Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bizim bireysel olsa eşim kesin yaktırırdı. En büyük takıntısı ve korkusu üşümek zaten.
Merkezi kalorifer güney cephe ve beyefendi oturma odasının kapısını kapatmadım mı hemen uyarıyor sinir oluyorum.
Ben de 28 im canım.
Nerde olduğumu demiyim ;-)

Ben 39 yaşındayım 13 yaşında bir aslanım var .Ben aslen konyalıyım Ankara da yaşıyorum .Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum . :)

bamya çorbası yapması biliyo musun,biliyosan hafta sonu sendeyim
geçen sene konya'ya gittiğimde büyüüük bir önyargıyla içmiştim ama tadı damağımda kaldı,o gün bugündür de içemedim zati

Hemen bakiyorum

karanfilce nerede oldugunu soylemiyo belki gideriz diye otobus tutup kizlari alip cat kapi gelicizz kacarin yok

54.400 olmusum 52lerdeydimm vahh benii vahh benii ve yine kek yaptik pisiyo
Bu cocuk benim suc ortagim
Evlat yap gelsin seni yoldan cikarsin iyimi

Anne kek yapsak ya?
Daha yeni yaptik ya hani cogunu ben yedim ya bitti ya?
Ama olsa ben yerdim

Dedi film koptu hemen malzemeler dokuldu mutfaga kek yapildi ve pisiyo
Kursa gitmeden bi dilim yeme umuduyla bekliyo pasam

Anneyi hic dusunen yok
Rejime baslamam lazim

Bu gidise bir dur! Demem lazim
Kendi kilo aliyo sipa benide sucuna ortak ediyo
Uzumlu,cevizli,potakal kabugu aromali kek de yenmez mi simdi

Hayirda hep suclu benim
Cocuk kilo aliyo basliyolar cok da yedirme diye
Esim kilo aliyo basliyo hep senin yuzunden cok yapiyosun dayanamiyorum yiyorum diye
Ee ben napim bende kendime küsim bari

Hemen bakiyorum

karanfilce nerede oldugunu soylemiyo belki gideriz diye otobus tutup kizlari alip cat kapi gelicizz kacarin yok
evettt kaçıyorum sizdenn tanınmak istemiyorumm
canım senin suçun yok.
kilo alacak kişi her halukarda yer.. zorla yaptırır insana..
eskiden kilo almanın nasıl alındığının nasıl bişey olduğunu bilmezdim.
Şimdi her iki durumu da yaşayan biri olarak söyliyim.
bi insan hem yemeği hem abur cuburu bi güzel götürüyorsa çok güzel kilo alır.
ama en büyük etken yemeği ve ekmeği fazla yemek.
biz siklet ailesi gibiydik. annem babam ve 3 kardeş.
yengelerim benimle "tahtaya çaput sarmışlar" diye alay ederlerdi.
evlendiğim hafta 42 kiloydum.
normalim de hep 47 idi. 26 yaşımdan sonra kilo aldım.
şimdi 53-54 lerdeyim herhalde, 57 rakamını da gördüm.
kv yemek çok yapar tabakları da doldurur ve bitmeden kaldırtmaz.
midem genişledi.
benim o istanbulda okuyan kardeşimi bi görsen 180 e yakın sanırım ama değnek gibi.
kemikleri sayılır iskeletorumun.
o da kek abur cubur çok yer ama almaz. neden mi çünkü sadece abur cubur yer de ondan.
bi insan ömrünü tost, meyve, kek ve bir tane çikolata misal idam ettirir mi? bizimki ettirir.
yemek hoşuna giden bişey olmadı mı yemez hoşlanıp yediği de çok değildir zaten. mızmız.
Allah evlenince eşine sabır versin.
yemesinden şikayet etme canım yiyen çocuk iyidir. hele her şeyi yiyorsa çok daha iyidir.annemin hayalidir.
sadece obeziteye doğru kaçmamak koşuluyla.

bamya çorbası yapması biliyo musun,biliyosan hafta sonu sendeyim
geçen sene konya'ya gittiğimde büyüüük bir önyargıyla içmiştim ama tadı damağımda kaldı,o gün bugündür de içemedim zati
cahideciğim onu da yapmış.
sayfasında o da var canım.
ama tabi düğünlerdeki bi başka olur.
canım sen yaşını söylemedin??
gözümden kaçmadı diil

Hepimizi ilgilendiren çok önemli bir konu. Duyarlılığından dolayı konu sahibini ve değerli katkılarıyla konuyu zenginleştiren arkadaşlarımı kutlarım.
İsraftan kaçınmaya çalışmak temel ilkelerimden biridir.
Çocuklarımda ve çevremde gözlemlediğim rahatsız edici israflardan biri de;
Amaaan 1 lira, 5 lira, 10 lira nedir ki, küçük meblağların hesabını mı yapacağız düşüncesidir.
Oysa yaşam içinde bu meblağları öyle sıklıkla hiç sayarlar ki bütçelerinin önemli kısmını israf etmiş olurlar.
Gerekli zamanlarda can yeleği olan birikimlerimin küçümsedikleri bu miktarlarla oluştuğuna inanmazlar.
5 krş. çok önemlidir. 5 kuruşumuz eksik olduğunda ekmeğimizi alamayız.

konumuza dönecek olursak,
bizim yaptığımız en önemli tasarruf da içme suyunda..
ilk evlendiğimizde bilemedik şişe şişe hazır su aldık eve.baktık çok para gidiyor.eşimin köyünde dağdan gelen su var, gerçekten tadı çok da iyi..engeç ayda 1 gidiyoruz zaten bizde oraya,her gittiğimizde 3 damacanayı doldurup,muhafazalı biryerde saklıyoruz. ben de evden çıkarken dışardan su almamak için illa ki yanıma atarım,kolay kolay dışardan su almam.son 2 senedir içme suyuna hiç para harcamadık desem yeridir

evet kesinlikle katılıyorum.
geçenlerde bi tanıdığım çorap gibi bi çamaşırını kirlendiği için atacağını söyledi. hastanedeydi ve kan olmuştu.
amann nolcak dedi.
dedim at makineye yıkanır kendi çamaşırın.
insanların bunu neden yaptıklarını hiç anlamam. çöp dahi olsa israf israftır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…