Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca ...sılai rahimin önemini bilenlerdenim.Ama ne yapayım ki akrabam yok hepsi AKREP...yaklaşılmıyo insan gibi iki çift laf edilmiyo ,olmuyo ...Burada iki halam 4 tanede kuzenim var biri evli birde gelinimiz var ..Ama ölsem sadece faceden görürler ...Hatta belki yorum yazarlar yakınlarının başı sağolsun diye ...Biz de akrabalık bu kadar maalesef ...

Gunaydin arkadaslar,guzel bereketli bir hafta olsun insallah.
civcen cim anlattiklarin cok guzel,cok imrenikecek seyler ama herkeste bir degil mallesef.Akraba var,akraba var.Ben bana zarari olan herkesle mesefaliyim,en iyi dediklerim bile bana karsi..Dugun,olum disinda kimseyle karsilasmiyoruz.Herseyi gormezden gelip bir arada olsam dahada yipranir ve uzulurum.iyi dostlari,iyi akrabalari olmali insanin,yok oyle degillerse bosver gitsin.Deger verdigin kadar ,deger gormuyorsan,herkese karsi soguk oluyorsun maalesef.

Ben de basladin cok sukur kitap okumaya.okudugum yabanci bir kitabi,baska bir kitap icin yarida kestim.su son donemde,herkeste gordugum Allah de otesini birak adli kitaba basladik.Daha baslar baslamaz,o kadarda iyi bir kitap olmadigina karar verdim.suan sonuna kadar okumadigim icin tam yorum yapamicam ama pekte iyi sayilmaz.Zaten Yuregi Allah inanciyla dolu biri icin,cok basit bir kitap.Sanki kendi icinde celisiyor gibi.Bakalim bitirince ne dusunucem.

Esimin ailesi ile olan husumetimi biliyosunuz onlar bitti benim icin
Onlara kossanda anlayacak tarzda inaanlar degiller ama benim anne tarafim ne olsa gelirler
Hasta ol,kuran okut,dogum yap,gun yap 2arabayla gidiyoruz yakinda degiliz ama 2teyzem 1dayim var hepsi oyle
Anneannem zor yuruyodu bi ara yinede kuranima gelmisti hatta yollamadim biz esimle ertesi gun evine birakmistik

Dayim her hafta arar sorar napiyosun diye
Bu insanlara kosmazsam kime kosucam ben
Her yaz gidip kaliyorum para harcatmazlar bana cocuguma bakarlar ayirmazlar kendi cocuklarindan
Kisisine gore aslinda benim durumumda
Mesela halama bisi olsa giderim kizlarina olsa buyuk bisi dgilse gitmem
Kizi sozlendi cagirdilar gitmedim

Yani biraz hak edene benim cirpinisim

Sezarin hakki sezara..

PAPATYAM kuzum karanliklarda gidiyo
Uzuluyoum bazen camlardan bakiyorum servise binene kadar
@civvenim cok haklisin canim

Kizlar "nazifa" diye bir kitap var oda guzel
Elif safak "mahrem" guzel

Su manolya kokulu hikayelerde 69tane kisa hikaye var bana uzun soluklu lazim sanirim
6 hikayesini okudum ama suanki hal durumum uzun solukluya musait

Elif şafak sevemedim bitürlü okuyamadım ilerleyemedim.Trlelli ben bana bir adım gelene bir adım atıyorum gelmeyene aramayana hoşgörum sıfır artık maalesef ...ben böyle değildim yaşarken oldum maalesef ...

Hepinize güzel bir gun temennisyle ..İşe gitmeme az kaldıi. hafta sonu geldi geçti.sanki hersey yarım kaldı..zaten hayatta oyle degilmi kac yasına gelirsen gel hep birşeyler eksik sanki..hayaller hep yarım..kim tamamlamışki hayellerini..omur işte su gibi geçiyor..Allah sağlık versin huzur versin.

