Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

birlikte iyi tatiller canım
kaça gidiyor oğlun?
tatili ben de çok özledim. geçen yıl programım çok güzeldi. bu yıl pzt boş olmasına rağmen kullanışlı değildi programım.
ben meslek öğretmeni olduğum için okulda ders haricinde işletmelere staja giden öğrencilerimi de kontrole gidiyorum.
bakalım 2. dönem program yine değişcek hayırlısı olur inşallah.

çok güzel bi kitaba benziyor okuduğun kitap.
ne güzel ya ben de kitap okumak istiyorum ama bi türlü istediğim kadar kitap okuyamıyorum. yorgunluktan sanırım boş vakitlerimde siftinmek daha hoşuma gidiyor

bu ay biz de 1000 tl aidat artı 250 de kira bedeli ödedik kenara araba için bin civarı atabilmişiz. uzun zamandır çok atamıyorduk yerinde sayıyordu. biz altın almadık güvenemedim altının inip çıkacağına uzun zamandır artmıyordu ya o yüzden.
hoş altın hala artmış sayılmaz hepsi doların ateşinden kaynaklanıyor yani dünya piyasalarında altın hala düşük.

gezmelerde güzelce ye iç canım ama akşam yemek yeme

sana da iyi haftasonları

ben bişeylere sıkılınca bu tarz güzel cümleler çıkar karşıma
tam da dünkü ruh halime cuk oturdu

acaba benim de oğlumla rahatça bir şeyler yapabileceğim günler gelecek mi
bunalımımın temelinde de bu konu var zaten

Karanfilce,tabi Dua ederim canim,benim icime doguyor sende bu sefer guzel bir haber alirsin insallah.Bende soyle bir durum var,ki cok garip bir sekilde,birinin hamile oldugunu hissedebiliyirum,hani Boyle icime doguyor,sonradindada hamileyim diyor millet.tanimasam gormesemde hissediyorum bi sekil:).Hadi bakalim hayirlisi:).
Sevimli,Ayy canim niye bu kadar karamsarsin ya,Su cocukla ilgili seyler yazinca,bende bi acaba deyio,bunalima giriyom yaa,acaba sende mi cok mukemmeliyetcisin,birsey isztedigin gibi olmayincami Boyle karamsar oluyorsun:) bende bu durum var ve yenmeye calisiyorum,cok yipratici gercekten,akisina birak:).
Bizde arabamizi cok sukur aldik,bir kac yere taksidimiz var,elimdeki son parayla,onlari kapatmaya calisiyoruz ki,borc bir yerde toplansin boylece takibide,odemeside kolay olur diye dusunduk.hersey bi otursun,ufaktan azda olsa aticam kenara birseyler.ben nedense bu yasima kadar hic altin almadim,o yuzden korkuyorum biraz altin isinden,hem saklamasida korumasida bir dert,bakalim,borcumuzu hayirlisiyla ideyelimde,birikimde ufaktan olur insallah:)

Son düzenleme:

sen bana ben aklına geldikçe dua et yeter canım benim
İnşallah Rabbim seni haklı çıkarır..

araba ne aldınız kaça aldınız canım??
biz de düşünüyoruz ya araba o yüzden ilgiliyim şu sıralar
altın bana çok yaradı zamanında ama son zamanlarda hiç bulaşmadım. malum tl miz de pek değerliydi. ama şu sıralar korkutuyor beni.
Rabbim ülkemizi korusun.

arabayi 13 bine aldik,3 yasinda bir araba,markasida wolks wagen.Esim ozellikle bu markayi cok seviyor,ayni zamanda uretici firmasindada calistigi icin,parcalarini bulmak kolay olurmus.piyasadaki diger arabalara oranla,bu markanin parcalarini almak digerlerine gore biraz dusuk bir fiyatmis,yani sorduklarimizda oyle dediler.Bizim icin ,icinin ve ozellikle bagajinin genis olmasiydi,bagaji iyi gercekten,cocuk arabasi ,birsuru ivir ziviri aliyor icine,koltuklarida duruma gore kapatik yer acabiliyorsun,simdilik bir kere surebildim,bizim buralar,cok soguk ve yerler buzlu oldugu icin,surmeye cesaret edemedim,mecbur alisverisimizi,yuruyerek hallettik.oyle yani :) simdilik mennunuz,arabanin park senseru ,navigasyonu,bir suru seyi var,ozellikle biz kadinlar icin park etme senseru cok pratik,birde ayrica kendiliginden park etme ozelligi var,tabi gozunu dort acip,gerken yerlerde,frenlemen lazim,direksiyonu,park bosluguna girmesini kendisi yapiyor :) henuz denemedim :)onun icin bayagi genis bir alanda pratige dokmek lazim :).bunun harici teknik seylerden pek anlamam,araba bayilerini gezip,fikir edindik,iste genisligi,kullanimi,fiyati,icindeki teknik donanimi gibi ,istedigimiz ozellikleri soyledik,zaten bu modeli istiyorduk,karsimiza cikincada kacirmak istemedik.Allah kazasiz,gunlerde surmek nasip etsin insallah.bu borcumuz bitsin bir gun ev almakta nasip olur insallah,allah saglik sihhat verdikce,cabaliyacagiz bir sekilde,sizde madem he´veslisiniz yavastan bakin derim,bebis geene kadar oder,rahat rahat gezersiniz,biizde maalesef esimin kadrolu isi olmadigi icin,boyle islere girisememeistik,bugune kismetmis,cok sukurler olsun....

