Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

:KK9::KK9:

ayy çok güldüm hepimiz bi başkayız demek bu gece :))
okumadan yazdım girer girmez baktım sen de içlenmişsin..
benim bi yanım yarım eksik, çok üzülüyorum bazen acaba ben bu imtihanı kaldıramıyacak mıyım ki diyorum içime öyle hüzünler çöküyor ki..

geçmiş olsun canım.
neyse gideceği varmış artık.
ben de dün gittim pazara
10.5 tl tuttu ama ben meyve almadım.
aslında marketle kıyaslayacak olursak pazara ucuz geldi bana:111:

limon 1 kg 1,5 tl
mantar yarım kilo 2.5 tl
marul 2 normal boy(büyük bile sayılabilir) 1.5 tl
havuç 1 kg 1 tl
maydonoz 0.5 tl
muz 1 kg dan fazla 3.5 tl

cnm sizin pazar uygunmuş ben 0.5 tl ye maydonoz fln bulamıyorum kıvırcık küçük boy 2 tl
çok uygunmuş
herşeyi tam alayım meyvesi sebzesi dersen 30 tl gider o da birer kilodan

geztapo cnm çıkacağı varmış o paranın sağlık olsun

kızlar şimdi altın almak mantıklı mı? yani bilezik almak istiyrm ama eşim aldırmıo ya

Hanımlar birikim yapmak, paranızı değerlendirip geleceğe yatırım yapmak için borsada küçük işlemlerde yapabilirsiniz. Forumda daha önceden paylaştığım yazıyı okumanızı öneririm. Bir tavsiye de benden olsun dedim :KK34:

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm sizin pazar uygunmuş ben 0.5 tl ye maydonoz fln bulamıyorum kıvırcık küçük boy 2 tl
çok uygunmuş

kızlar şimdi altın almak mantıklı mı? yani bilezik almak istiyrm ama eşim aldırmıo ya

genelde küçük maydonozlar 50 krş olurdu bu sefer büyüğünü aldım ben de.. meyve evde çok var almadım annem getirmiş evde yenmez diye.

aman kızlar bugün sabah bi çıktık az önce girebildik ama baya çok iş hallettik.
anneme rapor çıkarcaktık tıptan iştme cihazı için onu yaptık.
geldik fotoğraf çektir işitme cihazı satan yere git derken bi ara da namaz kılmaya vakfa girdik.
aman benim aldığım pijamaların daha da güzelleri:KK53:
zaten 2 ye tamamlayacaktım onu aldım.
bi de aylardır beklediğim sucuk gelmiş hemen stok yaptım.
zeytin borcum vardı onu ödedim.

annem de kendine çok uyguna etek aldı ordan pek iyi oldu.

50 de elkartımı doldurdum bugün karanfilce vites attı tabi tatil bitiyor sadece ben 140 tl harcadım gitti:KK55: annem de aldı bişeyler.
aman eşim de yüzmeye yazılmak istiyordu 250 tl ye 6 aylığına pek zoruma gidiyor ya yazılmasa mı ki:26: yani yazılsın tabi de girdikçe ödese daha iyi olur her zaman gitmez ki bi süre sonra bıkar insan.

Son düzenleme:
çok uygunmuş

Ben bileziklerimi alırken işçiliği en az olandan aldım.
Adam öyle izah etti kartta yazdı eğer kullanmıcaksan yatırımlık ise bozdururken kartla getir düşmem dedi.
Tabiki altının ozamanki fiyatı ne olur bilemicem.
Yarım alıcaktım ben bileziğe kadar paramı değerlendirim yani harcanmasın diye düşündüm ama yarım alış 295 satış 289 diyodu nette vazcaydım 6 tl fark var gerek yok.
Uzun süreli saklamayacağım için vazgeçtim
Cumhuriyette(yani tam) kaybın olmuyo ama bozdururken onu alabilirsin dilersen
uzun vadeli düşünüyosan en akıllıcası bileziktir fikrimce yani ben öyle yapıyorum (saklayacak yerinde varsa)
Neticede bilezik bu :KK34:

Bizim burda eğer akşam pazara gidersen o maydanozlar 25krş düşüyo
Teyzemler felan bize geliceklerse genelde hep pazarın kurulduğu güne denk getiriyolar ziyaretlerini pazarımız gerçekden ucuz.
ev terlikleri 3.5 tl bazen 2.5 bile var
Ev babetleri 5 tl
Akşam üzeri 3 liralıkları 2-1.5 düşürüyolar kaçdan satabilirsen
Gecen haftalarda 75krş elma, 50krş turp bile gördüm akşam.
Nekadar iyi tatları bilemicem almadım.
Benim eşim yemez o elmayı beğenmez paşam.

