Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

sağolasın canım Allah razı olsun..
peşin para en iyisi aslında..hem istediğin yerden alırsın hem de daha uygun olur. baban da size yardım ederse alırsınız taksit taksit ödersiniz inşallah.
ev mi temizliyorsun?
ben daha o safhalara hiç geçmedim.
hiç de geçesim yok.
şu geçenki atlattığım grip iyi serdi beni.
15 tatilde eve uğramayıp temizlikten de yırtmayı düşünüyorum.
bakarsın sizin oraya gelirmişiz :)

hoşgeldin sefalar getirdin canım :KK16:
çok sıcaksın maşallah taa buralardan hissettim..:KK1:
Maşallah sen de bizdensin.
ben de sevmiyom arkadaş israf yapma ki daha kaliteli bi hayat yaşayasın değil mi??
bence israf sağlıksız ve gereksiz şeylerle dolu, dışarda bol bol yemek, her gördüğünü almak, abur cubur tüketmek... mideni tıkasıya doldurmak..
bence insan israftan kısarak, içinde huzurla oturacağı evini(kiracı olmak zor gerçekten), arabasını, ufkunu açacak gezileri yapabilir.
Rabbim bizlere yolunda da harcayabileceğimi bol helal rızıklar nasip etsin.

bende makine bozulmadı ama yani hiç deterjan koymamış gibi oldu.
alıntı olayını beceremedim bu sefer niyeyse..duana amin diyorum karanfilce gerçekten israftan kaçarken aynı zamanda sağlığımızıda korumuş oluyoruz .Biz kirada değiliz Allahtan eşimin babasının evinde oturuyoruz .Ama işte asansörsüz beşinci kat benimde sağlık sorunlarım olduğu için biran önce kendi evimiz olsun istiyoruz nasip artık mevlaya bıraktım sonu hayır olsun

günaydın hanımlar kaç gündür okudum topiği baştan sona .Bana yazdıklarınız çok iyi geldi .Yalnız olmadığımı gördüm.Ben çalışmıyorum tek maaşla hem kredi ödeyip hem geçinmeye çalışıyoruz bu ara çok bunaldım.Tasarruf için pek bişey yapamıyorum gibi geliyo bana.evde fazla ışıkları yanık tutmamak süpürgeyi haftada ikiye düşürmek fırını daha az çalıştırmak kıyafet alışverişini kısmak diyemiycem uzun zamandır çarşı olayını unuttuk zaten,bulaşık makinesi deterjanını ikiye bölerk kullanmak,diğer el deterjanınıda sulandırarak kullanmak ,tuvalete yer silmeye çamaşır makinesine kullandığım deterjanı minimuma indirmek,dışarda yemek olayını kesip etli vs .değişik tarifleri evde denemek,sebze meyve alışverişinde pişireceğimi planalayarak almak ,abur cubur yerine sütçüden aldığım açık sütle tatlı yapmak ,yoğurdu evde mayalamak gibi şeyler yapıyorum.Ama zaten içerde olduğumuz için köklü bir çözüm gerekiyor.EV kredisine girecektik eşimin ailesi 25-30 bin kadar verecekti biz onla düze çıkıp sıfırdan mortgage çekecektik .Evdeki hesap çarşıya uymadı ülkedeki kaos ortamı düzelene kadar askıya aldık .şimdi eşim tekrar ihtiyaç kredisi çekip kredi kartlarını temizleyecek lanet olsun o kartlara zaten onlar başımızı yedi.geçen yaz ardı ardına düğünler benim ekstra sağlık masraflarım herşey üst üste geldi ve biz bu hale geldik.durumu düzeltmek için babanladan iste diyorum ona yanaşmıyor .bakalım Allah sonumuzu hayr eylesin.Karanfilcim topiğine balıklama dalmış oluyorum bu mesajla hadi hayırlısı bakalım.ev işleri beni bekler ben kaçtım :KK54:

Hosgeldin,yapabilecegin herseyi en iyi sekilde yapiyorsun zaten.Su kredi kartlarina cok Sinir oluyorum,biz ilk defa bu sene boyle birsey yaptik.aslinda bu sene paramiz olmadigi icin,taksitle esya aldik.tam kredi karti degil ama cogu yerden bu kartla alisveris yapabildigimiz icin,kullanmistik haliyle.bir baktimki1400 gibi bir rakama ulasmis.aldim karti esimden.kullanmiyoruz simdi.kapattiracam onu.bende cok zorlandim bu aralar,onceden calisiyordum simdi tek maasa dusunce,insan eskisi gibi rahat davranamiyor ama yasiyorsun iyi kotu iste.allah kimsenin kapisina dusurmesinde. Biraz idare,biraz sabirla kalkilir altindan.Bence gecinebilmemin en onemliunsuru,kredi kartlarindan kurtulmak.sizde o borclardan kurtulursaniz rahat bir nefes alisiniz.allah kolaxlik versin .

