Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

euro olarak canim,kilometresi ne kadar yuksekse ona gore fiyati dusebiliyor.bizimki 58 bindeydi.sifirdan araba istemistik onlardada en dusugu 20 bin euro.tabi euroyu turk parasina gore hesaplarsan,turk lirsai olarak yuksek bir miktar cikiyor.hayilrlisi insallah yaza kadar toplanir paraniz.

nickinin altındaki yazı cok dikkatimi cekti dogrusuuu ..
sevdim valla (takmadıkca mutlusun )
elimde olsa keske,hicc takmazdımm
23 yasındayım 3 yıllık evliyim 1 yıldır bebiş arzusundayım

israf iyi birşey değil bu kesin ..
bende üzgünüm biraz müsrifim

müsrifliğin dereceleri vardır canım..
farkında olmak gerekir önce bu en önemli adımdır.
tasarruflu olmak yavş yavaş yaşam biçimine dönüşür.. zaman alır.

İsraf edeceğine ondan biriktirdiklerinle güzel şeyler yapabilmek insanı daha da mutlu eder.
aslında harcamak değil insanı mutlu eden..

şu hikayeyi duyduğumda çok hoşuma gitmişti.

Sanki yedim caminin hikayesi
Fatih Sinanağa Mahallesi Kırbacı Sokak’ta yer alan caminin, en kayda değer özelliği, ilgi çekici hikayesidir.
Keçeci Hayreddin ve yahut Adanalı Şakir efendi’nin
(hikayenin kahramanın bu iki kişiden hangisi olduğu net olarak bilinmemektedir)
canı pahalı ve gereksiz bir şey yemek istediğinde sürekli bir şekilde ‘sanki yedim’ diyerek istediğini almayıp parasını biriktirmiştir.
Zamanla biriken paralardan da bu camii, inşa edilmiştir.

tr_lelli demişsin ya şükredelim diye...
Allah bize de varlık içinde şükretmeyi, kazandıklarımızı yine onun yolunda da harcamayı nasip etsin..

Son düzenleme:

elhamdülilllah herseyy bolll ... kıymetini bilip sükretmeliyizz

nickinin altındaki yazı cok dikkatimi cekti dogrusuuu ..
sevdim valla (takmadıkca mutlusun )
elimde olsa keske,hicc takmazdımm
23 yasındayım 3 yıllık evliyim 1 yıldır bebiş arzusundayım
:))
Allah en kısa zamanda tüm isteyenlere hayırlısıyla nasip etsin

şimdi oldu :)
çünkü 13 bin tl olsa çok ucuz olurdu. tr de o rakam 40 bine tekabül ediyor.
biz daha düşüklere bakıyoruz canım bakalım nasipte ne var

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

tabi haklisin,benim anlatim hatam olmus,bu miktar bile,hic kenarda parasi olmayan biz icin cok buyuk bir rakam,ama bir cesaret aldik iste.Birde 20 bin euroya alalim diyorduk,faizi susu busu derken bize cok tuzluya geldi,anlayacagin benim sartlarimda birisi icin 13 bin euroda cok fazla bir miktar,ama turk lirasi olarak hesapladigimda gordugum rakamlar karsisinda daha bir urkuyorum,allah yardim etsin,siizz ne kadarlik bir araba almayi dusunuyorsunuz ??

yeni gelen arkadaslarda hos gelmisler,topik senlendi vallahigene bekleriz

arkadaşlar iyi akşamlar...Royemcim hayırlı uğurlu olsun düdütünüz Allahım kazasız belasız bindirsin ödeme kolaylığı versin inşallah.Karanfilcim Allahım sanada en kısa zamanda hayırla sağlıkla bir evlat nasip etsin inşallah .yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler ..ben şahsen iyiki bulmuşum bu topiği herbiriniz güzel insanlarsınız hissimce...tr lelli canım o kitabı çok duydum inşallah edinecem .kızlar bugün felekten bigün çaldık sinemaya gittik .çooookkk sıkışığız ama oğluş çok güzel karne gtirdi yavrum için gittik çokta eğlendik .Ama şimdi 40 liraya bisürü bişi alırdım diyorum biyandan da amaann ruhumuzu tedavi ettik boşver diyorum . ama mısırı ve suyu evden götürdüm.bu yaşam tarzına hiç alışık değilim kendimi kötü hissediyorum .bugünlerde geçer inşallah.bu sabah şöyle kahvaltı sofrasına baktım hiç pazar kahvaltısı gibi değil dedim içimden sonrada şükrettim bunu bulamayanda var diye ..bu da geçer ya hu dedim .bu arada yaşım 39 12 yaşında bir oğlum var ve 16 yaşında bir diyabetim var maalesef insülin pompası denilen bir cihazla yaşıyorum ama kimseye muhtaç değilim elhamdülillah işte hayatımın özeti kızlar.eğer sağlıklıysanız bence dünyanın en zengini sizsiniz ...

