Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

evet canım yarın aşure günü.
dinimizde bir çok hadisenin meydana geldiği gün.
1. Hz. Adem a.s.’ın tövbesi aşure günü kabul olunmuştur.
2. Hz. İdris a.s.’ın göğe çıkarılması bugün olmuştur.
3. Hz. Nuh a.s.’ın gemisi bu günde karaya ulaşmış, Nuh a.s. da şükür için o gün oruç tutmuştur.
4. Hz. İbrahim a.s. aşure gününde doğmuş, kendisine bu günde Halilullah sıfatı verilmiş ve bu günde Nemrud’un ateşinden kurtulmuştur.
5. Hz. Yakub a.s.’ın gözleri bu gün açılmıştır.
6. Hz. Yusuf a.s. bu gün kuyudan çıkarılmış, yine bu günde zindandan kurtulmuştur.
7. Hz. Eyyûb a.s. tutulduğu hastalıktan bu günde sıhhat bulmuştur.
8. Hz. Yunus a.s. balığın karnından bu gün çıkarılmıştır.
9. Hz. Süleyman a.s.’a muhteşem saltanat bu gün verilmiştir.
10. Hz. İsa a.s. bu günde doğmuş, yine bu günde göklere çıkarılmıştır. (Taberânî)

Aşure günü meydana gelen olaylardan biri de Hz. Musa a.s. ile İsrailoğulları’nın Firavun’un elinden aşure günü kurtulmasıdır. Aşure günü bunca sevindirici olaya sahne olmakla beraber, başta sevgili Peygamberimiz s.a.v’in torunu Hz. Hüseyin r.a. ve Ehl-i Beyt’ten pek çok kişinin hicri 61, miladi 680 senesinde, Kerbela’da 10 Muharrem’de şehit edilmeleriyle bütün müslümanlar için gönül yakıcı, vicdan sızlatıcı bir zaman dilimi olarak tarihe geçmiştir.
Ehl-i Sünnet anlayışında bu gün için yas tutma, ağıt yakma, dövünme gibi adetler yoktur. Eğer böyle yapmak doğru olsaydı; Hz. Hüseyin r.a.’ın dedesi olan Rasulullah s.a.v.’ın vefatından dolayı bunları yapmak daha yerinde ve evlâ olurdu. Bundan dolayıdır ki müslümanlar yalnız Muharrem’in onunda değil, Kerbela faciasını her hatırladıklarında üzülürler ve orada şehit edilen tüm müslümanlara fatihalar, dualar gönderirler.
Aşure günü orucu
İbn Abbas r.a. anlatıyor: Rasulullah s.a.v. Medine’ye gelince yahudileri Aşure günü oruç tutarken gördü ve onlara:
– Bu tuttuğunuz oruç nedir, diye sordu. Dediler ki:
– Bu hayırlı bir gündür. Allah o günde, Firavun’u ve adamlarını suda boğdu; İsrailoğulları’nı düşmanlarından kurtardı. Hz. Musa a.s. da (şükür ifadesi olarak) o gün oruç tuttu, biz de şükür için bu orucu tutuyoruz.
Bunun üzerine Rasulullah s.a.v.:
– Ben Hz. Musa’ya sizden daha yakınım, buyurarak o gün oruç tuttu ve müslümanlara da tutmalarını tavsiye etti.
İbn Abbas r.a.’tan rivayet edilen bir diğer hadis-i şerifte Rasulullah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurmuştur:
“Aşure günü oruç tutun. (Aşure gününden) bir gün evvel veya bir gün sonra da oruç tutarak yahudilere muhalefet edin.”
Meşhur alimlerimizden İbn Hacer rh.a. şöyle demiştir: Rasulullah s.a.v., Mekke-i Mükerreme fethedilip İslâm her yerde bilinip üstünlük elde edince, derhal yahudi ve hıristiyanlara muhalefeti de ilan etti. Aşureye bir gün önce veya bir gün sonra ilave yapılmasını emretti.
Nitekim Rasulullah s.a.v. bu hususta; “Eğer önümüzdeki seneye kadar yaşarsam, Muharrem’in dokuzuncu gününde oruç tutacağım.” buyurmuş fakat seneye yetişemeden vefat etmiştir. Bir diğer hadiste şöyle buyurmuştur:
“Aşure günü oruç tutunuz. Bu gün bütün peygamberlerin oruç tuttukları bir gündür. O halde siz de bu orucu tutun.”
Genelde bütün nafile ibadetler, özelde nafile oruç, kulun Allah’a yakınlaşması açısından önemlidir. Bunu bazı faziletli zamanlarda yapmak ise daha bir önem arzetmektedir. Aşure günü orucu hakkında zikrettiğimiz hadislerde olduğu gibi Rasulullah s.a.v. Efendimiz’in hem fiilî hem de kavlî sünnetleri bulunmaktadır. Zira Muharrem’in onuncu günü hem kendisi oruç tutmuş hem de sahabelerine tutmalarını tavsiye etmiştir. Ancak Rasulullah s.a.v.’in aşure orucunu diğer nafile oruçlardan farklı görmesi, Hicret’ten önce henüz Ramazan orucu bile farz kılınmadan aşure orucunu tutuyor olmasıdır.
(Semerkand Dergisi)