Bu arada,bende son stoklama islerimi yapiyorum.bebek gelmeden ,esim ve benim acil ihtiyaclarini hallettik.Birde dun markete gittik,bir litrelik sivi yag 0,88 kurustu.nornaldr1,25,1,35 gibi bi rakama satiyorlar.Bende 30 sise aliverdim.bu ay bakicam ucuz bdukca bozulmayan seyleri Stok yapicam.onumuzdeki ay itibariyle,kredi odemeside basliyacak,nerden 3-5 arttirsam kardir.

Hosgeldin,yapabilecegin herseyi en iyi sekilde yapiyorsun zaten.Su kredi kartlarina cok Sinir oluyorum,biz ilk defa bu sene boyle birsey yaptik.aslinda bu sene paramiz olmadigi icin,taksitle esya aldik.tam kredi karti degil ama cogu yerden bu kartla alisveris yapabildigimiz icin,kullanmistik haliyle.bir baktimki1400 gibi bir rakama ulasmis.aldim karti esimden.kullanmiyoruz simdi.kapattiracam onu.bende cok zorlandim bu aralar,onceden calisiyordum simdi tek maasa dusunce,insan eskisi gibi rahat davranamiyor ama yasiyorsun iyi kotu iste.allah kimsenin kapisina dusurmesinde. Biraz idare,biraz sabirla kalkilir altindan.Bence gecinebilmemin en onemliunsuru,kredi kartlarindan kurtulmak.sizde o borclardan kurtulursaniz rahat bir nefes alisiniz.allah kolaxlik versin .

Bu arada,bende son stoklama islerimi yapiyorum.bebek gelmeden ,esim ve benim acil ihtiyaclarini hallettik.Birde dun markete gittik,bir litrelik sivi yag 0,88 kurustu.nornaldr1,25,1,35 gibi bi rakama satiyorlar.Bende 30 sise aliverdim.bu ay bakicam ucuz bdukca bozulmayan seyleri Stok yapicam.onumuzdeki ay itibariyle,kredi odemeside basliyacak,nerden 3-5 arttirsam kardir.
valla stokladıklarını koycak yerin varsa en iyisini yapmışın canım eline geliverir rahat olur.Biz oğluma hamileyken en iyisinden bez almıştık farklı boyutlarda baya stoklamıştık tavsiye ederim çünkü bezede acayip zam geliyor .

Ne güzeldir; Dört gözle beklediğiniz bir haberin gelmesi, Sabaha dek uyutmayan diş ağrısının dinmesi.. Yıllar sonra bir gün bir yerde, çocukluğunuzda annenizin sizin için yaptığı kurabiyelere rastlamak... Yağmurdan sonra, açan güneş... Buz gibi sokaktan sıcacık eve girmek... Yorgunluktan bitmişken yatağa uzanmak... Tutuğunuz takımın ezeli rakibini yenmesi... Kızgın kumlarda uzun uzun yattıktan sonra bedeni denizin serinliğine bırakmak... Sabahları kızarmış ekmek kokusuyla uyanmak... Bir doktor muayenehanesinin kapısından, şüpheleri dağıtmış olarak sevinçle çıkmak... Yaz sıcağında, bir öğle uykusunun mahmurluğunu, buz gibi bir dilim karpuzla atmak... Bir bahçenin önünden geçerken duyduğunuz hanımeli kokusu... Sabah uyanıp o gün tatil olduğunu hatırlamak... "Artık bitti" derken sizi arayıvermesi... Yaşlı ana babanızın, hala çaldığınız kapının arkasında ya da hattın öbür ucunda olması... Fırından yeni çıkmış ekmeğin köşesi... Bir köşede birbirine sarılmış uyuyan kedi yavruları... Evinizden, pişmekte olan etli biber dolması kokusunun yayılması... Soğuktan titrerken elinize tutuşturulan bir bardak çay... Meteliksiz bir gününüzde, çoktandır giymediğiniz ceketinizin cebinden para çıkması... Onunla ilk kez yalnız kalmak... Uzun, sıcak bir yürüyüşten sonra karşınıza çıkan bir çınar altı. Sabahtan beri ayağınızı vuran ayakkabıları çıkardığınız an... Sudan bir sebeple küstüğünüz arkadaşınızla barışmanız... Yıkanmış, ütülenmiş, mis gibi kokan yatak takımlarını koynunda uyumak... Bir sandalın kenarına oturarak bacakları denize sallandırmak... En sevdiğiniz yemeğin ilk lokmasını ağzınıza aldığınız an... En önemlisi, nefes almak, konuşmak, duymak, yürümek, görmek, anlamak... "Ne güzeldir"... ve ne güzeldir; arkadaşlarınızdan, sevdiklerinizden alacağınız sıcacık bir merhaba..

