini de ver bakim
önceden bu tarz işleri yapmaya hiç üşenmezdim, vaktim boldu çünkü

Kizlar gunaydin,topikcenek dokturmussunuz,tr-lelli tariflerin cok guzel,Not alayimda en kisa zamanda deneyeyim:).
Yogurt hakkinda konusulmus,bende yogurdumu kendim mayalarim,burdaki yogurtlar,kati kivamli degil,bide her seferinde yogurt qlmaktan biktim.evde yaptigimdan beri,market yogurdu tuketemiyorum,ev yapimi olanin tadi her zaman daha.iyi.ben gunluk taze Sutten yapuyorum,ama ilk bir kac sene tutturamadim hic,halbuki turkiyede acik sut alirdik ve her mayalayisimdada cok guzel tutardi.bu hazir sutlerle yapinca,Gene ayni islemleri yapmana ragmen turmuyordu,boyle sivi,kremamsi birsey tioluyordu.simdi cok sukur tutturuyorum,gene turkiyedeki ,yogurtlar gibi kati kivamli.olmuyor,orta kivamli bir yogurt oluyor,ama oluyor sonucta.:) bu son haftalarda hazir urunlere cok dadandim,kendime gelmem lazim,gecen nette bir yazi okudum,el emegi,ve el yapiminin uzerine.eskiden buyuklerimiz ne zahmetlerle yapip edip ,yedirirlermis,yeni nesilde aman ne ugrasacam haziri var deyip paketli hormonlu,dayatilani tuketmeye yoneliyor.ben kucukken annem zirka,ekmek,yaptirirdi bana,borek actirirdi,bende aman ben ugrasmam hazir alrim derdim:) oda bil ama yapma derdi,simdi oruyorumki,bilen icin,el acmasi bir boregi yapmak cokta zor degil,icinde ne var biluyorsun en azindan.o yuzden bizde cocuklarimiza ogretmeliyizki,dahada paketli,hormonlu,gidalara saldirip durnasinlar,Boyle boyle,ele gecirmeye,toplumu kendilerine bagimli hale getirmeye calisiyorlar.bide esimden biluyorum,hep hazir urunlerle buyudugu icin,ilk zamanlar benim yaptigim hic bir seyi begenmezdi,cunku damak alismis bir kere aromali yiyeceklere,ev yapiminda o aroma olmadigi icinde begenilmiyor,bunu cocuklar uzerinde denemisler,onlarda hep aromasi buram buram kokani secmisler,ne kadar aci degilmi? ben galiba cok sert bir Anne olucam,esimin ve kendiimin hayatindan cogu seyi cikardim,cocugumunda mumkun oldugunca boyle buyumesini istiyorum.bakalim basarili olabilecekmiyim.

Haa bu arada,adimiz beceremezsiniz,edemezsinize cikmis:) dun esimin amcasi kendiside daha 5 senelik bir baba,siz bilmezsiniz simdi haber verin demis:) yardima geliriz:) bende dedim ki acaba kendileti cok mu uzmanmis cocuklari dogdugunda ,bide karisi alman,onlar hic karistirmazlar kimseyi islerine.aylardir rahatsizim,ne arayip sorarlar,ne oldun mu kalsin mi derler,bu haldeyken,ne kendimi ne esimi kimseye muhtac etmedim.cocuk doguncami muhtac olucam size?? Sakin olmaya calisiyorum ama aslinda cok sinirliyim,annelik psikolojisi bu olsa gerek,biri birsey derde cok Pis tepki verebilirim gibime geliyor.sanki cocugumu elimden alicaklarmis gibi bir ruh hali icindeyim,ha agladim.ha aglayacam.normalmidir yoksa ben mi abartiyorum hic bilmiyorum.neyse konudan konuya atladim bole kusura bakmayin...

Kizlar bu ay gun bende olcak
tuzlulari az cok düsündüm de...
Tatlilara tam olarak karar veremedim
Kek yapmayi planliyorum
Bi de sütlü tatlı olsa iyi olur
var mi güzel bi tarifiniz

kızlar yoğurdu çalmadan önce fırını az bişeycik ısıtın. sonra kapatın.
süt ne sıcak ne soğuk olcak sevimlinin de tarif ettiği gibi.
ben 3 litre süte ortalama 3 yemek kaşığı kadar yoğurt yaparım.(yoğurdu süte eklemeden önce iyice çırpın)
süt çok sıcak olursa suya çok çıkar soğuk olursa da tutmaz.
hani annelerimiz yoğurdu sıkı sıkıya kapatır ya fırın hava almadığından bu işlemi kolay yapıyor.
gece 12 de koydunuz misal sabah 6 da alın yoğurdu buzdolabına kaldırın.
ama 2-3 gün buzdolabında açmazsanız daha da güzel tutar.