Elif şafak sevemedim bitürlü okuyamadım ilerleyemedim.Trlelli ben bana bir adım gelene bir adım atıyorum gelmeyene aramayana hoşgörum sıfır artık maalesef ...ben böyle değildim yaşarken oldum maalesef ...
Canim inan oyle olmak gerekiyo
Ben oyleyim
Benim hala kizlarim sevgili bulurlar gezerler vs resimler boy boy sosyal medyada iyi hos ayrilirlar dert anlatcak adam ararlar baslar slm naberler
Simdide sozlendi bu tarafa tasincakmis evlenince biraz sohbet etmeye calisiyo ben ayniyim yazarsa cvp veriyorum yoksa aramam sormam

İnsanlar cok tuhaf..

Bizi bu insanlar boyle yapti

Ama esime cok kizginim kirginim
O kendi ailesinden oyle incelikler gormediginden sanirim boyle biri ona da cok gormuyorum

Bizden oncekiler oyle olabilir biz oyle olmayalim diyorum

Yapiyla alakali ama.anne babayla olsa babannem.dunya iyisi biriydi babam dunya laneti..

Neticede gidemedim yani istedigi oldu

Kizlar bi kitap okumuştum. Çok oldu okuyalı.
Yabancı bi yazardı ama öyle etkilenmiştim ki anlatamam.o zamanlar aklıma gelen tek küs olduğum liseden bi arkadaşının adresini bulup barışma mesajı atmıştım düşünün.
Bir müslümanın başka müslümana küs olması nasıl kötü bişey bilirsiniz. Aynı şekilde akraba da.
Allah Resulü iyi olan arkadaş ve akrabalarınıza iyi davranın sadece demiyor.
Tüm akraba aynı kategoride.
Bir gün sahabelerive kendi duada iken Allah Resulü amcasıyla küs olan bir sahabeden isim vermeden meclisten çıkmasını istiyor. 3 kere tekrar ediyor. Kendi de bilmiyor kim olduğunu ama duanın kabul olmadığından anlıyor.
Konunun ayrıntılarını hatırlamıyorum kitabı da birine hediye etmiştim. Ama genel olarak böyle.
Sahabeler peygamberlerden sonra en kutlu insanlar. Değilse onlara denirdi haketmeyen akrabayla ilişkini kes diye. Demek ki öyle bi lüksümüz yok.
Burada yine hata bizlerde. Bizler iyi akrabayı iyi dertleştiğimiz arada sırada dedikodu yapabildiğimiz fayda gördüğümüz insanlar olarak tanımlıyoruz.
Oysa ki kötü karaktere sahipse de yüzümüze gözümüze bulaştırmadan sırf Allah rızası için hal hatır sorsak ölüsünde dirisinde görevimizi yapsak abartmasak o da olur.
Ama yapamıyoruz işte. En azından kendim adına Konuşayım. Abartıp sonrada küs kalacak seviyeye getiriyoruz.

Canım çok güzel yazmışsın. Buradaki arkadaşlarımın hepsinin güzel yürekli insanlar olduğunuzu düşünüyorum. Ben de küs kalamaynanlardanım ama insan bazen öyle kötü incitiliyor ki işte ozaman nefis devreye giriyor ve küsmek istiyoruz. Yapmazsak çok daha iyi olur.
Ben şu anda eşim ve ailesinin yüzünü görmek bile istemiyorum ki benim küs durduğum insan sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Onlar konuşmazsa ben yine merhaba der geçerim. Ama işte bazen bu mümkün olmuyor. Allah affetsin.

@karanfilcem cok guzel anlatmissin
Geriye donup bakiyorum kus olup konusmadigim kaynanamlar haric 3kisi var
2siyle oturup sohbet etmisligim dahii yok dedikodu yuzunden selam vermiyorum gorsemde gormemezlige geliyorum
Diger biride mesafe koydum diye kustu bende kendi bilir dedim
Bunlarla bi selam alip vercek kadar olabilirim belki ama
kaynanam ve tayfasiyla RAbbim beni 2cihanda da bir araya getirmesin
Asla! Cok buyuk gunahda olsa konusmam
Ben ayni syleri tekrar yasarsam kendime bisi yapabilirim
Cunku ciddi ciddi ben ben olmaktan cikiyorum ben bile kendimi taniyamiyorum
Rabbim canimi alsin beni bir daha onlarla bir araya getimesin
Amin

