- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
lavin benim bir tane kemik hastası arkadaşım var migrosun sanal mağzasından evinin bütün alışverişini yapıyor herşey kapıya geliyor lakin migros çok pahalı bir market .karanfilce insanların en hayırlısı başkalarına faydalı olandır demiş efendimiz o tanıdığınız ne kadar şanslı keşke bizde veren el olabilsek.trlelli bende gidiyorum cumaları sohbete dinliyoruz ama uygulama noktasında sıkıntı var maalesef keşke ilmimizle amil olabilsek.
kesinlikle bana da hep öyle denkgelir canım sıkkınsa sohbette mutlaka ilişkili bir konu açılır ve ben ferahlamış dönerim eve..İyiki müslüman doğmuş çok şükür.Amma dünya çok oyalayıcı yaa..ben şimdi görümcemin kızından aile gününden geldim kendisi daha yeni evli maaşallah çok güzel evi eşyaları harika .insanın ihtişamına kapılmaması zor .evede geliyosun borç gırtlakta bir yandan sağlık elden gitmiş bi yandan offfgiderken bu haldeyiz sohbetlere ya hiç gitmesek halimiz nice olur? ben hep öyle düşünüyorum her buhrana girdiğimde çıkış kapısıdır, Rabbimin bana rahmet etmesi nazar etmesidir sohbetler... İçime su serpmesidir sıkıntımı derdimi giderivermesidir..
sohbetler nasıl da derdimizi biliverir de tam da ihtiyacımız olan konu denk gelir değil mi?
bugün sohbette bir cümle yedi hemen oracıkta beni. "Rabbimiz elimize iğne batmasını bile küçük günahlarımıza kefaret sayar" Ya şu rahmete şefkate bak. sanma ki Rabbim şu dünyada herkese çeşit çeşit dert sıkıntı vermiş de vermediklerine göre haşa adaletsizlik olmuş.
belki de şu dünyaya bir bacağı olmadan gözü görmeden gelen bi insan bu dünyada en çok üzüldüğü şeye ahirette en çok sevinecek. iyiki görmemişim Rabbim dünyada görmememin karşılığında burda neler verdi diyecek.
Tr-lelli ,Esin hakli aslinda.Dil dedigin en bastan ogrenilmeliki ,temelini kavrayabilesin.simdi cocugunu yazdirirsan,neyin ne oldugunu bilmeden,,tam temeli bilmeden arkadaslarina yetismeye calisacak.ya uzakta olsa baska bir yere yazdir,yada seneye baslasin.Birde soyle birseyde var,durumun elveriyorsa,ozel hocada tutabilirsin,universite ogrencileri harcliklarini cikarnak icin boyle dersler verebiliyorlar.
Çocuğunuz kaç yaşında? Küçükse acele etmeyin bence.
lavin benim bir tane kemik hastası arkadaşım var migrosun sanal mağzasından evinin bütün alışverişini yapıyor herşey kapıya geliyor lakin migros çok pahalı bir market .karanfilce insanların en hayırlısı başkalarına faydalı olandır demiş efendimiz o tanıdığınız ne kadar şanslı keşke bizde veren el olabilsek.trlelli bende gidiyorum cumaları sohbete dinliyoruz ama uygulama noktasında sıkıntı var maalesef keşke ilmimizle amil olabilsek.
ben almadım hiç
zaten kargo yönünden hiç nasipli değilim.
bir kere de eve kargo olsun posta olsun ben evdeyken gelsin. yok arkadaşsonra bi de kargo peşine düşcem artık.
Kızlar ben nacizane bişi sorucam bana yardım edin nolur ya. Kafam feci karışık
Şimdi bnm oğlum çok ing. kursuna gitmek istiyo
Bende uygun fiyata bulamadım çevremde dolmuşla gitmem gerek farklı yerlerde var
Ben bulunduğum semtte istiyorum.
Derken bi yer buldum fiyatıda iyi fakat 1. dönem bitti 2. dönemden devam edicek gönderirsem
cumartesi günleri 4 saat.