ben zamanında hep aldım bilezik şimdi hiç cesaret edemiyorum.
takmayı pek severim ama hiç yok :KK1:

Bizim burda eğer akşam pazara gidersen o maydanozlar 25krş düşüyo
Teyzemler felan bize geliceklerse genelde hep pazarın kurulduğu güne denk getiriyolar ziyaretlerini pazarımız gerçekden ucuz.
ev terlikleri 3.5 tl bazen 2.5 bile var
Ev babetleri 5 tl
Akşam üzeri 3 liralıkları 2-1.5 düşürüyolar kaçdan satabilirsen
Gecen haftalarda 75krş elma, 50krş turp bile gördüm akşam.
Nekadar iyi tatları bilemicem almadım.
Benim eşim yemez o elmayı beğenmez paşam.

bizimki şu meşhur olan çok ucuz ve renkli pazarlardan değil. ama idare ediyor işte.

ben zamanında hep aldım bilezik şimdi hiç cesaret edemiyorum.
takmayı pek severim ama hiç yok :KK1:

Bende hiç takıp öyle sokağa biyere çıkamıyorum :26:
düğün olursa takıcam diyorum yine duruyolar kendimi tuhaf hissediyorum
ahhh düğündeki 17 burma onları hiç takmamıştım gitti yavrucaklarım
Onun hırsı var bende eşime hepsini alıcaksın diyorum çünkü onun yüzünden harcandı.
şimdikiler daha kalın aldıklarım...

eşim:
17 tane alamam ben bak bunlar kalın 7-8 tane alsak kurtarmaz mı diyooo.. uyanıkk
Kurtarmaz efendimmm ııı ıııhhhh!

Son düzenleme:
Ayy bizde pazar mazar yok, marketten takılıyoruz full.:26:

Pazar fırsatı olanlar bol bol değerlendirin valla.

dün cumaydı görümcemde toplandık orda kadının teki gözüyle yedi beni eve geldim amaann bir baş ağrısı miğrenim tuttu zaar saat sekizde attım yatağa kendimi.Allahım yarabbim resmen öldürüyo bu migren adamı :KK53:aha gözlerimde aynı böyle olmuş .:KK60:bu sabah...neyse dün sütçü geldi sordum kendisine sütte mi tuhaflık vardı yoksa bende mi diye meğer kimsenin yoğurdu tutmamış abla aldığım yerden kaynaklı bir daha olmaz sana kaç kiloysa o süt bedava veriyim ödeşelim dedi herkese öyle vermiş yazık kıyamadım hakkım helal olsun önemli değil dedim.çocukcağızın ekmeği burdan birde yeni bebeği oldu yazık dün hiç satış yapamadı.karanfilce sizin pazar ucuzmuş canım hakkaten gelsekmi ne yapsak doğudamıydın canım sen ? Rabbim insanları bazen evlatla bazen evlatsızlıkla bazen fakirlikle bazen hastalıkla sınar.Aslında imanımızı sınar onun için sen sabredenlerden ol canım.ne demiş Rabbimiz kullarım sabırla ve namazla benden yardım dilesinler.inşallah Rabbim hayırlı bir evlatla ödüllendirsin seni ve bütün isteyenleri..bende oğlum kardeşsiz kalacağı için çoookkk üzülüyorum ama dr.lar resmen ölürsün dediler ne yapayım? :KK50:
trlelli insan kitabı bitince boşluğa düşüyor de mi? çok iyi anlıyorum ben bu ara kitabım yokken hazır meal okuycam biraz çok faydalı oluyor yaşantıma.
lavin arkadaşım aramıza hoşgeldin.ucuz marketleri takip etmeye çalış pazar yoksa canım .sevimli senin bebiş seni uyutmuyo sanırsam benim oğlumda öyleydi sıpa ağlardım artık resmen bi uyku yüzü göremicem ben diye bugünler de geçer benimki dana oldu artık :KK1:neyse mektup gibi oldu gozlerinizden öpüyom guzular :KK1:

Günaydın..

Arkadaşlar dün sohbetteydim ben konu gıybetti..
Gıybet edip af dileyen tövbe eden birisi cehennemden en son çıkan olacakmış.
Düşünün tövbe ettiği halde..
Gıybet en kötü günahmış..
Nefsimize hakim olalım susmak en büyük kaçış yoludur.

yine kitabımdan:

Bir hata, bir şeyi eksik yaptığında hemen şeytan ortaya çıkar, kendini değersiz hissettirir,

işte o an de ki;

"Hatadan ve eksiklikten münezzeh olan Allah'dır.
Kul dört dörtlük olmaz!" ve onu susturuver..

