Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

hayatımızın her alanı korsanöyle bi işlemiş ki.:KK31:

benim de en çok kafamı kurcalayan kullanılan programlar
işletim sistemi binin üstündedir, office 400-500, hele okulda kullanılan programlar.. çeşit çeşit.
bizler bilgisayarı 1500 tl ye alıyoruz ama içi aslında en az 5 bine dolar :KK31:
(herkes kendi penceresinden bakıyor :KK1:)

Ay inşallah ben de sizden göre göre kitap okumaya yeniden başlarım :KK52:
beni uçurtma avcısı bitirdi. 6 yıl önce başladım ama bitiremedim.
ben liseden beri kitap okurum ama hiç okuduklarımda cinsel içeriğe rastlamamıştım. ilk defa uçurtma avcısında gördüm öyle bişey(ahmet günbay yıldızlarla büyürsen öyle olur) ve ne bilim hoşuma gitmedi. oysa filmelerde de küfürler görüyoruz ama sanırım kitaba yakıştıramıyorum.
o günden beri yabancı kitap okumamıştım geçen yıl eşimin okuduğu sil baştanı okuyayım dedim:KK53: hakeza yine öyle çıktı. ama o çok pisti hemen bıraktım.
sonra beni en iyi Od pakladı onu çok sevdim her sayfasından lezzet aldım ama işte çok yavaş okuyorum en aşağı 6 ay sürmüştür. :KK31:

Negüzel kitap okumayı sevenler bir aradayız:KK16:
Birbirimize öneride bulunabiliriz bol bol o halde sevindim ya
İnternette yorumlara bakmakdan sıkılmıştım burdan en azından öneri alırım direkt.

Kitapların içinde yaşamak çok başka bişi
Onları hafızanda canlandırmak, acılarına ortak olmak,kah ağlamak,hak gülmek sonrasında "ene bitti ya bu." diye üzülmek.
Diğer sayfayı merakdan azıcık gözünün ucuyla bi taramak

Benim kitaplarla anılarım var..

İlk evlendiğimde kitap aşığı olduğumu bilen eşim bana 4 torba dolusu kitap getirdi

-Hayırdır? kitapçımı soydun bre adam nedir bu dedim.
Sana kitap aldım dedi
-Onu görüyorumda abartmamışmısın sen yahu? dedim
-Bak çaldıysan söyle iade ederiz ben yalvarırım yeni evliyiz diye seni hapsede atmazlar ehhii ehhii =) diye baya da dalga geçtim
Ne çalcam ya bi abi yazarmış kendisi kücük çapta evini boşaltıyodu kitapları da vericekti bende hanım pek sever abi ver bana dedim. dedi

(ozamanlar eşim sosyetik kokonaların olduğu sahile nazır havuzlu mavuzlu lüx bir sitenin kücük esnafıydı)

Ben bi çıldırdım ben bi napcamı bilemedim hepsinin kücücük odanın ortasını döktüm oturdum ortasına

Bir çoğu saman kağıt.
Eski kitaplar
Osmanlı tarihi, nutuklar,edebiyat,bilmem cumhurbaşkanının bilmem nesi, solcu eylemlerim solcu kitapları vs vs
İçlerinden elediklerim oldu anneme pasladım

Bir kitap ozamanın yazarına imzalatılmış Selma Çamen'e sevgilerimle diye..

Her kitapda bir not Selma Çamen 1971
Selma Çamen 1968
Selma ÇameN 1975

Selma hanım her kimse hepsini tek tek okumuş olmalı
Kitap aralarında notlar buldum
Kısa yazılmış kartpostallar
Kimbilir ne anılar yaşamıştı bu kitaplar

Bu hanımı çok bulmak istedim yazar kişi taşınmış egede yazlığına gitmiş ulaşamamıştı eşim kendisine
Netten arattım elimde iz yok
Sadece isim adres yok,telf yok
tarih ve isim

Nerdedir, kimdir,hayattamı,napar bunlar bana bir izmidir çok kafamı kurcalmıştı

Sonra sonra hiçbişi bulamayınca vazgeçtim aramakdan.

