Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yokluk varkende çok mutlularmış babannemin anlattıklarından biliyorum

İnsanoğlu elde edemediklerinin esiri elde ettiklerinin nankörü oluyo bilmem niye böyleyiz.

Kendi evladımdan da biliyorum yeni neslin gözü tok herşey önünde oğluma para vericem bak diyorum (bişi yapmasını istediğimde kumbarana atarsın bak diye) ben napıcam ki parayı istemiyorum ki diyo.
Çünkü parayla satın alabileceği bişi yok her istediği o istemeden oluyo ki.

Bu arada tanıtıcı içeriğimi buraya eklim.
istanbulda ikamet ediyorum
30a bende merdiven dayadım sene itibarıyle oğlumda 9 olucak artık evlilikde de 10. yılım

günaydın kızlar bol bereketli bir gün olsun
karanfil cnm ben eskiden çok dert ederdim kilomu küzerdim kendimi gerçekten insanın yaşı ilerledikçe toparlıyormuş biraz daha şimdi takmıyorum nasılsa alırım diyip geçiyorum.
kitaptan alıntıyı okudum çok güzel
insanı etkiliyor

bugün pazara giicektim kar var çok soğuk canım hiçbirşey istemiyor ama evde e birşey kalmadı hemen 2 parça birşey alıp çıkarım
zaten herşey çok pahallı

Son düzenleme:

Beğenmene sevindim :)
Buralarda epeyce soğudu dünde bizim pazarımız vardı
Biber hala 5 tl zerre düşmedi
patates 3.5 azıcık sebze alıp çıktım bende.
Hava soğudukça fiyatlar daha da el yakacak gibi
Kış aylarında en güzeli en azla idare etmek yaz ayının meyveleri bile yetiyordu insanı doyurmaya.

Bende kuaföre gidicem bayadır erteliyorum kaşlarımı aldırıcam 8 tl olmuş o bile.
Herşeye para harcıyorum ona bi kıyamıyordum bayadır ama şeklini şemalini iyice bozdum bi düzelttirim bari dedim.
Evden çıktım mı zaten illa 3-5 kuruş para gidiyo

cnm adım attın mı para gidiyor
bende ne zamandır aldırmıyorum kaşlarımı burda 5 tl alıyorlar ama gzel alan bir yer yok ben sadece alttan dağnıklığı kendim topluyorm
patates burda da 3.5 almıyorum evde az birşey var idare edicem onunla içim cızlıyor patatese bu kadar para vermeye
biber dondurucuya koymuştum almıyorum domateste almadım ne zamandır kış sebzelerinden alıyorum birde portakal mandalina alırım kar havasına bol c vitamini iyidir

Sen ne güzel anlatmışsın yahu
Bir çok şeyde bende böyleyim

Ama iş kıyafet ayakkabı çantaya gelince benim beyin terk :1
Her seferinde değişik çanta taktığımdan arkadaşlarım bile bakıcaz kaç çantan var diyolar sayısını bende bilmiyorum
Ama bu kış dur dedim kendime.
Çünkü gecen kış okadar çok çizmeye çantaya para harcamışım ki çok üzüldüm
Bu kışda zaten ödemelrimiz çok fazla alamıyorum
Ama ben hep imreniyorum almayanlara özeniyorum ama kendime hakim olamıyorum
Çok ucuk rakamlar vermem ama çanta ve ayakkabı takıntım var çıldırıyorum.