ben de çok güzel yapamıyorum anneme göre. o çok güzel yapıyor bu biraz el alışkanlığı herhalde.
ben en son hazır yoğurdu yazın almıştım o da ev tipi olanlardan. yazın hep bi yerlere gidince kendim yapamadım.

bu arada size iyi bi haber. erkek kardeşim de yoğurdu tutturamamış dökmüşler.
annem niye döktün dedi onun içine az bi tuz atıp kaynatsan o çökelek olurdu dedi. bilginiz olsun.

(anam bi yazıyı yazamadım başımın etini yedi ev ahali..:KK1:)

ben hep tencerede mayalarım canım.
sanırım 2 lt lik bi tencere.

evet canım 50 derecede bi 10 dk filan ısıt,sonra kapat tencereyi içine koyup, bi 4-6 saat kadar içinde bekletiyorsun.
fırın içinde sallanmasın yoğurt. aslında ben üstünü battaniyeyle de kapatıp yapıyordum ama sakar kocam dedektör gibi gidip tencereyi bulup ya çarpıyor ya da kaloriferin altına filan koymuşsam ayağını çarpıyor.
bazı şeyler denenerek öğreniliyor mesela ben sütün biraz soğuk olduğunu düşünüyorsam fırını biraz daha fazla ısıtıyorum. sıcak olduğunu düşünüyorsam hiç ısıtmıyorum sadece içine koyuyorum.

sen kayınvaliden yaparken izlesen ve ona göre yapsan çok daha başarılı bi yoğurt olur :)

kızlar 1 litrelik toprak kabım var onda yapsam da tencere işlevi görür herhalde gerçekten sarıp koyunca kenara illa çarpılıyor ya sakınan göze çöp düşer o misal
fırında çok mantıklı geldi bana bende öyle denicem gerçi benim fırını açmam da bir dert ya kenarda daracık yerde kaldı fırınım ne börek ne kek yapmıyorum sırf açmamak için eşim bir ara kablo alıverse rahatlıcam.
karşı komşumda bimin yoğurt kabının içinde yapıyor ama eli o kadar güzel ki manda yoğurdu gibi ters çevrsen düşmez çok güel tutuyor ondan da yardım alırım mayalamaya birkaç sefer
tarifler çok güzel ama ben çok tembelim valla yapamıyrm hiçbirşey en kolay tramisu en çok onu yaparım
hatta bu haftasonu yapsam iyi olur canım çekti

Etimek tatlısı burda ayrıntılı şekilde anlatılmış canım
http://www.nefisyemektarifleri.com/etimek-tatlisi-tarifi/

İrmik tatlısı:
1 lt süte 9 yemek kaşığı irmik 10 yemek kaşığı şeker döküyorsun kaynayana kadar karıştırıyorsun kaynayınca ister hepsini borcama koyarsın donmasını beklersin ister yarısını döker arasına ceviz ve muz koyarsın, sonra kalanını üstüne dökersin.
İster cevizi üstüne sepelersin ister kaynadıktan sonra indireceğinde tencereye atarsın. çok pratik ve güzel bi tatlı.
bak buna benziyor.
İçine portakal kabuğu rendeleyince de güzel oluyor
http://www.nasilyap.net/wp-content/uploads/2011/01/sütlü-irmik-tatlısı.jpg

Kizlar gunaydin,topikcenek dokturmussunuz,tr-lelli tariflerin cok guzel,Not alayimda en kisa zamanda deneyeyim:).
Yogurt hakkinda konusulmus,bende yogurdumu kendim mayalarim,burdaki yogurtlar,kati kivamli degil,bide her seferinde yogurt qlmaktan biktim.evde yaptigimdan beri,market yogurdu tuketemiyorum,ev yapimi olanin tadi her zaman daha.iyi.ben gunluk taze Sutten yapuyorum,ama ilk bir kac sene tutturamadim hic,halbuki turkiyede acik sut alirdik ve her mayalayisimdada cok guzel tutar