Kitaplarım hala çatı arasıda saklarım

Böyle bir anım var işte kitaplarmı beni seviyo ben mi bilmiyorum:KK34:

Ay ne güzel yazmışsın beni bile heveslendirdin.:KK16:

hayatımızın her alanı korsanöyle bi işlemiş ki.:KK31:

benim de en çok kafamı kurcalayan kullanılan programlar
işletim sistemi binin üstündedir, office 400-500, hele okulda kullanılan programlar.. çeşit çeşit.
bizler bilgisayarı 1500 tl ye alıyoruz ama içi aslında en az 5 bine dolar :KK31:
(herkes kendi penceresinden bakıyor :KK1:)

Ay inşallah ben de sizden göre göre kitap okumaya yeniden başlarım :KK52:
beni uçurtma avcısı bitirdi. 6 yıl önce başladım ama bitiremedim.
ben liseden beri kitap okurum ama hiç okuduklarımda cinsel içeriğe rastlamamıştım. ilk defa uçurtma avcısında gördüm öyle bişey(ahmet günbay yıldızlarla büyürsen öyle olur) ve ne bilim hoşuma gitmedi. oysa filmelerde de küfürler görüyoruz ama sanırım kitaba yakıştıramıyorum.
o günden beri yabancı kitap okumamıştım geçen yıl eşimin okuduğu sil baştanı okuyayım dedim:KK53: hakeza yine öyle çıktı. ama o çok pisti hemen bıraktım.
sonra beni en iyi Od pakladı onu çok sevdim her sayfasından lezzet aldım ama işte çok yavaş okuyorum en aşağı 6 ay sürmüştür. :KK31:

Ay ne güzel yazmışsın beni bile heveslendirdin.:KK16:

Bende yabancı kitap okumuyorum bir defa aldım
İçinde bir isim vardı (hatrımda değil) 30 sayfa okudum hala kızmı erkek mi olduğunu çözemedim
Yurtta kalıyolar tamam kız olsun diyorum yan odada erkek var onun odasına gidip dertleşiyo erkek olsun diyorum kız arkadaşı var odasında başlarımmm onun cinsiyetinede onada diyip bırakmıştım =)

İçinde bir isim vardı (hatrımda değil) 30 sayfa okudum hala kızmı erkek mi olduğunu çözemedim
Yurtta kalıyolar tamam kız olsun diyorum yan odada erkek var onun odasına gidip dertleşiyo erkek olsun diyorum kız arkadaşı var odasında başlarımmm onun cinsiyetinede onada diyip bırakmıştım =)

çok komiksin canım ya:KK9:

ay okuyunca gülüm resmen millet icek deli kendi kendine gülüo

ay okuyunca gülüm resmen millet icek deli kendi kendine gülüo

O gün bugün yabancı roman okumuyorum ben
Kitapcı abi öneriyo abi ben isimlerin erkek mi kız mı olduğunu çözemiyorum diyorum diyorum gülüyo adamda.

Napim kafam basmıyo:KK37: merak ediyorum

O gün bugün yabancı roman okumuyorum ben
Kitapcı abi öneriyo abi ben isimlerin erkek mi kız mı olduğunu çözemiyorum diyorum diyorum gülüyo adamda.

Napim kafam basmıyo:KK37: merak ediyorum

yabancı kitap okumaktan bende hoşlanmam
ama bazı severek okuduğum kitaplar var
kristin hannah kış bahçesi çok güzeldi çok beğenerek okumuştum arada güzel kitaplar çıkıo ama genelde aynı dertten yakınıyorum bende :KK70:

meraba kızlar bende 7 aylık evliyim tasarruf adına napıyosun diye soracak olursanız şu dönemler tasarrufun en dibini yapıyoruz diyebilirim :) kendi düğünümüzü kendimiz yaptığımız için şuan hali hazırda ödediğimiz bi kredimiz var onun üzerine de kendi yaşayacağımız ev alamasakda öğrenclere yönelik apart daire satn aldık üzerine onun da taksitleri bindi ee bir de kira var tabi kirayıda ödüyoruz takdir edersiniz ki geriye bi şey kalmıyo :KK70: bi de bebek olsa nolur halimiz bilmem :))) bu sıkışıklığın içinde tabi yaşam şeklimizde değişmeye basladı önceden dısarda yemek yemeler canın sıkılnca hadi kalk tatlı yiyelim demeler hepsi bitti kollara kuvvet evde kendim yapıyorum *-* kullanmadığım odaların peteklerini kapatıyorum içme suyunu parayla almıyorum bulunduğum sehirde su firmaları var onların çeşmelerinden ücretsiz doldurabiliyorsun ordan getiriyoruz suyumuzu filan derken ay bitiyor yeni ay yine yeniden devam :))

Gunaydin kizlar

İcme suyunu bende cocuklara satin aliyorum, esimle ben evdeki musluga devam:-)

Kitap okumaniz cok guzel cok imrenirim ama bi turlu okuyamam sıkilirim. Cok sukir edebiyat hocalarim okuyor gibisin ama derlerdi:-)
Sadece tavsiye ve israr uzerine nlp ile ilgil kitap okudum zaten yaptigim seylermis, sarmadi oda.