Bu kış alışverişe gitmiyorum
mağzaların uzağından geçiyorum
büyük alışveriş merkezilerine götürme beni sakın olur mu? diye eşime telkinle bulunuyorum

Akıllancam bende sayenizde,, bazı zaruri, ihtiyacım olmadığı halde nefsime hakim olamadığım yönlerimden.

patates ben de almadım evde vardı fi tarihinden kalma.
geçen de annemler gelirken bi 5 kg kadar getirmiş.
onlar beni ucuzlayana kadar idare eder.
zaten millet stokluyormuş ondan pahalı.
ucuzlayana kadar mümkün mertebe menünüze başka yiyecekler koyun.

ben de en son 1.5 hafta önce gittim pazara hala yarım kilo ıspanağım var bugün marekete gitcem dün zeytin almıştık tadı bozuk çıktı onu verip yufkamı neyim alayım
dün de karnıbaharı una bulayıp kızarttım. sebzeleri bitirdim sayılır.

aslında kızlar tam mevsim sebzeleri alınca pahalı olmuyor.
ben şu an ne alırım pazardan;

pırasa 1 tl
karnıbahar normal boylusu 2 tl
brokoli bize yetecek hali 2 tl
ıspanak 1.5 tl
lahana daha hiç almadım
sanırım o da çok pahalı değil 3 lira olsa 2 kere yemek yapılır.

portakalı marketten alırım 1.19 tl idi
elma da pazarda ucuz.

Bende normalde kendim alıyorum ama bazen şeklini bozuyorum kendimi emin ellere teslim ediyorum
10 tl de olmuştur belki 8 tl 3-4 ay önceydi(kaç aydır kuaförde kaş aldırmadığı da çıktı ortaya)
patates kızartmasını oğlum çok seviyo okulda tatil malum yer diye 8 tane aldım(saydım bi de)
Domatesde dün pazardan çeridomates aldım.(2 tl'lik)
Pazarcıların abla 1 kilo yapim beee ısrarları yüzünden pazarı sevmesemde taze şeyler almak için gidiyorum yinede.

Bazen annemle kırışıyoruz alıp
onlarda 3 kişi bizde 1 kilo alıp yarım yarım bölüşüyoruz.

Evet cnm ya dün pazar sebze açısından iyiydi

maydanoz demeti 25 krş
Yeşil soğan 1 tl
turp 75krş
ıspanak1.5
pırasa 1tl
elma 1tl
muz 2.50tl

eşofman,tayt dökmüşlerdi kıyamet gibi 3.5 tl. her bütçeye hitap ediyo

ihtiyacımız olduğu kadar almak açısından bazı şeyleri marketten alıyorum

Misal 4 elma,4 portakal,5 muz, 2 ayva, 6 domates gibi

teşekkür ederim karanfilcim amin diyorum...düğpün derneğe gittik uzun zamandır bu kadar gülmemiştim terapi oldu resmen iyi geldi ...sıcaklık karşılıklı bu arada ...

senin yaptığın da çok mantıklı canım

teşekkür ederim karanfilcim amin diyorum...düğpün derneğe gittik uzun zamandır bu kadar gülmemiştim terapi oldu resmen iyi geldi ...sıcaklık karşılıklı bu arada ...

biz de geçen hafta gittik evet biz de çok güldük ben konusu kurgusu güzel filmelerden hoşlansam da bu da tam stresi boşaltmalık bi film olmuş.
tüplü kısımı eşim söylüyo söylüyo gülüyo.

bu arada biz halk gününe denk getirdik 8 tl ye hem gezmece hem tasarruf :)

yaa halk gününde 10 liraydı bizim burda ama çarşamba günü akşamları sadece o da bize uymadı.en son aşk tesadüfleri sever ' e gitmiştik düşün yani...neyse artık düşünmicem.şimdi kuzuma kitap almaya gitcez bu gidişle benim temizlik zor ilerlicek.kadın almıyım kendimi iyi hissettikçe yavaş yavaş yapıyım diyorum bakalım.