GUnaydin
OGLUSUN sosyal sinavi var cok da calisti ins guzel gecer
sinemaya gitmek istiyo ama guzel film yok
Buu hafta sinav haftasi bitsin gidelim dedim hangi filme gitceksek artik bilmiyorumm
Buyudukce isteklerde buyuyo masraflarda
Sinemaya tiyatroya bayadir gitmiyomus, gezmek istiyomus, pazartesi kursu olmadigi icin
Sıkıliyomus bidi bidi bidi

Anneannesi deri ici yun kalin mont almis ogluma 70tl vermis kahverengisi vardi zaten siyahini almis (digerinide o almisti) beğenmiş almis degistirmek istemedim
Sabah giydirdim yolladim sicacikk

Fen bilg. OGrendiklerini kavrasin diye kagit hazirliyorum okuyo daha cabuk kavriyo
Esimde sen sabah sabah ne yaziyosun diyo askmektubu aska geldim askim dedi.

Her sinavda boyle yapiyoruz
Bugun yemek yapicimm

Ne pisirsemler basladi

Ohh ohh paşaya bak annesi hazir notlar da hazirlarmış.
Ne nasipli çocuk maşallah.
Allah yardımcısı olsun.
Ben olsam hiç sınavlarında yardımcı olasım gelmezdi herhalde bıkmışım ya iyice.
Ama çok pis gaz verirdim herhalde. Çalışması nasil çalışcağı ona kalırdı.

Cok mu abartiyorum bilmiyorum ki
Ama onunla bende ezberliyorum hosuna gidiyo
Msela sayiyo bana ben sayamiyorum bi kac sey unutuyorum ben biliyorum ki falan diyo guluyo ben yaslandim artik diyorum

Annem hic boyle ilgilenmezdi benle sanirim onun acisini cikariyorum.

Çocuktan çocuğa öğretim yöntemleri değişir canım.
Bu yöntemle çocuğunun iyi anladığını düşünüyorsan devam et.
Ben gaz yöntemini seviyorum. Bana daha kolay geliyor etkili de. Şu an sınıfım harıl harıl verdiğim projeyi hazirlıyor. tenefüse bile çıkmamışlardır. takıldıkları yerde müdahale ediyorum.

statistician .!.:
ben burdayım
Selamun aleykum kızlar,Aşura günümüz mübarek olsun

anlatacak çok şeyim var ama yemekten indim şimdi acayip bir mide bulantısı var,ve hiiçç keyfim yok
Aleykümselam canım..
Senin de mübarek olsun?
Hayırdır canım noldu midene

bende geldim
kuzenin nişanı için elbise aldım 90 liraydı tek kalmış 40 a aldım
kızın sınavları başladı ders çalıştır ev işi alışveriş yemek derken akıp gidiyo zaman
karanfilce koltukların resmini sana ulaştırmaya çalışcam canım

tr lelli burdasın sobeeee

Benim oglan pek aceleci sinavi ilk o bitirmis
Kontrolde ettim dedi
20soruymus test ve bosluk doldurmaca varmis.
Bir cok ezberledigi cikmamis ki cok calismisti.
İlk sinavi bitiren bi kac kisinin cvplarina bakmis beklerken
96 almis 1soru yanlisi varmis benim kuzunun simdide fen calisiyoruz bu haftaaa bitsinnn carcabuk
Velilerle bir birimizi arayip ne cikar kiii acep konusmalarimiz tavan yapmis durumda.

Kofte
Pilav
Taze fasulye menum bu arada..

Arkadas bugun yigiti gormus okulda beni aradi kizim ne yediriyosun sen bu cocuga kilo almis dedi.
İstah fena valla ne versen yiyo
Onun oglu zayif oglus gozune pek sisko gelmis
Fazlasi zarar muhakkak ama suan iyi bence hareketsiz olunca kilo aliyo tabiki

Ben tekrar diploma alicam bu gidisle suan mola verdik az sonra yine test cozcez
Yesilcay icim ben

Ceee eeeee
Gule gule kullan canim
Bende simdi sinavlardan dem vurdum hergun 1sinav olurmu yahuuu cocuk eror veriyo

Ayyy inanmıyorummm ne çıkar ki mi diyorsunuzzzzzz

Ayy bacım benim şu yüksek lisansı sen yapıversen çay kahve yemek baya yükünü çekerim senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…