Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Günaydın

Hava sakin actım heryeri bi havalansın ev dedim.
Balkonu yikadim
Yataklarin nevresimlerini degistim

Yarın sabah oglusun dershanesinde bayanlar icin kahvaltı ve sonrasında sinema etkinligi varmıs
Bu dershane banada iyi gelcek galiba ortamın sıcaklıgından belliydi
Ögretmenler yemek yerken bizide davet ediyolar cok sirinler yaaa

Gidelim bakalim nasılmıs degisik insanlar tanırım
Oglusu ilk defa hoplaya zıplaya erkenden bir kursa giderken görüyorum
Yarin dershane var dimi ya diyorum o yupppiii diyo
Saat 3 de dersi basliyo 2.5 da ordayiz

Dısarı cıkasım var param yok
Evde dursam temizlik bitmiyo
Halamin kizi nisanlancak var biraz daha ama bluz almak istiyorum kendime

Bereketsizmi oldum ben noooldumm yaa diye soylenirken esim sükret dedi
Ne yani ben sükürsüzmüyüm dedim

Ayyy sankii yat,kat,lux araba istiyorum
Hic biside gozum yok sadece parasiz kalmayalim yeter
Eksikler var alinmasi lazim taksitler geldi gunu gecerse ben cok bunalirim sıkıntı yaparım kendime

Sabah sabah cok bidi bidi ettim
Evde yatislara devam bugunde kiscasi

günaydın kızlar.Valla bir sinemalara gidesim var gezesim var Allah'ım ne yapsam ?şimdik ben kuruşsuz meteliksizim ya o yüzden kıyafet almakmış ,sinemaya gitmekmiş ,dışarda yemekmiş bunları düşünemez oldum artık.Şunu merak ediyorum bizim gibi değil normal bütçesi olup cebinde harçlığı olup bunu yemeyip biriktirenler nasıl başarıyor ?Bu para biriktirme ciddi sağlam bir psikoloji ve çelik gibi irade istiyor bence.saydığım şeyler psikolojik ihtiyaç ama düşünüyosun işte 3 kişi dışarda yesek 100 lira tutacak(biz kebap iskender vs.gibi şeyleri severiz de ) ee o 100 lirayla neler yapılır kır dizini otur diyosun sonra.Ondan sonra da yıllar içinde insanın psikolojisi bozuluyor.çıkamadım işin içinden ...
@trlelli kız sen ne hamaratsın bugün maaşallah sana ...benim daha akşamın bulaşığı duruyo toplayamadım akşam .Dizel motor gibiyim ısınmadan çalışamıyorum(masaüstü p.c deyim bu arada ) sabah kahvaltı gecikmeden yapılacak 45256458799653 adet ilaçlar içilecek onlar bi eriyecek ondan sonra benim motor gürlemeye başlıyacak gülermisin ağlarmısın ?
S stas canım sen misafir ol gel bana bamya çorbası da yaparım herbişi yaparım.Bamya çorbası bizde düğün bayram yemeğidir özeldir yani...Off ağzımın suyu aktı yeminle
@nazah canım sık dişini .Bu kocanın biyere gideceği yok zaman birazcık daha ...Ya bu adamın tek derdi çocuklar olsa evde kalmazdı.Senden de vazgeçemiyor.Kafa karışmış devreler yanmış.çok kinci biri midir normalde de ? Yani bu kadar niye biriktirmiş ki ?Görelim mevla ne eyler ne eylerse güzel eyler .Bitecekse de inceldiği yerden kopar Rabbim yardımcın olsun.
royem senin o cennet kokan bebişini yerim ısırırım ben .Aramızda işi en zor olan sensin .Hem yurtdışı hem küçük bebek .valla bravo çok takdir ediyorum seni ..
ciceklientari senin kızla trlellinin oğlan yaşıtmış bakarsın dünür olursunuz
karanfilce kuzum tablette duygu ifade edemiyorum ya facedeki işaretler burda da oluyomu diye denedim sonra da silemedim.Ama akşam mesajına öldüm gülmekten .
M maviduvar1 şehir dışına gidiyorum demiştin geldin mi evine ?

Kuzum sendeki pozitiflik, sempatiklik, dag gibi olusun,eglencen,nesen yeter bee beni cebinden cikarirsin sen yarin gezersem diye bugunden isimi yapiyorum

Ciddi 1000tl maas alip cocuk buyutup birde kira verenler uzerine ev alabilenler var
Cekip kenara ALlahini seversen isin sırrı ne banada soyle demek istiyorum.
Evimize net 4000tl civari giriyo 1000 arabaya 1000 kredi borcu(aralik son) 1000 taksitler, fatura,gida,esimin sigarasi.. Geri kalan arabanin bakimi zaruri ihtiyaclari harclik

Ama ay sonu oratada hic bisi yok
Bu ay altin nasil alicam onu dusunuyorum ceyrek yada 50euro bile alsam kar saycam
Okadar tirtim yani

@civvenime ben oglani verim kizi buyuturken benim oglanda arada kaynasin sana zahmet masraflari cogaldi sipanin her gun para istiyo
Hem okula hem kursa kiyamiyoruzda kumbarandan harca diyorum bazen

Rabbim hayirli evlat etsin hepsini

hooooppp trlelli oğlanı sepetledin hemen bana

seni o birikimi benim kız için yapmıyomuydun
Yutturim dedim ama ıı ııh yutmadi civvenim

