- 1 Mart 2010
- 44.616
- 113.439
-
- Konu Sahibi karanfilce
gözlerim doldu..
çoğu o kadar tanıdık geldi ki..
aslında bunları çocukluğumuzda, lisede, ünv de kendi paramızla idare olurken hep yaşadık..
bazen diyorum ki yokluk varken bir arada olan bizler mi fakirdik, yoksa varlık içinde yalnız yaşayan yeni nesiller mi...
günaydın kızlar bol bereketli bir gün olsun
karanfil cnm ben eskiden çok dert ederdim kilomu küzerdim kendimi gerçekten insanın yaşı ilerledikçe toparlıyormuş biraz daha şimdi takmıyorum nasılsa alırım diyip geçiyorum.
kitaptan alıntıyı okudum çok güzel
insanı etkiliyor
bugün pazara giicektim kar var çok soğuk canım hiçbirşey istemiyor ama evde e birşey kalmadı hemen 2 parça birşey alıp çıkarım
zaten herşey çok pahallı
Beğenmene sevindim :)
Buralarda epeyce soğudu dünde bizim pazarımız vardı
Biber hala 5 tl zerre düşmedi
patates 3.5 azıcık sebze alıp çıktım bende.
Hava soğudukça fiyatlar daha da el yakacak gibi
Kış aylarında en güzeli en azla idare etmek yaz ayının meyveleri bile yetiyordu insanı doyurmaya.
Bende kuaföre gidicem bayadır erteliyorum kaşlarımı aldırıcam 8 tl olmuş o bile.
Herşeye para harcıyorum ona bi kıyamıyordum bayadırama şeklini şemalini iyice bozdum bi düzelttirim bari dedim.
Evden çıktım mı zaten illa 3-5 kuruş para gidiyo
Tam benlik bir konu çok güzel :)
Benim annemde görümcemde kalan pirinç pilavını yayla çorbası için kullanır
Ben sık pirinç pilavı yapmadığım için kalmaz
Annem birde kalan pirinç pilavını yaptığı bulgur pilavı piştikten sonra altını kapar sıcakken üstüne katar
İkisi karışır çok güzel olur herkes değişik bir tarif olduğunu düşünür ama o atmamak için yapıyor :)
Ben de hiç sevmiyor israfı faturalar hep kontrolüm altındadır aşmasına izin vermem
Pazara 10 günde bir giderim pişerebilecek yiyebilecek kadar sebze meyve alırım
Salça bulgur pirinç soğan domates biber nohut fasulye memleketten gelir
Haşlarım bakliyatları buzluğa domatesler kavanoza konserve olur
Kışın kabak patlıcan biber almam mevsim sebzesi neyse onu alırım kalanı yazdan stok
Yazdın taze fasulye barbunya bezelye biber atarım hep
Mahalle arasındaki marketler 1 lirada olsa daha uygundur büyük marketlere girmem :)
Kahvaltılığı yiyebileceğimiz kadar alırım bozulmasına kokmasına izin vermem
Deterjanları falan da indirimdeyse alırım stok yaparım
Eti kıymayı buzdolabı poşetlerine parça parça yemeklik koyup muhafaza ederim
Bir kıyafeti çok beğensem de hep aynı mantıktayımdır ihtiyac mı istek mi
Bu ikilemden istek olduğuna karar verirsem kolay kolay almam
Sayamayacağım kadar kıyafetim ayakkabılarım yoktur
2 kışlık 2 yazlık ayakkabı bana yeter de artar
Çok yüksek maaşlarımız yok kirada oturuyoruz ama her ay 500 tl atabiliyorum fix
Fazla atıyorum az atmıyorum bu limiti düşürmüyorum yokmuş bu para gibi düşünüyorum
Kredi kartını giyim ayakkabı gibi kullanırım markette falan kullanmam
6 yılllık cep telefonumu kullanıyorum alo demesi yetiyor
yirmi küsür yaşımdayım ama içim mi geçti bilmiyorum ben böyleyim :)
Gittiğim ev gereğinden fazla sıcaksa içim el vermiyor kombisini kapamaya kalkışıyorum
Evimin bereketi rızkımız için bolbol dua ediyorum Allah bugünlerimizi aratmasın
cnm adım attın mı para gidiyor
bende ne zamandır aldırmıyorum kaşlarımı burda 5 tl alıyorlar ama gzel alan bir yer yok ben sadece alttan dağnıklığı kendim topluyorm
patates burda da 3.5 almıyorum evde az birşey var idare edicem onunla içim cızlıyor patatese bu kadar para vermeye
biber dondurucuya koymuştum almıyorum domateste almadım ne zamandır kış sebzelerinden alıyorum birde portakal mandalina alırım kar havasına bol c vitamini iyidir
patates ben de almadım evde vardı fi tarihinden kalma.
geçen de annemler gelirken bi 5 kg kadar getirmiş.
onlar beni ucuzlayana kadar idare eder.
zaten millet stokluyormuş ondan pahalı.