trlelli senle ortak yanımız kitap sever olmamız .korsan kul hakkı oluyo diye almak istemiyorum kitap çok pahalı ayda bir ben alıyorum bir arkadaşım var oda öyle alıyo bitince değişiyoruz.şu an elimde ahmet ümit beyoğlunun en güzel abisi var bundan önce de uçurtma avcısı okudum.bahsettiğin iki kitabı da çok duydum yakın olsak değişirdik .bir şekilde bulucam sendende duyunca iyice gaza geldim.canım oğluşunu Allah bağışlasın .deiklerinde haklısın hiçbişeyi beklemek zorunda kalmıyolar.Ama bizimki tablet istiyor almadım akıllı telefonu var pc var gerek yok dedim vızladı mızladı sustu işte böyle...

zeytin günaydın bende kendim topluyorum ayda bir kez gitmek gerekiyo ama yoksa şekli bozuluyo .patatesi oğlum çok seviyo banada kayınvaldem vermişti onla idare ediyorum şimdilik.

Yakınsak tabiki olur neden olmasın
Yalan söyleyemem bir çoğu bandrollü kitaplarımın ama korsanda var
Kitap okumayı bende çok seviyorum
Bi abi var kitapçı ona kitap değişmek için gelenler oluyo o da bana uygun fiyattan veriyo genelde bandrollü olanları
Okunmuş kitaplar neticede

Canan Tan'ın bütün serisini okudum tavsiye ederim
Elif şafak'ın 3-5 kitabını okudum
var benimde böyle ufak çaplı bir arşivim

Birde elimdeki kitabın bitmesine biraz kala 2. kitaba başlıyorum bu aralar sapıttım
Bi ondan bi bundan
Allah de ötesini bırak'ın bitmesine çok az kaldı
Ayşe Kulin "dönüş" e başlıcam.
Ahmet ümit'in o okuduğun kitabını almak istedim int araştırdım biraz yorumlar hoşuma gitmedi sıkılırım diye almadım
Kitapçı abi 3-5 tavsiyede bulundu (yabancı romanlarda isim sıkıntısı yaşıyorum ben o kimdi bu kimdi bu kızmı erkek mi diye çözene kadar sıkılıyorum) onlarda sarmadı beni

Sen tavsiye ediyomusun elindeki kitabı?
Ayşe Kulin bitince kitapsız kalıcam çünkü yeni kitap arayışındayım şimdiden

Ben genelde böyle kullanılmış kitaplardan alırsam 3 tane felan alıyorum

Sabah uykum,soğuk kahve,canan tan "Hasret" bunlarıda bir kaç hafta önce bitirdim.

(Şimdi fark ettimde ben haftalardır tv izlemiyorum kitap okuyorum sadece)

İiyi dileklerin içinde ayrıca çok teşekkür ederim canım
Şimdi monopoly arıyoruz o da pahalıymış sanırsam şimdi ona sardı bıkcak elbette ama karne hediyesi alıcaz artık.

Son düzenleme:

zeytin günaydın bende kendim topluyorum ayda bir kez gitmek gerekiyo ama yoksa şekli bozuluyo .patatesi oğlum çok seviyo banada kayınvaldem vermişti onla idare ediyorum şimdilik.

patates için sosyal paylaşım sitesinde kampanya başlatmışlar almayın ucuzlatsınlar diye o kampanyaya uydum bende
evde çocuk olunca dayanamazlar patates kızartmasına biz akşamdan akşama evdeyiz başka yemekler uydururuz

10 lira kaş o ne ya hangi memleket orası ben pek almıom ondan sıkıntı olmuyor

şu pazarcıların abla 1 kilo yapayım demesine bende sinir oluyorum ilk evlendiğimde hayır diyemiyordum ziyan oluyordu baktım olmayacak artık koyma yarım kilo yeter diyorum

maydanoz 25 kuruş ne kadar ucuz bizim burda nane taze soğan(içine 5 tane koymuşlar)roka maydanoz hepsi tane 1 lira
portakal 1 lira
mandalinayı eşim genelde marketten alır daha iyi çıkıo ben pek seçemiorum ama bu birkaç gün markete gitmicez bu hafta çok para harcadık çünkü

bende yaz mevsiminin meyve sebzelerini almıyrm karanfil yoksa çok pahallı tutuyor öyle kışlık ayırmıştım az kaldı bitiyor bir sürede yemeyz olur biter hem yaza özleyelim biraz

geçen hafta düğün derneğe bizde gitmiştik canımın sıkkın olduğu bir gündü çok iyi geldi güldüm baya pek konu birşey yok ama güldürüyor insanı bizde netten almıştık bileti öyle uygun oluyor haftaiçide ucuz oluyor ikisini denk getirdik