Konunun hepsini okuyamadım genel baktım ama çok imrendim sizlere sizler kadınsanız ben neyim?
Birde eşle uyumlu olmak gerekiyor benim eşimde tasarruflu değilki ben tek başıma ne yapabilirim yemeği 2. Gün yemez hep tabağın dibinde muhakkak bırakır. Çocuk gibi dün etli patetes yemeği yaptım baktım yenmeyecek komşuma çıkardım. O da sakın atma 1 kaşık yemek bile olsa biz yeriz diyor.
Birde şu adı geçen kitap nedir bulamadım ismi geçmiyor sık sık

karanfilciğim mesela yayla çorbası yapıcam pirinçi pilavdan artanı kullanırım
birde pirinç çorbası yapıyorum şehriye gibi yağda salçayı kavurup su ekliyorum kaynayınca artan pirinçleri atıyorum nane ekliyorum limonlu seviyorsanız limon suyuda ekleyebilirsin
eğer artan pirinçte yoksa bu çorbaları kırık pirinçle yapıyorum

cnm daha önce tanışmıştk seninle sonra bende topicler karıştı kpss fln girdi araya uzun sürede katılamadım aranıza ama kısmetse burdayım artık yaşım 28 kpss ye hazırlanıyorum 3 yıllık evliyim benimde hala çocuğum yok

bu dediğin çorbaları ben hiç bilmiyormuşum meğer..
yayalayı duyarım ama tam olarak nasıl bişey bilmiyorum.
benim bildiğim pirinçten sadece yoğurt çorbası.
hatırlıyorum canım hatırlamaz mıyım hiç :)
sen de zayıftın ama ben artık değilim aldı başını gitti kilolar.
estağfirullah canım. burda birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.
ben de ilk evlendiğimde daha çok israf ederdim. teyzem bile farkında
eskiden onların köpeklerine 2 koca poşet kuru ekmekle giden ben şimdi ufak bi poşeti bile dolduramıyorum
benim eşimde tabağın kalanını bitirmez bi türlü yine şeytan dürttü diyorum ona bazen.
yemek az kalınca görüntüsü itiyor sanırım. ben de yemeği kaşıkla toplayveriyorum temiz bi görüntüyle hadi şimdi ye diyorum ya da kendim kaşığa alıp ağzına veriyorum
en olmadı kendim yiyorum artık yiecek durumum varsa.

canım o komşun nimet senin.
kıymetini bil.

çok geçmiş olsun Rabbim yardımcın olsun canım.. Allah oğluna da sana hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin.
ben de seni çook sıcak buldum

hangi filme gittiniz? düğün dernek mi?

nasıl aldın cnm kiloları bende 2 3 kilo aldım ama eskiye göre daha iyiyim gerçi hiçç takmıyorum artık aman sağlık olsun da gerisi önemli değil
evey yoğurt çorbasına yayla da denilio ya o çorba işte yoğurtla yapılan

oh oh topik şenlenmiş

benim eşim de öyle
ben yemekleri az yapıyorum o yüzden
tek öğünlük yani
bi tek çorbayı ertesi gün de yer, onu çok yaparım bazen
hoş bu sene pek de yemek yapamıyorum, çocuktan dolayı
annemlerdeyiz genelde