Lavas ve yufkalari bu ara cok becerikli olamasamda kendim yapiyorum

Ekmegimi kendim yapiyorum, bunda tasarruftan cok saglik acisindan yapiyorum. Yari yariya tam bugday unu ve beyaz un kullanarak yapiyorum.
Cocuklar cipsi sviyor ben almadim hic ama disarda gorduler ve dedelerimiz bizi dnlemedi verdi.
Bende evde yapiyorum kitir kitir yicem diyorlar 10 dk da yapiyorum. Bayadir hazir kurabiye falanda almadim.

Kirec sokucu olarak camasir sodasi kullaniyorum makinaya.

Bulasik makinasindada limon tuzu, elma sirkesi, kaya tuzu, karbonat kullaiyorum, halilari karbonat ve sirkeyle siliyorum, hem saglikli hem tasarruflu:-)

Toplam 5 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 4 ziyaretçi)

üye olun geliverin gari bakmayın kızlar öyle:KK34:

Gunaydin kizlar

Kitap okumaniz cok guzel cok imrenirim ama bi turlu okuyamam sıkilirim. Cok sukir edebiyat hocalarim okuyor gibisin ama derlerdi:-)
Sadece tavsiye ve israr uzerine nlp ile ilgil kitap okudum zaten yaptigim seylermis, sarmadi oda.

Ekmegimi kendim yapiyorum, bunda tasarruftan cok saglik acisindan yapiyorum. Yari yariya tam bugday unu ve beyaz un kullanarak yapiyorum.
Cocuklar cipsi sviyor ben almadim hic ama disarda gorduler ve dedelerimiz bizi dnlemedi verdi.
Bende evde yapiyorum kitir kitir yicem diyorlar 10 dk da yapiyorum. Bayadir hazir kurabiye falanda almadim.

Bulasik makinasindada limon tuzu, elma sirkesi, kaya tuzu, karbonat kullaiyorum, halilari karbonat ve sirkeyle siliyorum, hem saglikli hem tasarruflu:-)

cnm bu sirkiyeyi çok duydum bulaşık mak. na ama bulaşıklar kokar diye cesaret edemedim kokmuyor mu

yasemin

bunları makinenin nerelerine nerelerine koyuyon :)

kızlar hiç izlediğiniz dizi var mı?

trt de böyle bitmesin var o kadar zevk alıyorum ki izlerken
ilk bi tren bölümünü tv de denk gelmiştim.
sonra oturdum bütün bölümlerini baştan sona izledim aslında çok olmuş bu dizi başlayalı ben 3-4 ay önce farkettim.

arkadaşlar tek tek alıntı yapamadım sistem değişti ya bi türlü alışamadım gıcık oluyorum.valla kitap konusunda önerim tabiiki olur .canan tan ın bütün kitaplarını tek solukta okudum diyebilirim asla süründürmem.ayşe kulinin piyasadaki bütün kitaplarını okudum ve hepsini öneririm hele bir sevdaLİNKA VARDI BENİ BENDEN ALMIŞTI TAAA üniversitedeyken okumuştum ama yok bökyle bir anlatım.elif şafakın aşk ve bit palasını okudum .yabancı yazar olarak pek bilmiyorum ama tavsiye üzerine senden önce ben diye bir kitap okudum bittikten sonra hafatalarca etkisinden çıkamadığım için başka kitaba başlayamadım düşünün yani...Ahmet ümitin bütün kitaplarını okudum.ahmet günbay yıldız ında okuduğum çok eseri var.onuda severim . huzur sokağını okumadıysanız şiddetle öneriyorum.bunların dışında her zaman başlanmış bir hatimim vardır bazen 3 günde bazen haftada bir cüz okurum hatim bittikçe bidaha başlarım . gelelim bulaşık makinesine sirke konusuna...bende kullandım bir iki kez sonra makinem bozuldu servis çağırdım abla kadınlar birbirinden duyuyo sirke koyuyolar sonrada maki,neler böyle bozuluyo sakın kullanmayın dediydi.makinem iflah olmadı yenisini aldık :KK1: tabii eşim hala bilmez bu mevzuyu.

sonradan gördüm karanfilcim benim dizilerim şöyle:salı :cinayet cuma:yalan dünya cumartesi:bugünün saraylısı birde her akşam 6 da starda beni affet .. bunlar işte tavsiye ederim çok severek izliyorum hepsini .

Gunaydin kizlar

yasemin sen ev işleri topiğindeki yaseminsin dimi :KK53:
şu cips, kraker ve bisküvi tariflerini alabilir miyim
bi de ne kadar süre dayanıyorlar
kendimize çok yemek yaptım da bunlar kaldı diye düşündüm bi an
ama tatilde fırsatım olursa yapıp kaldırayım
şimdilik bisküvi yapayım da, biraz büyüdükçe kraker, cips falan yaparım
ama tarif elimde olsun

X