Evet canım bazı insanlar gerçekten çok zorluyor. Çok büyük bi imtihan. Aynı hataları ben de çok yaptım yapıyorum. Ama ben doğruların da bu olduğunu söylemek istedim başta kendi nefsime.
Allah ne diyor böyle. Nefsimize kılıf her halükârda buluruz.
Ama dediğim kitabı okusanız gerçekten etkileyici ya da ben etkilendim bilmiyorum.
Sanki 'her cuma gecesi insanın ibadetleri semaya çıkar ancak akrabasıyla ilişiğini kesenler hariç' gibi bi söz vardı kitapta.
Ne kadar ağır düşünebiliyor musunuz.
Ben çok üzülmüştüm o zaman.
Rabbim affetsin hepimizi ve hepimize hidayet versin doğru insanlardan etsin iyilerle hemhal etsin.

Kızlar canım çok sıkkın sizi sıkmayım dedim ama anlatacak kimse yok ki...herşye herzaman sabır gösteriyorum iyi yanından bakmaya çalisiyorum ama tukeniyorum bazen.Ekonomimiz tikandi artik ciddi s.o.s veriyoruz .benim çocuklugum çok varlikli bir aileydik biz.Ama babam yoksulu hep gozetti hala da aynidir.Misal bir teyzesi vardi koyde yasardi ona her ay duzenli yardimda bulunurdu.yani bence de dinimizcede eger akraban da durumu olmayan varsa vevseninde durumun iyiyse yardimci olmalisin.gel gelelim ne ben nede esim gururumuzdan taviz verip kimseden bisey istemedik bugüne kadar .Annem babam hep arkamdalar sagolsunlar.Eşimin ailesinin durumu cok cok iyi annemlerden iyi keza abilerininde biz en kucugun bnir buyuguz.tamam zorunda degil hic kimse zaten çıtayı yukseltmiyorum hicbirzaman.Surekli yok yok diye aglayan insanlardan nefret ederiz esimde bende.Ama onlarin arada bir sormalari gerekmezmi illa istemekmi lazim.Oğlanin dersanesinden kağit gelmis geriye donuk bin lira borcunuz var 7 gunde odenmesi yoksa islem yapilacak diye.tursudur pirinctir vs.gida filan esirgemezler ama bu onlar için denizden bir kum taneciği bile degil.O kadar zorlanıyoruz ki bir lüksümuz internet kaldi yani bunları hiçbisekilde gormuyolar.Üstümüz başımız duzgun cunku esimin esofmanina kadar annem aliyo üç yildir borc ödüyoruz diye ...bunlar herhalde bakiyolar altlarinda araba ustleri baslari duzgun aç acikta degiller kesin onbin maasları var diye dusunuyolar diyorum.K.p oglani dersaneye yazdirin ben oduycem demisti bu hafta sonu gittigimizde diyoki siz ikinizde ünv. Mezunusunuz ne gerek vardiki dersaneye ? Ki biz bisey istemedik hatirlatmadik bile...Ben bu kadar iyi niyet gosteriyorum yapandan da yapmayandanda Allah razı olsun diyorum karşılıği bu mu olmali? Lütfen duymak istedigimi degil mantikli olani söyleyin .Bunların hala bize para vereceğini ev alirken yardim edecegini saniyo esim .Lastik olayini kimseye soylem diye baski yapiyo bide.Ben de gidip buyuk eltimle konusayim diyorum gururumu ayağımin altina aliyimmi sizce?Eşim 3 tane arkadaşına borclandi zaten 3 bine yakin elden borç var.Biraz bizde desalaklik var sanirim.İlk kez gecen kavgadan sonra pismanim araba aldigima dedi .Ben simdi üç senedir çektigimizii durumumuzu anlatayimmi yardım istiyimmi sustum sustum daha da susup pollyannacılık oynamaya devammı ediyim napiyim kizlar

