- Konu Sahibi karanfilce
-
- #5.541
çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca ...sılai rahimin önemini bilenlerdenim.Ama ne yapayım ki akrabam yok hepsi AKREP...yaklaşılmıyo insan gibi iki çift laf edilmiyo ,olmuyo ...Burada iki halam 4 tanede kuzenim var biri evli birde gelinimiz var ..Ama ölsem sadece faceden görürler ...Hatta belki yorum yazarlar yakınlarının başı sağolsun diye ...Biz de akrabalık bu kadar maalesef ...Tr lelli bence sen akraba ilişkileri konusunda çok doğru düşünüyosun.
Aşırı ince düşünmenin insana zarar vereceğini savunmakla birlikte insana insan gerek diyenlerdenim.
Bizde akraba ilişkileri çok önemlidir. Çok uzak yıllarca görüşmediğimiz birinin bile başına bişey gelse napar eder gideriz.
Kendinden yola çıkarak buluyo aslında insan doğruyu. kim ister doğumunda, cenazesinde, hastalığında, bi kutlamasında yalnız olmayı. Bunlar insanla güzel. Akrabalığın gereğini yapmayacaksak Allah bizi niye akraba olarak yarattı.
Kırgınlıklarımız, küslüklerimiz olmuyo mu oluyo ama napalım. Deli de bizim delimiz deyip sahip çıkmaya devam ediyoruz. Ben annem babam kadar yapamasamda elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Annemin teyzesinin çocuklarıyla torunlarıyla bi kucaklaşırız ki gören kardeş sanar.
Ama eşimi sorsan iki kuşak ötesini tanımıyo bile.
Ölmüşleri bile unutmamak gerek, kabir ziyareti de çok önemli.Ziyaret etmezsem onları ihmal etmiş gibi hissediyorum kendimi.
Ve en önemlisi bu saydıklarımı yapmayan, önemsemeyen insanlar sonra yalnız kalıyo, gelsin depresyon gitsin bunalım.
İnsan bunu önce kendisi için yapmalı, bu bi stres atma aracı bana göre, ayrıca sevap.
Şu ara düşünüyoruz ki bi nikah bişey olsada uzun zamandır görmediklerimizi görsek iki gülsek konuşsak.
Bizim gittiğimiz nikah biter üstüne 4 5 nikah olur ama biz orayı terketmeyiz.
Camide mevlüd olur, mevlüdde konuşamadığımızdan mutlaka çıkışta bi yerde toplanırız.
İyisiyle kötüsüyle sevmek görüşmek gerek bence.
Sen sıcak tut ilişkilerini, elinden geleni yap, doğru yoldasın.
Canim inan oyle olmak gerekiyoElif şafak sevemedim bitürlü okuyamadım ilerleyemedim.Trlelli ben bana bir adım gelene bir adım atıyorum gelmeyene aramayana hoşgörum sıfır artık maalesef ...ben böyle değildim yaşarken oldum maalesef ...
Kizlar bi kitap okumuştum. Çok oldu okuyalı.
Yabancı bi yazardı ama öyle etkilenmiştim ki anlatamam.o zamanlar aklıma gelen tek küs olduğum liseden bi arkadaşının adresini bulup barışma mesajı atmıştım düşünün.
Bir müslümanın başka müslümana küs olması nasıl kötü bişey bilirsiniz. Aynı şekilde akraba da.
Allah Resulü iyi olan arkadaş ve akrabalarınıza iyi davranın sadece demiyor.
Tüm akraba aynı kategoride.
Bir gün sahabelerive kendi duada iken Allah Resulü amcasıyla küs olan bir sahabeden isim vermeden meclisten çıkmasını istiyor. 3 kere tekrar ediyor. Kendi de bilmiyor kim olduğunu ama duanın kabul olmadığından anlıyor.
Konunun ayrıntılarını hatırlamıyorum kitabı da birine hediye etmiştim. Ama genel olarak böyle.
Sahabeler peygamberlerden sonra en kutlu insanlar. Değilse onlara denirdi haketmeyen akrabayla ilişkini kes diye. Demek ki öyle bi lüksümüz yok.
Burada yine hata bizlerde. Bizler iyi akrabayı iyi dertleştiğimiz arada sırada dedikodu yapabildiğimiz fayda gördüğümüz insanlar olarak tanımlıyoruz.
Oysa ki kötü karaktere sahipse de yüzümüze gözümüze bulaştırmadan sırf Allah rızası için hal hatır sorsak ölüsünde dirisinde görevimizi yapsak abartmasak o da olur.
Ama yapamıyoruz işte. En azından kendim adına Konuşayım. Abartıp sonrada küs kalacak seviyeye getiriyoruz.