Haa bu arada,adimiz beceremezsiniz,edemezsinize cikmis:) dun esimin amcasi kendiside daha 5 senelik bir baba,siz bilmezsiniz simdi haber verin demis:) yardima geliriz:) bende dedim ki acaba kendileti cok mu uzmanmis cocuklari dogdugunda ,bide karisi alman,onlar hic karistirmazlar kimseyi islerine.aylardir rahatsizim,ne arayip sorarlar,ne oldun mu kalsin mi derler,bu haldeyken,ne kendimi ne esimi kimseye muhtac etmedim.cocuk doguncami muhtac olucam size?? Sakin olmaya calisiyorum ama aslinda cok sinirliyim,annelik psikolojisi bu olsa gerek,biri birsey derde cok Pis tepki verebilirim gibime geliyor.sanki cocugumu elimden alicaklarmis gibi bir ruh hali icindeyim,ha agladim.ha aglayacam.normalmidir yoksa ben mi abartiyorum hic bilmiyorum.neyse konudan konuya atladim bole kusura bakmayin...
şöyle ukalalık taslayanlara sinir oluyorum
yani herkes annesinin karnından herşeyi dört dörtlük yaparak çıkmıyor
tecrübe ile herşey öğreniliyor ama ne dicen iyi yönünden düşünüp kendini sinir etmicen
belki yardımcı olmak istemiştir diyip geçicen cnm takma hiç

ay bu etimek tatlısı ile irmik tatlısını çok severim ben
etimeğe kremşanti üstüne de ceviz ohhh
irmikte muzla kuru üzümle cevizle çok güzel oluyor ama en son yaptığım facia dan sonra kolay kolay yapamam herhalde

vaooww canım ne cevherler varmış sende:KK23:
ben daha evlendim evleneli içinde kadayıf içeren bi tatlı yapmadım.
bi geçen yıl revani yaptım onu da pişman oldum.
varsa yoksa sütlü basit tatlılar:KK53:
Ben hamur işi,tatlılar konusunda biraz meraklıyım, baklava dahi açıyorum çünkü severek yapıyorum
pratik tariflerimi paylaşırım ben sizinle bol bol canım.
trlelli tarifler için teşekkür ederim.
incirli olan biraz zahmetli gibi görünse de harika bişeye benziyo :KK56:
kadayıflıyı da görümcemde yemiştim, o da çok güzel

karanfilce sen o basit tariflerini de ver bakim
önceden bu tarz işleri yapmaya hiç üşenmezdim, vaktim boldu çünkü
İncirlinin tadı başka güzel gecen yıl tarifi el el gezmişti kolay gelsin.
Yogurt hakkinda konusulmus,bende yogurdumu kendim mayalarim,burdaki yogurtlar,kati kivamli degil,bide her seferinde yogurt qlmaktan biktim.evde yaptigimdan beri,market yogurdu tuketemiyorum,ev yapimi olanin tadi her zaman daha.iyi.ben gunluk taze Sutten yapuyorum,ama ilk bir kac sene tutturamadim hic,halbuki turkiyede acik sut alirdik ve her mayalayisimdada cok guzel tutardi.bu hazir sutlerle yapinca,Gene ayni islemleri yapmana ragmen turmuyordu,boyle sivi,kremamsi birsey tioluyordu.simdi cok sukur tutturuyorum,gene turkiyedeki ,yogurtlar gibi kati kivamli.olmuyor,orta kivamli bir yogurt oluyor,ama oluyor sonucta.:) bu son haftalarda hazir urunlere cok dadandim,kendime gelmem lazim,gecen nette bir yazi okudum,el emegi,ve el yapiminin uzerine.eskiden buyuklerimiz ne zahmetlerle yapip edip ,yedirirlermis,yeni nesilde aman ne ugrasacam haziri var deyip paketli hormonlu,dayatilani tuketmeye yoneliyor.ben kucukken annem zirka,ekmek,yaptirirdi bana,borek actirirdi,bende aman ben ugrasmam hazir alrim derdim:) oda bil ama yapma derdi,simdi oruyorumki,bilen icin,el acmasi bir boregi yapmak cokta zor degil,icinde ne var biluyorsun en azindan.o yuzden bizde cocuklarimiza ogretmeliyizki,dahada paketli,hormonlu,gidalara saldirip durnasinlar,Boyle boyle,ele gecirmeye,toplumu kendilerine bagimli hale getirmeye calisiyorlar.bide esimden biluyorum,hep hazir urunlerle buyudugu icin,ilk zamanlar benim yaptigim hic bir seyi begenmezdi,cunku damak alismis bir kere aromali yiyeceklere,ev yapiminda o aroma olmadigi icinde begenilmiyor,bunu cocuklar uzerinde denemisler,onlarda hep aromasi buram buram kokani secmisler,ne kadar aci degilmi? ben galiba cok sert bir Anne olucam,esimin ve kendiimin hayatindan cogu seyi cikardim,cocugumunda mumkun oldugunca boyle buyumesini istiyorum.bakalim basarili olabilecekmiyim.