Günaydın..

Arkadaşlar dün sohbetteydim ben konu gıybetti..
Gıybet edip af dileyen tövbe eden birisi cehennemden en son çıkan olacakmış.
Düşünün tövbe ettiği halde..
Gıybet en kötü günahmış..
Nefsimize hakim olalım susmak en büyük kaçış yoludur.

yine kitabımdan:

Bir hata, bir şeyi eksik yaptığında hemen şeytan ortaya çıkar, kendini değersiz hissettirir,

işte o an de ki;

"Hatadan ve eksiklikten münezzeh olan Allah'dır.
Kul dört dörtlük olmaz!" ve onu susturuver..

Ahhhh gıybet öyle ince bir çizgi ki... Ben de 2 ay önce sohbette dinlemiştim, bazı şeyler bizim için nasıl da doğal konuşuluyor olmuş, meğer çoğu gıybete giriyor. Hep içimden kendimi frenliyorum.

Hele ki 'Erkekler, hepsi böyle........, Almanlar bilmem.....' bu gibi genellemelerin olduğu ithamlar hep gıybet. Helallik de alınmaz. Allah yanlışa düşmekten korusun. Kimbilir nefsime yenilip neler söyliyorumdur:26::KK25:

Ahhhh gıybet öyle ince bir çizgi ki... Ben de 2 ay önce sohbette dinlemiştim, bazı şeyler bizim için nasıl da doğal konuşuluyor olmuş, meğer çoğu gıybete giriyor. Hep içimden kendimi frenliyorum.

Hele ki 'Erkekler, hepsi böyle........, Almanlar bilmem.....' bu gibi genellemelerin olduğu ithamlar hep gıybet. Helallik de alınmaz. Allah yanlışa düşmekten korusun. Kimbilir nefsime yenilip neler söyliyorumdur:26::KK25:

Aynen ya

Nefsimize nasıl hakim olucaz bende bilmiyorum

düşün düşmanımıza bile dua etmeliymişiz :KK43: nerde okadar iyilik sever yürek bende..

Kul hakkı işte insanın yaşı ilerleyip sanki ölüme daha yaklaşmış gibi hissettikçe kendini daha da evhamlanıyo

Ben bir kaç arkadaşımla ilişiğimi kestim bu sebepden.
7-8 kadın haftada 1 bir araya gelip onu bunu kocalarını çekiştiriyolardı
Ben artık gelmicemde denmiyo uymasanda onlara dinliyosun
Sonra taşındım oğlumun okulu değişti koptuk(oğlumun anasınıfından velilerdi)
Söylendiler hatta gittin aramıyosun gelmiyosun(yürüme mesafesiyle 15dk aramız suan) işim var diyip hep geçiştirdim.
Böyle böyle kendimizi çekicez.

Aynen ya

Nefsimize nasıl hakim olucaz bende bilmiyorum

düşün düşmanımıza bile dua etmeliymişiz :KK43: nerde okadar iyilik sever yürek bende..

Kul hakkı işte insanın yaşı ilerleyip sanki ölüme daha yaklaşmış gibi hissettikçe kendini daha da evhamlanıyo

Ben bir kaç arkadaşımla ilişiğimi kestim bu sebepden.
7-8 kadın haftada 1 bir araya gelip onu bunu kocalarını çekiştiriyolardı
Ben artık gelmicemde denmiyo uymasanda onlara dinliyosun
Sonra taşındım oğlumun okulu değişti koptuk(oğlumun anasınıfından velilerdi)
Söylendiler hatta gittin aramıyosun gelmiyosun(yürüme mesafesiyle 15dk aramız suan) işim var diyip hep geçiştirdim.
Böyle böyle kendimizi çekicez.

En sevmediğim şeylerden birindir koca dedikodusu. Bir sorunu olan anlatsa, paylaşsa çekiştirmeden amenna. Aynı şeyi erkekte de sevmem, Allah böyle insanlarla karşılaştırmasın.