böyle yazılar moral motivasyonumu yüksek tutmama yarıyor.Buda geçer arkadaş sakın üzülme diyorum kendi kendime ...

Ne güzeldir; Dört gözle beklediğiniz bir haberin gelmesi, Sabaha dek uyutmayan diş ağrısının dinmesi.. Yıllar sonra bir gün bir yerde, çocukluğunuzda annenizin sizin için yaptığı kurabiyelere rastlamak... Yağmurdan sonra, açan güneş... Buz gibi sokaktan sıcacık eve girmek... Yorgunluktan bitmişken yatağa uzanmak... Tutuğunuz takımın ezeli rakibini yenmesi... Kızgın kumlarda uzun uzun yattıktan sonra bedeni denizin serinliğine bırakmak... Sabahları kızarmış ekmek kokusuyla uyanmak... Bir doktor muayenehanesinin kapısından, şüpheleri dağıtmış olarak sevinçle çıkmak... Yaz sıcağında, bir öğle uykusunun mahmurluğunu, buz gibi bir dilim karpuzla atmak... Bir bahçenin önünden geçerken duyduğunuz hanımeli kokusu... Sabah uyanıp o gün tatil olduğunu hatırlamak... "Artık bitti" derken sizi arayıvermesi... Yaşlı ana babanızın, hala çaldığınız kapının arkasında ya da hattın öbür ucunda olması... Fırından yeni çıkmış ekmeğin köşesi... Bir köşede birbirine sarılmış uyuyan kedi yavruları... Evinizden, pişmekte olan etli biber dolması kokusunun yayılması... Soğuktan titrerken elinize tutuşturulan bir bardak çay... Meteliksiz bir gününüzde, çoktandır giymediğiniz ceketinizin cebinden para çıkması... Onunla ilk kez yalnız kalmak... Uzun, sıcak bir yürüyüşten sonra karşınıza çıkan bir çınar altı. Sabahtan beri ayağınızı vuran ayakkabıları çıkardığınız an... Sudan bir sebeple küstüğünüz arkadaşınızla barışmanız... Yıkanmış, ütülenmiş, mis gibi kokan yatak takımlarını koynunda uyumak... Bir sandalın kenarına oturarak bacakları denize sallandırmak... En sevdiğiniz yemeğin ilk lokmasını ağzınıza aldığınız an... En önemlisi, nefes almak, konuşmak, duymak, yürümek, görmek, anlamak... "Ne güzeldir"... ve ne güzeldir; arkadaşlarınızdan, sevdiklerinizden alacağınız sıcacık bir merhaba..

çok güzel bi yazı.. çok hoşuma gitti..

sağolasın canım Allah razı olsun..
peşin para en iyisi aslında..hem istediğin yerden alırsın hem de daha uygun olur. baban da size yardım ederse alırsınız taksit taksit ödersiniz inşallah.
ev mi temizliyorsun?
ben daha o safhalara hiç geçmedim.
hiç de geçesim yok.
şu geçenki atlattığım grip iyi serdi beni.
15 tatilde eve uğramayıp temizlikten de yırtmayı düşünüyorum.
bakarsın sizin oraya gelirmişiz :)

evet, ersağdan da o yüzden deterjan istettim :21:
ben bu ara yapamazsam hiç yapamam daha
şimdi ben odayı temizlerken dolapları falan döküyorum
bizim oğlanın gözleri dönüyo, bi sürü oyuncak buldum diye :KK53:
o birkaç şeyle oynarken ben dolapları hallettim
pazar günü de adın gelip kaba işi yapcak
tatilde de birkaç misafirim var, ben de birkaç yere gitcem, temizlik bitsin de rahat edeyim dedim
hadi bakalım, sanırım aklınızda buralara gelmek var :KK16:

