- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
- Konu Sahibi karanfilce
- #5.561
Kızlar canım çok sıkkın sizi sıkmayım dedim ama anlatacak kimse yok ki...herşye herzaman sabır gösteriyorum iyi yanından bakmaya çalisiyorum ama tukeniyorum bazen.Ekonomimiz tikandi artik ciddi s.o.s veriyoruz .benim çocuklugum çok varlikli bir aileydik biz.Ama babam yoksulu hep gozetti hala da aynidir.Misal bir teyzesi vardi koyde yasardi ona her ay duzenli yardimda bulunurdu.yani bence de dinimizcede eger akraban da durumu olmayan varsa vevseninde durumun iyiyse yardimci olmalisin.gel gelelim ne ben nede esim gururumuzdan taviz verip kimseden bisey istemedik bugüne kadar .Annem babam hep arkamdalar sagolsunlar.Eşimin ailesinin durumu cok cok iyi annemlerden iyi keza abilerininde biz en kucugun bnir buyuguz.tamam zorunda degil hic kimse zaten çıtayı yukseltmiyorum hicbirzaman.Surekli yok yok diye aglayan insanlardan nefret ederiz esimde bende.Ama onlarin arada bir sormalari gerekmezmi illa istemekmi lazim.Oğlanin dersanesinden kağit gelmis geriye donuk bin lira borcunuz var 7 gunde odenmesi yoksa islem yapilacak diye.tursudur pirinctir vs.gida filan esirgemezler ama bu onlar için denizden bir kum taneciği bile degil.O kadar zorlanıyoruz ki bir lüksümuz internet kaldi yani bunları hiçbisekilde gormuyolar.Üstümüz başımız duzgun cunku esimin esofmanina kadar annem aliyo üç yildir borc ödüyoruz diye ...bunlar herhalde bakiyolar altlarinda araba ustleri baslari duzgun aç acikta degiller kesin onbin maasları var diye dusunuyolar diyorum.K.p oglani dersaneye yazdirin ben oduycem demisti bu hafta sonu gittigimizde diyoki siz ikinizde ünv. Mezunusunuz ne gerek vardiki dersaneye ? Ki biz bisey istemedik hatirlatmadik bile...Ben bu kadar iyi niyet gosteriyorum yapandan da yapmayandanda Allah razı olsun diyorum karşılıği bu mu olmali? Lütfen duymak istedigimi degil mantikli olani söyleyin .Bunların hala bize para vereceğini ev alirken yardim edecegini saniyo esim .Lastik olayini kimseye soylem diye baski yapiyo bide.Ben de gidip buyuk eltimle konusayim diyorum gururumu ayağımin altina aliyimmi sizce?Eşim 3 tane arkadaşına borclandi zaten 3 bine yakin elden borç var.Biraz bizde desalaklik var sanirim.İlk kez gecen kavgadan sonra pismanim araba aldigima dedi .Ben simdi üç senedir çektigimizii durumumuzu anlatayimmi yardım istiyimmi sustum sustum daha da susup pollyannacılık oynamaya devammı ediyim napiyim kizlar
Bu kadar çıkmazdaysan söyle, bilsinler ama kendini yardım etmeme ihtimaline de hazırla.
Keşke üstünüzü başınızı annenin aldığını laf aralarında söyleyiverseydin.
Söylemezseniz nerden bilcekler paran varmı yokmu.
İkinci bi seçenekte arabayı satmak tabi.
Eğer lazımsa modeli düşürebilirsiniz.