Gıybet çok kötü birşey kızlar dediğiniz üzere, yine dediğiniz gibi farkında olmadan konuşuyoruz, olsun ben onu yüzüne de söylerim zaten dememiz bile birer gıybetmiş malesef :KK43:
Eski sahabeler arasında sohbet olurken kötü bir koku geldiğinde gıybet yapıldığını anlayıp, hemen uzaklaşıyorlarmış oradan, öncelerden farkedilebiliniyormuş yani, ama şimdi farkedemiyoruz daha çok dedikodu yapalım diye şeytan ağzımıza bal çalıyormuş, onu bize o kadar tatlı gösteriyor ki, konuştukça konuşasımız geliyor, hatta ortada bişey yokken bile yokmu bir havadis deyip açıveriyoruz konuyu... :KK43:
birde gıybetin isim verilmeden yapılanı daha kötü imiş, mesela diyoruz ya " aşağıdaki mahallede bi kadın var ayy ne yaptı bilsen anlatamam ... " bu konuşma herşeye açık herkesi zan altında bırakıyor, bunu duyan biri o mahalledeki tüm kadınlara suçlu gözüyle bakacak vesaire :KK43:

çok ince noktalar var Rabbim affetsin İnşAllah :KK14:

hiç birinizi beğeemiorum siz beğendim sayın kızlar :))

hani geçen bi misafirim geldi demiştim sadaka konusu gelince de aklıma o geldi.
misafirim yaşı ilerlemiş ama kısmet olmadığından evlenememiş bi bayan.
ama çocukluğundan beri çok aktif. öğrencilerle ilişkisi çok iyi, yurt müdürlüğü yaptı gençlik sorumlusu oldu hep çalıştığı yerlerde.
burda oturduğu yeri sorduk ara bi mahallede sobalı bi evde oturuyormuş. aslında belediye elemanı.geliri de iyi. annem dedi ki gidince o geçineceği kadar parayı alır gerisini burs verir. gerçekten o kadar öğrencisi var ki bursla okuttuğu. ve hep gerçek ihtiyaç sahibi terbiyeli ahlaklı insanları bulur onları okutur.

bir an dedim ki. işte gerçek birikimi o yapıyor.

dedikodu ise tam bi kısır döngü hiç içinden çıkamıyoruz. Rabbim hesap gününde yardımcımız olsun

geztapo canım doğuda değilim ortalarda bir yerlerdeyim :KK1:
lavin canım sen de bi pazar bulabilirsen güzel olur aslında ben pazarı market manavından daha çok seviyorum. tabi biraz işin kurdu olmalısın. biraz gözaçık cıkıp kimlerin seçtirdiğini güzel sattığını filan bulmalısın

hiç birinizi beğeemiorum siz beğendim sayın kızlar :))

hani geçen bi misafirim geldi demiştim sadaka konusu gelince de aklıma o geldi.
misafirim yaşı ilerlemiş ama kısmet olmadığından evlenememiş bi bayan.
ama çocukluğundan beri çok aktif. öğrencilerle ilişkisi çok iyi, yurt müdürlüğü yaptı gençlik sorumlusu oldu hep çalıştığı yerlerde.
burda oturduğu yeri sorduk ara bi mahallede sobalı bi evde oturuyormuş. aslında belediye elemanı.geliri de iyi. annem dedi ki gidince o geçineceği kadar parayı alır gerisini burs verir. gerçekten o kadar öğrencisi var ki bursla okuttuğu. ve hep gerçek ihtiyaç sahibi terbiyeli ahlaklı insanları bulur onları okutur.

bir an dedim ki. işte gerçek birikimi o yapıyor.

dedikodu ise tam bi kısır döngü hiç içinden çıkamıyoruz. Rabbim hesap gününde yardımcımız olsun

geztapo canım doğuda değilim ortalarda bir yerlerdeyim :KK1:
lavin canım sen de bi pazar bulabilirsen güzel olur aslında ben pazarı market manavından daha çok seviyorum. tabi biraz işin kurdu olmalısın. biraz gözaçık cıkıp kimlerin seçtirdiğini güzel sattığını filan bulmalısın

Karanfilim pazarlar bize uzak, minibüsle gitmem gerek. Arabamız yok çünkü, böylesi daha zahmetli oluyor anlayacağın.

Kızlar bu arada sanal alışveriş yapanınız oldu mu hiç? Hepsiburada da görüyorum deterjan vs. ama hiç almadım.

ben almadım hiç
zaten kargo yönünden hiç nasipli değilim.
bir kere de eve kargo olsun posta olsun ben evdeyken gelsin. yok arkadaş :KK43: sonra bi de kargo peşine düşcem artık.

lavin benim bir tane kemik hastası arkadaşım var migrosun sanal mağzasından evinin bütün alışverişini yapıyor herşey kapıya geliyor lakin migros çok pahalı bir market .karanfilce insanların en hayırlısı başkalarına faydalı olandır demiş efendimiz o tanıdığınız ne kadar şanslı keşke bizde veren el olabilsek.trlelli bende gidiyorum cumaları sohbete dinliyoruz ama uygulama noktasında sıkıntı var maalesef keşke ilmimizle amil olabilsek.

X