Afiyet olsun canım
Yapılan emek verilen herşey güzel olur ki.

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar trlelli beni hiç halim yokken güldürüyosun gerçektede tanımayı isterdim ne güzel gülüşürdük :KK1:bu arada incirlinin tarifini alıcam güzele benziyo ben yemiyorum fazla ama evdekilere yaparım bir ara ...sevimsiz canım benim favorim etimekli profiterol olmaz böyle bir tat offf...http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=325971canlarım deneyin muhakkak ondan sonracıma yoğurt bende evde yapıyorum tadı müthiş oluyo hazır yoğurtlar beş para etmez tadıda lezzetide saman gibi.karanfilce fırına koymak iyi fikirmiş bende deniycem ben battaniyeye sarıyodum.ben borcam tencereleri vaya ona mayalıyorum LAVİN sormuş yaa...sevimlim gün mün işleri bana zor geliyor valla gençken çok yapardık artık halim kalmadı.tr lelli bu akşam hay sultan ADINDA bir kitaba başlıycam hadi hayırlısı senin elinde ne var?en son ahmet ümitin beyoğlnun en güzel abisini okumuştum .bu akşamlık kaçıyorum kızlar çok yorgunum öptüm hepinizi

sütlüden sayılır mı bilmiyorum ama tiramisu yap bence. Hem kolay hem lezzetli.:KK56:
başkaları yapınca çok hoşuma gidiyor tiramisu
ama ben yapınca beğenmedim kendi yaptığımı
geçen yıl doğum yapmadan önce yapıp hepsini kendim yiyince sanırım hoşuma gitmedi :KK53:
hatırladın mı karanfilce, her gün bişeyler yapıyordum doğumdan önce
tiramisu hariç hepsinin %70ini dağıtıyordum
hem dağıtmayı severim hem de midem çok yandığı için yiyemiyordum :KK37:

royem hele bi doğsun, sen o zaman gör
ben hep kayınvalidem bebeği benden alcak diye korkuyordum
acayip kıskanıyordum onu
karanfilce yine sana söylüyorum, lohusalık dönemimi sen hatırlarsın :KK1:

paketli, hazır gıdalara ben de sinir olmaya başladım royem
%50 oranında azalttım sayılır bu tarz şeyleri

Ben hamur işi,tatlılar konusunda biraz meraklıyım, baklava dahi açıyorum çünkü severek yapıyorum
pratik tariflerimi paylaşırım ben sizinle bol bol canım.

İncirlinin tadı başka güzel gecen yıl tarifi el el gezmişti kolay gelsin.

Afiyet olsun canım
Yapılan emek verilen herşey güzel olur ki.
acaba incirliden mi yapsam, çok merak ettim :44:
ben çocuktan önce her şey yapardım nerdeyse
eşim çok sever mantı, su böreği
bayram için baklava yapardım
aaaahh ahhh, umarım o günler geri gelir
iyi akşamlar kızlar trlelli beni hiç halim yokken güldürüyosun gerçektede tanımayı isterdim ne güzel gülüşürdük :KK1:bu arada incirlinin tarifini alıcam güzele benziyo ben yemiyorum fazla ama evdekilere yaparım bir ara ...sevimsiz canım benim favorim etimekli profiterol olmaz böyle bir tat offf...http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=325971canlarım deneyin muhakkak ondan sonracıma yoğurt bende evde yapıyorum tadı müthiş oluyo hazır yoğurtlar beş para etmez tadıda lezzetide saman gibi.karanfilce fırına koymak iyi fikirmiş bende deniycem ben battaniyeye sarıyodum.ben borcam tencereleri vaya ona mayalıyorum LAVİN sormuş yaa...sevimlim gün mün işleri bana zor geliyor valla gençken çok yapardık artık halim kalmadı.tr lelli bu akşam hay sultan ADINDA bir kitaba başlıycam hadi hayırlısı senin elinde ne var?en son ahmet ümitin beyoğlnun en güzel abisini okumuştum .bu akşamlık kaçıyorum kızlar çok yorgunum öptüm hepinizi
gün işleri ağır evet
ama arkadaşlar okulda pek görüşemiyoz, gün yapalım bari dediler
teneffüsler 5-10 dk, konuşamıyoz rahatça
1600 lira toplancak bu arada
ben de kitaba aşırı düştüm bu sene, acaba vakit ayırmakta güçlük çektiğim için mi çekici hale geldi :KK53:
Allahtan okulda branşım gereği okuma saatlerim var
bayağı kitap okudum, fikir ağırlıklı, semerkand yayınlarının
son zamanlarda bukre ve katrei matem okumayı istediğim kitaplar arasında, bakalım artık

kızlar bu arada kaç zamandır oto koltuğu almayı düşünüyorduk
dün gittigidiyordan msj geldi, 25 tl indirim çekiniz var diye
harekete geçtim hemen, bi koltuk beğendim
kargo bedava, indirim de yapılınca 149a düştü
iyi oldu hani
iyiki beklemişiz, yani fırsat bulamıyorduk bi türlü
demek ki indirim nasibimiz varmış

