Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bu kadar çıkmazdaysan söyle, bilsinler ama kendini yardım etmeme ihtimaline de hazırla.
Keşke üstünüzü başınızı annenin aldığını laf aralarında söyleyiverseydin.
Söylemezseniz nerden bilcekler paran varmı yokmu.
İkinci bi seçenekte arabayı satmak tabi.
Eğer lazımsa modeli düşürebilirsiniz.

Kizlar su da var param yok desem annemden ve esimden baska vercek kimsemde yok
Esim belki bundan da teyzemlere anneannemlere boyle olabilir
Anneannemden para istemek zorunda kaldim vermedi
Ama napim vermedi diye bana yapilan iyilikleride bi kalemde silip atamam
Nezaman gitsem evini acar
Hicbsyini saklamaz
Ne istersek alir
Para odetmez
Bize borc vermedi diye sirt donemem

Esime dedim sana kendi ailen kazik atti benim. Anneannem para vermeyincemi kotu

Ben simdiye kadar kimseden para istemedim borc falan
Anneannemden de istemez olaydim
Anne 10liran varmi
Esime 20tl ver disinda kimseden para istemedim istememde

Yerli yerine kişisine göre istenebilir bence.
Allah razi olsun hem kooperatif alırken hem araba alırken annemlerden istedik verdiler.
Elimizden geldiğince ödedik.
Şimdi araba alırken kp fen 7 bin aldık sağolsun. Ay ay ödüyoruz
Ha ödemeye gücümüzü getirdi Rabbim ödüyoruz. Ödeyemesek nolurdu. Kp eltimlere her ay düzenli yardım ediyor çocuklar var çok sıkışıyorlar ve asgari ücret. Onlar muhtaçken ana babada varsa başka kim vercek
Geçen bize yatan promosyondan eşim de verdi. Trafik cezası gelmiş faize başlamış.
Bence aile içinde ihtiyacı olana yardım edilmeli. Dinimiz zekatı önce en yakınlara öneriyor. Muhakkak vardır bi hikmeti.

arkadaşlar araba konusu bencede ayranı yok içmeye ...gibi görünüyor uzaktan bakınca...Ama eşimin ailesi modeli yüksek bir araba alın ev peşinatınız birikmiş olur deyip eşimin kafasına girdiler .Yani sıkışınca yardım ederiz dediler o da bu şekilde ikna oldu.Hata yaptığını kabul ediyor zaten ...Anlıycağınız bir işe girişti yüzüne gözüne bulaştı dedirtmek istemiyor kendine.Onlar senin anan baban senin sıkıntıda olduğunu bilecekler ama hala yardımcı olmıycaklarmı sanmam mutlaka olurlar diyorum sen erkek olmadığın için bilemezsin diyor .Sanki beyefendinin gururunu yiycez te Allahım yaa...Geçen kavgada ağzından ölsemde kurtulsam diye bir laf çıktı şok oldum .Demekki ne kadar bunalıyor.Ben diyorum ki çözüm belli ya isteyeceksin ya da satıcaksın arabayı .Ee bisürü faiz ödedim şurda kalmış 3-4 ay yazık değil mi? Bana yazık değilmi?Çıldırıcam artık gerçekten çıldırcam...

aynen canım yaa hayret ediyorum hiçmi anlamıyolar hiç mi görmüyolar bunların hiç mi hayra ihtiyacı yok.Arabayı aldık kapıda duruyo adamcağızım servis beklerken zatürre oldu arabaya binemiyoruz ki kapıda bekliyor .Bunlar bizi lordmu sanıyolar bilmiyorum ki...

Kızlar zekat bizim vermemiz gereken zorunlu bi para.
İlla ki vercez yani. O zaman neden en yakınlarımızdan başlamayalım.
Bi insan anne babasına ve evladına zekat veremez.
Kaynımın huyunu sevmem bana çok söylediği sözler var. eltimse Allaha havale.
İlk zamanlar vermek istemiyordum ama sonradüşündüm ki ben bunu illaki verecem afrikaya göndersem sıkıntı yok ama onlara içimden gelmiyor ya.
Dedim ki nefsime zor geliyor ya belki de Allah için verirsem benim zekatımın kabulüne vesile olur.
O şekilde düşündüm.

