Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Selam kızlbirşeyler iri çıkıp bana da israftan nasıl kaçınılır? öğretsin
Artık düzene ihtiyacım var...
Hoşgeldin canım.
Biz de kendi çapımızda israf etmemek için bişeyler yapmaya çalışıyoruz.
Bunun en başında, ekmek ve yemeği günlük yeteri kadar almak ve yapmak, haftalık ne pişireceğinin listesini yapmak, markette gereksiz alış veriş yapmamak, ihtayaç dışı kıyafet mümkün olduğunca almamak geliyor.
Zaten hepimizin en çok israf ettiği konular bunlar oluyor.

Günaydın kızlar
GüSel bir gün olur inşallah. Yemeğimi koydum ocağa. Taze fasülye yapıyorum. Akşama doğru da köfte patates yapacağım.
Sizler nasılsınız

Ben de iyiyim elhamdülillah.
Bugün okulda toplantı vardı.
Oraya gittim geldim işte.
Biraz temizlik arkasından da yemek yaparım inşallah.

Trlellim ya dün baya harcadım biliyon mu
Acıktiım kermeste yedim.
Bi ayakkabı bi çizme tamir ettirdim.
Civile gittim 2 bebe takımı aldım.
Eşimin yiğenlerine de birer bluz aldık.
70 TL civarı harcadım.
Çoğunu eşim verdi ama onda bitse bendekini harcarız mecbur.

Kuzu bende bu aralar costumm

Bugun pazara ciktim
Kendime polar esofman takim aldim cok istiyodum 20tl
Oglusada polar esofman altaldim 5tl
Oglusa yine atki aldim 6tl
Brokoli ve karnabah aldim ikisi 7tl
Nar aldim 3tl

Al al bitmiyo hala eksiklerim var yahu..

Ayrica bu hafta oglanin sinav haftasi her gun sinavi var onla ugrasiyoruz surekli tekrar yapiyoruz

200tl vardi zulamda 100unu bozdurdum esimin verdigi pazar parasi yetmeyince hesapta polar takimim yoktu rast gele bulunca dayanamadim aldim
Bozdurmicaktim sozde bu ay ki alacagimiz altina eklicektim

Olmuyo iste evdeki hesap carsiya uymuyo
İcim gitti ama
Ben para bozdururken acayip uzuluyorum sanki caliyolar benden rizam olmadan cunku bozdurunca cabuk harcaniyo

Maşallah canım ben her zaman ucuz şeyler bulamam ama dün 10 TL te bluz ceket bulunca aldık yiğenlere. Bu hafta arkadaşa gitcem bebek görmeye. Evde illa ki takım bulundurmak gerekiyor çıkıyo bi yerlere.
Aslında eşime aldığımız takımdan bana da lazım. Adidastı gerçekten de benziyor 30 TL idi. Ama almıycam simdi. Çok açılınca arabayı bi türlü alamıyoruz. Biraz tutcam kendimi.

Cok iyimis yahuu 10tl ceket
30tl esofman
Esim alinca marka alir genelde ben hiicc markasina bakmam
Cakma falan aliyorum kendime
Oglusa ayakkabida falan marka aliyorum
Gule gule kullansinlar tatlim

Kızlar dün bir çıktım evden saat11'de anca geldim. Kızı dersaneye bıraktım.Oğlumu Satrança. Sonra giitim alışverise sarelle kavanoza 10 tl, Tavuk,8.5,yumurta indirimdeydi 6.5, süt 2,30 Torku aldım. Toplam 33,5 tuttu. Onları orada dolapta bırakıp, kızıma atlet aldım Berrak marka 5 tl idi. bir yerden (toptancı gibi olan) 3'Ü 10 Tl'ye aldım. Bir de kalın çorap aldım.7 Tl. Kızmın kumbarasında 95 tl Çıkmıştı. Onunla da kızımın adına 1 gr altın aldım. Oğlumun kumbarasının yarın iş bankasına götüreceğim. kıızma bir de test kitabı aldım 5,5'tu. Onu puanlarımdan düştüler 50 kuruş verdim.

güle güle yiyin giyin canım..
Hakkaten gözüne baktıkça ihtiyaçlar hiç bitmiyor
ne diyelim Allah sağlık sıhhat versin var da alıyoruz. Allah olmayanlara da versin. tabi bizler de verelim inşallah

trlelli5578 .!.:
Cok iyimis yahuu 10tl ceket
30tl esofman
Esim alinca marka alir genelde ben hiicc markasina bakmam
Cakma falan aliyorum kendime
Oglusa ayakkabida falan marka aliyorum
Gule gule kullansinlar tatlim
Canım eşofman hakkaten çok güzel. S bedeni bana olur mu ki gidip Baksam mı bilemedim.
Benim ihtiyacim sadece alt. Her parça 15 TL. İhraç fazlası dediler. Polardan bile kalın duruyor.
Eşim yiğeninin fotosunu çekmiş. Watsupdan yollamış.
Aslinda çocuk görmeye bile alınır bu ceketlerden.

Canım ben alamıyorum bazı özel sebeplerden.
Allah kabul etsin.
Yarın oruç tutmak çok makbulmüş arkadaşlar. Ama yahudilere benzememek için, bir önceki veya bir sonraki günle birleştirmek gerekiyor.
Ayrıca selam vermek gusletmek de sünnetmiş.
Tabi evimize de erzaklarımızı yarın alırsak bereketli olurmuş inşallah.
Erzakları hayır sahibi kimselerden almak ise daha faziletliymiş.
O yüzden ben yarın ihtiyaçlarımı kermesten almayı planlıyorum.

Kızlar Tefriciye okuyacağım bir dilek için. Eğer benim dileğim için okumak isteyen olursa bana bildiirir mi? Burası yeri değil ama sizlere sorayım dedim.
Canım ne zamana kadar okuycaz ?

Belli bir sürede okunması mı gerekiyor? Ben başladım. Allah kerim ne zaman biterse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…