Canım. Benim eşim aylarca işsiz kaldı ve ailesi bir gün arayıp sormadı borcunuz var mı diye. Eşim borçla iş kapattı kaynım arabnızı satın ödeyin dedi. Kayınvalidemler bir kere bile sormadılar borcu. Birde ozamnalar EŞİM YİNE İŞSİZDİ 7 AY boyunca. Ben 15 yıl boyunca onları arayıp hiç bir şey istemedim. İşsizliğinde de, borçalrında da. Ailem verdi, ben biriktirdim hep eşimin borçalrını kapattım. Şimdi ne oldu biliyormusunuz. ben bütün bunlara rağmen maddiyatçı oldum. Para biriktireceğim ve adam işsiz kalacak, çcuklarım aç kalmasın diye uğraştığım her güne bana madalya verdiler.
Ağlamayana meme vermezler diyordu herkes. Anlat diyorlardı . Ara diyorlardı arkadaşlarım.
Eltini bilmem ama canım madem bu kadar sıkışıksınız bence kayınvaliden ve kayınpederin bilmeliler. Çünkü ben üzüldüğüm, yıprandığımla kaldım. Bir de bana en son söylenenle.

Canım benim çaalısabilcek durumum olsa asla kimseye tenezzül etmem ama çocuğum için söylemek zorundayım gibi geliyor.Eltim ablam gibidir her derdimi anlatırim o da eşine söyleyip çözebilirler diye düşündum.K.v k.p çekiniyorum .Eşim sürekli gurur diyo başka bişey demiyo sanki benim için çok kolay.Kızlar ben şimdi esimin botlarini alcam tamirden gelince yazarim yine

Canım siz hiç halinizi arzetmiyorsunuz ve bilmiyorlar.
Eminim bilseler yaparlar.
Bunda gurur yapacak bişey yok.
Onlar anne ve babanız.
Eşin de gururu bıraksın.
Bence en güzeli eşinin babasıyla açık açık konuşup istemesi ancak en iyisini sen bilirsin. Yani kime söylerken rahat etceğini vs.
Allah yardımcınız olsun.

_sekerpare_ bence kv ve kp durumu bilmeli. madem çocuğu onlar yollayın dediler bunu açık açık söylemelisiniz.
sen bu şekilde sustukça sana ne faydası olacak ki?
yine sıkıntı yine sıkıntı...
kendine bu kadar yüklenme...
bilmeleri gerek...
hem bak bakalım siz bu durumda iken ve bunu biliyorlarken nasıl tepki verecekler...

Kuzum biz buraya tasinmamiza yakin esimin isleri bozuldu(market isletiyolardi ortak abisiyle) borc cogaldi
Ben esime dukkani devredin borclari kapatin herkes yoluna dedim
Esim oyle demis ama abisi demiski ben orda burda calismam kardesim var (kucuk kaynim da dukkandan yiyodu) biz onla devam ederiz demis
Olan borcu bolmusler sozde esim 20bin borcla cikti geldi
8ay issiz kaldi annem bakti bize tasindik vs
Sonra esim is buldu bunlar dukkani devretmis bize hic bisi vermediler borclarini kapatip kalan parayi yemisler
Bizim o 20binik faiz katlaniyodu bu arada
Daha bu ay bitti son taksiti 3yildir brike birike faizleri falan

İnsan once insan olucak

Aclik cekmedim hic
Babam hep sorumsuzdu ama babannem sagdi ve bizi cok tutardi hic yokluk cekmedik

Suan da cebimde param yok ama borcumda yok karnimda ac degil

Durum cok iyi degilken araba bana fuzuli geliyo acikcasi

Biz arabayi sık degisiyoruz fakat benim esimin isi arabayla arabası olmazsa is yok

Esim issizken cok kotuyduk ama para isticem adamdanyok biliyorum
Ee bu eve o lazim bu lazim hep annecim aliyodu butun mutfak masafimi

Parasizlik cok zor
Esim sadece maasla calissa biz gecinemeyiz cok zorlaniz

Her yil diger yildan daha guzel olsun diyoruz ama pek bisi yok
Bu yil nasil olcak bakalim

Bu arada bende soyleyemem
Yani oglumun parasini odeyemesem
Mesela annemin yaninda odeyemiyorum alicam falan derim ama.siz odeyin diyemem

Onlardan bizde de var ama düğün cenazede küslük tutmamaya çalışıyoruz.
ve akrabalığı 1. dereceyle sınırlı tutmuyolar dıdısının dıdısı da olsa yakınlık kurulunca cok akraban varmış gibi oluyo.
Biriyle konuşuyorum mesela eşim diyo ki neyiniz oluyo , anlatamam ki çok uzaktan akraba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…