13 bine 3 yaşında araba? modeli ne?

Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin canım..
modelini bilmiyorum ama 3 yaşında ww bi arabaya göre fiyatı çok iyi 13 bin tl mi Euro mu yoksa?
bizimde 11 bin civarında paramız var canım. şimdilik istediğimiz arabalar için yeterli değil.
yaza kadar biriktirebilirsek biraz daha inşallah biz de alcaz.

Bayatlsmıs ekmekleri asla atmam. Ya büzluga koyar köfte yapacağım zaman ordan alırım yada cok fazlaysa mesela yemekli davet sonrasında kalanlar cok oluyor kaynana dılı tatlısı yaparım.ve o gun biter tatlı :) bunun dışında kalmış peynir kırıntılarını asla atmam. Yıne buxlukta bırıktırır börk yaparken lor ıcıne karıstırırım. Bunun gıbı bi suru sey. Birde sınır olduum davranış masaya yoğurt konur ama hepsi yenmez artık oldu diyerek dökülür veya salata dökülür yada yemek. Sınır olurum yapan Insanlara.

aynen ben de sinir olurum.
ama içim acıya acıya seyretmek zorunda kalırım ve bunu sürekli gitmek zorunda olduğum çok yakınımdaki insanlar yapar.
bi insan evladının artığını, evladının kaşığının çatalının değdiği yoğurdu salatayı niye yemez.
bi insan ikiz çocuklarının birinin ısırdığı meyvenin kalanı diğerine niye yedirmez ya da kendi yiyvermez. gözlerimin önünde bir kere ısırılmış kocaman tazecik incir tanesi arabanın camı açılarak hiç vicdanı sızlamadan atıldı. ama diyebildiğim, hiç bişey.
oysa ben bile yerdim onu sorf boşa gitmesin diye ufacık çocuğun ısırdığından nolcak.
ki diyeceğim insan yokluk içinde aslında ama öyle yaparak kendini tatmin ediyor.

Cok zengin bırbulkede yaşıyoruz cok şükür. Herşey neredeyse yetişiyor ama insanlar neden israf ederler en başta günah. Afrıkadakı aç insanları görünce ahh canım dıyıp arkamızı dönünce bu suru seyı çöpe döküyöruz. Sukur etmek lazımken hemde görgüsüzlük yapıyoruz. Üzülmemek elde degıl. Uyardıgında da sanane git kendi evinde uygula dıye tepki alıyoruz yazık.

biz yine de elimizden geldiğince kibar bi dille uyarmaya çalışalım biliyorum çoğuna hiç fayda etmiyor ama belki bi gün eder.

Merhaba kizlar
Cok sevdiim ve ilgi duydugum bir konu olmus tebrikler. Kambersiz dugun olurmu daldim araniza

İsrai sevmem ve tutumlu olarak bi dunya borc odedik esimle birlikte, Rabbim yardimm etti bereketinide verdi.
Tutumlu olmayi benimsemeseydim simdi zorlanirdim. Kuzularima hamileyken calismayi biraktim ve tek maasa dustuk, cok sukur zorlanmadik.

İlk aklima gelenler

Maydanoz dereotu, buzlukta saklarim
Kalan pilavdan corba yaparim
Kalan ekmeklerden, ekmek pizzasi yada daleta unu yaparim, yada buzdolabina koyup buharlayip yeriz.
Nohut yemegi kaldiysa kofteye ceiririm
Yesil mercimek kaldiysa orek icine kullanirim, bazende pismis bakliyati buzlukta saklarim
Taksidin biri bitmedn digerine baslamam
Alisverisimi indirimli gunlerde yaparim, pazar alisverisimide 15 gunde bir itinayla hesaplayarak yaparim.
Yumusatici, tozmatik deteerjan, yag sokucu ...vs...... kullanmam.

Aklima geldikce yazarim. Topigide bi ara incelemek istiyorum atladigim iyi bir husus olabilir
Yeni onerileriniz icinde takipteyim.

teşekkürler canımcım
Oğlum 3. sınıfa gidiyor.
Evet kitap mütiş normalde ben 2 günde bitiririm bilerek bitirmiyorum yavaş yavaş okuyorum bitmesin çok güzel ama
Yeşil çaya vurdum kendimi

Benimde bolca karşıma çıkar böyle cümleler o çümlede senin içini ferahlatsın canım.
Umarım sağlıklı sıhatli bizden daha güzel günlerin olur canım evladınla.
Benim oğlum gerçekten beklentilerimin üzerinde bir çoçuk.
Leb demeden leblebi kıvamında.

