Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

giderken bu haldeyiz sohbetlere ya hiç gitmesek halimiz nice olur? ben hep öyle düşünüyorum her buhrana girdiğimde çıkış kapısıdır, Rabbimin bana rahmet etmesi nazar etmesidir sohbetler... İçime su serpmesidir sıkıntımı derdimi giderivermesidir..

sohbetler nasıl da derdimizi biliverir de tam da ihtiyacımız olan konu denk gelir değil mi?
bugün sohbette bir cümle yedi hemen oracıkta beni. "Rabbimiz elimize iğne batmasını bile küçük günahlarımıza kefaret sayar" Ya şu rahmete şefkate bak. sanma ki Rabbim şu dünyada herkese çeşit çeşit dert sıkıntı vermiş de vermediklerine göre haşa adaletsizlik olmuş.
belki de şu dünyaya bir bacağı olmadan gözü görmeden gelen bi insan bu dünyada en çok üzüldüğü şeye ahirette en çok sevinecek. iyiki görmemişim Rabbim dünyada görmememin karşılığında burda neler verdi diyecek.

kesinlikle bana da hep öyle denkgelir canım sıkkınsa sohbette mutlaka ilişkili bir konu açılır ve ben ferahlamış dönerim eve..İyiki müslüman doğmuş çok şükür.Amma dünya çok oyalayıcı yaa..ben şimdi görümcemin kızından aile gününden geldim kendisi daha yeni evli maaşallah çok güzel evi eşyaları harika .insanın ihtişamına kapılmaması zor .evede geliyosun borç gırtlakta bir yandan sağlık elden gitmiş bi yandan offfhamdolsun rabbim beterinden korusun ...birikim topiği oldu bir derdim var topiği

Kızlar ben nacizane bişi sorucam bana yardım edin nolur ya. Kafam feci karışık

Şimdi bnm oğlum çok ing. kursuna gitmek istiyo
Bende uygun fiyata bulamadım çevremde dolmuşla gitmem gerek farklı yerlerde var
Ben bulunduğum semtte istiyorum.
Derken bi yer buldum fiyatıda iyi fakat 1. dönem bitti 2. dönemden devam edicek gönderirsem
cumartesi günleri 4 saat.
Kuran,matematik ve ingilizce..
Gittim görüştüm bir sıkıntı olmaz yetişir konulara dedi

Ama eşim çocuğa belki kötülük yapıyosun diyo iyilik yapim derken
oNLAR PARA İÇİN YETİŞİR,SIKINTI OLMAZ DERLER BAKMA SEN ONLARA AMAÇLARI PARA NASIL YETİŞECEK?
Onlar kaç saat ders görmüşler ing. azda olsa öğrenmişler temelini almışlar şimdi bizimki onlara nasıl yetişecek;? onların kaldığı yerden devam etmek zorunda olucak bişi bilmeden bişiler öğrenmeye çalışacak çocuğa iyi birşey yapmıyosun dedi..

,oooffffff Dünden beri kafayı taktım uyku bile uyuyamadım.

Eşim haklımı?
Şimdi gitse yarım yamalamak mı öğrenicek ingilizceyi?
Çok sevinmiştik oysa oğlumla.

Öğretmende marmara üniv. ingz. öğretmenliği 1.siymiş

İçim şişti ya napimm bana akıl verin
Karanfilce cnm öğretmensin sen sanırım yardım et bana

Son düzenleme:
Tr-lelli ,Esin hakli aslinda.Dil dedigin en bastan ogrenilmeliki ,temelini kavrayabilesin.simdi cocugunu yazdirirsan,neyin ne oldugunu bilmeden,,tam temeli bilmeden arkadaslarina yetismeye calisacak.ya uzakta olsa baska bir yere yazdir,yada seneye baslasin.Birde soyle birseyde var,durumun elveriyorsa,ozel hocada tutabilirsin,universite ogrencileri harcliklarini cikarnak icin boyle dersler verebiliyorlar.