Tam benlik bir konu çok güzel :)
Benim annemde görümcemde kalan pirinç pilavını yayla çorbası için kullanır
Ben sık pirinç pilavı yapmadığım için kalmaz
Annem birde kalan pirinç pilavını yaptığı bulgur pilavı piştikten sonra altını kapar sıcakken üstüne katar
İkisi karışır çok güzel olur herkes değişik bir tarif olduğunu düşünür ama o atmamak için yapıyor :)
Ben de hiç sevmiyor israfı faturalar hep kontrolüm altındadır aşmasına izin vermem
Pazara 10 günde bir giderim pişerebilecek yiyebilecek kadar sebze meyve alırım
Salça bulgur pirinç soğan domates biber nohut fasulye memleketten gelir
Haşlarım bakliyatları buzluğa domatesler kavanoza konserve olur
Kışın kabak patlıcan biber almam mevsim sebzesi neyse onu alırım kalanı yazdan stok
Yazdın taze fasulye barbunya bezelye biber atarım hep
Mahalle arasındaki marketler 1 lirada olsa daha uygundur büyük marketlere girmem :)
Kahvaltılığı yiyebileceğimiz kadar alırım bozulmasına kokmasına izin vermem
Deterjanları falan da indirimdeyse alırım stok yaparım
Eti kıymayı buzdolabı poşetlerine parça parça yemeklik koyup muhafaza ederim
Bir kıyafeti çok beğensem de hep aynı mantıktayımdır ihtiyac mı istek mi
Bu ikilemden istek olduğuna karar verirsem kolay kolay almam
Sayamayacağım kadar kıyafetim ayakkabılarım yoktur
2 kışlık 2 yazlık ayakkabı bana yeter de artar
Çok yüksek maaşlarımız yok kirada oturuyoruz ama her ay 500 tl atabiliyorum fix
Fazla atıyorum az atmıyorum bu limiti düşürmüyorum yokmuş bu para gibi düşünüyorum
Kredi kartını giyim ayakkabı gibi kullanırım markette falan kullanmam
6 yılllık cep telefonumu kullanıyorum alo demesi yetiyor
yirmi küsür yaşımdayım ama içim mi geçti bilmiyorum ben böyleyim :)
Gittiğim ev gereğinden fazla sıcaksa içim el vermiyor kombisini kapamaya kalkışıyorum
Evimin bereketi rızkımız için bolbol dua ediyorum Allah bugünlerimizi aratmasın

Aceleyle alinti yapamadim kizlar kusura bakmayin

Bi arkadas guzel soylemis, israf etmemek eslede uyumlu olursan basarilabiliyor, ck sukur Allah bozmasin esimde israfi sevmez. Cevremde israf eden kocalar var ve esleri pek onlerine gecemiyor, zor bi durum.

Pirinc pilavi artarsa yogurtlu yayla corbasi yapiyorum, yada ezogelin corbasi yapiyorum.birde misket kofteler yapip unlayip pilavdan artanida kaynatip limon sıkıyorum kofteleride atip kaynattikmi bebeisler cok seviyo

Nohut yemegindeki nohutlari suzgecfen suzduruyorum, robottan cekip, aynen et koftesi malzemelerini koyup ister yagdanister firinda kizartiyorum. Cok beceremedim galiba anlatmayi

Kalan meyvelerdende tatli yaoarim genelde.

Kendimide tanitayim, 34 yasindayim 27 aylik ikiz kuzularim var, darisi basiniza 8 yillik evliyim. 15 yil calistim, hamileligimden bu yana ev hanimiyim, hemde tipik turk kadini seklinde antidpresan kullandiimdan 9 kilo aldimda, tabi antidepresanin arkasina asaklaniorum ama bohazda fena yani kalanlar ziyan olmasin dedikce olan bana oldu

Heehhh aklima gelenler var,

Bebislerin küloylu coraplarinin ayak uclari ve tabanlari delinir yada erir, diksende eridigi icin tutmaz, birde dikildimi insanin ayagini o dikis. rahatsiz eder. Bende o coraplarin ayak kisimlarini kesiyorum ve ayni renk kisa corap dikiyorum. Sanki külotlu corabin ustune birde kisa corap giydirmisim gibi duruyor, soylemezsem kimse anlamiyor

Kuzularima bornoz lazimdi' evdeki buyuk boy havulardan kendim dikdim olllleeey ...... ya ben geri donusum yapinca acayip mutlu oluyorum

Pazardanda uygun kumaslardan alirim, gunluk giyebilecegim tunikler dikerim.

Cocuklarimin kucuk gelen kiyafetlerini saglik ocagina goturuyorum, ordan ihtiyaci olanlara veriyorlar. Mama sandayesi, yatak vs bazi seyleri sattim, bazi seyleride ihtiyaci olanlara verdim.