ucuzlayana kadar mümkün mertebe menünüze başka yiyecekler koyun.
ben de en son 1.5 hafta önce gittim pazara hala yarım kilo ıspanağım var bugün marekete gitcem dün zeytin almıştık tadı bozuk çıktı onu verip yufkamı neyim alayım
dün de karnıbaharı una bulayıp kızarttım. sebzeleri bitirdim sayılır.
aslında kızlar tam mevsim sebzeleri alınca pahalı olmuyor.
ben şu an ne alırım pazardan;
pırasa 1 tl
karnıbahar normal boylusu 2 tl
brokoli bize yetecek hali 2 tl
ıspanak 1.5 tl
lahana daha hiç almadım
sanırım o da çok pahalı değil 3 lira olsa 2 kere yemek yapılır.
portakalı marketten alırım 1.19 tl idi
elma da pazarda ucuz.
teşekkür ederim karanfilcim amin diyorum...düğpün derneğe gittik uzun zamandır bu kadar gülmemiştim terapi oldu resmen iyi geldi ...sıcaklık karşılıklı bu arada ...bu dediğin çorbaları ben hiç bilmiyormuşum meğer..
yayalayı duyarım ama tam olarak nasıl bişey bilmiyorum.
benim bildiğim pirinçten sadece yoğurt çorbası.
hatırlıyorum canım hatırlamaz mıyım hiç :)
sen de zayıftın ama ben artık değilimaldı başını gitti kilolar.
estağfirullah canım. burda birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.
ben de ilk evlendiğimde daha çok israf ederdim. teyzem bile farkında
eskiden onların köpeklerine 2 koca poşet kuru ekmekle giden ben şimdi ufak bi poşeti bile dolduramıyorum
benim eşimde tabağın kalanını bitirmez bi türlü yine şeytan dürttü diyorum ona bazen.
yemek az kalınca görüntüsü itiyor sanırım. ben de yemeği kaşıkla toplayveriyorum temiz bi görüntüyle hadi şimdi ye diyorum ya da kendim kaşığa alıp ağzına veriyorum
en olmadı kendim yiyorum artık yiecek durumum varsa.
canım o komşun nimet senin.
kıymetini bil.
çok geçmiş olsun Rabbim yardımcın olsun canım.. Allah oğluna da sana hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin.
ben de seni çook sıcak buldum
hangi filme gittiniz? düğün dernek mi?
Evet cnm ya dün pazar sebze açısından iyiydi
maydanoz demeti 25 krş
Yeşil soğan 1 tl
turp 75krş
ıspanak1.5
pırasa 1tl
elma 1tl
muz 2.50tl
eşofman,tayt dökmüşlerdi kıyamet gibi 3.5 tl. her bütçeye hitap ediyo
ihtiyacımız olduğu kadar almak açısından bazı şeyleri marketten alıyorum
Misal 4 elma,4 portakal,5 muz, 2 ayva, 6 domates gibi
teşekkür ederim karanfilcim amin diyorum...düğpün derneğe gittik uzun zamandır bu kadar gülmemiştim terapi oldu resmen iyi geldi ...sıcaklık karşılıklı bu arada ...
yaa halk gününde 10 liraydı bizim burda ama çarşamba günü akşamları sadece o da bize uymadı.en son aşk tesadüfleri sever ' e gitmiştik düşün yani...neyse artık düşünmicem.şimdi kuzuma kitap almaya gitcez bu gidişle benim temizlik zor ilerlicek.kadın almıyım kendimi iyi hissettikçe yavaş yavaş yapıyım diyorum bakalım.biz de geçen hafta gittik evet biz de çok güldük ben konusu kurgusu güzel filmelerden hoşlansam da bu da tam stresi boşaltmalık bi film olmuş.
tüplü kısımı eşim söylüyo söylüyo gülüyo.
bu arada biz halk gününe denk getirdik 8 tl yehem gezmece hem tasarruf :)
trlelli senle ortak yanımız kitap sever olmamız .korsan kul hakkı oluyo diye almak istemiyorum kitap çok pahalı ayda bir ben alıyorum bir arkadaşım var oda öyle alıyo bitince değişiyoruz.şu an elimde ahmet ümit beyoğlunun en güzel abisi var bundan önce de uçurtma avcısı okudum.bahsettiğin iki kitabı da çok duydum yakın olsak değişirdik .bir şekilde bulucam sendende duyunca iyice gaza geldim.canım oğluşunu Allah bağışlasın .deiklerinde haklısın hiçbişeyi beklemek zorunda kalmıyolar.Ama bizimki tablet istiyor almadım akıllı telefonu var pc var gerek yok dedim vızladı mızladı sustu işte böyle...Yokluk varkende çok mutlularmış babannemin anlattıklarından biliyorum
İnsanoğlu elde edemediklerinin esiri elde ettiklerinin nankörü oluyo bilmem niye böyleyiz.
Kendi evladımdan da biliyorum yeni neslin gözü tok herşey önünde oğluma para vericem bak diyorum (bişi yapmasını istediğimde kumbarana atarsın bak diye) ben napıcam ki parayı istemiyorum ki diyo.