canım onuda görüştümçok pahalıya geliyo
1.5 saatine 100tl istedi.
Şuan için okadarını veremem.
Ben şuan nereye verirsem verim nihayetinde onlara ayak uydurucak heryerde kurslar 1. dönemden başlamıştır.
Çok akılsızlık ettim daha önce vermemekle çocuğum kendi çabasıyla pcden ing. öğrenmeye çalışıyo
Sürekli kelimelerin ing soruyo öyle hevesli görünce içim gidiyo.
Acaba yaz tatilindemi versem burası yazında devam ediyo
Napsam bilemedim ya eşimde aklımı karıştırdı sende haklısın aslında mantıklı düşününce.

Çocuğunuz kaç yaşında? Küçükse acele etmeyin bence.

9 yaşının içinde 3. sınıfa gidiyor seneye okulda ingilizce görmeye başlıcaklar.
Oğlum çok istediği için benim acelem
En iyisi yazı beklemek sanırım.:26:

Ben daha ekonomik olmak adına böyle bir şey düşündüm. Bazı deterjanlar daha uygun gibi geldi. Ama şu da var, ben deterjanların çok da fiyatlarını bilmiyorum:26:

Perwoll ya da Woolight alıyorum. Gerçi evlendikten sonra ilk kez bitti deterjanım
ben almadım hiç
zaten kargo yönünden hiç nasipli değilim.
bir kere de eve kargo olsun posta olsun ben evdeyken gelsin. yok arkadaş sonra bi de kargo peşine düşcem artık.

Aynen, hem de yarım saatten dolayı kaçırmış olurum, artık okula istiyorum kargoları ben de

Yetişme telaşı yaşaması ingilizce dersinden aldığı zevki ve verimi olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum. Yaz aylarında açılacak yeni bir kurla, daha eğlenceli ve verimli olur gibi.

Kursta eğer mümkünse 1 gün misafir öğrenci olarak alamazlar mı? Böylece daha somut bir fikir edinirsiniz.

Aslında rica etsem olabilir tanıdığım var
Kitaplarıda gösterdiler bana müfredatlarını ama cümle kurmaya başlıcaklarmış(o kursta olan bir arkadaşımın kızı var arkadaşımdan öğrendim detayları)
Nasıl yetişsin yavrum ya
Ama öğretmenler öyle rahat ki zaten görsel duvara yansıtıp anlatıyorum,sorun olmaz, sıkıntı olmaz,zaten basit kelimelerle başladık gibi gibi şeyler söyleyince bi an ikna olmuştum. sevinmiştimde.
Ama şuan mantıklı düşününce hiç içime sinmiyo
Buranın yaz kursuda ben yazı beklesem sanırım daha iyi olacak gibi

Tr-lelli,canim o zaman yaz kurslarini beklemek en iyisi.yazin okul arti dersler olmayacagi icin,daha bir konsantre olup ogrenir,madem hevesliymiste.en azindan baska seylere yogunlasip strese girmez.simdi cocugu versen yetersizlik hissine kapilip hevesi kirilabilir.Genede en dogru karari siz verirsiniz,bi bak bakalim,baska firsatlar yoksa,yazi bekle derim ben.bu arada masallah ogluna,o bu azim ve istekle cok cabuk ogrenecek insallah.

canım ben kursu ilk önce okula yardımcı gibi anladım. ilkokullara girmediğimden kaçta ingilizceye başladıklarını bilmiyordum.
okula yardımcı kurslarda ne zaman başlarlarsa başlasın çok sıkıntı olmaz çünkü okulda zaten öğreniyorlar. kursa pratik ve geliştirme kalıyor. ama hiç bilmiyorsa durum başka.
kendimizden pay biçelim ben geçen yıl tecvid kursuna gittim ilk derslerde sınav görevlerim çıktı geri kaldım. ben gittiğimde herkes bişeyler biliyordu ve ben zorlandım bu durumda.
oğlunun hevesini de kırmadan onu ikna edecek bi şekilde konuş derim ister yazın başlasın isterse seneye okulla birlikte gitsin benim düşüncem. yine en doğru kararı siz verirsiniz.