Kuran,matematik ve ingilizce..
Gittim görüştüm bir sıkıntı olmaz yetişir konulara dedi
Ama eşim çocuğa belki kötülük yapıyosun diyoiyilik yapim derken
oNLAR PARA İÇİN YETİŞİR,SIKINTI OLMAZ DERLER BAKMA SEN ONLARA AMAÇLARI PARA NASIL YETİŞECEK?
Onlar kaç saat ders görmüşler ing. azda olsa öğrenmişler temelini almışlar şimdi bizimki onlara nasıl yetişecek;? onların kaldığı yerden devam etmek zorunda olucak bişi bilmeden bişiler öğrenmeye çalışacak çocuğa iyi birşey yapmıyosun dedi..
,oooffffff Dünden beri kafayı taktım uyku bile uyuyamadım.
Eşim haklımı?
Şimdi gitse yarım yamalamak mı öğrenicek ingilizceyi?
Çok sevinmiştik oysa oğlumla.
Öğretmende marmara üniv. ingz. öğretmenliği 1.siymiş
İçim şişti ya napimm bana akıl verin
Karanfilce cnm öğretmensin sen sanırım yardım et bana
Yetişme telaşı yaşaması ingilizce dersinden aldığı zevki ve verimi olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum. Yaz aylarında açılacak yeni bir kurla, daha eğlenceli ve verimli olur gibi.
Kursta eğer mümkünse 1 gün misafir öğrenci olarak alamazlar mı? Böylece daha somut bir fikir edinirsiniz.
canım ben kursu ilk önce okula yardımcı gibi anladım. ilkokullara girmediğimden kaçta ingilizceye başladıklarını bilmiyordum.Kızlar ben nacizane bişi sorucam bana yardım edin nolur ya. Kafam feci karışık
Şimdi bnm oğlum çok ing. kursuna gitmek istiyo
Bende uygun fiyata bulamadım çevremde dolmuşla gitmem gerek farklı yerlerde var
Ben bulunduğum semtte istiyorum.
Derken bi yer buldum fiyatıda iyi fakat 1. dönem bitti 2. dönemden devam edicek gönderirsem
cumartesi günleri 4 saat.
Kuran,matematik ve ingilizce..
Gittim görüştüm bir sıkıntı olmaz yetişir konulara dedi
Ama eşim çocuğa belki kötülük yapıyosun diyoiyilik yapim derken
oNLAR PARA İÇİN YETİŞİR,SIKINTI OLMAZ DERLER BAKMA SEN ONLARA AMAÇLARI PARA NASIL YETİŞECEK?
Onlar kaç saat ders görmüşler ing. azda olsa öğrenmişler temelini almışlar şimdi bizimki onlara nasıl yetişecek;? onların kaldığı yerden devam etmek zorunda olucak bişi bilmeden bişiler öğrenmeye çalışacak çocuğa iyi birşey yapmıyosun dedi..
,oooffffff Dünden beri kafayı taktım uyku bile uyuyamadım.
Eşim haklımı?
Şimdi gitse yarım yamalamak mı öğrenicek ingilizceyi?
Çok sevinmiştik oysa oğlumla.
Öğretmende marmara üniv. ingz. öğretmenliği 1.siymiş
İçim şişti ya napimm bana akıl verin
Karanfilce cnm öğretmensin sen sanırım yardım et bana
çok doğru söylüyorsun canım ne diyim ki..kesinlikle bana da hep öyle denkgelir canım sıkkınsa sohbette mutlaka ilişkili bir konu açılır ve ben ferahlamış dönerim eve..İyiki müslüman doğmuş çok şükür.Amma dünya çok oyalayıcı yaa..ben şimdi görümcemin kızından aile gününden geldim kendisi daha yeni evli maaşallah çok güzel evi eşyaları harika .insanın ihtişamına kapılmaması zor .evede geliyosun borç gırtlakta bir yandan sağlık elden gitmiş bi yandan offfhamdolsun rabbim beterinden korusun ...birikim topiği oldu bir derdim var topiği
9 yaşının içinde 3. sınıfa gidiyor seneye okulda ingilizce görmeye başlıcaklar.