Canım bence çıtlatın.
Çok bunalmışsınız. Allahım yardım etsin.

Kuzu arabanin degeri dusuyo
O da var cok rahat 3bin duser bizim arabalar km olarak yukseldiginden 6-7bin dusuge sattigimiz oldu

Vardir bundada bi hayir cok derin dusunmemek lazim

Canım araba alacakken eşim baya baya istedi.
Artık bu kadarını etmiycek misiniz dedi.
Ne varmış erkekse erkek o da ana babası.
Çok kızdım eşine bak şimdi.

bunun cinsiyetle ilgisi yok yaa bunun yapısı böyle fıtratı bu ...Ünv.deyken de böyleydi gidp arkadaşından borç alırdı babası parasını yatırınca öderdi ki gurbette okuduk düşün...ben vereyim derdim kabul etmezdi çoook bir si,miti bölüşüp karın doyurmuşluğumuz vardır.15 yılın içinde evliliğimiz ama 19 yıl oldu tanıyalı böyle geldi böyle gider ...

Sizi ünvirsiteli aşıklar siziii..
Ne romantik :)

aaa nasıl geri geldi?

Söylemeyi unutmuşum galiba
Ya da yoğunluktan yazamamisim demek ki
Iki komsu geldi bayramda bize
Ne olduysa ayakkabinin konusu açıldı
Biri karşı komsum rahmetlik
Digeri de birinci kat komşum
Birinci kattaki dedi ki
Geçenlerde bizim kapinin önüne bir çift erkek ayakkabısı birakmislardi
Tarif etti
Tam eşimin ayakkabilar
Dediki ne bilelim biz de aldik
O çalınma esnasında karşı komşum fark etmiş ve kapıyı açmış
Adama bagirmis ve o arada benim kapimi çalmışti
Demek ki hırsız korkudan ayakkabilari o komsunun kapısına atip kaçmış
Eşim aşağı inmişti fakat bahçeye indi
Kapıların önüne baksa görcek belki
İşte "Allah insana esegini kaybettirip, sonra da buldururmus" misali

Geçmişi okumaya fırsat bulamadim yine

Yemek yaptim

Sulu kofte
Pilav
Piyaz
Kuru patlican dolmasi

Bugun hic bi is yapmadim cok soguk benide bi üsüme aldi bugun

Oyle bisiler falan filan.

İyi akşamlar kızlar eşimle konuştum takma kafana halledicem ben dedi ben de canı sıkılıyo zaten diye uzatmadım .Ama k,v yi ilk bulduğum yerde anlatıcam durumu bilsin.
Canım ailesinin durumu iyiyse anlat bence,aile bu günlerde var.
Bizde araba aldık ama ödeyemedigimiz için satıyoruz. Sizin surda 4 ay kalmış 4 ay sonra taksit bitince rahata edersiniz.

Bizde kendi ailem dışında kimseden yardım almadık,annemler saolsun hem ev alırken hem araba alırken yardım etti. Eşimin ailesinede biz yardım etdikçe de ediyoruz.

Zaten nedense hep kız anne babaları yardımcı olmaya çalışıyor.erkek aileleride sömürmeye çalışıyor genelde...benim eşim satma diyince tüyleri diken diken oluyo

Zaten nedense hep kız anne babaları yardımcı olmaya çalışıyor.erkek aileleride sömürmeye çalışıyor genelde...benim eşim satma diyince tüyleri diken diken oluyo
Bende bunu anlamiyorum
Sozde kiz aliyolar
Kiz anneleri destek olur ama hep annesi hep annesine gidiyo falan derler bi de

Kadina demisler ki gelinin nasil?
Cok pasakli, hep uyuyo,yemegide ogluma yaptiriyo,hep annesine gidiyo bla bla

Sonra kadin kizini evlendirmis damadin nasil demisler?
Ayy okadar iyiki kizima hic is yaptirmiyo,cok becerekli,kizimi el ustunde tutuyo,kendi eliyle getiriyo hep bendeler, kizima soyle kizima boyle bla bla

Bu isler boyle sanirim
El kiziyiz biz

Sizin arabanızın borcu az kalmış canım yazık olur zaten. Bizimkin in daha 35bin borcu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…