Cumamız mübarek olsun kızlar.
Rabbim günahlarımızı affetsin ve bu cumayı da hidayetimize vesile kılsın..

kızlar bu arada kaç zamandır oto koltuğu almayı düşünüyorduk
dün gittigidiyordan msj geldi, 25 tl indirim çekiniz var diye
harekete geçtim hemen, bi koltuk beğendim
kargo bedava, indirim de yapılınca 149a düştü
iyi oldu hani
iyiki beklemişiz, yani fırsat bulamıyorduk bi türlü
demek ki indirim nasibimiz varmış

cnm güle güle kullanın

ah kızlar bugün ağrım iyice arttı eşime ses çıkartamıyrm hem üzülüyor hem de doktora gidelim diye tutturuyor ama artık gitmek istemiyorum bıktım ameliyat dicekler diye korkuyorum offff

sütü dondurucuya koymaya karar verdim iş yerinde yapanlar varmış denicem

faturalar dökülmeye başladı elektrik 43 geldi geçen ay 49 gelmişti şaşırdım düşmesine
su 21 geldi hep aynı geliyor öyle yazıyorlar herhalde anlamadım hiç mi değişmez bir fatura
asıl doğal gazı bekliyorum dört gözle bakalım ne gelicek

cnm güle güle kullanın

ah kızlar bugün ağrım iyice arttı eşime ses çıkartamıyrm hem üzülüyor hem de doktora gidelim diye tutturuyor ama artık gitmek istemiyorum bıktım ameliyat dicekler diye korkuyorum offff

sütü dondurucuya koymaya karar verdim iş yerinde yapanlar varmış denicem

faturalar dökülmeye başladı elektrik 43 geldi geçen ay 49 gelmişti şaşırdım düşmesine
su 21 geldi hep aynı geliyor öyle yazıyorlar herhalde anlamadım hiç mi değişmez bir fatura
asıl doğal gazı bekliyorum dört gözle bakalım ne gelicek

geçmiş olsun canım neyin var???

bizim yakıt 263 tl
doğalgaz 19.5 tl
elektrik 39 tl
su da 24 tl geldi.

geçmiş olsun canım neyin var???

bizim yakıt 263 tl
doğalgaz 19.5 tl
elektrik 39 tl
su da 24 tl geldi.

karanfil cnm sizin merkezi sistem mi
doğalgaz ayrı mı geliyor ki öyle elektrik su size de iyi gelmiş

cnm çikolata kistim var benim bu aralar çok ağrı yapıyor
birde hergün dünyanın yolunu yürüyorum halim kalmadı artık
yürümekten nefret ettim ben ya

karanfil cnm sizin merkezi sistem mi
doğalgaz ayrı mı geliyor ki öyle elektrik su size de iyi gelmiş

cnm çikolata kistim var benim bu aralar çok ağrı yapıyor
birde hergün dünyanın yolunu yürüyorum halim kalmadı artık
yürümekten nefret ettim ben ya

geçmiş olsun canım.
ne iyi gelir ki çikolata kistine:44:

ben de sevmem yürümeyi. okulum 30 dk uzaklıkta yürüyerek.
bense otobüse biniyorum.
bir de abonmana üye oldum. ayda 50 tl yüklüyorum otobüse tramvaya sınırsız biniyorum.
işletmeleri gezerken zaten yeterince yürüyorum arada otobüs denk gelirse biniveriyorum.

ısıtma sistemimiz merkezi doğalgaz canım, heryer yanar.
evde ise ayrı kombi var sadece sıcak su ve ocak için kullanıyoruz doğalgazı.

selam kızlar şimdi de sizden havuçlu tarçınlı kek tarifi istiyorum
birkaç yerde yedim, hoşuma gitti, ama ben hiç yapmadım
denenmiş tarif arıyorum, sizlerde vardır diye umuyorum
kalıpta yapmayı düşünüyorum bu arada

geztapo bu tarifi denedim dün akşam, gerçek profiterolden farkı sadece görünümü
tat aynı tat
tavsiye ederim kızlar, yarım saat bile sürmüyor
profiterol sevenler için büyük kolaylık

X