Çünkü parayla satın alabileceği bişi yok her istediği o istemeden oluyo ki.
Bu arada tanıtıcı içeriğimi buraya eklim.
istanbulda ikamet ediyorum
30a bende merdiven dayadım sene itibarıyle oğlumda 9 olucak artık evlilikde de 10. yılım
zeytin günaydın bende kendim topluyorum ayda bir kez gitmek gerekiyo ama yoksa şekli bozuluyo .patatesi oğlum çok seviyo banada kayınvaldem vermişti onla idare ediyorum şimdilik.cnm adım attın mı para gidiyor
bende ne zamandır aldırmıyorum kaşlarımı burda 5 tl alıyorlar ama gzel alan bir yer yok ben sadece alttan dağnıklığı kendim topluyorm
patates burda da 3.5 almıyorum evde az birşey var idare edicem onunla içim cızlıyor patatese bu kadar para vermeye
biber dondurucuya koymuştum almıyorum domateste almadım ne zamandır kış sebzelerinden alıyorum birde portakal mandalina alırım kar havasına bol c vitamini iyidir
trlelli senle ortak yanımız kitap sever olmamız .korsan kul hakkı oluyo diye almak istemiyorum kitap çok pahalı ayda bir ben alıyorum bir arkadaşım var oda öyle alıyo bitince değişiyoruz.şu an elimde ahmet ümit beyoğlunun en güzel abisi var bundan önce de uçurtma avcısı okudum.bahsettiğin iki kitabı da çok duydum yakın olsak değişirdik .bir şekilde bulucam sendende duyunca iyice gaza geldim.canım oğluşunu Allah bağışlasın .deiklerinde haklısın hiçbişeyi beklemek zorunda kalmıyolar.Ama bizimki tablet istiyor almadım akıllı telefonu var pc var gerek yok dedim vızladı mızladı sustu işte böyle...
patates ben de almadım evde vardı fi tarihinden kalma.
geçen de annemler gelirken bi 5 kg kadar getirmiş.
onlar beni ucuzlayana kadar idare eder.
zaten millet stokluyormuş ondan pahalı.
ucuzlayana kadar mümkün mertebe menünüze başka yiyecekler koyun.
ben de en son 1.5 hafta önce gittim pazara hala yarım kilo ıspanağım var bugün marekete gitcem dün zeytin almıştık tadı bozuk çıktı onu verip yufkamı neyim alayım
dün de karnıbaharı una bulayıp kızarttım. sebzeleri bitirdim sayılır.
aslında kızlar tam mevsim sebzeleri alınca pahalı olmuyor.
ben şu an ne alırım pazardan;
pırasa 1 tl
karnıbahar normal boylusu 2 tl
brokoli bize yetecek hali 2 tl
ıspanak 1.5 tl
lahana daha hiç almadım
sanırım o da çok pahalı değil 3 lira olsa 2 kere yemek yapılır.
portakalı marketten alırım 1.19 tl idi
elma da pazarda ucuz.
Bende normalde kendim alıyorum ama bazen şeklini bozuyorum kendimi emin ellere teslim ediyorum
10 tl de olmuştur belki 8 tl 3-4 ay önceydi(kaç aydır kuaförde kaş aldırmadığı da çıktı ortaya)
patates kızartmasını oğlum çok seviyo okulda tatil malum yer diye 8 tane aldım(saydım bi de)
Domatesde dün pazardan çeridomates aldım.(2 tl'lik)
Pazarcıların abla 1 kilo yapim beee ısrarları yüzünden pazarı sevmesemde taze şeyler almak için gidiyorum yinede.
Bazen annemle kırışıyoruz alıp
onlarda 3 kişi bizde 1 kilo alıp yarım yarım bölüşüyoruz.
zeytin günaydın bende kendim topluyorum ayda bir kez gitmek gerekiyo ama yoksa şekli bozuluyo .patatesi oğlum çok seviyo banada kayınvaldem vermişti onla idare ediyorum şimdilik.
trlelli senle ortak yanımız kitap sever olmamız .korsan kul hakkı oluyo diye almak istemiyorum kitap çok pahalı ayda bir ben alıyorum bir arkadaşım var oda öyle alıyo bitince değişiyoruz.şu an elimde ahmet ümit beyoğlunun en güzel abisi var bundan önce de uçurtma avcısı okudum.bahsettiğin iki kitabı da çok duydum yakın olsak değişirdik .bir şekilde bulucam sendende duyunca iyice gaza geldim.canım oğluşunu Allah bağışlasın .deiklerinde haklısın hiçbişeyi beklemek zorunda kalmıyolar.Ama bizimki tablet istiyor almadım akıllı telefonu var pc var gerek yok dedim vızladı mızladı sustu işte böyle...
Canım merhaba
Ben bir kitapdan bahsettim onumu soruyorsun acaba?
Bukre(1. en beğendiğim)
Allah de ötesini bırak (şuanda okuduğum)