- 23 Ekim 2013
- 500
- 10
- 34
-
- Konu Sahibi karanfilce
Bereketli ve doğru birikimin yolunun her zaman israfı terk etmekten geçtiğini düşünürüm.
bu sayfada helal kazançla yaptığımız birikimleri elde etmek için uyguladığımız küçük büyük yöntemleri paylaşmayı öneriyorum.
Birbirimizin bilgilerinden faydalanıp bizler de israftan kaçmaya çalışalım.
Bir ülkenin temel taşı ailedir. Kadın ise ailede herşeydir o varsa herşey var, o yoksa herşey dağılır.
Sorumluluğumuz çok fazla, belki bir ülkenin geleceği..
Giderek tüketim toplumu olmaya başladığımız şu devirde bilinçsizce yaptığımız harcamalar, pervasızca katlettiğimiz zenginliklerimiz içimi çok fazla yakmakta.
Herşey çoğalmakta ama bir o kadar da kalitesizleşmekte doğallıktan uzaklaşmakta..
Damlaya damlaya göl olur arkadaşlar haydin ev ekonomimiz için yaptıklarımız ve yapacaklarımızdan bahsedelim.
canım sen hamilsein ya ondandır boşver keyfini sür yakında ararsın çünküGünaydın hanımlar...
Herkes ne kadar enerjik ve hamarat böyle. Ben bu saate kadar bir kahvaltı yaptım,bir de yatağımı topladım. Kahvaltım da tost ve çaydan ibaret...
Dışarı çıkmam gerekiyor ama ona da üşeniyorum. Hava da öyle kapalı ki, başağrısı yaptı yine bende.
Bu halsizlik ve yorgunluktan kurtulabilmem için ne yapsam...
bayılırım yağmurabizim burdada hava kapalı hatta yağmur yağıyo şu ann.
cama pıtı pıtı vuruyo yağmurr
herşeyde dengeyi kurmak çook önemli israfla cimrilik arası ince çizgiyi kaçırmamak gerek dediğin gibi.Ne kadar guzel bir mevzuya deginmissiniz
Daha bu sabah sevgili anneme artik öyle bir kaygi tasimiyorum, tasimiycam diyordum
17 yillik evliyim ve esimle zaman zaman planlar yapariz ama malesef hic birini tutturamadik :))) cok sukur karnimiz tok,,sirtimiz pak
Buna sükredip oturuyoruz
Malesef bir yatirim yok
Yiyoruz , tatil yapiyoruz, cocuklarimizda mutlu,
Aslinda cok geniste bir mevzu..yatirimy yapicam diye cocuklarimin ve kendi hayatlarimizdan gencligimizden calmak istemiyoruz..ama bunu yaparkende müsrif olmuyoruz ,,zaten müsrif olsak sanirim. Bunlarida yapamayiz
Encok dikat ettigim nimet israfi..hicbir nimeti atmamaya curutmemeye bozmamaya calisrim..elektirige dikkat ederim,,dengeli alisveris yaparim,,tum bunlara dikkat ediyorum ama ailecek cok merakliyiz,,gezeriz herkesin bir hobisi var ve bunlara zaman ve para harcariz ..yani israf etmiyoruz ama tutamiyoruzda...hep öyle dua ederim allah dünya ve ahiret güzelligi versin diye..
yarın dişçide randevum var ilk kez dişime dolgu yapılacak:18:
haliyle biraz korku gerginlikvarr
nasıl bişeydir bu dolgu işi korkmalımıyım gerçektendee
Allah gönlünüze göre hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh
Hanımlaar nerelerdesiniz bakalım,ne yemekler pişti akşama?
bezelye pilav salataHanımlaar nerelerdesiniz bakalım,ne yemekler pişti akşama?
sen ne yaptın?
benim dünden kalan karnıyarık ve pilav var. bugün kendimi iyi hissediyorum belki bir de salata yaparım.
yapamazsam da turşular ve turplar imdadıma yetişiyor.
bezelye pilav salata
Arkadaşlar acilen benide aranıza almanız lazım yani şükür israfçı değilim ama eşimi ikna edemiyorum bu konuda...
yarın dişçide randevum var ilk kez dişime dolgu yapılacak:18:
haliyle biraz korku gerginlikvarr
nasıl bişeydir bu dolgu işi korkmalımıyım gerçektendee
Arkadaşlar acilen benide aranıza almanız lazım yani şükür israfçı değilim ama eşimi ikna edemiyorum bu konuda...
buyur gel hoşgeldin takıl bize paraları paraları saçma
procum harika şeyler yazmışsın
bende bikaç gündür diyetteyimCanım,benim meşhuuuuuur ekşili olamayan dolmalarım henü bitmedi yanına da mercimek çorbası yaptım.
Bir de cacık yaptım..Eşim de dün tulumba tatlısı getirmiş.
Ama karar verdim diyet yapmak istiyorum.
Buraya taşındığımızdan beri biraz gevşeklik ettim,ıvır zıvır çok yedim..
En sevdiğim eşofmanım popoma girmiyor..
Zorla giydiğimde meydana gelen görüntüyü eminim görmek istemezsiniz..
Acil spor ve diyete ihtiyacım var..
kanal tedavisi yok.aslında ben gözükara biriyimdir.doktordur iğnedir ameliyat vs korkmam.ıgne ıle uyuşturulacağı ıcın bırşey anlamazsın..fakat dış ıyıce curumuşse ve kurtarma ıcın kanal tevadısı derse işte o zaman acıyormuş...ben cok yaptırdım zamanında dolgu hıc anlamadım..ama kanal tedavısı gormedım elhamdulıllah..
bende bikaç gündür diyetteyim
enteresandır iştahımda kapalı bunu fırsata çevirmem lazım bu ara verebilirim biraz