Aaa bir geri donusum daha aklima geldi
1 lt süt kutularini atmiyorum ust taraflarini kesip yikiyorum sonra onari birbirine yapistiriyorum, etrafinida yapiskanli renkli folyoyla sariyorum, gardrobuma, hobi malzemlerime, tamir malzemelerimize duzenleyici olarak kullaniyorum.
Kucuk meyve suyu kutularinida ortadan kestim, yapistirdim, etrafini kapladim, pul-boncuk-dugme-arma bulari duzenledim. Wc kagidi rulo ici yuvarlak kartonlari birlestirdimkapladim, altlarina plastok silikonladim, kurdele ve lastikleri duzenledim.

Cope gidecek kiyafetlerinde dugmelerini, armalaini alirim ustunden oyle atarim.

Esimin dar kiyafetlerinden baen kuzularima biseyler dikerim.

Esime araba alirken mazotlu olsun diye tutturdum, az yakiyor diye

Royem hayirli olsun arabaniz.'

Canım merhaba
Ben bir kitapdan bahsettim onumu soruyorsun acaba?

Bukre(1. en beğendiğim)
Allah de ötesini bırak (şuanda okuduğum)

Topiğimizi severim ben cici yaparım ona

Size BUKRE (Kahraman Tazeoğlu) kitabından bişi paylaşmak istedim.(umarım beğenirsiniz)

Babası fakir ve annesini çocuk yaşta kaybetmiş fakir bir kızın kaleminden..

------------

"Çocukken kantinde simit kuyruğunda simit almayı beklerken hemen yan tarafta hamburger sırasındaki mutluluğa hüzünlü gözlerle bakan kücük kız..
Hiç aklımdan çıkmaz o anlar hamburger 1 liraydı ve biz 1 liaradan bile fakirdik

Fakirlikle baş etmeyi babamdan öğrendim ben.
Floreslı evlerdeki soluk yaşamı
Makarna ve pilavı ekmekle yemeyi
Okul bitiminde defteri baştan sona silip gelecek yıl yine o defteri kullanmayı
Takvim yapraklarıyla defter kaplamayı
Gazlı kalemlere kolonya döküp ömrünü uzatmayı
çorap yamalamayı
Paralı tuvalet yerine cami aramayı
Minibüste acaba şöför para üstünü unuttumu diye kaygılanmayı
Et döner yerine tavuk döner yemeyi
Mönüdeki yemek seçimini resimlerden değilde fiyatlardan seçmeyi
Kıyafet alışverişinin sadece bayram arifesinde yapılacağını
Bu nekadar? diye sordukdan sonra ben biraz daha bakayım demeyi
Pazara akşam saatlerinde gidilmesini
Çayın bir kaç kez daha kullanılabileceğini
vs

Bunların hesini babamdan öğrendim ben.
Ve bunlardan hiçbir zaman utanmadım ben ve babamı buna mecbur eden hayattan.

Çünkü ben babamın kızıydım.
Babadan kalan parayla alınmış gıcır gıcır ayakkabılaın üzerinde durmayı kendi ayaklarının üzerinde durmak sananzenginlere inat.

diye devam etmekde yaşanılanlar

Kah ağladım kah sevindim 1.5 günde okudum bundan daha kötülerini yaşayanlar mutlaka vardır Yazar çok güzel çok net anlatmış
Nasıl gerçekçi değilmi

Hayırlı sabahlar kızlar
taze ekmek yaptım. kahvaltımı yapayım da dünden kalan temizliğime devam edeyim.
özel bi çabayla almadım canım kiloları. sanırım yaş ilerleyince insan alıyor.

hey maşallah ne cevherler varmış
çok sağolun kızlar paylaşımlarınız için

yasemin bayıldım becerilerine dikiş dikebilmek ne güzel bişeey.
ben yapamıyorum öyle kıyafet filan.
ama sökülmüş iç çamaşırı, tayt, body gibi şeylerin söküklerini diker tekrar kullanırım. iyice gitmişse de silgi bezi yaparım. mutfak hariç diğer yerlerin temizliği için hiç bez satın almışlığım yoktur. atletlerden müthiş cam bezi oluyor

gözlerim doldu..
çoğu o kadar tanıdık geldi ki..
aslında bunları çocukluğumuzda, lisede, ünv de kendi paramızla idare olurken hep yaşadık..
bazen diyorum ki yokluk varken bir arada olan bizler mi fakirdik, yoksa varlık içinde yalnız yaşayan yeni nesiller mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…