evet, ersağdan da o yüzden deterjan istettim :21:
ben bu ara yapamazsam hiç yapamam daha
şimdi ben odayı temizlerken dolapları falan döküyorum
bizim oğlanın gözleri dönüyo, bi sürü oyuncak buldum diye :KK53:
o birkaç şeyle oynarken ben dolapları hallettim
pazar günü de adın gelip kaba işi yapcak
tatilde de birkaç misafirim var, ben de birkaç yere gitcem, temizlik bitsin de rahat edeyim dedim
hadi bakalım, sanırım aklınızda buralara gelmek var :KK16:

ben yeni çağırdım ya kadın o yüzden uzun süre çağırmam artık :KK53:
dolapları aslında kadın silince çok iyi oluyormuş onu anladım. çünkü çok yorucu oluyor(mutfak dolapları) in çık bacaklarım kötü oluyor.
biz kadınla bezi sıkıp ben kadına uzattım o sildi işbirliğiyle iyi oldu :)

bu yıl hiç bi güne katılmadım ders programım malum. gelen olmayacak gibi duruyor. benim de anneme gidesim var zaten bakalım artık zaman ne gösterir.

kaynım gitcek belki kv de gider. çağırırsa benim de kafama eserse giderim.
ama çok yoruldum bu yıl belki bu tatilde iyi bi yatarım nasıl özledim bilsen..

tam ben geldim bu topikte şubat tatiline girdi galiba nerdesiniz kızlarrr :KK1:

ben buralardayım :KK3:
birikime devam
ama ev işlerine daldım, çocuk da olunca daldığım yerde boğulacak gibi oluyorum bazen :KK53:
bugün de o yatınca biraz iş yaptım, çünkü burda kar tatili yapıldı bugün, o yüzden evdeyim
öğleden sonra da babam gelip bakıcak çocuğa, ben biraz daha iş yapcam

ben bu aralar çocuğa hazırladığım öğünlerini dökmekten muzdaribim
birçoğunu artık ben yiyorum, ama bazen çöpe döktüğüm oluyor
beni bi uyarın, motive edin, o tabakların dibini bile yalamaya razı çocuklar var dünyada biliyorum
ağlayasım geliyor bazen :KK50:

birikime devam
ama ev işlerine daldım, çocuk da olunca daldığım yerde boğulacak gibi oluyorum bazen :KK53:
bugün de o yatınca biraz iş yaptım, çünkü burda kar tatili yapıldı bugün, o yüzden evdeyim

beni bi uyarın, motive edin, o tabakların dibini bile yalamaya razı çocuklar var dünyada biliyorum
canım merhaba ..çocuğa hazırladıklarımı döküyorum demişsin ya acaba besinleri birbirine çokmu karıştırıyosun ? çocuklar biraz daha sade yani gıdaların tadı birbirine karışmamış şekilde seviyolar belki ondan yemiyodur.illede dökmek zorunda kalıyosan çöpe dökmek yerine hayvanların yiyebileceği bir yere döksen israf olmaz böylece bir canlıyı doyurmuş oluırsun.ben öyle yaparım kalan bişeyi çöpe dökmem hiç.yazık onlarda rızıklansın.orası doğuda biyer sanırım ne güzel kar yağması ben ankaradayım burası kupkuru çok kötü hastalıklar kol geziyor valla.işlerin kolay gelsin ...

canım merhaba ..çocuğa hazırladıklarımı döküyorum demişsin ya acaba besinleri birbirine çokmu karıştırıyosun ? çocuklar biraz daha sade yani gıdaların tadı birbirine karışmamış şekilde seviyolar belki ondan yemiyodur.illede dökmek zorunda kalıyosan çöpe dökmek yerine hayvanların yiyebileceği bir yere döksen israf olmaz böylece bir canlıyı doyurmuş oluırsun.ben öyle yaparım kalan bişeyi çöpe dökmem hiç.yazık onlarda rızıklansın.orası doğuda biyer sanırım ne güzel kar yağması ben ankaradayım burası kupkuru çok kötü hastalıklar kol geziyor valla.işlerin kolay gelsin ...