Eki Görüntüle 1354636
Evet canım bazı insanlar gerçekten çok zorluyor. Çok büyük bi imtihan. Aynı hataları ben de çok yaptım yapıyorum. Ama ben doğruların da bu olduğunu söylemek istedim başta kendi nefsime.nazah .!.:Canım çok güzel yazmışsın. Buradaki arkadaşlarımın hepsinin güzel yürekli insanlar olduğunuzu düşünüyorumistedim başe küs kalamaynanlardanım ama insan bazen öyle kötü incitiliyor ki işte ozaman nefis devreye giriyor ve küsmek istiyoruz. Yapmazsak çok daha iyi olur.
Ben şu anda eşim ve ailesinin yüzünü görmek bile istemiyorum ki benim küs durduğum insan sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Onlar konuşmazsa ben yine merhaba der geçerim. Ama işte bazen bu mümkün olmuyor. Allah affetsin.
Kızlar canım çok sıkkın sizi sıkmayım dedim ama anlatacak kimse yok ki...herşye herzaman sabır gösteriyorum iyi yanından bakmaya çalisiyorum ama tukeniyorum bazen.Ekonomimiz tikandi artik ciddi s.o.s veriyoruz .benim çocuklugum çok varlikli bir aileydik biz.Ama babam yoksulu hep gozetti hala da aynidir.Misal bir teyzesi vardi koyde yasardi ona her ay duzenli yardimda bulunurdu.yani bence de dinimizcede eger akraban da durumu olmayan varsa vevseninde durumun iyiyse yardimci olmalisin.gel gelelim ne ben nede esim gururumuzdan taviz verip kimseden bisey istemedik bugüne kadar .Annem babam hep arkamdalar sagolsunlar.Eşimin ailesinin durumu cok cok iyi annemlerden iyi keza abilerininde biz en kucugun bnir buyuguz.tamam zorunda degil hic kimse zaten çıtayı yukseltmiyorum hicbirzaman.Surekli yok yok diye aglayan insanlardan nefret ederiz esimde bende.Ama onlarin arada bir sormalari gerekmezmi illa istemekmi lazim.Oğlanin dersanesinden kağit gelmis geriye donuk bin lira borcunuz var 7 gunde odenmesi yoksa islem yapilacak diye.tursudur pirinctir vs.gida filan esirgemezler ama bu onlar için denizden bir kum taneciği bile degil.O kadar zorlanıyoruz ki bir lüksümuz internet kaldi yani bunları hiçbisekilde gormuyolar.Üstümüz başımız duzgun cunku esimin esofmanina kadar annem aliyo üç yildir borc ödüyoruz diye ...bunlar herhalde bakiyolar altlarinda araba ustleri baslari duzgun aç acikta degiller kesin onbin maasları var diye dusunuyolar diyorum.K.p oglani dersaneye yazdirin ben oduycem demisti bu hafta sonu gittigimizde diyoki siz ikinizde ünv. Mezunusunuz ne gerek vardiki dersaneye ? Ki biz bisey istemedik hatirlatmadik bile...Ben bu kadar iyi niyet gosteriyorum yapandan da yapmayandanda Allah razı olsun diyorum karşılıği bu mu olmali? Lütfen duymak istedigimi degil mantikli olani söyleyin .Bunların hala bize para vereceğini ev alirken yardim edecegini saniyo esim .Lastik olayini kimseye soylem diye baski yapiyo bide.Ben de gidip buyuk eltimle konusayim diyorum gururumu ayağımin altina aliyimmi sizce?Eşim 3 tane arkadaşına borclandi zaten 3 bine yakin elden borç var.Biraz bizde desalaklik var sanirim.İlk kez gecen kavgadan sonra pismanim araba aldigima dedi .Ben simdi üç senedir çektigimizii durumumuzu anlatayimmi yardım istiyimmi sustum sustum daha da susup pollyannacılık oynamaya devammı ediyim napiyim kizlar
Canım benim çaalısabilcek durumum olsa asla kimseye tenezzül etmem ama çocuğum için söylemek zorundayım gibi geliyor.Eltim ablam gibidir her derdimi anlatırim o da eşine söyleyip çözebilirler diye düşündum.K.v k.p çekiniyorum .Eşim sürekli gurur diyo başka bişey demiyo sanki benim için çok kolay.Kızlar ben şimdi esimin botlarini alcam tamirden gelince yazarim yineCanım. Benim eşim aylarca işsiz kaldı ve ailesi bir gün arayıp sormadı borcunuz var mı diye. Eşim borçla iş kapattı kaynım arabnızı satın ödeyin dedi. Kayınvalidemler bir kere bile sormadılar borcu. Birde ozamnalar EŞİM YİNE İŞSİZDİ 7 AY boyunca. Ben 15 yıl boyunca onları arayıp hiç bir şey istemedim. İşsizliğinde de, borçalrında da. Ailem verdi, ben biriktirdim hep eşimin borçalrını kapattım. Şimdi ne oldu biliyormusunuz. ben bütün bunlara rağmen maddiyatçı oldum. Para biriktireceğim ve adam işsiz kalacak, çcuklarım aç kalmasın diye uğraştığım her güne bana madalya verdiler.