İşin açığı ben çocukların yazın tatili de dolu dolu yaşamalarından yanayım. sabah öğlene kadar sure, elifba için kurslara gitmeleri öğleden sonra seninle, ya da dışarı oyunlarıyla geçirmesi çok güzel olur. onlara da yazık zaten öğrenecek Allahın izniyle okulda. ne kadar hevesli olsa da sonra bıkabilir.

çok doğru söylüyorsun canım ne diyim ki..
dünkü konumuzda müslüman için "mal" ve "zanginlik" ti. sohbeti dinlerken bol bol terakki etme vaktim oldu.
gerçekten malı olup da sevgisini kalbe koyamamak.. İnşallah bize de nasip olur.
alimlerin o kadar farklı görüşleri olmuş ki bu konuda..
kimisi fakirlik evladır kimisi zenginlik demiş..

tam metni bulamadım bulduğumda ekleyeyim inşallah ama
konu şuydu:
"Ali Sözer’in kaleme aldığı ayın konusunda zühd, fakr, kanaat, kefâf, gına gibi kavramlar Allah Rasulü s.a.v.’in hadis-i şerifleri aktarılarak açıklanıyor. Konuyla ilgili tasavvuf ehlinin görüşlerine yer verilen ayın konusunda şöyle deniyor:

“Zühd, İslâm’ın övdüğü güzel ahlâklardan biridir. Ancak bunun Kur’an ve Sünnet’e uygun olması gerekir. Bunun ilk şartı da Allah rızası için olmasıdır.

Zahid kimselerin hiç çalışıp çabalamayan, insanlara el açan kimselermiş gibi düşünülmesi büyük bir yanlıştır. Onların zühdü dünyayı ellerinden değil, kalplerinden çıkarmış olmasıdır. Yoksa Sahabe ve Tabiîn efendilerimizin hiçbirinden, kendilerini kaderin açacağı bir geçim kapısını beklemeye terk ederek rızık kazanma gayretini bıraktıklarına dair bir rivayet gelmemiştir.”

“Zühd kitapları ne anlatır”, “Dünya kıymetsiz derken”, “Zühd ahlâkının hakikati”, “Mülk, fakir, zengin”, “Zenginlik mi, fakirlik mi?”, “Sabırlı fakir, cömert zengin”, “Ne kadar dünya malı?”, “Alan el, veren el”, “Çok kazanmak yanlış mı?”, “Yeryüzüne dağılın da Allah’ın fazlından rızık arayın”, “Zenginlik ve fakirlik imtihanı”, “Nasıl bir zengin”, “Salih insan, hayırlı mal” başlıkları altında incelenen ayın konusu okurlarını bekliyor.

“Müslümanın Zenginliği” konusu ile ilgili, Leyla Semiz’in kaleme aldığı “Hesabını Bize mi Verecek?” başlıklı düşünce yazısı zihinlerde yeni bir fikir penceresi açıyor.

“Dosdoğru Yol” başlıklı başyazıda ise başyazar Mübarek Erol, kulun dünya yolculuğuna ve bu yolculukta edinmesi gereken istikamete şöyle dikkat çekiyor: “Dünya yolculuğunda kısa vadeli hesaplar yapanlar hep kaybetmişlerdir. Çünkü yol kısadır ve sonu Allah Tealâ’ya varacaktır, dönüşümüz ancak O’nadır. Fahr-i Kainat Efendimiz s.a.v. şöyle buyuruyor; ‘Akıllı kişi nefsini hesaba çeken ve ölümünden sonrası için amel işleyendir. Aciz insan da nefsini kendi hevasına tabi kılan, sonra da Allah’tan kurtuluş bekleyendir.’”