yoo, her şeyi ayrı ayrı yediririm
hatta iki çeşit varsa onun yiyebileceği yemek
önce birini, diğer öğününe de öbür yemeği yediririm

hayvanlara vermek mantıklı
atandığım köyde öyle yapardık, çöpe bir şey gitmezdi
ama burda hayvanlara dökebilceğim bi alan yok :26:

evet, kar sabah yağdı, sonra da eridi :KK53:
o soğuklarda tatil yapmadılar da bugün yaptılar
zaten ders mers de yoktu artık, öğrencilerin %70i gelmiyor
gerçi tatil çok iyi oldu benim için, çocuk uyuyunca temizlik yaptım

sonunda bende katılıyorum aranıza..bıraz zor olacak ama olsun...damlaya damlaya gol olur mısalı:)
eşimin gelırınden henüz bır bırıkım yapamıyoruz...umarım şubat sonu azda olsa kırpacağım:)..
evlere ış verıyorum kıskardeşımın adına ..bende yapıyorum azda olsa elhamdulıllah..
en azından oğlumuza harçlık..
yaptığımız ışlerden azar azar para alabılıyorduk..bu ara bıraz fazla verdıler 2 gr altınımız oldu..
gerçekten el emegıyle para kazanmak güzel bır duygu..
ınşaallah ustune ek yapabılır paylaşabılırım sızlerle..
konuları okumaya çalışıyorum...sayenızde bılgılenıyorum..gel gorkı bılgıde kalıyor..ev masraflarından kıstıkça artıyor sankı...elektırık doğalgaz hak getıre..
neyse zamanla sızden aldığım bılgıler ışe yarayacak ınanıyourm:)
kk yı sevıyorum ...

sonunda bende katılıyorum aranıza..bıraz zor olacak ama olsun...damlaya damlaya gol olur mısalı:)
eşimin gelırınden henüz bır bırıkım yapamıyoruz...umarım şubat sonu azda olsa kırpacağım:)..
evlere ış verıyorum kıskardeşımın adına ..bende yapıyorum azda olsa elhamdulıllah..
en azından oğlumuza harçlık..
yaptığımız ışlerden azar azar para alabılıyorduk..bu ara bıraz fazla verdıler 2 gr altınımız oldu..
gerçekten el emegıyle para kazanmak güzel bır duygu..
ınşaallah ustune ek yapabılır paylaşabılırım sızlerle..
konuları okumaya çalışıyorum...sayenızde bılgılenıyorum..gel gorkı bılgıde kalıyor..ev masraflarından kıstıkça artıyor sankı...elektırık doğalgaz hak getıre..
neyse zamanla sızden aldığım bılgıler ışe yarayacak ınanıyourm:)
kk yı sevıyorum ...
hoşgeldin canım..
el emeğiyle kazanılan para çok kıymetlidir bilirim.
Allah bereketini artırsın damlaya damlaya göl olsun inşallah.
sen zaten çok israf etmiyorsundur da o yüzden kıstıkça masraf artıyor gibi oluyordur. sen yine israf etmemeye çalış..
birikime devam

çalışmadığım yerden sormuşsun:KK53:
tam ben geldim bu topikte şubat tatiline girdi galiba nerdesiniz kızlarrr :KK1:

dönem sonu yoğunluğu vardı şimdi rahatlarız inşallah :KK1:

hoşgeldin canım..
el emeğiyle kazanılan para çok kıymetlidir bilirim.
Allah bereketini artırsın damlaya damlaya göl olsun inşallah.
sen zaten çok israf etmiyorsundur da o yüzden kıstıkça masraf artıyor gibi oluyordur. sen yine israf etmemeye çalış..
QUOTE]

hoş buldum:)
amin cumlemızın bereketı artsın ınşaallah..
takıpteyım ..

Günaydın:KK3:

Okulumuz tatil oldu nihayet aldık karnemizi :)
oğlumla kahvaltılar yapıp yemekler hazırlıyoruz artık özlemişim.
Onun harici evde vakit öldürmeye devam.
Bu aralar Kendimi kitaplara vurdum.

2 günde bir kitap bitirdim falan.
Okunası 2 kitabım daha kaldı ve şuan elimdeki kitap "Allah de ötesini bırak" nasıl güzelsin sen öyle diyip de seviyorum arada kitabımı.
Bulaşık mak bozuldu onu yaptırdım 150tl sıkışmış. baydım ayıldı zaar.

Kenara 300 tl atabildim ancak zar zor oda faturalardan taksitlerden elimde para kalmıyo onlada yarım almayı düşünüyorum.

haftaya gezmece tozmaca yemece içmeceler var.
Kilomu korumam lazım.:KK20:

okuduğum kitabımdan minnak bir satır paylaşıp mutlu hafta sonları diliyorum..
:KK42:

"Tüm mahlukatın tınısını bile duyan Rabb'in senin sesini mi duymayacak sanıyorsun? O ümidini kesmeyenlerle beraberdir"

Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun arkadaşlar..

Son düzenleme:
X