Birikimlede yazlik alip senle tatile gideriz kuzu iki dunur aksam mangal yakar yer iceriz gezeriz
Besle buyut sen ben seni rahat ettircem
Ehii ehii

kazancın miktarı değil asıl olay
asıl iş berekette bence
bu krediler faizler işin bereketini kaçırıyo
az parayla çok güzel geçineni de gördüm
ayda 10 bin lirayla tek kuruş biriktiremeyeni de
kul niyet edip yasaktan kaçınacak helalinden kazanıp hayrını da yapacak kredi faiz vs bulaşmayacak
ancak o zaman bereketi hayatımızın her anında hissederiz.
bunu kendi nefsime de söylüyorum

kazancımda bi haram yok (İnşallah) eşim işinin hakkını veriyo ama bulaştım kredi işine bi kere

@geztapom o disarda yemek isi benide dusunduruyo o sebepden ayda yilda bir yiyoruz
Ama sunu eklemek istiyorum insanin arkadasida onemli
Bi ara surekli birlikte takildigim 2arkadasim vardi ama ayri arkadaslar yani ikisiylede ayri ayri gorusuyodum
Biri disarda yemek yeme delisidi
Biride alisveris

Sık gorusuyoduk hep disarda ye ee o aliyo sende heves et al derken elimde avucumda bisi kalmiyodu gorusmeyi kestim sonra para biriktirmeye basladim

Yanindakine ayak uydurmasan olmuyo uydursan toton acikta kaliyo ay sonu kiyida kenarda bisi yok
Boyle daha iyi ya hersey kararinca ölcusunde guzel herseyin fazlasi zarar.

günaydın kızlar
_sekerpare_ geldim canım geldim. işe güc koyuldum bile.
para işi bereket işi bence. ne kadar kazanırsan kazan. bereket olmadıktan sonra hiç anlamı yok.
ben bereket duaları okuyorum evde. fakat bir eve kredi yani faiz girdi i o evde bereket falan kalmıyor. ben bunu bilir bunu söylerim. büyük konuşmayayım ama allah nasip ederse inşallah bundan sonra hiç bulaşmayacağım kredi işine. şu evle araba bi bitsin.
@tr_telli o kadar tatlı yazıyorsun ki senin yazdıklarını okuyunca eve gidesim geliyor.

Oy oy kolay gelsin cnm bazen evde sıkılıyorum

Mutfakda kendi kendime sarki soyleyip gobek attigimi goren yan binadaki teyze hakkimda iyi seyler dusunmuyo bence

Birde yuzumde maskyle kardesimin arkadasini korkutmuslugum falan var cocuga inme iniyodu

Pijamalarimla gezmeyi seviyorum oglen saatinde kapi calincan ayyyy uyuyomuydunnn pijama falan kusura bakma diyen komsum var

Dun aksam reyis naber diye telefonda hatrimi soran bi kocam var (reyiss ne abicimm bari beni karistirma)
Sali pazarina gidelim mi? Diye sordugumda bugun isim var yarin gitsek ya diyen bir annem var (sali pazari yalniz)

Boyle bir hengame ev haniminin vahim halleri vol1

valla onu bende bilmiyorum zaten sıpalar beşikten çıktı iş işten geçti
hem yaşıtlar, ben erkeğin büyük olması taraftarıyım yani uzun lafın kısası bizde size verilcek kız yok olmaz bu iş
Bak kizin rahat eder odasi var, cantasi var,beslenmesi var,playstationu var,tableti var,kumbarasi var bagcesi var bagi var ayvasi var nari var atamizdan yadigar bizde atabari var heeeyyy

@tr_telli aslında çalışan kadın olmak güzelde be fazla evcimenim sanırım. oğluşum geldiğinde evde olsam. yemeğini yedirsem falan çok isterim. emekli olunca dicem de o zaman oğluş koca adam olur rabbim izin verirse.

Sen bendensin
Bense calisamayacagimi anladigim icin evde oturdum kirdim dizimi
Kapida ugurlayip kapida karsilamak
Daha eve bise lazim mi diye arandigi anda sofra kurmak
Sabah hepsini el sallayarak evden ugurlamak soylene soylene ama severekde kirlilerini toplamak
Bi sarki acip birde uzerine mirildana mirildana temizlik yapmak
Kah uzanmak kah oturmak kah silmek supurmek
Yani bunlari ben bazen soylensemde tatli soylenmeler seklinde yapiyorum yani severek yapiyorum
Esim bana sen calismak icin yaratilmamissin der
Ciddi oyle uni okumayisimin sebebide belki buydu cunku ben gayet iyi bir puan aldim 268 puan gitmedim sonradan acikogretimde istemedim calismicamki bosuna git gel para harca dedim belki yanlis dusundum diplomami alsaydim ama.icimdenn de gelmedi acikcasi
Maddi rahatlik acisindan ve can sıkıntısından calissamiydim dedigim oldu ama hic keske demedim

Suan bu satirlari battaniye alti koltukda uzanmis yaziyorum bu arada bos cay bardagi ve bir dilim yiyemedigim kek esliginde
Bu rahatliga alisinca hersey zor geliyo

Ama sen cabalamissin kariyer yapmissin iyikide yapmissin sosyal bir cevren var isinde yukselmissin emek vermissin canim olsun oglunda anlar seni buyuyunce hersey pozitif bakinca guzel
Guzel bak guzel olsun

canım aslında hiç pişmanlık duymuyorum. üretiyorum çünkü. çalışıyorum. bilim yapıyorum sonuçta. işimin en son noktasına geldim çok şükür. ama diyorum benim kuzum da yaşasaydı ne güzel olurdu. yani ben hem çalışsaydım hem de kuzumun yanında olsaydım da yok öyle bir dünya...
ben de bazı günler işe gelmiyorum. kafadan tatil veriyorum kendime. eve gelince oğluşum beni gördüğünde bir çığlık atıyor dünyalar değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…