Dergide ayrıca Ahmet Nafiz Yaşar’ın “Üstün Olan Kim?”, M. Fatih Çakır’ın “Efendimiz s.a.v.’in Hayatında Sıla-i Rahim”, Mümin Munis’in “Bir Fethin Anahtarı Ebu’l-Hasan Harakanî k.s.”, Taha Yıldız’ın “İhlas-Riyâ İkilemi”, Meltem Altuntaş’ın “Haber Ne Kadar Haber?” ve T. Ziya Ergunel’in “Tevazuyla Yücelmek” başlıklı yazıları yer alıyor.

“Hayatımız Sünnet”, “Hal Dili”, “Derviş Bohçası”, “Tasavvuf Klasikleri”, “Tavan Arası”, “Dün Bugün Yarın”, “Dünya Hali” ve “Tencere” köşeleri dikkat çeken konularıyla okurlarını bekliyor.

Her ay olduğu gibi özenle hazırlanan Semerkand Çocuk eki de dergiyle birlikte hediye ediliyor."

kizlar ,birsey sormak istiyorum.durum su ki,benim normal ince cam cay bardaklarim yok,simdiye dek,kucuk boy .fincan gibi olan bardaklardan kullandim.Hatta ikeadan almistim,ikiser tane ama degisik renkli :).simdi onlar bana yetiyordu arkadaslarim gelirsede onlari kullaniyordum.Bebek dogunca haliyle insanlar gelirler diye cay bardagi alayim dedim,ama bugun depoda,hani eskiden cok moda olan,altin kaplamali cay bardaklarini buldum.kayinvalidem biz evlenirken esime vermis,bende hic kullanmadim, o zaman normal duz olanlari vardi onlari kaldirmistim haliyle.simdi size sorum,ben bu altin desenli cay bardaklarini kullansam cok mu abes kacar ?acikcasi eskide olsa ,demodede olsa,hosuma giden seyleri kullanmayi severim,ama burda ,cok dusundum nedense.simdi kullanmayacagim kadar bardaga parada vermek istemyiorum,elimdekileri atmayada kiyamiyorum.siz ne dersiniz ?

Tatlım o bardakları pahalı diye alıp kullanamayan var, tabikide kullan moda onlar suan, biliyosun eskiler modaya cikiyor . Ama yikarken makinede yıkama soyulmasın .

Tatlım o bardakları pahalı diye alıp kullanamayan var, tabikide kullan moda onlar suan, biliyosun eskiler modaya cikiyor . Ama yikarken makinede yıkama soyulmasın .

tekrar modami oldu onlar :)pak alakam olmadigi icin hic denk gelmemeistim.BUgun yikayip yerlestirdim hepsini,ben de kullanmaya karar verdim,teskkurler cevabin icin :)

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için gitmemesine karar verdik.
Aklı bu seferde yine onda kalıcaktı anlıyomu? anladımı? ne anlıyoki? gibigibi kurcaktım ben takıntılı bir tipim zaten.
bu linklerede bakıcam oğlumla çok teşekkür ederim
iyiki varsınız yahu.

Bu arada bugün pazarımız vardı

1 kilo ıspanak(1.5tl)
1 tane karnabahar(tanesi 1 tl)
1kilo brokoli(2.5tl)
1 kilo hamsi(3.5 tl)
3tl'lik kabuklu fıstık
minnak domateslerden 1 kilo(2tl)
1kilo portakal(1.5tl)
1kilo elma(1.5tl)
ısırgan(çorbasını yapıcam) 1.5tl
marul(1tl)
maydanoz(50krş)
kabak(tatlılık)2tl
limon(filesi 1tl içinde 6 tane vardı)
muz(3tl)

çok ağır oldu ama sürünerek geldim

sonra onları bıraktım bime gittim
oğluma okul için ayran meyve suyu süt yoğurt falan aldım

50 tl harcadım ama baya bişiler almışım he.

bizim burda pazar kurulduğu gün marketler halk günü ilan ediyo o marketten bu markete koşuyoruz acayip düşüyo fiyatlar bi markette patates 1.80di.

Gez gez dur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…