Ağlamayana meme vermezler diyordu herkes. Anlat diyorlardı . Ara diyorlardı arkadaşlarım.
Eltini bilmem ama canım madem bu kadar sıkışıksınız bence kayınvaliden ve kayınpederin bilmeliler. Çünkü
ben üzüldüğüm, yıprandığımla kaldım. Bir de bana en son söylenenle.
Kuzum biz buraya tasinmamiza yakin esimin isleri bozuldu(market isletiyolardi ortak abisiyle) borc cogaldiKızlar canım çok sıkkın sizi sıkmayım dedim ama anlatacak kimse yok ki...herşye herzaman sabır gösteriyorum iyi yanından bakmaya çalisiyorum ama tukeniyorum bazen.Ekonomimiz tikandi artik ciddi s.o.s veriyoruz .benim çocuklugum çok varlikli bir aileydik biz.Ama babam yoksulu hep gozetti hala da aynidir.Misal bir teyzesi vardi koyde yasardi ona her ay duzenli yardimda bulunurdu.yani bence de dinimizcede eger akraban da durumu olmayan varsa vevseninde durumun iyiyse yardimci olmalisin.gel gelelim ne ben nede esim gururumuzdan taviz verip kimseden bisey istemedik bugüne kadar .Annem babam hep arkamdalar sagolsunlar.Eşimin ailesinin durumu cok cok iyi annemlerden iyi keza abilerininde biz en kucugun bnir buyuguz.tamam zorunda degil hic kimse zaten çıtayı yukseltmiyorum hicbirzaman.Surekli yok yok diye aglayan insanlardan nefret ederiz esimde bende.Ama onlarin arada bir sormalari gerekmezmi illa istemekmi lazim.Oğlanin dersanesinden kağit gelmis geriye donuk bin lira borcunuz var 7 gunde odenmesi yoksa islem yapilacak diye.tursudur pirinctir vs.gida filan esirgemezler ama bu onlar için denizden bir kum taneciği bile degil.O kadar zorlanıyoruz ki bir lüksümuz internet kaldi yani bunları hiçbisekilde gormuyolar.Üstümüz başımız duzgun cunku esimin esofmanina kadar annem aliyo üç yildir borc ödüyoruz diye ...bunlar herhalde bakiyolar altlarinda araba ustleri baslari duzgun aç acikta degiller kesin onbin maasları var diye dusunuyolar diyorum.K.p oglani dersaneye yazdirin ben oduycem demisti bu hafta sonu gittigimizde diyoki siz ikinizde ünv. Mezunusunuz ne gerek vardiki dersaneye ? Ki biz bisey istemedik hatirlatmadik bile...Ben bu kadar iyi niyet gosteriyorum yapandan da yapmayandanda Allah razı olsun diyorum karşılıği bu mu olmali? Lütfen duymak istedigimi degil mantikli olani söyleyin .Bunların hala bize para vereceğini ev alirken yardim edecegini saniyo esim .Lastik olayini kimseye soylem diye baski yapiyo bide.Ben de gidip buyuk eltimle konusayim diyorum gururumu ayağımin altina aliyimmi sizce?Eşim 3 tane arkadaşına borclandi zaten 3 bine yakin elden borç var.Biraz bizde desalaklik var sanirim.İlk kez gecen kavgadan sonra pismanim araba aldigima dedi .Ben simdi üç senedir çektigimizii durumumuzu anlatayimmi yardım istiyimmi sustum sustum daha da susup pollyannacılık oynamaya devammı ediyim napiyim kizlar
çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca ...sılai rahimin önemini bilenlerdenim.Ama ne yapayım ki akrabam yok hepsi AKREP...yaklaşılmıyo insan gibi iki çift laf edilmiyo ,olmuyo ...Burada iki halam 4 tanede kuzenim var biri evli birde gelinimiz var ..Ama ölsem sadece faceden görürler ...Hatta belki yorum yazarlar yakınlarının başı sağolsun diye ...Biz de akrabalık bu kadar maalesef ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?