Rabbim herkesin evladını ona bağışlasın hayırlı etsin

Son düzenleme:

Hoşgeldin sende aramıza
Birimiz olmayınca ötekimizin gözü arıyor birbirimizi o kıvamda bir topik umarım sende seversin.
İsraf ettiğim her lokmada benimde içim sızlıyo
Helede en son "bukre"yi okudum orda fakir bir kızın hayatından bahsediyodu bir kaç sayfasında burnumun direği sızladı.
Ben yokluk hiç görmedim ama babannemler çok çekmişler
Ben 1 bardak sıvıyağla 2 haftamı geçiriyordum derdi rahmetli..
Veren Rabbim almasınıda bilir yeterki dilimizden şükürü eksik etmeyelim.

Her paylaşım her bilgi bir diğerimize ışık olsun

bence sen benim bu konudaki yazılarımı okuma

ya kızlar bu beğen butonuna ne olmuş, hiçbişi anlamıyom
kimseyi beğenemiyom rahat rahat

merhabalar bende yazayım birkaç bir şey aklıma geldikçe yazarım

alışverişimi aylık yaparım evde liste yapar öyle çıkarım ekstra hiç birşey almam
üzerime bir şey alıcaksam kırk kere düşünüyorum neyi neyle giyerim diye ona göre alırım ihtiyacım yoksa onu da almam
kış için yazdan hazırlarım Allah ne verdiyse koyarım dondurucuya elimin altında bulunsun
tüm bakliyatları haşlarım devamlı ocak yanmasın buzluğa koyarım onlarda 2 gece yemeklik ayırırım artmasın çöpe atılmasın (eğer illa atılacak kadar kaldıysa bir buzdolabı poşetine koyar çöp kovasının yanına ayrı koyarım en azından sokak hayvanları yesin ama bu çok nadir oluyor )
toz deterjan çok gidiyor sıvı deterjan kullanmaya çalışıyorum yumuşatıcı kullanmam
bulaşık makinasına bulaşıkları sudan geçirir koyarım deterjanını bu sayede yarım atıyorum böylece hem daha tasarruflu oluyor hemde daha iyi durulanıyor.
elime 0.50 kuruş 1 tl demem ne geçerse bir poşetim var oraya koyar sonra bütünletirim
peynir vs çok gelirse buzluğa atarım ekmekleri de buzdlabında tutuyorum eğer kalırsa buzlupa koyuyorum köftelere kullanmak için
artan pilavı çorbaya kullanırım
eğer mercimek yemeği arttysa onunla da erişteli çorba yaparım
yağı çok tasarruflu kullanmaya çalışıyorum hem sağlık açısından çok önemli
suya elektriğe dikkat ederim doğal gaz ne kadar dikkat edersek edelim yine baş edemiyoruz bir yerden sonra
ama yinede çok şükür iyi geliyor
aklıma geldikçe yazıcam

bu arada karanfil yeni gördüm topicini hayırlı olsun bende katılabilirmiyim aranıza

hoşgeldin canım
çok iyi yapmışsın gelmekle..
çok güzel şeyler paylaşmışsın sağolasın canım..
zeytin de bahsetmiş sen de bahsetmişsin.
şu kalan pirinçten nasıl çorba yapıyonuz tarifleri bi alıyım bakim.

ha bi de kalan nohuttan köfte meselesi:44:
bir yerde nohut köftesi yemiştim çok hoşuma gitmişti yağda kızartılıyor onun gibi bişey mi?
oo kocaman oğlan olmuş maşallah..
Allah uzun ömürler versin..
bence sen benim bu konudaki yazılarımı okuma

ya kızlar bu beğen butonuna ne olmuş, hiçbişi anlamıyom
kimseyi beğenemiyom rahat rahat
yine bişeyler olmuş canım ya
bakalım bu ne kadar devam etcek
biz seni beğendi sayıyoz sevgi pıtırcığı sevimlim benim...
beğenilerimin yarısını sen oluştururdun..
hoşgeldin canım sorman hata
çok güzel bilgiler vermişsiin aynı şeyi senden de istiyorum nasıl bi çorba yapıyonuz kalan pilavla güzel oluyor mu?
çok faydalı bir topik olmuş, özellikle benim gibi yeni evlenenlere :)
hoşgeldin canım.. zararın neresinden dönülürse kardır sen erkenden dön

kızlar baya yeni gelen arkadaş olmuş..
ama benim kafam karışmaya başladı

kendimizi tanıtalım mı hafızamızda daha iyi yer eder nick ler.. değilse uçuyor..
burası herkese açık bi ortam doğal olarak herkes istediği ölçüde tanıtabilir kendini.

önce ben başlıyım
4 yıllık evliyim, çalışıyorum, çouğum yok, 30 a da merdiven dayadık işte..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…