Oğlum çok istediği için benim acelem
En iyisi yazı beklemek sanırım.:26:
kizlar ,birsey sormak istiyorum.durum su ki,benim normal ince cam cay bardaklarim yok,simdiye dek,kucuk boy .fincan gibi olan bardaklardan kullandim.Hatta ikeadan almistim,ikiser tane ama degisik renkli :).simdi onlar bana yetiyordu arkadaslarim gelirsede onlari kullaniyordum.Bebek dogunca haliyle insanlar gelirler diye cay bardagi alayim dedim,ama bugun depoda,hani eskiden cok moda olan,altin kaplamali cay bardaklarini buldum.kayinvalidem biz evlenirken esime vermis,bende hic kullanmadim, o zaman normal duz olanlari vardi onlari kaldirmistim haliyle.simdi size sorum,ben bu altin desenli cay bardaklarini kullansam cok mu abes kacar ?acikcasi eskide olsa ,demodede olsa,hosuma giden seyleri kullanmayi severim,ama burda ,cok dusundum nedense.simdi kullanmayacagim kadar bardaga parada vermek istemyiorum,elimdekileri atmayada kiyamiyorum.siz ne dersiniz ?
Tatlım o bardakları pahalı diye alıp kullanamayan var, tabikide kullan moda onlar suan, biliyosun eskiler modaya cikiyor . Ama yikarken makinede yıkama soyulmasın .
Rica ederim tatlim', gule gule kullantekrar modami oldu onlar :)pak alakam olmadigi icin hic denk gelmemeistim.BUgun yikayip yerlestirdim hepsini,ben de kullanmaya karar verdim,teskkurler cevabin icin :)
Tr-lelli,canim o zaman yaz kurslarini beklemek en iyisi.yazin okul arti dersler olmayacagi icin,daha bir konsantre olup ogrenir,madem hevesliymiste.en azindan baska seylere yogunlasip strese girmez.simdi cocugu versen yetersizlik hissine kapilip hevesi kirilabilir.Genede en dogru karari siz verirsiniz,bi bak bakalim,baska firsatlar yoksa,yazi bekle derim ben.bu arada masallah ogluna,o bu azim ve istekle cok cabuk ogrenecek insallah.
canım ben kursu ilk önce okula yardımcı gibi anladım. ilkokullara girmediğimden kaçta ingilizceye başladıklarını bilmiyordum.
okula yardımcı kurslarda ne zaman başlarlarsa başlasın çok sıkıntı olmaz çünkü okulda zaten öğreniyorlar. kursa pratik ve geliştirme kalıyor. ama hiç bilmiyorsa durum başka.
kendimizden pay biçelim ben geçen yıl tecvid kursuna gittim ilk derslerde sınav görevlerim çıktı geri kaldım. ben gittiğimde herkes bişeyler biliyordu ve ben zorlandım bu durumda.
oğlunun hevesini de kırmadan onu ikna edecek bi şekilde konuş derim ister yazın başlasın isterse seneye okulla birlikte gitsin benim düşüncem. yine en doğru kararı siz verirsiniz.
İşin açığı ben çocukların yazın tatili de dolu dolu yaşamalarından yanayım. sabah öğlene kadar sure, elifba için kurslara gitmeleri öğleden sonra seninle, ya da dışarı oyunlarıyla geçirmesi çok güzel olur. onlara da yazık zaten öğrenecek Allahın izniyle okulda. ne kadar hevesli olsa da sonra bıkabilir.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız içinBenim kızımda 3 e gidiyor. Ben acele etmiyorum..mali yönden müsait değilim. İnternetten aşinalığı da oluyor.
Bu linklere baktır
http://www.starfall.com/
http://www.abctooncenter.com/
http://www.lil-fingers.com/video/index.php
http://www.uptoten.com/
http://pbskids.org/