Son düzenleme:

bende kitap okumayı severim ahmet ümit in birçok kitabını okudum polisiye çok seviyorum ayşe kulin elif şafak zülfü livaneli severim ama şuanda kpss kitaplarından başka kitap okuyamıyorum epey para harcadım çünkü bu kitaplara
korsana bende karşıyım emek veriliyor sonçta o kitaplara

Ben alyorum korsan yoksa istediğim kadar kitap okuyamam Ahmet Ümit in bütün kitaplarını okudum ama beyoğlunun en güzel abisinin tadı başka güzel geldi bana

Negüzel kitap okumayı sevenler bir aradayız
Birbirimize öneride bulunabiliriz bol bol o halde sevindim ya
İnternette yorumlara bakmakdan sıkılmıştım burdan en azından öneri alırım direkt.

Kitapların içinde yaşamak çok başka bişi
Onları hafızanda canlandırmak, acılarına ortak olmak,kah ağlamak,hak gülmek sonrasında "ene bitti ya bu." diye üzülmek.
Diğer sayfayı merakdan azıcık gözünün ucuyla bi taramak

Benim kitaplarla anılarım var..

İlk evlendiğimde kitap aşığı olduğumu bilen eşim bana 4 torba dolusu kitap getirdi

-Hayırdır? kitapçımı soydun bre adam nedir bu dedim.
Sana kitap aldım dedi
-Onu görüyorumda abartmamışmısın sen yahu? dedim
-Bak çaldıysan söyle iade ederiz ben yalvarırım yeni evliyiz diye seni hapsede atmazlar ehhii ehhii =) diye baya da dalga geçtim
Ne çalcam ya bi abi yazarmış kendisi kücük çapta evini boşaltıyodu kitapları da vericekti bende hanım pek sever abi ver bana dedim. dedi

(ozamanlar eşim sosyetik kokonaların olduğu sahile nazır havuzlu mavuzlu lüx bir sitenin kücük esnafıydı)

Ben bi çıldırdım ben bi napcamı bilemedim hepsinin kücücük odanın ortasını döktüm oturdum ortasına

Bir çoğu saman kağıt.
Eski kitaplar
Osmanlı tarihi, nutuklar,edebiyat,bilmem cumhurbaşkanının bilmem nesi, solcu eylemlerim solcu kitapları vs vs
İçlerinden elediklerim oldu anneme pasladım

Bir kitap ozamanın yazarına imzalatılmış Selma Çamen'e sevgilerimle diye..

Her kitapda bir not Selma Çamen 1971
Selma Çamen 1968
Selma ÇameN 1975

Selma hanım her kimse hepsini tek tek okumuş olmalı
Kitap aralarında notlar buldum
Kısa yazılmış kartpostallar
Kimbilir ne anılar yaşamıştı bu kitaplar

Bu hanımı çok bulmak istedim yazar kişi taşınmış egede yazlığına gitmiş ulaşamamıştı eşim kendisine
Netten arattım elimde iz yok
Sadece isim adres yok,telf yok
tarih ve isim

Nerdedir, kimdir,hayattamı,napar bunlar bana bir izmidir çok kafamı kurcalmıştı

Sonra sonra hiçbişi bulamayınca vazgeçtim aramakdan.

Kitaplarım hala çatı arasıda saklarım

Böyle bir anım var işte kitaplarmı beni seviyo ben mi bilmiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…